downfoot Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 Χρόνια Πολλά.Υπάρχει η δυνατότητα να βγάζει 1 PC εικόνα χωρισμένη σε 4 οθόνες;
Wizard! Δεκέμβριος 27, 2007 #2 Δεκέμβριος 27, 2007 Νομίζω ότι χρειάζεσαι 2 κάρτες γραφικών με 2 εξόδους η κάθε μία. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν και κάποιες με 4 εξόδους, αλλά κατατάσσονται στα επαγγελματικά προϊόντα, μαζί με την τιμή τους φυσικά...
bkbilly Δεκέμβριος 27, 2007 #3 Δεκέμβριος 27, 2007 Εννοείται οτι χρειάζεσαι και μία μητρική που να υποστηρίζει sli!Εγώ δεν προτείνω να βάλεις πολλές οθόνες επειδή νομίζω ότι θα καθυστερήσει τον υπολογιστή σου...:jump1:
perp Δεκέμβριος 27, 2007 #4 Δεκέμβριος 27, 2007 Αν ψάχνεσαι για surround gaming, ριξε μια ματιά και εδωhttp://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Surround_Gaming
Kokolikos Δεκέμβριος 28, 2007 #7 Δεκέμβριος 28, 2007 Και κάποια στιγμή η Matrox είχε βγάλει κατι ωραίες καρτούλες που είχαν δυνατότητα της ίδιας εικόνας παράλληλα σε δύο οθόνες.Βασικά αυτή τη στιγμή έχει βγάλει το παρακάτω το οποίο είναι αρκετά καλο αν σκεφτεί κανείς ότι με μια κάρτα γραφίκών έχεις αποικόνιση σε δύο οθόνες κατα τη γνώμη μου, τιμή πάντως δέν ξέρω.....Ορίστε και το link :Matrox DualHead2Gohttp://www.matrox.com/graphics/en/gxm/products/dh2go/home.php ελπίζω να βοήθησα.
mariosalice Δεκέμβριος 28, 2007 #8 Δεκέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από downfoot [Χθες, στις 14:21] Χρόνια Πολλά.Υπάρχει η δυνατότητα να βγάζει 1 PC εικόνα χωρισμένη σε 4 οθόνες; Όλα τα PC μπορούν να το κάνουν με δύο κάρτες γραφικών που έχουν δύο εξόδους για οθόνες η κάθε μια.Πρακτικά όλες οι κάρτες γραφικών έχουν δύο εξόδους.Αν το PC σου έχει δύο pci-e Χ16 slots τότε βάζεις δύο κάρτες PCIeΑυτή είναι η καλύτερη λύση και είναι σίγουρη.Δεν είναι απαραίτητο η μητρική να υποστηρίζει SLI ή CF.Μάλιστα δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις SLI με περισσότερες από μία οθόνες.Αν δεν έχεις δύο ίδια slots για κάρτες γραφικών, τότε παίρνεις μια επιπλέον PCI κάρτα γραφικών.Αλλά η απόδοση δεν είναι ίδια και το ίδιο και οι αναλύσεις που βγάζει.
voudas Δεκέμβριος 28, 2007 #9 Δεκέμβριος 28, 2007 Μάριε και οι οδηγοί δίνουν επιλογή για χώρισμα της εικόνας σε 4 μέρη? να κάνεις δλδ expand (φαντάζομαι με 4 θα τον ενδιαφέρει και κάθετο και οριζόντιο ταυτόχρονα) και στις 4 ? με 2 το έχω κάνει, με 4 δεν έχω δοκιμάσει...
mariosalice Δεκέμβριος 28, 2007 #10 Δεκέμβριος 28, 2007 Οριζόντια γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Υποστηρίζεται ανεξάρτητα από οδηγούς σε XP, Vista και Linux, τουλάχιστον.Κάθετο expand (δύο πάνω δύο κάτω) δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω.
Κοπρίτης Δεκέμβριος 28, 2007 #11 Δεκέμβριος 28, 2007 pdf κυκλοφορει στην αγορα με τιμουλα γυρω στα 180
def Δεκέμβριος 28, 2007 #12 Δεκέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από Voudas Μάριε και οι οδηγοί δίνουν επιλογή για χώρισμα της εικόνας σε 4 μέρη? να κάνεις δλδ expand (φαντάζομαι με 4 θα τον ενδιαφέρει και κάθετο και οριζόντιο ταυτόχρονα) και στις 4 ? με 2 το έχω κάνει, με 4 δεν έχω δοκιμάσει... πλεον δεν το υποστηριζουν οι drivers της vidia
downfoot Δεκέμβριος 28, 2007 Author #13 Δεκέμβριος 28, 2007 Τελικά βρήκα 1-2 λύσεις. Με SLI από όσο το έψαξα δε γίνεται, γιατί κι εγώ έτσι το φανταζόμουνα αρχικά!! 'Η συσκευή που κάνει αυτή τη δουλειά χρειάζεται, που να παίρνει 1 εικόνα και να τη χωρίζει σε 4 τεταρτημόρια (όχι απλό splitter) ή κάρτα με 4 εξόδους, όπως κάποια link που παραθέσατε. Ανεβαίνει σημαντικά το κόστος βέβαια... ’λλος το χρείαζεται όμως οπότε δε σκάω για το οικονομικό...Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως παιδιά!!!Καλή χρονιά να έχουμε...
