akatanomastos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 καταρχην . Χρονια πολλα σε ολους και με υγεια . εχω μητρικη gigabyte GA-965P-DQ6 ME cpu Intel core 2 Duo E6300 . μνημη ραμ 3γιγα στα 533, με τροφοδοτικο 400w. με τα λιγα που διαβασα στο φορουμ εδω μεσα και με τα ελαχιστα που καταλαβα μπορεσα και ανεβασα τον επεξεργαστη μεχρι 1,903 , μπορει καποιος να μου πει με τα πραματα που εχω μεχρι ποσο μπορει να ανεβει ο επεξεργαστης ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theovaz Δεκέμβριος 25, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 Αυτό θα το βρείς μόνος σου, απλώς συνέχισε να ανεβάζεις σιγά-σιγά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatanomastos Δεκέμβριος 25, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από Theovaz Αυτό θα το βρείς μόνος σου, απλώς συνέχισε να ανεβάζεις σιγά-σιγά. ανεβαζω το clock ratio ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theovaz Δεκέμβριος 25, 2007 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 Ναι.Σιγά-σιγά (20-30 mhz κάθε φορά) και κάνεις και κανένα orthos για να δείς την σταθερότητά του κάθε 60-70 mhz που ανεβάζεις.Δές και εδώ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Δεκέμβριος 25, 2007 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 φιλε μου ο επεξεργαστης σοθ ανεβαινει ανετα στα 3ghz.....οι μνημες σου ομως σε κόβουν...θα πρεπει να επιλεξεις ασυγχρονη λειτουργια αναμεσασε cpu και μνήμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
theovaz Δεκέμβριος 26, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από cosmic φιλε μου ο επεξεργαστης σοθ ανεβαινει ανετα στα 3ghz.....οι μνημες σου ομως σε κόβουν...θα πρεπει να επιλεξεις ασυγχρονη λειτουργια αναμεσασε cpu και μνήμες Δεν έχει ασύχρονη λειτουργία, p35 έχει.Ασύχρονη λειτουργία υποστηρίζει μόνο το 680i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiv Δεκέμβριος 26, 2007 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2007 kai to p35:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 27, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 καταρχην η μητρικη του παιδιου φοραει 965 και οχι p35....αν διαβασετε τι λεει στην αρχη του ποστ 8α το καταλαβετεGA- 965P -DQ6δευτερονIntel chipset και ασυγχρωνες μνημες δεν παιζει.ασυγχωνα παιζουν τα chipset της nVidia και το μοναδικο της ATI που κυκλοφορησε για Intel (C2D)@akatanomastosτο "κρυφο" μενου της μητρικης το ανοιγεις?με ctrl+f4 αν 8υμαμαι καλαοι μνημες σου τι "ρατσας" ειναι?το οτι ειναι χρονισμενες στα 533 απο μονο του δεν λεει τπτ,γιατι εαν φορανε καλα τσιπακια τοτε μπορουν να παιξουν και ψηλα ανετα χωρις να σε κοψουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
downfoot Δεκέμβριος 27, 2007 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Νομίζω με Ctrl+F1 ανοίγει το κρυφό μενού. Τουλάχιστον στη δικιά μου την GA-945 S2 έτσι είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 27, 2007 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 όταν βάζουμε/βάζετε διαιρέτη 1/2 2/3 4/5 5/6 κλπ τι παίζουν οι μνήμες?σύγχρονα?????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 27, 2007 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Ctrl+F1 είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 27, 2007 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Αυτό που εννοούν είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις τις μνήμες με ανάποδο διαιρέτηδηλαδή πιο χαμηλά από το fsb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatanomastos Δεκέμβριος 27, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 παιδια διαβασα ολα τα ποστ που κανατε και .... εκανα εγκατασταση το cpuz και εκει που εχει το παραθυρο για τις