nickstamat Δεκέμβριος 24, 2007 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Το master volume πάει και 100 % χωρίς clipping, όταν δεν έχεις κανένα effect ενεργοποιημένο, όπως για παράδειγμα στο Audio Creation Mode, με το Bit-matched playback στο On. Εκεί, ναι, πάει μέχρι 100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikMark Δεκέμβριος 24, 2007 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Εγώ ξεκίνησα απ'τον sse2, πήγα στον sse3 και μετά στον sse. Με όλα όμως είχα το ίδιο πρόβλημα. Καθώς πήγαινα να παίξω ένα τραγούδι στο Winamp, αναπαρήγαγε πολύ γρήγορα. Τραγούδι 5 λεπτών, το 'παιζε σε 5 δευτερόλεπτα. Γιατί έτσι; Τελικά, είχε ακόμη έναν φάκελο ''normal'' λεγόταν και όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Δεκέμβριος 25, 2007 Author #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από perp [Χθες, στις 03:11] ρε συ Petrossortep.... εχω παρακολουθήσει το τοπικ απο την αρχη που το ξεκινησες και ειναι πολυ ενδιαφέρονται αυτα που γράφεις...μια ερωτήση μονο.... τωρα που βλεπω οτι ολοκληρωσες.οι βελτιώσεις ειναι ορατες μονο σε μουσικά κομμάτια ή συμβαινει το ιδιο και οταν η πηγη του ηχου ή της μουσικής προέρχεται και απο μια ταινία για παράδειγμα? Κοίταξε perp, αν παρακολουθείς το φόρουμ τα τελευταία χρόνια θα είχες δει ένα θρεντ που άνοιξα σχετικά με πρόβλημα του γούφερ των megaworks 550 που έχω. Συγκεκριμένα όταν παρακολουθούσα ταινίες κυρίως, σε δύσκολα για το γούφερ μέρη, άκουγα ένα έντονο θόρυβο από την τρύπα του γούφερ και ένα βουητό. Όποιος το άκουγε αυτό θα νόμιζε πως πρόκειται για πρόβλημα ποιότητας των ηχείων και θα απογοητευόταν από την creative.Τελικά όμως οφειλόταν αποκλειστικά η κάρτα ήχου. Τόσο η πρώτη που είχα(audigy 2 player) όσο και η x-fi. Για να το θέσω απλά το software των creative είναι για τον π.... Αν πολυπειράζες εκουαλάιζερ και ιστορίες σου βγάζουν παραμορφώσεις και χρωματισμούς που το έμπειρο αυτί τα αντιλαμβάνεται και τα αποδίδει,αν δεν ξέρει, στα ηχεία. Παραδείγματα:αφύσικα και σκοτεινά πρίμα(νόμιζα ότι έφταιγε η έλλειψη tweeter), 'λεπτές' μεσαίες, boomy bass, τριξίματα στο γούφερ. Μόλις κατέβασα τους τελευταίους drivers για x-fi το πρόβλημα λύθηκε εντελώς σε όλους τους τομείς. Στη μουσική το πρόβλημα ήταν το boomy bass ΚΥΡΙΩΣ που αναφέρω και στην αρχή. Αυτά τα προβλήματα, που εμφανίζονταν όχι πάντα αλλά κάπως τυχαία, με είχαν μπερδέψει πολύ και με έβαλαν σε σκέψεις για λότζιτεκ. Ευτυχώς που βρέθηκε η λύση και γλίτωσα τα λεφτά.Συμπερασματικά είναι της πλάκας το λογισμικό των creative και δεν θέλει πολλά πειράγματα γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι θα προκύψει. Όσο για τις άλλες αλλαγές θα σου έλεγα να μην χρησιμοποιείς τον windows mp για τα mp3. Ο 9 που έχω βγάζει μουντό ήχο, αλλά για τους νεότερους δεν ξέρω. Στα cd μεταξύ windows mp με το volume στο 100% και winamp με plugin asio δεν παρατήρησα καμμία αλλαγή ούτε καν με ακουστικά των 160.ΕΔΙΤ:Το πιο σταθερο είναι το creation mode στις x-fi αναφορικά με bugs απ'ότι έχω καταλάβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Δεκέμβριος 25, 2007 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 εγω παντως με το winamp και το asio φορεμενο δεν καταλαβα διαφορες σε σχεση με τον mp11 και το τεσταρα πανω σε flac αρχειο 1411kbps Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Δεκέμβριος 25, 2007 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 Ναι κατάλαβα που αναφέρεσαι...