Jump to content

Eντυπωσεις απο τις 24αρες συνδεσεις μας

hayabusa

Recommended Posts

• Replies 618
  • Created
  • Last Reply

Παίδες help:help1::help1::help1:...Δε μπορώ με τίποτα να κάνω το πρόγραμμα να τρέξει!!!Τι να κάνω!!!???Τι κάνω λάθος???!!!

Βάζω το 192,168,1,1 και login & password αυτά του router και πατάω connect και μου κάνει ένα περίεργο θόρυβο(κλακ κλακ κλακ κλακ του ριιινν)αναβοσβήνει με κόκκινο φόντο το "23" port και δε γίνεται τίποτα!!!

Please...need help!

Ποιό modem/router έχεις ?

Υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ? ( αν ναι, βάζεις την σωστή version ? δεν είναι σαν τα άλλα προγράμματα που βάζεις την νεότερη version, αυτό θέλει την version που γράφει ότι υποστηρίζει το modem/router σου )

Μια εξήγηση εαν ειναι δυνατόν??

Το ινετ μας είναι στην ουσία μετάδοση ψηφιακών σημάτων με αναλογικό τρόπο μεσω γραμμών σχεδιασμένων να μεταφέρουν φωνή (τουλαχιστον μεχρι τα κέντρα όπου και μεταφέρονται με οπτικές ίνες)

Το καλώδιο λοιπόν, n-κλωνο ως επι των πλείστων, διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά, κάποια από τα οποία είναι η αυτεπαγωγή του και η χωρητικότητά του ανά μονάδα μήκους (οποιοσδήποτε αγωγος παρουσιαζει τετοια συμπεριφορα)

Αυτα λοιπόν αθροιζόμενα με τον γενικότερο περιβαλλοντικό θόρυβο (white Gaussian noise) δημιουργούν αυτό που εμεις ας ονομάσουμε PER, packet error rate δλδ πιθανότητα σφάλματος πακέτου.

Τα modemακια λοιπόν, τόσο στο σπίτι μας όσο και στον ISP μας συννενοούνται και μετράνε αυτό το PER (το οποίο από τη μεριά του modem μας μεταφράζεται σε line attenuation, SNR και αλλα τέτοια μεγέθη τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους αλλα τελικά συνθέτουν το PER)

Για λόγους απλούστευσης, καθώς πρόκειται για μαθηματικές θεωρίες, ας αρκεστούμε στο γεγονός ότι το PER επηρεάζεται από το throughput ή ελληνιστί ρυθμαπόδοση (1MBps κτλ). Για να είναι ποιοτική η σύνδεσή μας πρέπει το PER να ειναι χαμηλό αλλιώς χάνονται πακέτα. Συγκεκριμένα το BER (bit error rate, πιο χαμηλα δλδ) πρεπει να είναι μικρότερο από 10^-4

Οπότε τι γίνεται; Έχουμε κεραυνούς (ηλεκτρικές εκκενώσεις), βροχή (το χώμα που περνανε τα καλώδια υγραίνεται), ομίχλη και αλλα τετοια φαινόμενα που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά των καλωδίων, προς το χειρότερο φυσικα!

Αφού τα χαρακτηριστικά χειροτερεύουν έχουμε περισσότερη απώλεια σήματος στη γραμμή (πέφτει το SNR) άρα τα σφάλματα στη μεταγωγή πακέτων. Κάτι το οποίο ο ISP σε συνεργασία με το modem μας προσπαθεί να λύσει ρίχνοντας τη ρυθμαπόδοση. Οπότε πέφτει η ταχύτητα της σύνδεσής μας.

Δοκίμασες να αλλάξεις ( όλα ) τα splitterάκια/φιλτράκια σου ?

