Jump to content

Dual/double Layer δισκάκια, ποια?

DarkSaga

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

πρέπει να ξεφορτ΄σωσω τους δίσκους

και θα με ενδιέφερε να το κάνω με τρόπο

που να μη χάσω δεδομένα.

δουλευει κανείς Dual/Double Layer δισκάκια?

να προτιμήσω κάτι?

να αποφύγω κάτι άλλο?

πρώτο κριτήριο η αντοχή στο χρόνο

δεύτερο η τιμή ;)

Τα double layer δεν τα χρησιμοποιώ καιρό. Μια χαρά όμως διαβάζονται απόλα τα σύγχρονα players. Από public στο Σύνταγμα πήρα philips δεκάδα στα 14,2 euro 2.4X

Φίλε αυτό που ρώτησες έχει πίσω μεγάλο backround.

Συνοπτικά όλες οι μάρκες δεν φτιάχνουν τα δισκάκια τους μόνοι τους, σε δικάτους εργοστάσια, αλλά τα δίνουν σε τρίτους κατασκευαστές αγνοόντας την ποιότητα.

Επομένως τα δισκάκια που παίρνουμε είτε single ειτε dual layer, πρέπει να τα τσεκάρουμε απο το id τους το οποίο διαβάζεται απο αρκετά προγράματα, όπως nero speed.

Υπάρχουν δε, εξιδεικευμένα site π[ου ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα,

Τα philips και συγκεκριμένα τα dual layer είναι απο τα χειρότερα αφού δίνονται σε κατασκευαστές στην ινδία.

Για να μην μακρυγορήσω, αν θές τα καλύτερα που υπάρχουν θα πάρεις είτε ricoh dual layer japan made και printable (απο diskimpex) ή τα verbatim τα +R (απο στοά).

Αυτά

Υ.Σ: Πάλι, έχει σημασία η ταχύτητα εγγραφής καθώς και το drive που χρησιμοποιείς.

Τα καινούργια drive αρέσκονται σε ταχύτηες εγγραφής μεγαλύτερη απο τα παλία drive.

8X είναι απο τις καλύτερες ταχύτητες, συχνά εώς πάντα καλύτερης ποιότητας απο ότι

4Χ.

Χρησιμοποιώ TDK και Philips 2,4x χωρίς πρόβλημα.

Έχω κάψει γύρω στα 20 δισκάκια και όλα παίζουν μια χαρά. Σε LG 4163B.

Αυτό πάλι πως προκύπτει? Δεν έχω δώσει πάνω από 2 το δισκάκι. Και είναι ότι καλύτερο για games και ταινίες. Γιατί να γεμίζεις σκληρούς?

Mα στα 1,4 euro που το πήρα είναι must. Αλλά επειδή π.χ. τα verbatim είναι πολύ ακριβά ακόμα (verbatim = the best :worship: ), λέω ότι δεν αξίζει να τα χρυσοπληρώσεις, αλλιώς πας σε σκληρό καλύτερα...

εγω παντως χρησημοποιω τα Tayo Yunden,αλλα δεν εχω παρει ποτε Dual Layer

τα βρισκω εξαλλου πολυ ακριβα.

Αν 8ελεις να παρεις back up δεν νομιζω οτι αξιζουν τα dual layer.απλα 8α εχεισ μερικα δισκακια παραπανω αν χρησημοποιησεις τα single αλλα με υπερβολικα χαμηλωτερο κοστος κτησης

μεγάλες ποσότητες δεν αξίζει να τις βάζεις σε 4,7G

βρίσκεσαι με τόσα δισκάκια που δεν ξέρεις μετά τι έχεις που..

έχει δοκιμάσει κανείς απο εσας που γράφεται να δανείσει ή

να διαβάσει το δισκάκι σε άλλο drive απο το εγγραφής?

απο αντοχή στο χρόνο τι λένε?

κανείς δεν έχει βρει δισκάκι που να μη διαβάζεται?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.