Κοιτα winamp χρησιμοποιουσα κυρίως λογω 2-3 plug-in που γουσταρα για το playback, μέχρι πριν 2 χρονια που βγηκε ο WMP 10 και τωρα ο 11... αλλα μαλλον θα τον δοκιμάσω και πάλι... τωρα οσον αφορα για μουσικη ποτε δεν θεωρουσα σοβαρη λυση τα κομπιουτεριστικα ηχεια και γι αυτο ποτε και δεν αγόρασα... στα games εχω ενα ζευγαρι plantronics και για μουσικη ξεχωριστο ενισχυτη ήχεια που παει για αναβάθμιση σιγα σιγα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Δεκέμβριος 25, 2007 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 Τα gigaworks αν εξαιρέσεις τις μεσοχαμηλές τους, που λόγω μεγαφώνου 3,5 ιντσών, δεν μπορούν να τις βγάλουν πολύ καθαρά συγκρίνονται άνετα με ένα ζευγάρι ηχείων στα 400. Δε θα έλεγα το ίδιο για τα logitech -5500. Πάντως το θέμα είναι τι ζητά κανείς από το pc του σε θέμα ήχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Δεκέμβριος 25, 2007 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 εγω παντως δεν ζηταγα καλυτερη αποδοση σε gaming γιατι δεν ειχα προβλημα σε αυτο...αυτο που με χαλαγε ηταν η ακουστικη σε μουσικη κυριως ηλεκτρονικη και ροκ κατι το οποιο βελτιωθηκε αρκετα γεμισε κατα πολυ ο ηχος οπως τον ηθελα Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιανουάριος 27, 2008 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2008 edited:έκανα νέο τόπικ γιατί δεν κολλούσε πολύ εδώ μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Ιανουάριος 29, 2008 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2008 Πηρα κ εγω προσφατα μια x-fi platinum fatality champion series ..Χρησιμοποιω κ ως htpc κ την εχω συνδεσει αναλογικα με ενα technics(παλιο)ολα σε ενα συστημα ενισχυτη με 5.1.....Οσον αφορα την αναπαραγωγη μουσικης..κατεβασα τον foobar 0.95...εκανα τις ρυθμισεις που αναφερονται στο λινκ στο 1ο ποστ(24bit,απενεργοποιημενα ολα τα dsps κ.τ.λ)...Χρειαζεται να κατεβασω κ καποιο απο ta asio και kernel plug-ins,που ειδα στην σελιδα του foobar για να εχω τα επιθυμητα αποτελεσματα?Στο audio creation mode της x-fi εχω επιλεξει bit match perfect και 44,1khz,ειναι σωστα?Επειδη με ενδιαφερει κ η χρηση ως htpc,ποιο mode προτεινετε?Το entertainment ή to creation?Στο entertainment εχει το θετικο οτι υπαρχει ρυθμιση για bass redirection(ορισμος ηχειων ως large/small και crossover frequency)κατι που δεν υπαρχει στο creation....ευχαριστω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 4, 2008 Author #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2008 Τα plugins-από περαιτέρω έρευνα που έκανα-δεν συμβάλουν τόσο στην αναπαραγωγή μουσικής. Καλό όμως είναι να τα κατεβάσεις για να μην έχεις latency όταν τρέχεις και άλλα προγράμματα.Εγώ χρησιμοποιώ audio creation για όλα. Αν όμως έχεις ανάγκη το bass redirection και άλλες λειτουργίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα το entertainment mode. Ο μετατροπέας συχνοτήτων δειγματοληψίας της x-fi είναι άριστος και προσθέτει ασήμαντες αλλοιώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 12, 2008 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι οτι χρειαζομαι το to bass management οποτε θα χρησιμοποιν το entertainment mode.....Aν καταλαβα καλα παντως μονο στο creation mode μπορουμε να εχουμε bit-mached playback...αν και στις ταινιες τα περισσοτερα φορμα ηχου ειναι σε 48khz οποτε ουτως η αλλως δεν επεμβαινει ο μετατροπεας συχνοτητων της x-fi...Σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 16, 2008 Author #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2008 Ναι στις ταινίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 17, 2008 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2008 Αρχική απάντηση από Petrossortep [Χθες, στις 23:09] Ναι στις ταινίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Thanks!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoV Φεβρουάριος 17, 2008 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2008 Που ειναι to multichanel wave ρε παιδια δεν μου χει επιλογη σto audio console ουτε στον πινακα ελέγχου ρυθμισεις ηχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Φεβρουάριος 18, 2008 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Χαιρετώ! Αγόρασα την prelude και ψάχνομαι με ρυθμίσεις και τα σχετικά. Στο winamp το asio μου lagάρει όταν αλλάζω τραγούδια. Τι παίζει μ αυτό;Επίσης διαφορά στον ήχο με directsound δεν άκουσα. Όταν λέτε τον ήχο των win τον απενεργοποιείτε , τι ακριβώς εννοείτε; Τέλος, από eq έβγαλα off του winamp, και έβαλα της prelude rock Crystalizer on/off τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Φεβρουάριος 18, 2008 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 19:15] Crystalizer on/off τι λέτε; Να σου πω την αποψη μου για το Crystalizer. Βεβαια δεν εχω την x-Fi Prelude, αλλα την x-Fi Xtreme Gamer και ηχεια τα Logitech Z-5500. Παρατηρω με το Crystalizer οτι ενισχυονται οι ηχοι πολυ υψηλων και πολυ χαμηλων συχνοτητων. Στα μπασα αυτη η ενισχυση μου αρεσει, γιατι νιωθω τον ηχο πιο γεματο. Στα πριμα ομως και ειδικα σε rock και metal κομματια, τα πιατινια των drums ακουγονται πολυ και αυτο μου φαινεται εκνευριστικο. Βεβαια ολα αυτα ειναι εντελως υποκειμενικα. Οποτε μολις σου ερθουν τα Altec Lansing σου (καλοριζικα και καλοακουστα ευχομαι να ειναι), κανε τις δοκιμες σου και χρησιμοποιησε τις ρυθμισεις που ακουγονται καλυτερα στο αυτι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Φεβρουάριος 18, 2008 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Ευχαριστώ Ψάχνω μια μέση λύση ανάμεσα στις τόσες ρυθμίσεις...Το πιο ισορροπημένο μου ακούγεται μόνο με το eq της κάρτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 22, 2008 Author #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2008 Να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερες ρυθμίσεις(καλύρτα καμία) στον ήχο. Το crystalizer αλλοιώνει τον ήχο μέσω ενός δυναμικού eq για να τον κάνει να μοιάζει καλύτερος σε φθηνιάρικα μηχανήματα. Δεν προσθέτει καμία χαμένη λεπτομέρεια από τη μετατροπή των cd σε mp3. Αυτό είναι μαθηματικά αδύνατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Φεβρουάριος 28, 2008 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 ρε παιδια εχω την X-fi extreme music και στα παιχνιδια παιζει υπερβολικα δυνατα το κεντρικοπως να το χαμηλωσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elric Μάρτιος 19, 2008 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2008 Παιδιά έχω και εγώ την X-Fi Fatality και κάτι 5.1 Ozaki Speakers @~120W.Το πρόβλημά μου έιναι ότι όταν ανεβάζω πολύ την ένταση παραμορφώνεται ο ήχος.Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: όταν το κομμάτι έχει πολλά μπάσα οι δορυφόροι μπουκώνουν και ακούγεται κάτι σαν τσικ-τσικ.Το master volume @ 80% + bass redirection @ 80%.Με την SB 5.1 Live! δε είχα τέτοιο πρόβλημα.Φταίνε τα ηχεία ή η κάρτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.