Αν ναι, ρίξε ένα τηλ στις βλάβες και πες τους να κοιτάξουνε το splitterάκι από μεριάς τους ( μεταξύ αστικό κέντρο/καφαο )

ναι τα εχω αλλαξει ολα απο 2-3 φορες...μονο 1 τηλεφωνο εχω στην γραμμη μαζι με το φιλτρο του..

τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου...!:hang3:

down - 2810kbps / line attenuation 44db / noise 8.8

up - 537kbps / line attenuation 35db / 7.8

να μαι και εγώ..

οτε connx σε χωριό 17

χιλιόμετρα έξω από καβάλα...

καλά δεν είναι??

Φιλαράκο κατέβασε το Margin σου στα 3db.. θα κερδίσεις πάρα πολύ σε Download και θα είναι πάρα πολύ γρήγορο μετά.

Φιλαράκο κατέβασε το Margin σου στα 3db.. θα κερδίσεις πάρα πολύ σε Download και θα είναι πάρα πολύ γρήγορο μετά.

Φαντάζομαι γνωρίζεις πως στο 90% των περιπτώσεων οι πάροχοι έχουνε "locked" το SNR σε μια επιθυμητή από αυτούς τιμή ή πεδίο ( range ) και ότι και να κάνεις εσύ το DSLAM σε γράφει στα @@ του και άσε το modem του πελάτη να λέει ότι θέλει...

Ποιό modem/router έχεις ?

Υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ? ( αν ναι, βάζεις την σωστή version ? δεν είναι σαν τα άλλα προγράμματα που βάζεις την νεότερη version, αυτό θέλει την version που γράφει ότι υποστηρίζει το modem/router σου )

Η σύνδεσή μου είναι vivodi και το router που έχω είναι tilgin.Πως να ξέρω αν υποστηρίζεται ή όχι?Φανταζόμουν ότι υποστηρίζεται,γιατί άλλωστε όχι?Βάζω την τελευταία.Ποια πρέπει να βάλω?

Η σύνδεσή μου είναι vivodi και το router που έχω είναι tilgin.Πως να ξέρω αν υποστηρίζεται ή όχι?

DMT (DSL-Modem Tool)

Βλέπεις αν κάτω από κάποια edition ( vX.XX ) γράφει το μοντέλο του router σου.

Φανταζόμουν ότι υποστηρίζεται,γιατί άλλωστε όχι?

Για πολλούς λόγους.

1) γιατί π.χ. ο τυπάς που το έγραψε το πρόγραμμα δεν έχει αυτό το router στην διάθεση του ή δεν βρίσκει τα απαραίτητα datasheets/command line interface commands

2) γιατί π.χ. μπορεί να μην υποστηρίζει configuration/monitoring μέσω telnet

3) μπορεί να είναι τόσο μούφα που το chipset του να μην υποστηρίζει οποιαδήποτε στατιστικά πέραν των up/down attenuation & up/down SNR ( το tool αυτό έχει σαν αρχικό σκοπό του τον έλεγχο της ποιότητας της γραμμής, μέσω των γραφημάτων bits/frequency & SNR, και την μικρορύθμιση κάποιων λειτουργιών των διάφορων routers ) και έτσι να μην υπάρχει λόγος να φτιάξει edition για το εν λόγο modem/router

Βάζω την τελευταία.Ποια πρέπει να βάλω?

Δεν βάζεις την τελευταία, βάζεις την τάδε έκδοση.

Τα release του δεν είναι versions, είναι editions.

Π.χ. η 3.21 είναι μόνο για το router Siemens C2-010-I όπως και γράφει από κάτω, δεν κάνει για κανένα άλλο router ( ίσως π.χ. δουλεύει και σε κάποιο μοντέλο Siemens της ίδιας σειράς κ κατηγορίας ( π.χ. C2-015-I αν υπάρχει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνεις τι εννοώ ).

p.s. Αντίστοιχα προγράμματα είναι και τα: OrbMT & RouterStats, δες μήπως υποστηρίζεται από αυτά το router σου.

