Jump to content

Mεγάλο πρόβλημα με μπλε οθόνες

paokkerkir

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό έχω τα εξής προβλήματα στο desktop μου,(WINXP Pro SP2)

Kάποιες φορές, κυρίως όταν έχει να ανοιχτεί αρκετές ώρες, πριν μπει στα windows(πριν δείξει το desktop-κατα την διάρκεια του loading) κάνει επανεκκινήσεις, 3-4 φορές μέχρι να μπει κανονικά. Kαι όταν μπαίνει μπορεί να μείνει και 1 βδομάδα ανοιχτό και να παίζει κανονικά, αλλά μπορεί και σε μισή ώρα να ξανακάνει επανεκίννηση.Mπορεί να κάνει επανεκκίνηση ενώ δεν κάνω τίποτα, μπορεί και όταν παίζω κάποιο παιχνίδι, δείχνει εντελώς τυχαίο.

Στο event log έδειχνε κάποια σφάλματα κάποιων services (atihotkeypoller, bluetooth authentication), αλλά παρόλο που απενεργοποιήθηκαν, δεν σταμάτησαν τα crash.

Εχω απενεργοποιήσει τις αυτόματες επανεκιννήσεις και παρ'όλα αυτά συνεχίζει να κάνει. Κάποιες φορές εμφανίζει μπλε οθόνη, με τυχαία προβλήματα (0xBE, 0x0A σε διαφορετικά αρχεία κάθε φορά, ntfs.sys, IRQL_NOT LESS OR EQUAL, PAGE FAULT IN NONPAGED AREA), ενώ κάποιες άλλες βλέπω να γίνεται μπλε η οθόνη, αλλά κατευθείαν κάνει επανεκκίνηση.Μάλιστα μία φορά, σε μια μπλε οθόνη, πετάχτηκε ένα ροζ(!) τετράγωνο στην γωνία, σαν αλλοιωμένο pixel.

Δεν είναι προβλήμα θερμοκρασιών, ούτε των δίσκων(έχουν τσεκαριστεί με bad sector check), και είμαι ανάμεσα στην κάρτα γραφικών, το τροφοδοτικό, τις μνήμες, και λιγότερο τον επεξεργαστή.Επίσης το pc έχει ελεγχθεί με AVG Antivirus και Spybot S&D με τις τελευταίες ενημερώσεις.

Tο σύστημα

Windows XP SP2 Proffesional

Pentium 4 (s478) Northwood 3.2

ATI Radeon X1950 Pro AGP

3 CD/DVD drives

4 HDDs

Audigy 2 sound card

M/B Elite SiS 648FX-A

2 GB Ram DDR 400

Τροφοδοτικό Thrustmaster 480watt

Το έβαλα εδώ και όχι στο Windows γιατί το πρόβλημα δεν είναι των win...

Μου κάνει ή για μνήμες ή για τροφοδοτικό...

Thrustmaster τροφοδοτικό??? Σαν τις τιμονιέρες??

Ποιας εταιρίας είναι η κάρτα γραφικών ?

Το τροφοδοτικό πόσα χρόνια το έχεις?

Τί σκληρούς έχεις?

Σαν να μου φαίνονται πολλοί (οι σκληροί) για 480αρι Thermaltake +1950 προ

Να ήτανε και ταγκαν το τροφοδοτικό σου αλλά πάλη με 4 σκληρούς. :magic:

Αρχική απάντηση από VIL [Χθες, στις 17:46]

Ποιας εταιρίας είναι η κάρτα γραφικών ?

Το τροφοδοτικό πόσα χρόνια το έχεις?

Τί σκληρούς έχεις?

Σαν να μου φαίνονται πολλοί (οι σκληροί) για 480αρι Thermaltake +1950 προ

Να ήτανε και ταγκαν το τροφοδοτικό σου αλλά πάλη με 4 σκληρούς. :magic:

-Είναι της Sapphire

-1 χρόνο το έχω

- Έναν 320, έναν 120, έναν 80 κ έναν 40

Αρχική απάντηση από pavou [Σήμερα, στις 00:47]

memtest έτρεξες για τις μνήμες ?

Έτρεξα το διαγνωστικό μνημών των Vista και δεν έβγαλε errors. Θα δοκιμάσω και το memtest όμως.

Επεξεργαστής δεν είναι, αλλά αν θες τρέξε και ενα orthos για να νιώθεις εντάξει. :)

Κι εμένα για μνήμες ή τροφοδοτικό μου κάνει, με κλίση προς το δεύτερο. Δοκίμασε με κάποιου φίλου και πες μας. :) Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τις μνήμες αν θες, ή να δοκιμάσεις μόνο με τη μία μνήμη, σε διαφορετικά slots κλπ, αλλά δε νομίζω πως είναι εκεί το πρόβλημα. :)

Σημ: Στην περίπτωση σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ, αν ακούς και τους δίσκους να στροφάρουν περίεργα, πχ όταν δουλέβουν να χάνουν στροφές, σα να σβήνουν κλπ, πας καρφί για τροφοδοτικό.

Πιό ντράιβερ έχεις στην κάρτα γραφικών?

δέν μας είπες εάν το σύστημα είναι O.C ή όχι

Μήπως θα πρέπει και κανένα απντέητ του BIOS?

μηπως παιζει κατι με τις μνημες? δοκιμασε να ελεγξεις τις μνημες οταν ανοιξει (πριν κανει επαννεκινηση) και οταν κανει επαννεκινηση να τις ελεγξεις παλι.

Εμενα αυτο ηταν το προβλημα........ του ειχα βαλει 3 διαφορετικες, δεν ηταν συμβατη η μια με τις αλλες 2. ανοιγε κανονικα και οι μνημες εδειχναν 1GB μετα απο καποια δευτερα εκανε επαννεκινηση και οι μνημες εδειχναν 768MB.

Ελπιζω να βοηθησα.................................

Οι μνήμες είναι 2 ίδιες, και αν έχουν πρόβλημα, δεν είναι ασυμβατότητα, είναι κάτι άλλο.Δεν έχω κάνει overclock, το ΒΙΟS είναι με το τελευταίο update (λίγο παλιό αλλά δεν υπάρχει πιο καινούργιο), και έχω δοκιμάσει πολλούς driver, και όλοι κάνουν το ίδιο. Τι με unofficial, τι με official, δεν έχει διαφορά. Τώρα έχω τον 7.12

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.