μνημες εβαλα τα γελια ειλικρινα . χυμα στο κυμα , αφου διαβασετε τι λεει η καθε μνημη μου θελω να μου προτεινετε ενα σετακι 2γιγα ετσι ωστε να μπορω να της ανεβασω μετα . εχουμε και λεμε slot 1 : 1024mbytes pc2-4300 (266 mhz) SUPERTALENTslot 2 : 512 mbytes pc2-5300 (333 mhz) Apacer Technologyslot 3 : 1024 mbytes pc2-5300 (333 mhz) transcend informationslot 4 : 512 mbytes pc2-4300 (266 mhz) trancend information τελικα ειχε δικιο ο φιλος ποιο πανω που ειπε οτι με εμποδιζουν οι μνημες , παιδια μην με κραξετε για τις μνημες οι γνωσεις που ειχα και εχω σχετικα με τοτε που εκανα την αγορα τους και τωρα ειναι περιορισμενες .καθε αποψη δεκτη και περιμενω καποια προταση για σετ των 2 γιγα. Υ.Γ : πες οτι θελω να βαλω 4 γιγα ραμ τα χρ θα την δουμε η πρεπει να παω για vista ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
downfoot Δεκέμβριος 27, 2007 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Θα δούνε 3,5Gb.Για να δει και τα 4, πρέπει να πας σε x64 λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatanomastos Δεκέμβριος 27, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από downfoot Θα δούνε 3,5Gb.Για να δει και τα 4, πρέπει να πας σε x64 λειτουργικό. μικρο το κακο κατα τη γνωμη μου αλλα θα τις δει σαν quad channel και ετσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 27, 2007 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 10:50] όταν βάζουμε/βάζετε διαιρέτη 1/2 2/3 4/5 5/6 κλπ τι παίζουν οι μνήμες?σύγχρονα?????????? ρε συ Dark,οταν λεμε ασυγχονα εννοουμαι οτι δεν χρειαζονται διαιρετες...οι διαιρετες υπαρχουν για να υπαρχει και ο συγχρονισμος του cpu με τις μνημες...τα chipset της nV και της ΑΤΙ,σου δινουν την δυνατοτητα να χρονιζεις τις μνημες ασχετως διαιρετη.δλδ να εχεις cpu @ 300 fsb,πχ και μνημες στα 1000τετοιος διαιρετης δεν υπαρχει ας πουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 27, 2007 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 σύγρχονα είναι το 1:1 και ασύγχρονα είναι όλα τα άλλα εγώ αυτό ήξερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 27, 2007 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 19:55] ρε συ Dark,οταν λεμε ασυγχονα εννοουμαι οτι δεν χρειαζονται διαιρετες...οι διαιρετες υπαρχουν για να υπαρχει και ο συγχρονισμος του cpu με τις μνημες...τα chipset της nV και της ΑΤΙ,σου δινουν την δυνατοτητα να χρονιζεις τις μνημες ασχετως διαιρετη.δλδ να εχεις cpu @ 300 fsb,πχ και μνημες στα 1000τετοιος διαιρετης δεν υπαρχει ας πουμε... Αυτό πρώτη φορά το ακούω πολύ μου αρέσει... αλλά παίζει έτσι χύμα ή τελικάκαταλήγεις σε ίδιες αναλογίες με τους κλασικούς διαιρέτες για να έχεις σταθερό σύστημα; :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 27, 2007 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 αναλογα το board που εχει κανει την υλοποιηση του αντιστοιχου chipset απλα ειναι αρκετα βολικο για συστηματα που εχουν μεν χαμηλο επεξεργαστη που ενδεχομενως εν κλοκαρει ψηλα,αλλα οι μνημες μπορουν να παιξουν ψηλοτερα. Φυσικα το γεγονος οτι οι μνημες μπορουν να παιξουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασυγχρονα δεν σημαινει οτι 8α εχεις απαραιτητα και πολυ καλτυερες επιδοσεις σε σχεση με μια μητρικη που παιζει με διαιρετες μεν,αλλα σε χαμηλωτερη συχνοτητα. Γιατι ως γνωστον παιζει παρα πολυ μεγαλο ρολο και το chipset στο bandwith @DarkSaga μα η υπαρξη του διαιρετη υπαρχει ακριβως για να μπορει να υπαρξει και συγχρονισμος μεταξυ CPU clock + RAM clock εαν σε καποια μητρικη δεν απαιτειται η υπαρξη διαιρετη προκειμενου ο χρονισμος της μνημης (RAM clock) να ακολου8ησει αυτον του επεξεργαστη (CPU clock),τοτε μιαλμε για ασυγχρονη λειτουργεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.