dexter20csgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2007 Καλησπέρα, χρόνια πολλά, καλές γιορτές και καλώς σας βρήκα...Πριν απο ένα χρόνο περίπου και μετά την προσθήκη ενός module 512mb, ο καλός μου υπολόγιστης (καλά να΄ναι εκεί που είναι) σταμάτησε να λειτουργεί καθώς κάηκε (όπως με πληροφορήσανε) η μητρική, το τροφοδοτικό και η κάρτα γραφικών...Εκανα υπομονή λοιπόν μέχρι να συσσωρευτεί ένα αξιοπρεπές budget της τάξης των 1.000 ευρώ ώστε να στήσω ένα δυνατο μηχάνημα,κάτι το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ...Αυτή τη στιγμη λοιπόν έχω στην διάθεση μου γύρω στα 500-600 ευρώ τα οποία θέλω να σκοτώσω στήνοντας ένα αξιοπρεπές μηχάνημα το οποίο να μπορεί να τρέχει τα παιχνίδια σε καλές επιδόσεις και να μου κρατήσει καμιά δυό χρόνια οπότε και θα φροντίσω να κάνω το δυνατό come back με ένα high end pc...Ζητάω λοιπόν την πολύτιμη βοήθεια σας, και είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας...Σημειωτέον ότι εχω ήδη οθόνη,περιφερειακά και ενδιαφέρομαι μόνο για τον υπολογιστή αυτόν καθ'αυτόν...Αν (λέω αν) είναι εύκολο θα επιθυμούσα οι προτάσεις σας να συνοδεύονται με τιμές ξεχωριστά για το κάθε τμήμα (π.χ. m/b τόσο, καρτα γραφικών τοσο, κ.λ.π.) και ααααααααν (ξαναλέω αν) ειναι πάλι εύκολο οι τιμές να είναι αυτές του Πλαισίου (ελπίζω να μην δημιουργώ πρόβλημα αναφέροντας το όνομα του καταστήματος,αν ναι o moderator ας το σβήσει) καθώς από εκεί σκοπεύω να κάνω τις αγορές μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Καλές γιορτές!!!!
SirDiman Δεκέμβριος 25, 2007 #2 Δεκέμβριος 25, 2007 καταρχας καλως ηρθες Καταδευτερον όταν έβαλες την μνήμη δεν ειναι λόγος να καει η μητρική ούτε και η κάρτα γραφικών, ποσο μαλλον το τροφοδοτικό...Με λιγα λογια το αλλο μηχάνημα σου ίσως λειτουργεί ακόμα... Πες μας τι προβλήματα σου κάνει για να μην αναγκαστείς να αγοράσεις καινούργιο pc. Η μπορείς να πάρεις κομμάτια απο το παλιο (τροφοδοτικο) για να εξοικονομήσεις λεφτα και να τα δώσεις για καλύτερο επεξεργαστή/κάρτα γραφικών.