Thanks man for the reply!Πλήρως αναλητικότατος και κατανοητός!Thanks!:T:

Βασικά δε βλέπω το όνομα του router μου πουθενά.Οπότε μάλλον το έφαγα το πακετάκι!!!Δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα από ότι φαίνεται!

Να ρωτήσω...το speedtest.net είναι αξιόπιστο?

Όλα αυτά που κάνεται με σκοπό μεγαλύτερη ταχήτυτα κατεβάσματος κάνουν δλδ την ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που λέει αρχικά τo status του router(192.168.1.1)?

Υπάρχει τρόπος πέρα από αυτό το πρόγραμμα(αφού από ότι φαίνεται δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω),να αυξήσω την download speed?

Thanks man for the reply!Πλήρως αναλητικότατος και κατανοητός!Thanks!:T:

Βασικά δε βλέπω το όνομα του router μου πουθενά.Οπότε μάλλον το έφαγα το πακετάκι!!!Δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα από ότι φαίνεται!

Να ρωτήσω...το speedtest.net είναι αξιόπιστο?

Όλα αυτά που κάνεται με σκοπό μεγαλύτερη ταχήτυτα κατεβάσματος κάνουν δλδ την ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που λέει αρχικά τo status του router(192.168.1.1)?

Υπάρχει τρόπος πέρα από αυτό το πρόγραμμα(αφού από ότι φαίνεται δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω),να αυξήσω την download speed?

Για να πιάσεις μεγαλύτερη ταχύτητα λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.

1) Να ρίξεις ( αν το υποστηρίζει το modem/router σου και δεν το έχει και lockαρισμένο από το DSLAM ο πάροχος ) το SNR Target

2) Να γυρίσεις σε ADSL2 mode αν είσαι αρκετά μακριά από το DSLAM ( σε σύγκριση με ρύθμιση σε ADSL2+ Mode κερδίζεις 500-1000kbps στο down και είσαι στο ίδιο upload rate ή και λίγο πιο πάνω )

3) Μπορείς να δοκιμάσεις να γυρίσεις το modem/router σε Annex M και αν είσαι τυχερός και το DSLAM υποστηρίζει Annex M να κερδίσεις σε upload ( μπορείς να πιάσεις μέχρι και 3Mbps upload rate )

4) Αν είσαι αρκετά μακριά, μπορείς να δοκιμάσεις να γυρίσεις το modem/router σε RE-ADSL ή RE-ADSL2 ( Reach Extended-ADSLx ) το οποίο βοηθάει να πιάσεις είτε λίγο καλύτερη ταχύτητα, ή να σταθεροποιηθεί η γραμμή σου [ πάλι ΑΝ το υποστηρίζει το DSLAM ]

Για να πιάσεις μεγαλύτερη ταχύτητα λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.

1) Να ρίξεις ( αν το υποστηρίζει το modem/router σου και δεν το έχει και lockαρισμένο από το DSLAM ο πάροχος ) το SNR Target

2) Να γυρίσεις σε ADSL2 mode αν είσαι αρκετά μακριά από το DSLAM ( σε σύγκριση με ρύθμιση σε ADSL2+ Mode κερδίζεις 500-1000kbps στο down και είσαι στο ίδιο upload rate ή και λίγο πιο πάνω )

3) Μπορείς να δοκιμάσεις να γυρίσεις το modem/router σε Annex M και αν είσαι τυχερός και το DSLAM υποστηρίζει Annex M να κερδίσεις σε upload ( μπορείς να πιάσεις μέχρι και 3Mbps upload rate )

4) Αν είσαι αρκετά μακριά, μπορείς να δοκιμάσεις να γυρίσεις το modem/router σε RE-ADSL ή RE-ADSL2 ( Reach Extended-ADSLx ) το οποίο βοηθάει να πιάσεις είτε λίγο καλύτερη ταχύτητα, ή να σταθεροποιηθεί η γραμμή σου [ πάλι ΑΝ το υποστηρίζει το DSLAM ]

Σε όλα είσαι σωστός αλλά στο πρώτο κάνεις ένα λάθος...

