galactob Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 Παιδια μια βοηθεια. θελω να κανω μια αγορα ενος UPS και δεν ξερω πιο μπορει να καληψει το PC μου ,πως το οπολογιζουμε????? το pc ειναι αυτο της υπογραφης μου + 5 ανεμιστιρες. Εχω βρει αυτο : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978261&product=568163 .ειναι καλο??? ειναι αρκετο??? αξιζει τα λεφτα του???
geogeoland Δεκέμβριος 26, 2007 #2 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από galactob Παιδια μια βοηθεια. θελω να κανω μια αγορα ενος UPS και δεν ξερω πιο μπορει να καληψει το PC μου ,πως το οπολογιζουμε????? το pc ειναι αυτο της υπογραφης μου + 5 ανεμιστιρες. Εχω βρει αυτο : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978261&product=568163 . ειναι καλο??? ειναι αρκετο??? αξιζει τα λεφτα του??? Λοιπόν... έχουμε και λέμε: Το ups είναι άψογο (γενικώς τα APC είναι εγγύηση και θεωρούνται γενικώς τα καλύτερα της αγοράς, και γενικώς τα πιο ακριβά. Μιλάμε πάντα για τη δική μας αγορά έτσι? Των PC users.) Τα λεφτά του τα αξίζει, σε πολύ μεγάλο βαθμό τουλάχιστον. Αν τα έχεις αυτά τα χρήματα για UPS, πας καρφί σε APC. Όσο για το αν είναι αρκετό...πιστεύω πως και το 1000αρι ακόμη θα σε καλύψει, με δυνατότητα επέκτασης και μελλοντικά. Εγώ έχω το 750 και με το σύστημα της υπογραφής μου + ενα πορτατίφ, 1router, εναν εξωτερικό σκληρό και ηχεία logi 2.1, σε full load όλα φτάνει οριακά τις 3 μπάρες απο τις 5. (Μη μπεις στον κόπο να υπολογίσεις έτσι βέβαια την κατανάλωση του συστήματος σου, δεν καίει το σύστημα μου 270W σε full load με ΚΑΜΙΑ παναγία! καλά θα ταν...) Γενικώς, για να μετατρέψεις τα va σε watt τα πολλαπλασιάζεις με 0,6. Λέω γενικώς γιατί κανονικά τα πολλαπλασιάζεις με τον συντελεστή ενέργειας, αλλά αυτό είναι σύνθετο. Οπότε κάνε va * 0,6=W και καθάρισες. Τέλος, το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα, οπότε με μια αναζήτηση θα βρεις όλες τις απαντήσεις που θες. Αν κολλήσεις πουθενά, εδώ είμαστε.
galactob Δεκέμβριος 26, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 26, 2007 σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου που τέτοια μέρα κάθισες και απάντησες!!!! είχα κολλήσει κάπως γιατί πολύ μου έλεγαν ότι επειδή έχω μεγάλο τροφοδοτικό με πολλά μέσα στο pc και τα ηχειακια της logi έπρεπε να πάρω 2 1000αρια τουλάχιστον και όχι ένα γιατί δεν θα με καλυβε. τώρα για τις μονάδες ψιλό μπερδεύτηκα αλλά αφού λες εσύ που από ότι βλέπω το κατέχεις το άθλημα πως είναι καλό μάλλον το μισώ δωράκι θα πάει εκεί!!!! τώρα η ερώτηση είναι αυτό το συνδέω στην πρίζα και πάνω ενώνω μια-μια την συσκευή ή όπως έχω το πολύμπριζο ενώνω αυτό μόνο???? Χρονια Πολλα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LevelOne Δεκέμβριος 26, 2007 #4 Δεκέμβριος 26, 2007 Μην μπερδέυεσαι, το οτι έχεις χιλιάρι τροφοδοτικό δε σημαίνει οτι καίει ανα πάσα στιγμη 1000w.Το θέμα είναι ποσα ζητάει το συστημα σου απο το τροφοδοτικό, και κατ' επεκτασιν απο το UPS.Καλό θα ήταν να βάλεις τις ενεργοβόρες συσκευές μονες τους, και τις υπόλοιπες που τραβάνε λίγο ρεύμα όλες μαζί σε ενα πολύπριζο.Πιστεύω πως το UPS που αναφέρεις θα σε υπερκαλύψει μιας και ειναι κορυφαίο και σαν όνομα και σαν απόδοση, και θα σου δώσει καλή αυτονομία.Η αγορά ενός UPS είναι κατι παραπάνω απο απλα μια αγορά, είναι επένδυση που μπορει σε μια δύσκολη στιγμή να σου κάνει απόσβεση τον εξοπλισμό που θα γλυτώσεις.