dexter20csgr Δεκέμβριος 25, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 25, 2007 Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα Το ίδιο υπέθεσα κ εγώ, ότι δέν παίζει να κάηκαν όλα αυτά ετσι επειδή τους την έδωσε...Εφόσον λοιπόν έκανες το λάθος και ρώτησες θα φλυαρήσω , λέγοντας σας τι έγινε ακριβώς... Αγοράζω λοιπόν ένα module ακριβώς ίδιο με το προηγούμενο μου, ανοίγω το case μου και ξεκινάω το παρθενικό μου ταξίδι της αναβάθμησης...Για να πώ την αλήθεια δυσκολεύτηκα πολύ να βάλω την μνήμη στην motherboard...έσπρωχνα απο εδώ, εσπρωχνα απο εκεί και γενικά επικρατούσε μια μικρή μάχη... 1ο φάουλ λοιπον.Μήπως απο το πολύ σπρώξε - πίεσε πάνω στην motherboard προκλήθηκε το πρόβλημα? anyway...Με τα λίγα με τα πολλά, η μνήμη μπήκε...Βάζω τον υπολογιστή στην πρίζα, ανοίγω τον διακόπτη πίσω απο το case, πατάω το On/Off, ανάβει το φωτάκι στο tower και.......Η οθόνη τιποτα...ήταν ανοιχτή αλλα δέν έβγαζε τιποτα...Δεν έκανε ούτε καν το κλασσικο μπιπ...Υπέθεσα οτι κατι τρεχει μέχρι που μύρισα καμμένο καλώδιο και συνειδητοποίησα πως κάποια μακακία είχα κάνει...πατάω παρατεταμένα το On/Off αλλα ο υπολογιστής δεν έσβηνε και τελικά τον έκλεισα απο τον πίσω διακόπτη...Τότε ήταν η τελυταία φορά που τον είδα Έβγαλα το καινούριο module και δοκίμασα πάλι να τον ανοιξω με το παλιό...Τίποτα...Το ιδιο και με το καινούριο μονο του...Τίποτα...Τα έβγαλα λοιπόν , και πήγα τον υπολογιστή στο πλαίσιο όπου και μου είπαν τα δυσάρεστα...Τροφοδοτικο , μητρικη και καρτα γραφικων καμμένα λένε... Να σημειώσω οτι ο πρώην υπολογιστής μου ειχε αγοραστεί το 2003, είναι Pentium 4d στα 2.6 Ghz , m/b albatron (ψάχνω δέκα ώρες το χαρτί δεν θυμάμαι το μοντέλο,απο τοτε που κάηκε εχω να το δω),GeForce 5200 FX,Σκληρός ενας IDE 80gb,Κάρτα ήχου SoundBlaster Audigy (αυτην την κραταω ) οπότε χλωμό να μπορώ να μεταπωλήσω κάτι απο αυτά... Τωρα που το θυμήθηκα...Εβγαλα τον σκληρό μου και τον έβαλα σε θήκη IDE και τον σύνδεσα μέσω usb στο laptop αλλα δέν τον διάβαζε...Δοκίμασα να αλλάξω θέση στο καρφάκι απο master σε slave κ.λ.π. Υπάρχει περίπτωση να κάηκε και ο σκληρός μου?
KoMM Δεκέμβριος 25, 2007 #4 Δεκέμβριος 25, 2007 Γεια σου φίλε Dextlar Εγώ θα πρότεινα κάτι τέτοιο, άλλα με λίγα παραπάνω λεφτά παίρνεις αρκετά καλύτερο pc που θα κρατήσει πιο πολύ -8800gt +καλύτερος επεξεργαστής -. Μπορείς να ψάξεις διάφορα reviews και του επεξεργαστή και κυρίως της κάρτας γραφικών για να δείς που παίζει περίπου σε απόδοση και αν σε καλύπτει. Η δική μου πρόταση είναι να περιμένεις να τον πάρεις μετά την εξεταστική , να μαζέψεις και λίγα λεφτά + ότι μπορεί να πέσουν οι τιμές or so. +25 ευρώ η τιμή για να πάρεις επεξεργαστή με ψύκτρα.
dexter20csgr Δεκέμβριος 26, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 26, 2007 Ευχαριστώ για την βοήθεια alex, πολύ χρήσιμο το post σου.Οσο για το πότε θα κάνω το βήμα τελικά βλέπουμε P.S. Αν κάποιος έχει ιδέα τι μπορεί να τρέχει με το παλιό μου pc, please reply.
