tasos51 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2011 μετα απο πολυ διαβασμα και υπομονη καταφερα και εφτιαξα το πρωτο μου chiller (σας παραθετω φωτο παρακατω ) θελω παρατηρισες και συμβουλες ο εναλακτης φτιαχτηκε απο μια αδεια φιαλη mapp gas η οποια κοπηκε στη μεση μπηκε μια σπειρα 1/4 7 μετρα και η φιαλη ηλεκροκολιθηκε φιλτρο 30 γρ τριχοειδης 3 μετρα περιπου κοντενσερ για 1/4 hp combressor 1/4 αεριο R134 αντλια για ενυδρειο κλειστου τυπου παρομοια με eheim στην προσοψη εχο βαλει ενα θερμομετρο τα δυο ρακορ και τρυπες για τουσ διακοπτες πανω σε pc δεν το εχο δοκιμασει γτ δεν εχο μπλοκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιανουάριος 6, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2011 Χρήστο για δώσε κάνα feedback το παιδιού Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 9, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Καλως τον φιλο Να κανω μερικες παρατηρησεις. -Λες ο εναλλακτης ειναι απο αδεια φυαλη mapp gas την οποια εκοψες και ηλεκτροκολλησες. Νομιζω οτι η σκουρια θα σου χτυπησει την πορτα γρηγορα με αποτελεσμα το μπλοκ-αντλια-σωληνες να γινουν χαλια. -Τριχοειδης λες 3 μετρα. Πες μας τι διατομη. Αν ειναι πχ 0,078 ειναι αρκετα μεγαλος. Εγω θα εβαζα ~1.8m -Κοντεσερ ετσι οπως το βλεπω μαλλον δεν ψυχεται και πολυ καλα. Απο που παιρνει αερα? Σε μια αλλη φωτο βλεπω οτι δεν χρησιμοποιεις ολα τα περασματα. -Αεριο λες 134. Αν δεν παιρνει κατι αλλο ο συμπιεστης καλως αλλιως πηγαινε για r404 ή r507 που εχουν πολυ καλυτερη αποδοση. -Τι θερμοκρασιες και πιεσεις εχεις? -Οι κολλησεις φαινονται καλουτσικες(πχ αυτη που βλεπω στο φιλτρο). Η διαταξη ειναι λιγο περιεργη κατα τη γνωμη μου. Αν μπορεις δωσε μια φωτο και απο πανω. Οπως και να εχει αφου ειναι η πρωτη σου κατασκευη αξιζεις συγχαρητηρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Ιανουάριος 9, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 αρχικα για την φυαλη μαπ γκασ πριν κοληθει μπογιατιστηκε και απο μεσα τορα θα δειξει.οσο για τον τροχοειδη ειναι 0,78 αλλα τετοιο μηκοσ ειχες χρησιμοποιησει σε ενα chiller σου παλια στο thelab.gr με το ιδιο παχοςτορα οσο για το condenser οντοσ ειναι για πεταμα το πηρα μεταχειρισμενο και ηταν το μισο τρυπιο θα κρατησω τον ανεμιστηρα με μια βαση μιασ που αγορασα ενα αλλο απο το extreemshop και θα το αλλαξω αεριο δεν περνει τπτ αλλο αλλα δεν μπορω να βρω και συμπιεστη 1/5 που να περνει κατι αλλο εκτοσ απο r134 εχω πιασει μεχρι -20 οχι πολυ καλλα κατα την γνωμη μου χωρις φορτιο εχο πεδευτει πολυ με το συγκεκριμενο ασε ειναι και το πρωτο τορα ετοιμαζω αλλα δυο που ειναι πολυυυυ ομορφα και καλλα και με καλη διαταξη παρακληση δωσε μερικες συμβουλες για τον τριχοειδη γιατι τα εχω χασειεπησεις να σου κανω και καποιες ερωτησεις σε πολλα σου posts λεσ οτι με συμπιεστη για 404 μπορουμε να βαλουμε και 507 (αληθευει καλλα καταλαβα??)επησεις πως σχετιζεται το μηκος και η διαμετρος του τριχοειδη με την ισχυη του συμπιεστη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 10, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2011 αρχικα για την φυαλη μαπ γκασ πριν κοληθει μπογιατιστηκε και απο μεσα τορα θα δειξει.