Jump to content

AMD 64 X2 4200+ Μέχρι πού μπορώ να τον φτάσω;

Φάνης

Recommended Posts

Έχω το ακόλουθο σύστημα:

Cpu - AMD 64 X2 4200+ s939

M/B - Asus A8R32-MVP Deluxe αλλά και Gigabyte GA K8NF-9

Ram - OCZ PC3200 με timings 2-3-2-6 μαμά

Cpu cooler - Thermaltake Big Typhoon 120 VX

PSU - Thermaltake TR2 550W

Vga - Sapphire X1950XTX

Μέχρι πού πιστεύετε ότι μπορώ να τον φτάσω;

Έχεις κάποια εμπειρία με τη μητρική ή τον επεξεργαστή; Ρωτάω μήπως ξέρεις πώς μπορώ να το κάνω. θα χρειαστεί να πειράξω την τάση ή να αλλάξω κάτι στις μνήμες;

Default είναι στα 2.2 με 11*200. Πρέπει να αλλάξω τον πολλαπλασιαστή (προς τα κάτω) ώστε παράλληλα με το FSB να ανέβουν και οι μνήμες; Επίσης μήπως πρέπει να ανεβάσω τα timings για μεγαλύτερη αντοχή;

Αν γνωρίζετε βοηθήστε γιατί δε νιώθω πολύ από αυτά, αλλά θέλω πολύ να μάθω.

Αν θες να μαθεις τοτε κανε μια αναγνωση στα θεματα που εχουν ερωτησεις σχετικες με o/c απο παιδια που αρχιζουν πρωτη φορα (ξερω ειναι πολλα) η βρες καποιον οδηγο ωστε να παρεις μια γενικη γευση,μετα για εξηγησεις ανετα μπορουμε να σε βοηθησουμε σε οτι δεν καταλαβες.

Για αρχη δωσε το stepping του επεξεργαστη να το ψαξουμε λιγο.

Δυστυχώς δεν τον έχω εδώ... Είμαι φοιτητής στο Καρπενήσι και τον έχω αφήσει εκεί.

Εδώ έχω έναν 3200+.

Πόσα διαφορετικά μπορεί να έχει; Ο κωδικός του νομίζω είναι ADA4200DAA5CD. Από visionstudio τον είχα πάρει το Σεπτέμβρη.

Έψαξα λίγο το θέμα και τελικά το stepping του είναι Ε6.

Το θέμα είναι, σε αυτή τη μητρική πώς κλειδώνω το PCI EXPRESS και τις μνήμες ώστε να μην ανεβαίνουν παράλληλα με το fsb;

Πρεπει να εχει ρυθμιση στο Bios,δεν ξερω την μητρικη αλλα δε νομιζω να ανεβαινει ο χρονισμος μαζι με το ΗΤΤ (fsb).Aπο μια ματια που εριξα στο νετ,ισως πας και στα 2.9GHz με πολυ καλη αεροψυξη η υδροψυξη.

Απ'οτι κατάλαβα αφού το έψαξα λίγο, στους amd είναι καλύτερο να ανεβάζεις το fsb περισσότερο απο τις μνήμες λόγω του ενσωματωμένου memory controller. Και μάλλον πρέπει να βάλω διαιρέτη στις μνήμες...

Δηλαδή από 200 (400 λόγω ddr) να τις ρίξω κάπως...

Και ίσως να ανεβάσω τα timings...

λοιπον CPU 320x10 με 1,44v RAM samsung ZCCC(παμφθηνες απο Ebay)@457 (CPU/14 απο CPUZ) με 2,7v

ψυξη αερα Akasa (14ευρω eshop και μετα ΤΤake BigTyp120)

Αν θελεις καλη ψηξη αερα (και φθηνη) στειλε ενα PM να σου πω απο που να παρεις!!!

:)

Οπως βλεπεις και τωρα μ αρεσει το OC αλλα δεν δινω και μια περιουσια!!!!

Μιλάς για τα 40 ευρώ της TTake BigTyp 120VX που έδωσα; Αν ναι, τα έδωσα επειδή διάβασα

τα καλύτερα σ'ενα συγκριτικό + οτι έχει συμβατότητα με 775 (θα μου πεις οι περισσότερες έχουν...) + οτι εντάξει λεφτά είναι, μπορεί να μου έλειψαν τότε που τα μάζευα αλλά τώρα μετά από καιρό τι να λέει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.