apostglen46 Δεκέμβριος 26, 2007 #6 Δεκέμβριος 26, 2007 Μαλλον εκανες την τρομακτικη μλκια να βαλεις την μνημη αναποδα......(γιαυτο μαλλον ζοριστικες τοσο πολυ να τη βάλεις)...............Η καρτα γραφικων μου φαινεται παραξενο που καηκε παντως..........(Η μνημες η μιτρικη και το τροφοδοτικο πολυ πιθανο)
whitesnake Δεκέμβριος 26, 2007 #7 Δεκέμβριος 26, 2007 Δύσκολο να καταλάβουμε έτσι απλά τι συνέβη. Όπως και δύσκολο να κάηκαν όλα αυτά μαζί με τέτοιο τρόπο. Μήπως έβαλες το dimm της μνήμης ανάποδα? Εαν το σπρώξεις πάρα πολύ, κάθεται κάπως στη θέση (στραβώνοντας ελαφρώς το σημείο που είναι το διαχωριστικό του socket του) και επειδή το έχω δει live να το έχουν κάνει αυτό, είχε κάψει μητρική έτσι. Η μνήμη πάλι δεν έπαθε ζημιά Το καλύτερο, από τη στιγμή που σ'ενδιαφέρει να το σώσεις αν γίνεται, θα ήταν να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό και άλλη κάρτα γραφικών στο μηχάνημά σου. Και επειδή δε μπορείς να δοκιμάσεις άλλη μητρική (πού να βρεις), τότε να δοκιμάσεις τα δικά σου (τροφ. και γραφικών) σε άλλο πισί. Αν όλα δουλεύουν, μπορεί να τη βγάλεις καθαρή με μια μητρική.
dexter20csgr Δεκέμβριος 26, 2007 Author #8 Δεκέμβριος 26, 2007 Κι εγώ κάτι τέτοιο υπέθεσα ότι έγινε...anyway...Το μόνο που ελπίζω ειναι να ζεί ακόμα ο σκληρός!
johnnymous Δεκέμβριος 26, 2007 #9 Δεκέμβριος 26, 2007 Η δική μου γνώμη για το pc είναι να βάλει εναν AMD που με τα ίδια λεφτά έχει πιο πολλά Ghz, και τα λεφτά που μένουν να τα βάλει στην 3870 αντι τις 3850 που λες KoMM... (Οι Crucial υπάρχουν μόνο μέσω online παραγγελείας)
KoMM Δεκέμβριος 26, 2007 #10 Δεκέμβριος 26, 2007 ναι , δε διαφωνώ σε γενικές γραμμές. Φίλε Dexter άμα είναι να κλοκάρεις πάρε ιντελ, αλλιώς πάρε ΑΜΔ όπως λέει ο φίλος. Απλά θα έλεγα λίγο μεγαλύτερο τροφοδοτικό.
Kostas007 Δεκέμβριος 26, 2007 #11 Δεκέμβριος 26, 2007 ρε παιδια να βαλει 800ρες μνημες5-10 ευρω παραπανω εχουν.
johnnymous Δεκέμβριος 26, 2007 #12 Δεκέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από KoMM [Χθες, στις 17:23] ... άμα είναι να κλοκάρεις πάρε ιντελ, Αμα είναι να κλοκάρει θέλει και καλύτερη μητρική... αρα περισσότερα λεφτά..Αρχική απάντηση από KoMM [Χθες, στις 17:23] Απλά θα έλεγα λίγο μεγαλύτερο τροφοδοτικό. για το τροφοδοτικό συμφωνω και εγώ.. Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω
dexter20csgr Δεκέμβριος 26, 2007 Author #13 Δεκέμβριος 26, 2007 Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα να ασχοληθώ με το θέμα του κλοκαρίσματος και ξεκίνησα ήδη να διαβάζω το αντίστοιχο thread στο section "Overclocking"...Εξ'αλλου και παλιότερα intel είχα και όσο να 'ναι μου εμπνέει μεγαλυτερη εμπιστοσύνη...Προσθέτοντας και το θέμα του overclocking μάλλον θα φροντίσω να δώσω κάτι παραπάνω και να επιλέξω intel...KoMM ξέρεις πως τις όποιες διευκρινήσεις χρειαστω θα μου τις παρέχεις εσύ έτσε? Ευχαριστώ πολύ για τα κατατοπιστικά replies παιδιά.
KoMM Δεκέμβριος 27, 2007 #14 Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από Johnnymous Αμα είναι να κλοκάρει θέλει και καλύτερη μητρική... αρα περισσότερα λεφτά.. μπορεί, αλλά δε νομίζω για 400fsb π.χ. να μη φτάνει η απλή π5κ.’λλωστε υπάρχουν πάρα πολλές που 500αρίζουν or so...
johnnymous Δεκέμβριος 27, 2007 #15 Δεκέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 02:27] μπορεί, αλλά δε νομίζω για 400fsb π.χ. να μη φτάνει η απλή π5κ.’λλωστε υπάρχουν πάρα πολλές που 500αρίζουν or so... δεν ξέρω άμα θα είναι σταθερή και θα τον κρατάει ψηλά... ’μα το λες εσύ σιγουρα τι να σου πω πάω πάσο...