οσο για τον τροχοειδη ειναι 0,78 αλλα τετοιο μηκοσ ειχες χρησιμοποιησει σε ενα chiller σου παλια στο thelab.gr με το ιδιο παχος τορα οσο για το condenser οντοσ ειναι για πεταμα το πηρα μεταχειρισμενο και ηταν το μισο τρυπιο θα κρατησω τον ανεμιστηρα με μια βαση μιασ που αγορασα ενα αλλο απο το extreemshop και θα το αλλαξω αεριο δεν περνει τπτ αλλο αλλα δεν μπορω να βρω και συμπιεστη 1/5 που να περνει κατι αλλο εκτοσ απο r134 εχω πιασει μεχρι -20 οχι πολυ καλλα κατα την γνωμη μου χωρις φορτιο εχο πεδευτει πολυ με το συγκεκριμενο ασε ειναι και το πρωτο τορα ετοιμαζω αλλα δυο που ειναι πολυυυυ ομορφα και καλλα και με καλη διαταξη παρακληση δωσε μερικες συμβουλες για τον τριχοειδη γιατι τα εχω χασει επησεις να σου κανω και καποιες ερωτησεις σε πολλα σου posts λεσ οτι με συμπιεστη για 404 μπορουμε να βαλουμε και 507 (αληθευει καλλα καταλαβα??) επησεις πως σχετιζεται το μηκος και η διαμετρος του τριχοειδη με την ισχυη του συμπιεστη??? Για εναλλακτη θα προτεινα σε μελλοντικες κατασκευες σου να χρησιμοποιησεις plate heat exchanger Για τον τριχοειδη σου ειπα να βαλεις κοντητερο γιατι οι σημερινοι επεξεργαστες(πχ quad) εκλειουν αρκετα watt και μιας και χρησιμοποιεις r134 που δεν κατεβαζει πολυ χαμηλα την θερμοκρασια τουλαχιστον να μπορει το συστημα να κοντραρει. Συμπιεστη μπορεις να χρησιμοποιησεις και μεγαλυτερο. 3/8 ή 1/2. Σε συμπιεστη που λεει οτι ειναι για 404, ναι μπορεις να βαλεις 507. Το μηκος του τριχοειδη και την διατομη μπορεις να την βρεις απο πινακες σε βιβλια ψυκτικων και manual. Γενικα για τα watt που παιζουμε εμεις κοιτα να εισαι με 0,78 περιπου στα 2μετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Ιανουάριος 10, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2011 κατι ακομα στους rotary συμπιεστες σε ποια σωληνα επιστρεφεις το λαδι απο εναν ελαιοδιαχωριστη, στην επιστροφη λιγο πριν το accumulator ????και σε ενα διβαθμιο τι αεριο ειναι καλα να χρησιμοποιησεις στο πρωτο σταδειο ????στο δευτερο εθυλενιο αλλα τι αεριο πρεπει να παιρνει για να αντεχει το εθυλενιο ο συμπιεστης του δευτερου σταδειου τα ρωταω ολα αυτα γιατι βασικα ενδιαφερομαι και κατα δευτερον θα αρχισω να μαζευω υλικα για ενα cascade που θα συναρμολογησω με εναν φιλο ψυκτικοελπιζω να μην κουραζω με τις πολλες ερωτησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 10, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2011 Θα σε απαντησω απλα να ξερεις οτι πας σε επικινδυνες κατασκευες. Το αιθυλενιο ειναι εφλεκτο και με πολυ υψηλες πιεσεις αεριο. Για το που συνδεεις τον ελαιοδιαχωριστη δες εδω To τι αεριο θα χρησιμοποιησεις στο πρωτο σταδιο δεν μπορω να σου πω. Αναλογα το μοτερ,πιεσεις, σχεδιο κλπ. Εγω εβαζα 507 ή 410. Αλλοι βαζουν πχ 290. Μοτερ για το δευτερο σταδιο οποιοδηποτε παιρνει 404,507,410 κλπ Θα προτεινα να φτιαξεις 2-3 direct die πρωτα και μετα πας στα βαθια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Ιανουάριος 11, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 ωραια θα λαβω υποψην μου τις συμβουλες σου αλλα δεν μου εδωσες να καταλαβω το σωληνακι τις επιστροφης λαδιου (απο ελεοδ. σε compressor) στους rotary που συνδεεται (νομιζω οτι οι rotary δεν εχουν τριτο σοληνακι για επιστροφη λαδιου)και τι ακριβως ειναι το "desuperheater" ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 11, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 Στους rotary το συνδεεις κανονικη στην επιστροφη. Το desuperheater ειναι ενα μικρο condeser η μερικες σπειρες χαλκου. Βοηθαει λιγο στην ψυξη και στην αποφυγη διαρροων απο τους κραδασμους των μοτερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Ιανουάριος 18, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2011 μια ερωτηση πηγα να αγορασω εναν rotary συμπιεστη αλλα στο μαγαζι που πηγα μου ειπαν οτι οι rotary χρησιμοποιουναται μονο για υψηλες θερμοκρασιες για κλιματιστικα πχ: μεχρι 18 βαθμους μπορω τους ιδιους να τους χρησιμοποιησω για χαμηλες θερμοκρασιες ή ειναι ειδικοι αυτοι που χρησιμοποιουνται για χαμηλες πχ για τα single stage με rotary περνετε ειδικους rotary για χαμηλες θερμοκρασιες ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 19, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2011 Τασο που μενεις?