greekfragma Δεκέμβριος 28, 2007 #14 Δεκέμβριος 28, 2007 δωσε βαση στην υλοποιηση του Kokolikos.κανει ακριβως την δουλεια που θελεις....με οποιαδηποτε καρτα γραφικων που σημαινει οτι το κρατας για παντα.στην περιπτωση για 4 οθονες παιρνεις 2Χ Kokolikos linkεγω δοκιμασα αυτο.http://www.matrox.com/graphics/en/gxm/products/th2go/digital/home.php
downfoot Δεκέμβριος 28, 2007 Author #15 Δεκέμβριος 28, 2007 Και με 2Χ Kokolikos link σίγουρα θα παίζουν οι 4 οθόνες;Εσύ ευχαριστημένος είσαι με το δικό σου;
mariosalice Δεκέμβριος 28, 2007 #16 Δεκέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από downfoot [Σήμερα, στις 15:12] Τελικά βρήκα 1-2 λύσεις. Με SLI από όσο το έψαξα δε γίνεται, γιατί κι εγώ έτσι το φανταζόμουνα αρχικά!! 'Η συσκευή που κάνει αυτή τη δουλειά χρειάζεται, που να παίρνει 1 εικόνα και να τη χωρίζει σε 4 τεταρτημόρια (όχι απλό splitter) ή κάρτα με 4 εξόδους, όπως κάποια link που παραθέσατε. Ανεβαίνει σημαντικά το κόστος βέβαια... ’λλος το χρείαζεται όμως οπότε δε σκάω για το οικονομικό... Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως παιδιά!!! Καλή χρονιά να έχουμε... Μα για ποιο SLI μιλάς?Όλες οι μητρικές που υποστηρίζουν SLI υποστηρίζουν είτε SLI με μια οθόνη, είτε non SLI mode και τέσσερις οθόνες. Επίσης και οι μητρικές με CF, υποστηρίζουν όλες δύο ίδιες PCIe κάρτες γραφικών και τέσσερις οθόνες. Σε ενδιαφέρει να είναι οριζόντια οι κάρτες ή θέλεις video wall με δύο οθόνες πάνω και δύο κάτω? Το οριζόντιο γίνεται με οποιαδήποτε μητρική όπως είπα, χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτό υποστηρίζεται από το λειτουργικό ακόμα και με τους default drivers. Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 15:19] δωσε βαση στην υλοποιηση του Kokolikos. κανει ακριβως την δουλεια που θελεις....με οποιαδηποτε καρτα γραφικων που σημαινει οτι το κρατας για παντα. στην περιπτωση για 4 οθονες παιρνεις 2Χ Kokolikos link εγω δοκιμασα αυτο. http://www.matrox.com/graphics/en/gxm/products/th2go/digital/home.php Όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών έχουν δύο εξόδους DVI (οι παλιότερες μια VGA και μια DVI και οι ακόμα παλιότερες δυο VGA) και μπορούμε να συνδέσουμε δύο οθόνες σε κάθε κάρτα γραφικών.Γιατί να αγοράσει κάποιος έξτρα εξοπλισμό? Από ότι φαίνεται στην εικόνα, μπορούμε να βάλουμε τέσσερις οθόνες σε κάθε διάταξη. Ακόμα και σε διάταξη video wall.
greekfragma Δεκέμβριος 28, 2007 #17 Δεκέμβριος 28, 2007 δεν διαφωνω μαριε.....αλλα εγω θα προτεινα το εξτρα κοστος των 200-300ευρω απλα και μονο για να μην εχει ποτε του ασυμβατοτητες ειτε με nvidia ειτε με ati
mariosalice Δεκέμβριος 28, 2007 #18 Δεκέμβριος 28, 2007 Είχα δύο οθόνες μια ζωή. Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες.Τουλάχιστον όχι σε οριζόντια επέκταση.Για τέσσερις δεν ξέρω, γιατί ποτέ δεν το δοκίμασα.Τα παιχνίδια όμως όταν τρέχουν σε full screen mode παίζουν συνήθως σε μια οθόνη.Σπάνια έχω δει παιχνίδια που να υποστηρίζουν δύο οθόνες, όπως το crysis.
greekfragma Δεκέμβριος 28, 2007 #19 Δεκέμβριος 28, 2007 με το matrox που δινω στο λινκ μπορεις να τρεξεις ολα τα παιχνιδια full screen με split σε καθε οθονη οπως ακριβως φαινεται και στο επισημο site της matrox.πριν κανα χρονο που δοκιμασα το εν λογω προιον επαιζε αψογα το Serious Sam.και οσο το παρακολουθησα η matrox το προσεχε διαρκως στο θεμα updates
x-treme Ιανουάριος 17, 2008 #20 Ιανουάριος 17, 2008 Δεν παίρνεις δυο φθηνά μηχανήματα να τελειώνεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.