KoMM Δεκέμβριος 27, 2007 #16 Δεκέμβριος 27, 2007 τα 400 θα τα έχει άνετα. ’μα ο φίλος θελήσει πιο ψηλά, τσιμπάει ip35pro και μια ψύκτρα όμως.Όποτε πάμε στα 700 ευρώ...
dexter20csgr Δεκέμβριος 30, 2007 Author #17 Δεκέμβριος 30, 2007 Tελικά το budget έφτασε γύρω στα 800 ευρώ και αφού έψαξα λίγο,συμβουλευόμενος και τις προτάσεις σας, έκανα την εξής σύνθεση...(συγχωρέστε τυχούσες νιουμπίστικες μλκίες σε θέματα συμβατότητας ) case : Thermaltake VB1000 Soprano Black τροφοδοτικό : Etasis 650W gaming επεξεργαστής : Intel Core2 Quad Q6600(s775/2.4Ghz) ψύκτρα : Zalman Cooler 8700 NT (δεν είχα ιδέα τι να επιλέξω , αν έχετε κάποιοα πρόταση πειτε μου) μητρική : Asus P5K (s775,DDR2,PCI-X) κάρτα γραφικών : Connect 3d SVGA PCI-X HD3850 256MB DDR3 μνήμες : TeamGroup Ram 2GB kit DDR2 800 Mhz Elite (αν έχετε κάτι καλύτερο υπ΄οψην προτείνετε) σκληρός :WD 320 GB 7200Rpm,16 MB cache,Sata2 dvd/rw :LG Lscribe GSA-H55LRB BW SD Τιμή : 850 ευρώ περίπου (έκλεισα τον browser και δεν πρόσεξα ακριβώς το τελικό ποσό) Αυτά σε γενικές γραμμές...Τι λέτε? Οποιεσδήποτε αλλαγές και προτάσεις more than welcome.
SirDiman Δεκέμβριος 30, 2007 #18 Δεκέμβριος 30, 2007 Προτεινω να βαλεις γρηγορότερο c2d (τον 6750) παρα quad γιατι θα εχεις καλυτερες επιδοσεις στα games . ψυκτρα scythe infinity/ thermaltake sonic tower . Και μητρικη Abit ip 35Pro(στα forums λενε ειναι πολύ καλη). Αυτα
neuromancer Δεκέμβριος 30, 2007 #19 Δεκέμβριος 30, 2007 Για τη χρήση που λες αρχικά, δεν έχεις κανένα λόγο να πάρεις Quad Q6600 (ελάχιστα προγράμματα αξιοποιούν πολλούς πυρήνες - καλά-καλά ούτε τα Win δεν το κάνουν. Πάρε ενα Core2Duo το πολύ μέχρι τα 3GHz.Πάλι λόγο της χρήσης που είπες, πάρε VGA κάρτα 3870 και όχι 3850. Αν μπορείς καλύτερα πάρε μια 8800GT (γύρα στα 200+ η 3870, γύρω στα 220 η 8800GT. Για ψύκτρα, αν δεν θες αυτή που δίνει η Intel, σε Zalman παίζουν η 9500 και η 9700 (με led νομίζω και οι δύο).Τροφοδοτικό, σε καλύπτει άνετα και ένα γύρω στα 450W αλλά όχι no-name.
neuromancer Δεκέμβριος 30, 2007 #20 Δεκέμβριος 30, 2007 Βάλε και ένα 12άρι fan να φυσάει στο ρελαντί προς τα έξω. Όχι πάνω από 1200 στροφές - θα σου πάρει τα αφτιά. Απέφυγε όπως-και-δήποτε μικρά πολύστροφα fan (80άρια, 90άρια) εκτός και αν τα δουλέψεις κάτω από 1500 στροφές.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.