Ζητα rotary για r410 αλλα να ξερεις οτι θα τον πληρωσεις αρκετα. Θα ελεγα να παρεις ενα φτηνο 9000 btu κλιματιστικο που βρισκεις ~100 ευρω και να ξηλωσεις το μοτερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Ιανουάριος 19, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2011 μενω στη Βεροια αλλα παω ευκολα και θεσ/νικη αυτοι για 410 ειναι για χαμηλεσ θερμοκρασιες ?????καλη ιδεα το κλιματιστικο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 19, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2011 Aν μπορεις να πας Θεσσαλονικη τοτε πηγαινε στην Ψυκτικη Βορειου Ελλαδος (χαρτης)Αυτο ειναι το site τους. http://www.psiktiki.gr Ζητα το Γιωργο ή τον Αγαπιο και πες τους οτι θες εναν rotary σαν αυτους που επαιρνε ο Χρηστος ο κομπιουτερας. Θα καταλαβουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Ιανουάριος 31, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2011 Φιλε Χρηστο οταν εκανες τα διβαθμεια τι σχεδειο !!!DIY!!! εναλακτες χρησιμοποιουσες οι plate hx τι τιμες εχουν περιπου και σε θερμοκρασιες τι διαφορες εχουν οι diy με τους plate hx ????????? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 1, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 Οι diy ειναι μεγαλυτεροι σε μεγεθος, λιγοτερο αποδοτικοι και θελουν δουλεια για να γινουν σωστοι, απο την αλλη ειναι η μονη εναλλακτικη λυση αν δεν μπορεις να βρεις plate heat exchanger.Δες εδω περισσοτερα http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=93183 (Περασαν μολις 5 χρονια απο τοτε!)Προτεινω λοιπον να αγορασεις εναν τετοιο να ξεμπερδευεις.http://cgi.ebay.com/10-Plate-Heat-Exchanger-SS304-Copper-Brazed-1-2-FPT-/350425061601?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5196f618e1#ht_3402wt_905 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Φεβρουάριος 1, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 χααχ ποσα εχεις κανει πανα θεμασε ωρεο πολυ ωρεο θα παρω εναν plate αλλα θα δοκιμασω να κανω και εγω εναν .αα πηγα στην πσικτικι στη Θεσ/νικη πηρα ενα πελοριο κοντεσερ για εναν rotary 18000 btu και αρχιζω ρε συ εθυλενιο που θα βρω και ποσο κανει << πρεπει να ειναι πανακριβο εε???>> Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 1, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2011 Αντε περιμενουμε Results..Βαλλε μας και καμια φωτο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 2, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2011 Για αιθυλενιο θα σκασεις πολυ χρημα αν θες να παρεις δικια σου μπουκαλα και regulators. Τους εχω αφησει στην ψυκτικη την δικια μου, αν θες πες τους να την ζυγισουν , να την παρεις να κανεις την δουλεια σου και μετα οτι την επιστρεψεις να την ξαναζυγισουν και να σε χρεωσουν αναλογα. Εκτος και αν την εχουν πουλησει οποτε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos51 Φεβρουάριος 3, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2011 Χρηστο λεω τελικα να παρω για αρχη μια μικρη (αν βρω μικρη) μπουκαλα r508 αλλα που μπορω να την βρω και να την αγορασω και τι διαφορα εχει σε πιεσεις και θερμοκρασιες απο το αιθυλενιοΥΓ. πως ειμαστε σιγουροι οτι οι συμπιεστες για το δετερο σταδειο ενος cascade αντεχουν τις σκληροτητες των αεριων που χρησιμοποιουμε (r1150 r508 κτλ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.