galactob Δεκέμβριος 26, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από LevelOne Η αγορά ενός UPS είναι κατι παραπάνω απο απλα μια αγορά, είναι επένδυση που μπορει σε μια δύσκολη στιγμή να σου κάνει απόσβεση τον εξοπλισμό που θα γλυτώσεις. σε αυτο συμφωνω και εγω και για αυτο ρωταω εσας που ξερετε κατι παραπανω!!!!! το κακο ειναι οτι το τροφοδοτικο βγαζει ενα περιεργο βησμα που ενονετε πιστευω λιγο δυσκολα στο ups
tassoss Δεκέμβριος 26, 2007 #6 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από galactob [Σήμερα, στις 10:12] σε αυτο συμφωνω και εγω και για αυτο ρωταω εσας που ξερετε κατι παραπανω!!!!! το κακο ειναι οτι το τροφοδοτικο βγαζει ενα περιεργο βησμα που ενονετε πιστευω λιγο δυσκολα στο ups τι σημαίνει περίεργο βύσμα? αντί να το βάλεις στη πρίζα στον τοίχο το βάζεις πάνω στο ups.
galactob Δεκέμβριος 26, 2007 Author #7 Δεκέμβριος 26, 2007 συγνωμη μπορει κατι να μην ειπα σωστα. το Silverstone Olympia που εχω η εξωδος του ειναι παρα πολυ χοντρη αρα πρεπει να κρατησω το δικο του καλωδιο τροφοδοσιας και να το κωψω στην ακρη οπου θα βαλω αλλο φις οπου θα εννονεται πανω στο ups. γιατι το σιγκεκριμενο ups δεν περνει μπριζες σουκο οπωσ φαινεται και στις φοτο. με λιγα λογια πρεπει να αλαξεις τις σουκο μπριζες των συσκευων σου με αρσενικα φις καταλληλα για το ups
dark221416003258 Δεκέμβριος 26, 2007 #8 Δεκέμβριος 26, 2007 Παλικάρια επειδή και εγώ ψάχνω για ups και για να μην ανοίγω άλλο θέμα, ρωτάω το εξής...Ψάχνω για 800άρι πιστεύω ότι με καλύπτει αλλά θέλω να έχει πάνω πρίζες και όχι βυσματάκια, καθώς επίσης να υποστηρίζει και software που να μπορεί να δείξει τι κατανάλωση γίνετε ανά πάσα στιγμή...Με απλά λόγια πόσα watt τραβάνε τα περιφερειακά μου από το ups...Όποιος έχει κάποιο που να τα κάνει αυτά ας το πει...Ευχαριστώ...
geogeoland Δεκέμβριος 26, 2007 #9 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από galactob συγνωμη μπορει κατι να μην ειπα σωστα. το Silverstone Olympia που εχω η εξωδος του ειναι παρα πολυ χοντρη αρα πρεπει να κρατησω το δικο του καλωδιο τροφοδοσιας και να το κωψω στην ακρη οπου θα βαλω αλλο φις οπου θα εννονεται πανω στο ups. γιατι το σιγκεκριμενο ups δεν περνει μπριζες σουκο οπωσ φαινεται και στις φοτο. με λιγα λογια πρεπει να αλαξεις τις σουκο μπριζες των συσκευων σου με αρσενικα φις καταλληλα για το ups Δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί να πάρει ενα πολύμπριζο καλής ποιότητας, να αλλάξει το φις του με ένα κατάληλο για το Ups και να βάλει εκεί όλες τις συσκευές πλήν του/των υπολογιστή/ων. Εγώ αυτό έκανα, και μάλιστα το φις συμπεριλαμβανόταν στη συσκευασία. Με ελάχιστες γνώσεις ηλεκτολογικών και αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου είναι 10' δουλειά. Αν πάλι δεν ξέρεις/θέλεις να ασχοληθείς, το πας στο ηλεκτονικάδικο της γειτονιάς και στο κάνουν σε 5 λεπτάκια. Πίστεψε με, αξίζει να πάρεις αυτό το UPS και να κάνεις αυτή τη πατέντα, παρά κάποιο άλλο με suko χειρότερης ποιότητας. Επίσης, μια επισήμανση: Μην ΜΗΝ βάλεις πάνω laser printer. Θα στο τινάξει. Αν έχεις laser printer, σε ξεχωριστό πολύμπριζο, ίσως και σε άλλη μπρίζα αν υπάρχει η δυνατότητα, με τις διάφορες άλλες "βαριές" (που δε μασάνε) και ενεργοβόρες συσκευές. Τέλος, για εκείνο που λες με το καλώδιο του τροφοδοτικού, δεν έχεις πρόβλημα. Βάζεις αυτό το καλώδιο στην τροφοδοσιά του UPS (κάτω κάτω δεξιά στη φωτό) και παίρνεις ένα απ' αυτά που έχει μέσα στη συσκευασία, το συνδέεις σε μια απο τις θύρες παροχής του UPS, την άλλη άκρη στο τροφοδοτικό σου και καθάρισες.
