Jump to content

File sharing ερωτήσεις (update) solved

geogeoland

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ! :) Για άλλη μια φορά χρειάζομαι τα φώτα σας. Έτσι λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Θα ήθελα να μου πείτε πώς μπορώ να κάνω file sharing μεταξύ 2 υπολογιστών, πέρα απο τη γνωστή μέθοδο με την μετακίνηση των αρχείων στον κοινόχρηστο φάκελο, σε ενα δίκτυο όπου: Ο ένας υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με καλώδιο lan στο router. Ο δεύτερος συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο. Επίσης, ο ένας υπολογιστής έχει windows vista και ο άλλος Xp. Με την δημιουργία δικτύου με το σύστημα των windows (flash drive κλπ) δεν τα κατάφερα, καθώς ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με lan δεν συνεργάζεται, λέει οτι δεν υπάρχει κάρτα δικτύου. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα δίκτυα, οπότε εδώ είμαι λίγο...newb! :p Τα φώτα σας παρακαλώ! :)

Δεν έχεις παρά να δώσεις όμοιες IP και workgroup και στα δύο :)

Μετά όλα είναι ΟΚ, σαν να είχες καλώδιο.

Αρχική απάντηση από jpavly

Δεν έχεις παρά να δώσεις όμοιες IP και workgroup και στα δύο :)

Μετά όλα είναι ΟΚ, σαν να είχες καλώδιο.

Μάιστα! :) Όμως, αλήθεια, απο πού μπορώ να κάνω αυτές τις ρυθμίσεις? Και μετά απο πού θα έχω πρόσβαση? :)

(Δεν έχω κάνει ποτέ σύνδεση με καλώδιο, οπότε δεν έχω απο εκεί να πιαστώ) :)

Πίνακας ελέγχου->Συνδέσεις δικτύου->Τοπική σύνδεση->Ιδιότητες->Πρωτόκολλο Ιnternet TCP/IP

Eκεί θέτεις:

Πρώτο PC

Ip adress->192.168.1.2 (συνήθως την default του router +1 για στο τέλος για 1ο pc και +2 για το δεύτερο/σε εμένα είναι 192.168.1.1

Subnet mask->255.255.255.0

Default Gateway->192.168.1.1

πρωτεύον DNS->195.170.2.0

δευτερεύον DNS->195.170.1.1

(οι DNS αφορούν τον παροχέα/πχ παραπάνω για Otenet)

Δεύτερο PC

Ip adress->192.168.1.3

Subnet mask->255.255.255.0

Default Gateway->192.168.1.1

πρωτεύον DNS->195.170.2.0

δευτερεύον DNS->195.170.1.1

Aφού δώσεις τις παραπάνω ρυθμίσεις τρέχεις τον οδηγό οικιακού δικτύου για κάθε pc, χρησιμοποιόντας το ίδιο workgroup name πχ MSHOME και ΑΦΟΥ ρυθμίσουμε το firewall ώστε να επιτρέπει διακίνηση αρχείων μέσω δικτύου. Τέλος, right-click και κοινή χρήση στους φακέλους, δίσκους κτλ που θέλουμε να χρησιμοποιούνται από κοινού στο δίκτυο.

Η παραπάνω διαδικασία ισχύει για winxp και δεν φαντάζομαι να διαφέρει πολύ για xp-vista. Aν έχω καταλάβει καλά, τα vista είναι περισσότερο...''αυτοματοποιημένα'', και μετά τις ρυθμίσεις δικτύου θα δουν αυτόματα τυχόν συνδεδεμένα pc.

Σχετικά με οτιδήποτε αφορά ασύρματη δικτύωση, δεν έχω να προσθέσω τίποτα, καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ...

Αναζήτηση "δίκτυο" και επιλογή στο Αναζήτηση μόνο στον τίτλο :)

Δεν θέλω να σε πικάρω, αλλά το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές, αν κολλήσεις κάπου ρώτα :)

Δες και εδώ: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2393

Για τα Vista πρέπει να ενεργοπιήσεις και τις κατάλληλες επιλογές από το Network Center.

Αρχική απάντηση από jpavly

Αναζήτηση "δίκτυο" και επιλογή στο Αναζήτηση μόνο στον τίτλο :)

Δεν θέλω να σε πικάρω, αλλά το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές, αν κολλήσεις κάπου ρώτα :)

Δες και εδώ: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2393

Για τα Vista πρέπει να ενεργοπιήσεις και τις κατάλληλες επιλογές από το Network Center.

Θα πράξω ανάλογα και θα ενημερώσω! :) Many many thanks! :)

Όσο για το πικάρισμα... no worries, τίποτα τέτοιο! ’λλωστε το ξέρω πως έχει ξανασυζητηθεί, και τα είδα τα θέματα, απλώς ένιωσα λίγο... χαμένος! :p Τώρα πρόλαβα το είδα λίγο και μάλλον σαν να ψιλο-κατάλαβα τί παίζει... οψόμεθα! :)

’ψογα! All set up, εκτός απο ένα μικρό τελευταίο πρόβλημα. Στον υπολογιστή με τα Vista (laptop), ενώ τον βλέπει στο δίκτυο και μπορώ να δω τους φακέλους που έχω κάνει enable sharing, δεν έχω πρόσβαση σ' αυτούς. Εκτός απο έναν. Στο φάκελο users έχω πλήρη πρόσβαση, μπορώ να δώ τα αρχεία και τους φακέλους που περιέχει και να κάνω ότι τροποποιήσεις θέλω. Το μόνο διαφορετικό που είχε ο φάκελος αυτός απο τους υπόλοιπους ήταν οτι απο την κοινή χρήση/κοινή χρήση για προχωρημένους/δικαιώματα είχε στα ονόματα πέρα απο το everyone και το administrators. Έκανα αυτή την αλλαγή και στους υπόλοιπους φακέλους/δίσκους που με ενδιέφεραν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Να σημιώσω πως αυτό δε συμβαίνει αντίστροφα, δηλαδή απο το laptop έχω πλήρη πρόσβαση σε όλους τους υπολογιστές με xp, μεταφέρω αρχεία και όλα τα σχετικά. Τα φώτα σας plz... :)

Οκ, το έλυσα. Απο ιδιότητες δίσκου, πας ασφάλεια/προσθήκη/για προχωρημένους/προσθήκη και βρίσκεις την ομάδα Everyone. Την προσθέτεις, παραμετροποιείς τα δικαιώματα όπως θες και είσαι εντάξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.