YDinopoulos Μάϊος 29, 2014 #141 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Ας γραψω μιας κ ειναι φρέσκα... Χτες 28 του μηνα εκανα PRK στην Οφθαλμολογικη Αθηνων. Γιατρός ο Δρ. Τουρμουζης. 1600 ηταν να ξεκινήσει. Στις 1530 μου δίνουν ενα Lexotanil για να είμαι ήρεμος. Οπως είμαι με τα ρουχα, μου φορανε μπλε "στολη" απο πανω κ ενα σκουφι. Ξαπλωνω σε μια καρεκλα που με φερνει σε οριζόντια θεση, αλλα με τα ποδια καπως πιο ψηλα. Γίνεται η διαδικασία (βλεπε youtube) η οποία δεν με πονεσε, παρα μονο σε μια στιγμή οπου ρίχνουν παγωμένο νερο στο ματι. Α, την ωρα του laser (2 sec), μυρίζει καμενη μπριζολα Δεν εχω πονέσει μέχρι τωρα. Χτες απλα ενοιωθα τα μάτια πολυ βαρια κ σαπισα στον ύπνο (11 ώρες). Σήμερα δεν πονανε, απλά που κ που τα νοιώθω κουρασμένα λες κ ειμαι σε pc 24 ωρες. εκει απλα βαζω τεχνητα δάκρυα κ ολα κομπλε. απο αλλα φάρμακα, 4 φορές την μερα αντιβιοτικο κολλυριο. μου εδωσαν κ κατι αλλες απουλες, ώστε αν πονεσω πολυ να βαλω. Αλλα μεχρι τωρα ουτε ντεπον δεν έχω χρειαστεί. Σήμερα κ αυριο, θα μειωθεί λιγο η όρασή μέχρι να φτιάξει το επιθηλιο, αλλα μεχρι Δευτέρα θα ειμαι καλα. Μαλιστα σημερα ειχα το next day check up όπου ο δρ. ειπε οτι ειμαι υπόδειγμα μιας κνη ιαση ειναι εκπληκτική. Κόστος κανονικα θα ηταν 2.400 γιουρος για την περίπτωση μου, αλλα λογω ασφαλείας (Εθνική), δεν πληρωσα φράγκο Αυταααα. Μεθαύριο παλι update. ΥΓ. Η κλινική προσφέρει τον προ'εγχειρητικο ελεγχο δωρεάν αυτές τις μέρες. οποτε εαν το σκέφτεστε η θέλετε μια δευτερη γνώμη, αξίζει με το παραπάνω. Εχουν ρίξει άπλετο χρήμα κ τα μηχανάκια τους είναι τελευταίας τεχνολογίας!!! Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάϊος 29, 2014 #142 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Και στο έλεγα εγώ προσοχή μην τυφλωθείς... παρά λίγο να την πατήσεις!Περαστικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 29, 2014 #143 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Ακριβώς τα ίδια είχα πει και γω για τη διαδικασία. Καλορίζικα!!Sent from my Migato GT-N7105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 1, 2014 #144 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2014 Update 4ης μέρας.... Σημερα καλυτερα. Τι εννοώ... 2η και 3η μερα, έβλεπα θαμπα κ με ενοχλούσαν πολυ κ τα 2 ματια. Οχι πόνος /τσουξιμο, αλλα ενοχληση. Σαν να εχω βαλει φακο ημερήσιο κ τον εχω 1 εβδομάδα ενα πράγμα... Σημερα ειναι ολα πολυ πιο καθαρά. Ειναι αρκετα βελτιομενα κ απλα ανα μια ωρα βαζω τεχνητά δάκρυα για να μην ξεραινεται. Τρίτη παω να βγαλω τους ειδικους φακους που μου εβαλε την μέρα της επέμβασης. Τα λεμε Τρίτη παλι... Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 10, 2014 #145 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2014 [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] πως πανε τα νεα ματια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 10, 2014 #146 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2014 δε πάνε, στη θέση τους είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 10, 2014 #147 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2014 Παρα πολυ καλα, Πρεπει να εχει αποκατασταθει σχεδον ολη η οραση. Που κ που τα νοιωθω λιγο κουρασμενα οπου αμεσως παω για σταγονες, αν και ανα περιπου 90΄ βαζω απο μονος μου. Η μονη αηδια ειναι μου εχει δωσει κ κατι αλλες οπου μολις τις βαλω, μετα απο 20' σκαει η χειροτερη γευση εβερ στην