black21 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2007 Πριν από λίγες ημέρες παρέλαβα το νέο μου PC (το οποίο το συνέθεσα με τη βοήθεια των μελών του thelab.gr ) Μετά από ένα πρόβλημα με ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι (στο οποίο αναφέρομαι σε άλλο post) τα προβήματα συνεχίζονται και είναι και γιορτές.... Σήμερα λοιπόν προσπάθησα να τοποθετήσω μια κάρτα τηλεόρασης στο νέο μου pc (mobo: Abit IP35 PRO - CPU: INTEL CORE DUO E6750 2.66 GHz). Κατά την εγκατάσταση παρατήρησα στο mobo να αναβοσβήνει στιγμιαία το panel με τους ψηφιακούς αριθμούς (δεν ξέρω πως το λένε) και να ανάβει ένα κόκκινο Ledακι περίπου πάνω από το panel. Αφού τοποθέτησα την κάρτα πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή και .... τίποτα... Κοίταξα αν έχει φύγει τιποτα από τη θέση του και έβγαλα κάποια Pin και τα ξανατοποθέτησα στην θέση τους... Η ουσία είναι ότι από εκείνη την στιγμή δεν δουλεύει τίποτα... Να το πάω στο e-shop;;;;;;; ή είναι κάτι απλό και μπορώ να το διορθώσω;;;;
black21 Δεκέμβριος 26, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 26, 2007 Το LCD αυτή τη στιγμή δεν γράφει τίποτα. Εκείνη την στιγμή κάτι έγραψε αλλά δεν πρόλαβα να δω κάτι.Τα pin που έβγαλα και έβαλα πάλι στην θέση τους (τσεκάροντας το manual) είναι τα SLED, PLED, HLED, RST, και SPKR που αφορούν HDD LED, RESET SWITCH, SYSTEM SPEAKER, SUSPEND LED και POWER SWITCH.
black21 Δεκέμβριος 26, 2007 Author #4 Δεκέμβριος 26, 2007 Επειδή βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποια απάντηση, να εκφράσω μερικές πιο συγκεκριμένες απορίες...Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι κάτι από το υλικό έχει καεί;Είναι πιθανόν;Μπορεί το πρόβλημα να είναι πολύ απλό ή τέτοιου είδους περιπτώσεις παραπέμπουν σε δύσκολα προβλήματα;
black21 Δεκέμβριος 26, 2007 Author #6 Δεκέμβριος 26, 2007 Μάλιστα... μάλλον έχει πάθει ζημιά το νέο PC... Αύριο θα πάω στο μαγαζί να δω τι μπορεί να γίνει. Ελπίζω να μην είναι μεγάλη η ζημιά γιατί ήδη έχω "καταθέσει" 1200 και είμαι πανί με πανί
Spyrus Δεκέμβριος 26, 2007 #7 Δεκέμβριος 26, 2007 Αν ανοίγεις το τροφοδοτικό και δε σου δείχνει τίποτα στο lcd είναι σβηστό τότε είναι νεκρή η μητρική όπως στην δική μου περίπτωση.
DuKe Δεκέμβριος 26, 2007 #8 Δεκέμβριος 26, 2007 Βγάλε έξω το board και προσπάθησε να το λειτουργήσεις μόνο με cpu μνήμες και vga πάνω.Αν ποστάρει, φόρα πάνω και τον hdd και δεν αν bootareis κανονικά. Μετά μια μια τις υπόλοιπες συσκευές μέχρι να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα. Αν είσαι οκ πιθανόν να ακουμπάει η μητρική κάπου απο κάτω πάνω στο κουτί και να βραχυκυκλώνεις. Ή τέλος πάντων ξαναστήστο μια πάλι με προσοχή σιγά σιγά μέσα στο κουτί παρατηρώντας για τυχόν επαφές με κουτί ή για λάθη στη σύνδεση των καλωδίων. Επίσης αν είναι εύκαιρο δοκίμασε με ένα άλλο psu.Καλή τύχη boy.
black21 Δεκέμβριος 26, 2007 Author #9 Δεκέμβριος 26, 2007 Ευχαριστώ για τις οδηγίες παδιά Θα το δοκιμάσω πριν πάω στο κατάστημα... Αν όντως έχει πρόβλημα η μητρική και προκλήθηκε όπως σας περιέγραψα παραπάνω, τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Λέτε να την αλλάξουν ή θα την πληρώσω;
greekfragma Δεκέμβριος 26, 2007 #10 Δεκέμβριος 26, 2007 παντα οταν κανουμε αλλαγες στο hardware υπαρχουν καποιοι βασικοι κανονες μεταχειρισης ηλεκτρονικων μερων οπως σε ολες τις συσκευες.....κλεινουμε ολα τα ρευματα...αποφορτιζουμε οτι εχει απομεινει (στην περιπτωση του υπολογιστη παταμε μια φορα το κουμπι power)και δεν ακουμπαμε τα τσιπακια ή pins χωρις να εχουμε βγαλει το ηλεκτρικο φορτιο απο πανω μας(ενας τροπος ειναι πριν πιασεις το κουτι να ακουμπησεις κατι αλλο που ειναι καλος αγωγος)σε αντιθετη περιπτωση η ζημια ειναι πολυ πιθανη.
oxide Δεκέμβριος 26, 2007 #11 Δεκέμβριος 26, 2007 κοιτα επειδη πιθανον να ζοριστεις να βγαλεις την μητρικη και να την ξαναβαλεις κτλ.. βγαλε το καλωδιο τροφοδοσιας για κανενα 5λεπτο και ξαναδοκιμασε. αλλιως βγαλε την καρτουλα που πηγες να βαλεις...κλεισε το κουτι και πανε εκει και πες δεν δουλευει. βεβαια δεν ειναι τοσο ηθικο αλλα αμα εισαι ταπι και το χρειαζεσαι,τι αλλο να κανεις.? edit: αμα τελικα πας για rma καλη τυχη
black21 Δεκέμβριος 27, 2007 Author #12 Δεκέμβριος 27, 2007 Τελικά όλα πήγαν καλά Ο τεχνικός μου είπε ότι το PC είχε απλά ένα βραχυκύκλωμα. Το παρέλαβα σήμερα και είναι οκ. Μιας και η καρδιά μου πήγε στην κούλουρη αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνει κάποιος πριν επέμβει στο κουτί. Ευχαριστώ
Melkon Δεκέμβριος 28, 2007 #13 Δεκέμβριος 28, 2007 Αντε αφου ειναι ολα καλα εισε οκ αλλα τον ρωτησες που βραχυκυκλωνε και αν επαθε τπτ καμια vga ή τπτ αλλο?Αληθεια μπορει να γινει αυτο?
DuKe Δεκέμβριος 28, 2007 #14 Δεκέμβριος 28, 2007 m/b με case βραχυκυκλώνουν σχεδόν πάντα, όταν δεν ανοίγει το pc ή με το που πατάς το κουμπί σβήνει αμέσως το πρώτο πράμα που κάνεις είναι να δείς μήπως εφάπτεται πουθενά η μητρική πάνω στο case.
oxide Δεκέμβριος 28, 2007 #16 Δεκέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από Melkon τοτε τραυματιζεται η mobo? αν αφου ξεκουνησεις ωστε να μην εφαπτεται δουλευει οχι,αλλιως ναι. (βεβαια υπαρχει και η διαολεμενη πιθανοτητα να επηρεαστει καποιο τρατζστορ και να υπολειτουργει αλλα αυτο μπορει να γινει και απο στατικο οποτε μην το ψαχνεις)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.