Δεν υπάρχει κλειδωμένο Profile SNR Margin, απλά μπορεί ο πάροχος να σου βάλει ένα Target SNR αλλά και πάλι μπορεί να αλλάξει αλλά σε ένα Profile π.χ. 12Mbps που δεν αφήνει να αλλάξει SNR διότι είναι σαν ταχύτητα συγχρονισμού, ελάχιστοι όμως έχουν ήδη τέτοια Profiles... Οπότε όλοι μπορούν..

Όσο για το 3) πρέπει να ενεργοποιήσεις το Annex Μ από τον πάροχο και το μέγιστο που δίνει μέχρι τώρα είναι 2Mbps...

Venom μπορείς άνετα να αυξήσεις την ταχύτητα στο Downstream αρκεί να έχεις ένα συμβατό router με Telnet/DMT.

Εσένα δηλαδή δεν είναι κλειδωμένο το SNR Margin όπως λες.

Πριν δηλαδή με 9db SNR ήσουνα στα 17 και με "1" ( να δω πότε θα καταλάβεις ότι με 1db SNR η γραμμή αποκλείεται να είναι σταθερή για περισσότερο από 60 sec ) τώρα είσαι στα 18 και για αυτό ευθύνεται το πείραγμα που έκανες εσύ στο SNRM στο router σου ?

Οπότε άμα αλλάξω router\modem τότε θα φτιάξουν οι ταχύτητες ή μπορεί να είναι και χειρότερα?

Και άμα είναι πιο προτείνετε?

edit

Σαν noob σε αυτά τα θέματα,δε ξέρω πως να τα κοιτάω και να τα φτιάχνω όλα αυτά!!!

Εσένα δηλαδή δεν είναι κλειδωμένο το SNR Margin όπως λες.

Πριν δηλαδή με 9db SNR ήσουνα στα 17 και με "1" ( να δω πότε θα καταλάβεις ότι με 1db SNR η γραμμή αποκλείεται να είναι σταθερή για περισσότερο από 60 sec ) τώρα είσαι στα 18 και για αυτό ευθύνεται το πείραγμα που έκανες εσύ στο SNRM στο router σου ?

Δεν ισχύει αυτο που λές...

Ακόμα και με 0.6db Μπορεί να είναι σταθερό για 10 ώρες... Αλλά υπάρχει κίνδινος για αποσυνδέσεις μπορεί δηλαδή ξαφνικά να το πιάσει και να κάνει συνέχεια αποσυνδέσεις αυτό εξαρτάται πόσο σταθερό είναι το SNR Margin σου... Μπορείς να το δοκιμάσεις... Δές πόσα db έχεις και μετά από 3 ώρες ξαναδές. Αν μειώθηκε η αυξήθηκε σημαίνει πώς υπάρχει μεταβολή του SNR οπότε πρέπει να κάτσεις να βρείς το μικρότερο SNR με βάση την μεταβολή όμως.... Το 1.4db συγκεκριμένα είναι ακριβός το Margin που χρειάζεται μια γραμμή που είναι σταθερή... Αν πάθει μια μείωση κάποια στιγμή δεν θα πέσει γιατί έχει ένα "περιθώριο"..

Με 9db είμουν στα 13-14,5Mbps και με 1db SNRM είμαι στα 17-18,5Mbs...

Αλλά παίζει σημαντικό ρόλο και το attenuation, μια γραμμή με 38db μπορεί να μην μπορεί να κρατήσει την γραμμή σταθερή λόγο κάποιας εξωτερικής παρεμβολής + το θέμα της απόστασης..

Επίσης... Ο ΟΤΕ έχει πολύ υψηλό SNR Target για να μην κάνουν πολλοί πελάτες παράπονα για αποσυνδέσεις..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.