γλωσσα μου. Φανταζομαι οτι καπως ετσι θα εχουν γευση οι ακριδες ενα πραμα... Tο αστειο ειναι οτι λεγονται FML Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mary Loou Αύγουστος 31, 2014 #148 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2014 Παρα πολυ καλα, Πρεπει να εχει αποκατασταθει σχεδον ολη η οραση. Που κ που τα νοιωθω λιγο κουρασμενα οπου αμεσως παω για σταγονες, αν και ανα περιπου 90΄ βαζω απο μονος μου. Η μονη αηδια ειναι μου εχει δωσει κ κατι αλλες οπου μολις τις βαλω, μετα απο 20' σκαει η χειροτερη γευση εβερ στην γλωσσα μου. Φανταζομαι οτι καπως ετσι θα εχουν γευση οι ακριδες ενα πραμα... Tο αστειο ειναι οτι λεγονται FML Με βοήθησε πάρα πολύ η περιγραφή σου.... κι εγώ ενδιαφέρομαι για τη μέθοδο prk και ψάχνω παντού στο internet πληροφορίες... έχω ακούσει για αρκετούς γιατρούς αλλά μια γνωστή μου, μου έχει συστήσει έναν άλλον, τον οποίο δεν έχω ακούσει πουθένα (πχ σε τέτοιου είδους forum) και δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιόν να επιλέξω... Κάποιον πολύ γνωστό που ακούγεται παντού στο internet ή κάποιον που απλά μου έχει συστήσει ένα γνωστό μου πρόσωπο; Γι' αυτό θέλω να ρωτήσω αν έχει ακούσει κανένας σας οτιδήποτε για τον Ιωάννη Μαυροειδάκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 1, 2014 #149 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2014 Καλημερα Εγω πηγα μιας και διαβασα εδω καλες κριτικες, αλλα και ετυχε στον συγκεκριμενο γιατρο να εχει κανει την επεμβαση μια κοπελα στο γραφειο, αλλα και τα 2 αδερφια της !Οτι κ να διαλεξεις, καλη τυχη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούνιος 26, 2015 #150 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2015 Συνέχεια από εδώ: Πάει και η δικιά μου ΤΕΡΑΣΤΙΑ (-1.5) μυωπία. (προσφορά και πλήρωνε κατά κάποιον τρόπο η εταιρεία)Femtosecond LASIKΌλα πήγαν καλά και γρήγορα.Μπορούσα να δω μετά από μισάωρο, πολύ καλύτερα μετά από έξι ώρες και δούλεψα σήμερα κανονικά (μία μέρα μετά) Σταγόνες αντιβίωσης για μία εβδομάδα + φυσικά δάκρυα για έναν μήνα. Ότι είναι ο SSD για το πισί είναι η διόρθωση για τα μάτια. MUST 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούνιος 27, 2015 #151 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2015 αριστερό: 0 μυωπία, 0 πρεσβυοπεία, 0.25 αστιγματισμόςδεξί: 1.25 μυωπία, 0 πρεσβυοπεία, 0.75 αστιγματισμός γυαλιά φοράω μόνο κα την οδήγηση. πήγα σε 2 γιατρούς μέσα στο 6μήνο και οι 2 κάνουν εγχειρίσεις διόρθωσεις. Και οι 2 μου πρότειναν να μην κανω εγχείριση. Θα την έκανα δωρεάν μέσω ιδιωτικής ασφάλισης που την καλύπτει 100%. Είμαι σίγουρος ότι αν πάω σε γιατρό/κλινική που εξειδικέυονται σε διορθωτικές εγχειρίσεις θα μου πούνε κάνε την. Τι λέτε αξίζει να μπώ στην διαδικασία ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιούνιος 27, 2015 #152 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2015 Και οι 2 μου πρότειναν να μην κανω εγχείριση. Γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούνιος 27, 2015 #153 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2015 Γιατί;γιατί έχω 100% όραση στο αριστερό, 80% και στα δύο μαζί (το μυαλό μου έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί το αριστερό μάτι, κάπως έτσι μου το είπαν) και ότι σε λίγα χρόνια που θα έρθει η πρεσβυωπία θα χρειαστώ για αυτή μικρότερα γυαλιά ή μπορεί και καθόλου λόγω του "ανταγωνισμού". Στην οδήγηση (μηχανή) χρησιμοποιώ γυαλιά για να μπορώ να διακρίνω λεπτομέρειες από πολύ μακριά, πχ ένα ελαφρύ κούνημα του κεφαλιού του ενός προπορευόμενου οχήματος δεξιά/αριστερά είναι σημάδι για μένα ότι σκέφτεται να αλλάξει λωρίδα, έτσι λόγω μηχανής μπορώ να προσέχω περισσότερο τους γύρω μου και να προστατεύομαι καλύτερα + ότι είναι πιο ξεκούραστη οδήγηση μιας και κόβονται αντανακλάσεις (άσχετο με μυωπία κτλ). Από την άλλη αφού ειναι τσάμπα και ασφαλή το σκέφτομαι να την κάνω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούνιος 27, 2015 #154 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2015 go for it. είμαι με 1.5 αστιγματική μυωπία και λίγη πρεσβυωπία (έλεος ρε φούστη μου λες και έγινα 50χρονών) και στα 2 μάτιαθα προχωρήσω και γω σε επέμβαση σύντομα γιατί δε παλεύεται άλλο. Έχω κουραστεί με τα γυαλιά και γενικότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούνιος 27, 2015 #155 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2015 α) Αναλόγως και πόσο χρονών είσαι. Πχ στα 35-40 δεν θα την έκανα. Στα 30- γιατί όχι; β) Αν το δεξί μάτι είναι αυτό που χρησιμοποιείς για μακριά. γ) Τι είδους επέμβαση θα είναι. PRK να πάει να γ,ηθεί. Δεν θα έκανα Femto είναι περίπου 6-7 λεπτά για το κάθε μάτι + ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούνιος 27, 2015 #156 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2015 Γενικά μετά την επέμβαση βλέπετε όπως βλέπατε πριν χρειαστείτε γυαλιά; Επίσης χρειάζεστε γυαλιά έστω και για ξεκούραση των ματιών;Επίσης είναι επώδυνη; Άκουγα παλαιότερα ότι για κανένα μήνα μετά την επέμβαση πρέπει να προσέχεις αρκετά. Με λίγα λόγια είστε ευχαριστημένοι οι περισσότεροι ή το το μετανειώσατε, δεν θα την κάνατε μετά την εμπειρία σας; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Ιούνιος 27, 2015 #157 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2015 Να κάνω και εγώ μια ερώτηση...η ταρίφα ακόμα στα 3.000€ είναι? Ή έχω χάσει επεισόδια? Ο αδερφός μου που έκανε πριν 3 χρόνια του πήραν τόσα (βέβαια είχα και ένα θέμα με τα μάτια του λόγω χρήσης φακών, κάτι που εγώ δεν έχω) οπότε και για εμένα που έχω 3+ μυωπία και λίγο αστιγματισμό πόσο θα κοστίσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούνιος 28, 2015 #158 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2015 Προσωπικά με 3.0 και 3.5 μυωπία σταθερή εδώ και 18 χρόνια (εμφανίστηκε στα 15 μου και σταθεροποιήθηκε στα 18), όταν ο οφθαλμίατρος μου πρότεινε το laser μου είπε ότι δεν μπορεί να μου εγγυηθεί 100% το μηδέν. Και επειδή αρνούμαι να κάνω laser και να χρειάζεται να φοράω γυαλιά στην οδήγηση, δεν ασχολήθηκα. Παρεπιπτόντως, τα γυαλιά τα φοράω μόνο έξω, στην οδήγηση και στην τηλεόραση. Στην δουλειά, όσο είμαι μπροστά στον υπολογιστή κάθομαι χωρίς γυαλιά, τρώω χωρίς γυαλιά, με το που κάτσω για καφέ βγάζω τα γυαλιά κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιούνιος 28, 2015 #159 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2015 όταν ο οφθαλμίατρος μου πρότεινε το laser μου είπε ότι δεν μπορεί να μου εγγυηθεί 100% το μηδέν..Υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχει πάει στραβά και έχουν καταστραφεί μάτια; Τι πιθανότητες δίνουν σε αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούνιος 28, 2015 #160 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2015 δεν εχω ακούσει κάτι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts