Jump to content

Ολοκληρωμένο pc για τον αδερφό μου (του ξαδέρφου ετοιμάστηκε :))

johnson

Recommended Posts

Παιδιά δώστε λίγο extra help γιατί αύριο το πολύ μπορώ να κάνω

ότι αλλαγές είναι να γίνουν στη παραγγελία. Μετά θα είναι αργά καθώς

θα πρέπει να φύγω για κρήτη (4 η 5) και φοβάμαι μήπως δε προλάβω

τότε :...:

Τελικά να μείνω στον 4500, βλέπω και τον 6550 αλλά δε ξέρω,

έχει μεγάλες διαφορές σε ταχύτητα από τον 4500?

Σε ένα benchmark από τον tom δεν είχε τον 4500 παρά

μόνο τον 4300 :...:

Επίσης και μνήμες, δεν έχω ακούσει σχόλια για τις cellshock τις 800αρες

του πλαισίου, να μείνω σε αυτές ή να πάω σε φθηνές teamgroup...

ή σε λίγο ακριβότερες crucial 667αρες, πραγματικά δε ξέρω, (με τρομάζουν

που έιναι 667, είναι τόσο σίγουρο ότι ανεβαίνουν 800+ ?)

είμαι λίγο μπερδεμένος... :confused:

johnson μεινε με την συνθεση του fusion.επεξεργαστικη ισχυ ο 4500 πολλα κανταρια δεν θα παρει πρεφα ο μικρος για bottleneck κλπ...

2 gb φθηνες για dual channel 800αρες

psu τουμπανο γιατι ειναι η κυρια πηγη προβληματων κατ εμε στα συχγρονα pc οποτε fusion παλι σωστος.

3850 τωρα και αν μεθαυριο ο μικρος θελει και αλλα που δεν τον κοβο για κανα χρονο ριχνει ενα cf...

και αξιοπρεπεστατα ηχειακια να γουσταρει.

οποτε fusion τα πε ολα,

μια μικρη αλλαγη καπου, ειχε παρει το ματι μου κατι geil 800αρες με 4αρια στα 50-60 ευρο.

για την μητρικη τωρα μην δωσεις πανω απο 100 ευρο οπως και να εχει.το 775 ειναι πολυ ωριμο πλεον και βρησκεις τουμπανα μητρικες σε πολυ καλη τιμη.

κρητιριο για μενα ο αριθμος των pci,sata,υποσυστημα ηχου ον board και η ψυξη της.ολες οσες αναφερθηκανε υπερκαλυπτουν τα παραπανω.αντε μεγιες

εδιτ: οπα ειδα τωρα οτι το pc του μικρου το εφτιαξες και πας εσυ για αλλο.

παραυτα οπως και αν εχει οι προτασεις μου ισχυουν.μην παρεις εντελως φθηνιαρικη μητρικη για να βαλεις πιο γρηγορο cpu,φροντισε να ειναι balanced το συστημα.μην παρεις φθηνιαρικο psu γενικα μην τσιγκουνευτεις στα εξαρτηματα κορμου και θαμπωθεις απο τα χαρακτηριστικα ενος επιμερους part.αυτο το κολπο το κανουν οι αλλυσιδες και σου δινουν μετριοτητα σε ολα τα σοβαρα κομματια κορμου με ενα τουμπανο cpu πχ και κρατανε την τιμη ψηλα...συνταγη των 90s που ακομα εφαρμοζεται

Αρχική απάντηση από naz [Σήμερα, στις 07:22]

εδιτ: οπα ειδα τωρα οτι το pc του μικρου το εφτιαξες και πας εσυ για αλλο.

παραυτα οπως και αν εχει οι προτασεις μου ισχυουν.μην παρεις εντελως φθηνιαρικη μητρικη για να βαλεις πιο γρηγορο cpu,φροντισε να ειναι balanced το συστημα.μην παρεις φθηνιαρικο psu γενικα μην τσιγκουνευτεις στα εξαρτηματα κορμου και θαμπωθεις απο τα χαρακτηριστικα ενος επιμερους part.αυτο το κολπο το κανουν οι αλλυσιδες και σου δινουν μετριοτητα σε ολα τα σοβαρα κομματια κορμου με ενα τουμπανο cpu πχ και κρατανε την τιμη ψηλα...συνταγη των 90s που ακομα εφαρμοζεται

Απλά η λογική μου λέει ότι είναι πολλά τα παραπάνω χρήματα για τροφοδοτικό διαφοράς

50w (2πλάσιο κόστος!) τη στιγμή που το chieftec είναι και αυτό αναγνωρίσιμο,

και ας μην είναι τόσο καλό όσο το seasonic, αλλά παραμένει γενικά καλό.

Αλλιώς μπορώ να δώσω πχ. αυτά τα extra χρήματα και να βάλω και ενα 17ε

πάνω και να πάρω απευθείας τον 6750 και όσο κλοκάρει.

Εκτός και αν πιστεύετε ότι δε θα κλοκάρει αρκετά η υπάρχουσα σύνθεση οπότε δεν

αξίζει να μείνω με τη cpu αυτή, γιατί όπως είχα πει εξαρχής, σκοπός είναι οι όσο

το δυνατόν καλύτερες επίδωσεις στα λιγότερα χρήματα. Μη φανταστείτε βέβαια ότι

θα κλοκάρω στα όρια για 24/7..!

Είχα δει και εγώ κάτι Geil μνήμες πορτοκαλί με 4αρια αλλά διάβασα κάπου στο forum

ότι δεν ανεβαίναν καθόλου.. μάπα το καρπούζι και τέτοια. Οπότε αν είναι να ρισκάρω,

ας ρισκάρω με Cellshock εκτός και αν κάποιο παιδί μου προτείνει κάτι άλλο δοκιμασμένο

(πχ value Teamgroup ή Crucial@667 που βλέπω, αλλά και γιατί!)

Επίσης να ρωτήσω, κλοκάροντας θα πρέπει οπωσδήποτε να ανεβαίνουν και οι μνήμες

παράλληλα? Δε γίνεται να μείνουν σταθερές ώστε να μην τύχει να περιορίσουν το oc?

Έχω την εντύπωση ότι μάλλον είναι θέμα μητρικής. Αν ναι, η p5k βοηθάει?

Οff Τopic:

(κοιτάξτε η αλήθεια είναι ότι κάνω αρκετές ερωτήσεις όντως.

Για να μαθαίνω αλλά και για να πάρω το καλύτερο δυνατό h/w στο συγκεκριμένο budget.

Δε δίνεις κάθε μέρα 1000+ ευρώ για υπολογιστή και το τελευταίο πράγμα

που θα ήθελα είναι να μην είναι καλή η σύνθεση. Στη βοήθεια σας βασιζόμουν

και βασίζομαι (κ τηνχ) μιας που έχετε δουλέψει αρκετά σε αυτά που εγώ διαβάζω για

νέο στο internet και δεν είχα την ευχαίρια να το δω από κοντα παίζοντας.

Συγχωρέστε με αν γίνομαι κουραστικός και επίμονος...)

:flower:

καλα κανεις και ρωτας φιλε για αυτο ειναι τα φορουμ,να προσφερουν βοηθεια.

αναγνωρισμενο το chieftech το εχω προτεινει εγω προσωπικα σε πολλα φιλαρακια που φτιαχνουν pcakia ετσι σχετικα φθηνα...

για το κατι παραπανω για το overclocking δλδ,θελεις κατι πιο δυνατο που θα ξερεις οτι δεν θα σε κοβει αυτο καi δεν θα σου πεταει bsods νομιζωντας οτι φταινε χιλια δυο αλλα.

τεσπα αποφαση σου το psu σκεψου τα ολα και κρινε.

τωρα οι μνημες δεν ξερω δεν διαβασα κατι για τις geil παντως αυτες τις πορτοκαλι ειδα και εγω.εγω προσωπικα με κατι adata vitesta την εχω καταβρει .οι c2d ανεβαινουν ολοι γενικα οπως εχει αποδειχτει.το ποσο εξαρταται απο την μητρικη -ψυξη και μνημες τροφοδοσια και φυσικα το κομματι.ετσι παει.

για νορμαλ o/c δινεις μια την ονομαστικη των μνημων και παιζεις απευθειας 7χ400 η 8χ400 αναλογα το multi.πολλοι το καναν ετσι χωρις να δωσουν καν ρευματα αλλα τους εκατσε καλο κομματι,με χαμηλο vid και μητρικη χωρις μεγαλο vdrop .απο εκει και περα παιζεις με τασεις timmings μνημων κλπ κλπ κλπ απειροι συνδιασμοι αναλογα και τις επιλογες που εχεις απο bios.για p5k λογικα θα βρεις πολυ υλικο εδω για αναγνωση και για την abit που ειδα λιγα ποστ πριν.

εγω για να καταλαβεις με εναν 6300 ειμαι του εδωσα απευθειας 7χ400 και παιζω στα 2.8 ανετος χωρις ιχνος ασταθειας με λιγο παραπανω ρευμα στο cpu.για παραπανω με την p5b που ειμαι την απλη θελει μοντες και δεν ψηνομαι να ασχοληθω ισως παρω μια καλυτερη μητρικη μεθαυριο.

αν μπουνε στην κουβεντα και παιδια με τα parts που ενδιαφερεσαι να αγορασεις θα εχεις σιγουρα μια καλυτερη εικονα.

Αρχική απάντηση από naz [Σήμερα, στις 09:35]

καλα κανεις και ρωτας φιλε για αυτο ειναι τα φορουμ,να προσφερουν βοηθεια.

αναγνωρισμενο το chieftech το εχω προτεινει εγω προσωπικα σε πολλα φιλαρακια που φτιαχνουν pcakia ετσι σχετικα φθηνα...

για το κατι παραπανω για το overclocking δλδ,θελεις κατι πιο δυνατο που θα ξερεις οτι δεν θα σε κοβει αυτο καi δεν θα σου πεταει bsods νομιζωντας οτι φταινε χιλια δυο αλλα.

τεσπα αποφαση σου το psu σκεψου τα ολα και κρινε.

τωρα οι μνημες δεν ξερω δεν διαβασα κατι για τις geil παντως αυτες τις πορτοκαλι ειδα και εγω.εγω προσωπικα με κατι adata vitesta την εχω καταβρει .οι c2d ανεβαινουν ολοι γενικα οπως εχει αποδειχτει.το ποσο εξαρταται απο την μητρικη -ψυξη και μνημες τροφοδοσια και φυσικα το κομματι.ετσι παει.

για νορμαλ o/c δινεις μια την ονομαστικη των μνημων και παιζεις απευθειας 7χ400 η 8χ400 αναλογα το multi.πολλοι το καναν ετσι χωρις να δωσουν καν ρευματα αλλα τους εκατσε καλο κομματι,με χαμηλο vid και μητρικη χωρις μεγαλο vdrop .απο εκει και περα παιζεις με τασεις timmings μνημων κλπ κλπ κλπ απειροι συνδιασμοι αναλογα και τις επιλογες που εχεις απο bios.για p5k λογικα θα βρεις πολυ υλικο εδω για αναγνωση και για την abit που ειδα λιγα ποστ πριν.

εγω για να καταλαβεις με εναν 6300 ειμαι του εδωσα απευθειας 7χ400 και παιζω στα 2.8 ανετος χωρις ιχνος ασταθειας με λιγο παραπανω ρευμα στο cpu.για παραπανω με την p5b που ειμαι την απλη θελει μοντες και δεν ψηνομαι να ασχοληθω ισως παρω μια καλυτερη μητρικη μεθαυριο.

αν μπουνε στην κουβεντα και παιδια με τα parts που ενδιαφερεσαι να αγορασεις θα εχεις σιγουρα μια καλυτερη εικονα.

Τηνξ φίλε, να σε ρωτήσω, είναι μεγάλη η διαφορά στα defaults ενός

c2d@4500 (2.2 ~ 800fsb) και ενός c2d@6550(2.33 ~ 1333fsb) γιατί στα

συγκριτικά του τομ λείπει ο 4500 :(

Ντάξει για τροφοδοτικό για λίγο oc παραπάνω δεν γίνεται 48ε πιο πάνω,

δε κάνεις δουλειά :p αλλιώς να πάμε για 6750 και ότι καταφέρει με το

chieftec. Εσύ αν έπρεπε να επιλέξει, χωρίς να μπορείς να ξεπεράσεις το

budget αυτό, τί θα επέλεγες?

Επίσης διαβάζοντας σε σχετικό thread για μνήμες, αυτό ακριβώς

CellShock DDR2 1024/2X1024 PC2-6400 2.1 - 2.2V 800@4-4-4-12 HS=Black CellShocked D9GMH chips/1.09196.95.360 and 1.09256.97.360 use D9GKX

CellShock DDR2 2X1024 PC2-8000 2.1 - 2.2V 1000@5-5-5-15 HS=Black CellShocked D9GMH/D9GKX chips

CellShock DDR2 2X1024 PC2-8000 2.2V 1000@4-4-4-12 HS=Black CellShocked D9GKX chips

αν κατάλαβα καλά οι μνήμες οι cellshock που λέω έχουν καλούτσικο chipset, σωστά?

οι crucial στα 667μηζ χρησιμοποιεί micron? Τα micron είναι πολύ καλύτερα από

τα D9GMH/D9GKX ?

Στο ξαναλεω μην σε απαοσχολει το cpu αν δεν ειναι πολυ καλο, εκτος και αν κυνηγας την cache, δεν βρισκω κανεναν λογω να παρεις την 6xxx οταν προκειται για ενα ισοροπημενο pc, αυτο που εμεινε στην σειρα 6 ειναι ο quad και εκει αξιζει να τα χωσεις και μονο, ουτε 6550 ουτε 6750.

Με τα mobo που κυκλοφορουν(p35) τα 3GHz τα εχεις σιγουρα νομιζω.

Ενα psu εγγυηση παντα χρειαζεται και αν δεν χρειαστει τωρα θα χρειαστει αργοτερα, αλλα ενταξει τα ειπαμε αυτα.

Αρχική απάντηση από johnson

Επίσης διαβάζοντας σε σχετικό thread για μνήμες, αυτό ακριβώς

CellShock DDR2 1024/2X1024 PC2-6400 2.1 - 2.2V 800@4-4-4-12 HS=Black CellShocked D9GMH chips/1.09196.95.360 and 1.09256.97.360 use D9GKX

CellShock DDR2 2X1024 PC2-8000 2.1 - 2.2V 1000@5-5-5-15 HS=Black CellShocked D9GMH/D9GKX chips

CellShock DDR2 2X1024 PC2-8000 2.2V 1000@4-4-4-12 HS=Black CellShocked D9GKX chips

αν κατάλαβα καλά οι μνήμες οι cellshock που λέω έχουν καλούτσικο chipset, σωστά?

οι crucial στα 667μηζ χρησιμοποιεί micron? Τα micron είναι πολύ καλύτερα από

τα D9GMH/D9GKX ?

Τα v8 εχουν promos και οι crucial oi 800αρες εχουν gkx αν δεν εχει αλλαξει τιποτα.

promos < gkx

Kαλη Πρωτοχρονια!:)

Αρχική απάντηση από dellman

cellshock 667 με d9gmh στα 38 ευρα το στικ

Πουντες βρε?:D

Δεν τις βρισκω στο site.

Αρχική απάντηση από fusion [Σήμερα, στις 13:18]

Στο ξαναλεω μην σε απαοσχολει το cpu αν δεν ειναι πολυ καλο, εκτος και αν κυνηγας την cache, δεν βρισκω κανεναν λογω να παρεις την 6xxx οταν προκειται για ενα ισοροπημενο pc, αυτο που εμεινε στην σειρα 6 ειναι ο quad και εκει αξιζει να τα χωσεις και μονο, ουτε 6550 ουτε 6750.

Με τα mobo που κυκλοφορουν(p35) τα 3GHz τα εχεις σιγουρα νομιζω.

Ενα psu εγγυηση παντα χρειαζεται και αν δεν χρειαστει τωρα θα χρειαστει αργοτερα, αλλα ενταξει τα ειπαμε αυτα.

Τα v8 εχουν promos και οι crucial oi 800αρες εχουν gkx αν δεν εχει αλλαξει τιποτα.

promos < gkx

Kαλη Πρωτοχρονια!:)

Πουντες βρε?:D

Δεν τις βρισκω στο site.

το αυτο ! ρε fusion βαλτος εισαι??:D

Αρχική απάντηση από dellman

α. v8 elpida crucial 800 d9gnl

:hmm: Oι v8 δεν ειχαν στανταρ promos?

Λοιπόν, έπειτα από αρκετό google βρήκα ότι

οι teamgroup δε φαίνονται πλέον στη σελίδα του πλαισίου,

τα value της crucial 667 έχουν D9HNL chip.

τα 800mhz 4αρια της Cellshock έχουν elpida chip.

για τα Corsair σε παραπλήσια τιμή δεν βρήκα κάτι.

για τις Crucial τις 800αρες που θεωρούνται καλές (D9GKX/D9GMH)

κάποιος τις αγόρασε από πλαίσιο πριν ένα μήνα και του έτυχαν D9HNQ που

απ'όσο κατάλαβα δεν είναι καλό. Βέβαια ο αριθμός σειράς δεν

ήταν ο ίδιος με αυτόν που αναγράφεται στο internet.

Εγώ, εφόσον παραγγείλω μέσω internet (αλλάξω τις Cellshock) αυτές τις

Crucial με τον αριθμό σειράς που βλέπω στο internet, μπορώ σε

περίπτωση που δεν μου έρθει στο σπίτι αυτός ο αριθμός, να κάνω

κάτι? Ρωτάω γιατί μάλλον από αυτό φένεται τί τσιπάκι φοράει η κάθε μνήμη :)

Επίσης ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος, αλλά έχουμε και λέμε:

D9GKX > D9GMH > elpida > D9HNL > D9HNQ

πάντως αν υπάρχουν άλλες μαγικές ραμ (για τη τιμή τους πάντα) ενημερώστε με :)

τηνξ και ξανά τηνξ :T:

Αρχική απάντηση από fusion [Σήμερα, στις 16:55]

:hmm: Oι v8 δεν ειχαν στανταρ promos?

Μπερδεύεσαι με τις teamgroup

@johnson ¨όχι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αφού δεν αναφέρεται Part number

Μμμ μάλιστα. Τα elpida chip ξέρουμε πως πάνε?

Αξίζει να ρισκάρω για Crucial? (είναι τόσο μάπα τα elpida?)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.