geogeoland Δεκέμβριος 26, 2007 #10 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από dark22 Παλικάρια επειδή και εγώ ψάχνω για ups και για να μην ανοίγω άλλο θέμα, ρωτάω το εξής...Ψάχνω για 800άρι πιστεύω ότι με καλύπτει αλλά θέλω να έχει πάνω πρίζες και όχι βυσματάκια, καθώς επίσης να υποστηρίζει και software που να μπορεί να δείξει τι κατανάλωση γίνετε ανά πάσα στιγμή...Με απλά λόγια πόσα watt τραβάνε τα περιφερειακά μου από το ups...Όποιος έχει κάποιο που να τα κάνει αυτά ας το πει...Ευχαριστώ... http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978261&product=915106Δες αυτό. Φαίνεται καλό απ' όσο το έχω κοιτάξει εγώ, αλλά τα belkin δεν τα ξέρω ως ups οπότε ας πει και κάποιος άλλος μια γνώμη για την ποιότητα του, που ίσως τα ξέρει καλύτερα.
galactob Δεκέμβριος 26, 2007 Author #11 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από geogeoland Τέλος, για εκείνο που λες με το καλώδιο του τροφοδοτικού, δεν έχεις πρόβλημα. Βάζεις αυτό το καλώδιο στην τροφοδοσιά του UPS (κάτω κάτω δεξιά στη φωτό) και παίρνεις ένα απ' αυτά που έχει μέσα στη συσκευασία, το συνδέεις σε μια απο τις θύρες παροχής του UPS, την άλλη άκρη στο τροφοδοτικό σου και καθάρισες. κατι λαθος πρεπει να λεω εγω και δεν με πιανεις φιλε μου geogeoland. το βησμα που ενονετε στο τροφοδοτικο μου ειναι τοσο χοντρο και περιεργο που οταν ειχα ψαξει σε πολλα μαγιαζια να βρω ενα ειδιο αλλα πιο μεγαλο σε μηκος καλωδιο δεν ειχε κανενας παρα μονο παραγγελεια το βισμα και φτιακτο καλωδιο το οποιο θα εφτιαχνα μονος οπως μαλλον θα κανω και τωρα. καλωδιο απο το πολυ-πριζο εχω δυο 3 τα οποια τα ειχα φτιαξει για κατι ups που εχω στην δουλεια μου
LevelOne Δεκέμβριος 26, 2007 #12 Δεκέμβριος 26, 2007 Ναι φιλε έχει δίκιο ο galactob, το καλώδιο τροφοδοσίας του Olympia δεν είναι standard ATX, αλλα το βιομηχανικό που δεν έχει τις πτυχες που έχουν τα κανονικα, δες τι εννοώ. Παρατηρησε το βυσμα τροφοδοσίας. Το πιο απλο που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις ενα πολύπριζο που μπάινει στην έξοδο του UPS (νομιζω οτι το δίνει μαζι με την συσκευασια) και εκει να βάλεις μόνο του το καλώδιο του τροφοδοτικού.
galactob Δεκέμβριος 26, 2007 Author #13 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από LevelOne Ναι φιλε έχει δίκιο ο galactob, το καλώδιο τροφοδοσίας του Olympia δεν είναι standard ATX, αλλα το βιομηχανικό που δεν έχει τις πτυχες που έχουν τα κανονικα, δες τι εννοώ. Παρατηρησε το βυσμα τροφοδοσίας. Το πιο απλο που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις ενα πολύπριζο που μπάινει στην έξοδο του UPS (νομιζω οτι το δίνει μαζι με την συσκευασια) και εκει να βάλεις μόνο του το καλώδιο του τροφοδοτικού. σε ευχαριστω φιλε μου !!!! αυτο ηθελα να πω. τωρα θα δηξει πως θα ενωθει. αυριο γινεται η αγορα και βλεπουμε. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολλους σας για καθε βοηθεια που μου δωσατε
Louris7 Δεκέμβριος 26, 2007 #14 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από tassoss [Σήμερα, στις 09:42] τι σημαίνει περίεργο βύσμα? αντί να το βάλεις στη πρίζα στον τοίχο το βάζεις πάνω στο ups. Επειδη εχω το ιδιο τροφοδοτικο καιμε ενδιαφερει, σε περιπτωση που δεν θελω να κανω πατέντα, δεν μπορω να συνδεσω το πολυμπριζο μου στο ups?.... Υπαρχει πολυμπριζο που να μπαινει σε αυτες τις υποδοχες του ups γιατι εχω την κλασικη σουκο?......
LevelOne Δεκέμβριος 26, 2007 #15 Δεκέμβριος 26, 2007 Ναι υπάρχει πολύπριζο που μπαίνει στις υποδοχές του UPS, το οποίο δίνει μαζί η APC.Δεν παίρνω και όρκο βέβαια, αλλα ενα 1000αρι της APC που είχα κάνει εγκατάσταση το έδινε μαζί.Το αρσενικό βύσμα που πάει στο UPS λέγεται IEC320 C14. Και σε περίπτωση που δεν το έχει μέσα, ίδου η ρόδοςhttp://ebwstore.com/osc/product_info.php?products_id=7853Πάνω σε αυτό βάζεις το καλώδιο τροφοδοσίας του Olympia και ξενοιάζεις. Είναι λίγο τσιμπημένο αλλα οκ, κάνεις δουλειά...Επισης, απλα ενημερωτικά, το heavy duty καλώδιο τροφοδοσίας που δίνει το Olympia αντέχει μέχρι 16Α, σε αντίθεση με τα κοινά που αντέχουν μέχρι 9-10Α
galactob Δεκέμβριος 26, 2007 Author #16 Δεκέμβριος 26, 2007 μακαρι να εχει 2 τετοια μεσα η συσκευασια να ενωθει και η οθονη ή τα ηχεια!!!!
jois21 Δεκέμβριος 27, 2007 #17 Δεκέμβριος 27, 2007 45db@1m!!! Θεε μου! (σαιτ κατασκευαστη)Κατι αθορυβο εντελως δεν υπαρχει;;;;
geogeoland Δεκέμβριος 27, 2007 #18 Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από galactob μακαρι να εχει 2 τετοια μεσα η συσκευασια να ενωθει και η οθονη ή τα ηχεια!!!! Ρε μη μασάτε! Σας είπα σχετικά με την πατέντα. Και πολύμπριζο να μην έχει μέσα, το φτιάχνεις εσύ πανεύκολα. Αν θέλετε βοήθεια, εδώ είμαστε. Επίσης, σχετικά με το βίσμα του olympia... :blink: Δεν το ξερα, soz! Αλλα κι αυτοί, έπρεπε εκεί να την κάνουν την πρωτοτυπία? Έλεος!
geogeoland Δεκέμβριος 27, 2007 #19 Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από jois21 45db@1m!!! Θεε μου! (σαιτ κατασκευαστη) Κατι αθορυβο εντελως δεν υπαρχει;;;; Αθόρυβο εντελώς είναι, το ανεμιστήρι ενεργοποιείται μόνο όταν είσαι on battery.
galactob Δεκέμβριος 27, 2007 Author #20 Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από geogeolandΕπίσης, σχετικά με το βίσμα του olympia... :blink: Δεν το ξερα, soz! Αλλα κι αυτοί, έπρεπε εκεί να την κάνουν την πρωτοτυπία? Έλεος! τοσες πληροφοριες μας εδωσες φιλε μου επειδη σου ξεφυγε και κατι δεν πηραζει. για αυτο ειμαστε εδω για να μαθενουμε ο ενας απο τον αλλον αλλιως ολλοι θα ηταν ξερολες
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.