ΟΕW1999 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Οπως ακριβως αναφερει ο τιτλος θα ηθελα να εκφρασω. Ενα περιστατικο το οποιο μου συνεβει σημερα το πρωι. Θελωντας να αλαξω κινητο και να παω καπου ποιο οικονομικαΠαω σε ενα καταστημα κινητης τηλεφωνιας το οποιο δευσμευεται για την χαμηλοτερη τιμη στην αγορα και αφου τους αποδικνυω οτι δεν εχουν την χαμηλοτερη τιμη, τους ζηταω να μου δωσουν το αντιστοιχο προγραμμα μιας αλλης εταιριας το οποιο ειναι και το οικονομικοτερο, οπως ακριβως δευσμευονται στην διαφημιση τους. Επισης και την αντιστοιχη επιδοτηση για την συγκεκριμενη συσκευη την οποια ηθελα να αγορασω. Υστερα απο πολυ ωρα και μεχρι να συνειδητοποιησουν οτι οντως ελεγα αληθεια και οχι ψεματα φερνωντας τους ολα τα στοιχεια απο την αλλη εταιρια μου ειπαν οτι θα με ειδοποιησουν αφου συνενοηθουν με τα κεντρικα το τι μπορουν να κανουν. Μετα απο 4 ωρες αναμονης με ειδοποιηουν οτι δεν μπορουν να το κανουν και απλα θα εχω ΜΟΝΟ και καθ' εξαιρεση καθως μου αναφερουν μια λιγο καλυτερη εκπωση στην τιμη της συσκευης η οποια παλι ειναι ποιο ακρβη καθως με πληροφορει μια υπαλληλος τους. ( η οποια ηταν και πολυ συμπαθητικη ) Αυτοι οι οποιοι καθοριζουν την οικονομικη πολιτικη της εταιριας τοσο ζωα, τοσο βλακες, μας θεωρουν? τοσο αξιολογουν την νοημοσυνη μας??Αληθεια νομικα γνωριζει κανεις αν μπορω να κινηθω εναντιον τους? ( γιατι υπαρχει μια ιδιαιτερη νομοθεσια για το καθεστως των διαφημισεων).Αν καποιος γνωριζει κατι ή απλα ειναι δικηγορος και ενδιαφερεται για την υποθεση ας μου στειλει πμ.Το ολο σκηνικο το αναφερω για απλα πολυ παπατζιλικη εχει πεσει με τις διαφημισεις της εν λογω εταιριας καθως επισης και οτι ουδεμια σχεση εχω με καποια αλλη ανταγωνηστρια εταιρια της, απλα ειμαι ενας απλος πολιτης ο οποιος εψαξε να βρει ποιο ειναι το οικονομικοτερο πακετο κινητης τηλεφωνιας γαι αυτον. Τα συμπερασματα δικα σας
hayabusa Δεκέμβριος 20, 2007 #2 Δεκέμβριος 20, 2007 καταρχην δεν νομιζωγ πως πρεπει να βασιζομαστε στα λεγομενα των διαφημισεων...αυτο στο οποιο πονταρουν ειναι το οτι εσυ ως ευκολοπιστος καταναλωτης θα τους πιστεψεις και δεν θα τους δηιμουργησεις προβληματα...απο εκει και περα πολυ καλα εκανες που τους το εκανες θεμα γιατι πρεπει παντα να κανει καποιος την αρχη και να πατησει ποδι... Οσο για τον αν μπορεις να κινηθεις νομικα εναντιον τους δεν το γνωριζω σιγουρα υποθετω πως δεν μπορει να γινει κατι τετοιο (τι θα καταγγειλεις; )..Καποια αλλη εταιρεια του χωρου με καποια ορθη δικαιολογια ισως...
Tsakonas Δεκέμβριος 20, 2007 #3 Δεκέμβριος 20, 2007 χμμμ χμμμ...κατα 95% αυτο που εκαναν απαγορευεται απο τη νομοθεσια περι διαφημισης...το κακο ειναι βεβαια οτι η ολη κατασταση ειναι αρκετα νεφελωδης,ως προς το αν δηλαδη μπορεις να διεκδικησεις αποζημιωση κλπ.....ασε που πολυ φοβαμαι οτι στην καλυτερη περιπτωση αυτο που θα πετυχεις θαναι να τους επιβληθει κανα αστειο προστιμο...νταμν εχω ξεχασει και το εμπορικο...ποινικο αδικημα δεν στοιχειοθετειται μαλλον (η απατη απαιτει γεγονος και οχι προθεση)...σε πρωτη φαση διαβασε οοολα τα ψιλα γραμματα παντως (ξερεις ,αυτα που κυλανε στο κατω μερος της οθονης στις διαφημισεις)...
greekfragma Δεκέμβριος 20, 2007 #4 Δεκέμβριος 20, 2007 και να το κυνηγησεις δεν θα καταφερεις κατι......ο πιο απλος ισχυρισμος ειναι οτι οταν ξεκινησε η διαφημιση οντως ηταν η φθηνοτερη......αλλα τα συμβολαια διαφημισεων κλεινονται για μηνες.......οποτε οταν πηγες εσυ μπορει να σου πει οτι δεν μπορουσε να σταματησει την διαφημιση λογω συμφωνιας
ΟΕW1999 Δεκέμβριος 20, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 20, 2007 Σκοπος του ποστ, θεματος αυτου δεν ειναι αν θα κινηθω νομικα εναντιον τους αν και προς τα εκει κλινω, Αλλα το γεγονος της αξιολογησης της νοημοσυνης μας καθως και το γεγονος οτι ειναι καποιοι τοσο ελευθεροι ωστε να μπορουν να μας κοροιδευουν τοσο χυδαια χωρις ελενχο και περιορισμο?? << και να το κυνηγησεις δεν θα καταφερεις κατι...... >> Ποτε δεν ξερεις?? Εξαλου δεν εχω κατι να χασω Τι ειχαμε τι χασαμε?
dpolal Δεκέμβριος 21, 2007 #6 Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από ΟΕW1999<< και να το κυνηγησεις δεν θα καταφερεις κατι...... >> Ποτε δεν ξερεις?? Εξαλου δεν εχω κατι να χασω Τι ειχαμε τι χασαμε? Τον χρόνο σου ίσως;;;;;
hipro5 Δεκέμβριος 21, 2007 #7 Δεκέμβριος 21, 2007 Για βρες το τηλέφωνο της E.E.T.T. και κάνε κάτι περί τούτου.....
Borg Δεκέμβριος 21, 2007 #8 Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από ΟΕW1999<< και να το κυνηγησεις δεν θα καταφερεις κατι...... >> Ποτε δεν ξερεις?? Εξαλου δεν εχω κατι να χασω Τι ειχαμε τι χασαμε? μαζι σου
gprhellas Δεκέμβριος 21, 2007 #9 Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από hipro5 Για βρες το τηλέφωνο της E.E.T.T. και κάνε κάτι περί τούτου..... ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ..(ΕΕΤΤ....) Γράφεις ένα απλό γράμμα (κάνε copy - paste) από το post.. Το υπογράφεις (όνομα - τηλ - και μία διεύθυνση) και το στέλνεις με fax στο 210 6105049 (προτόκολο ΕΕΤΤ)
JaguarOne Δεκέμβριος 21, 2007 #11 Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 01:43] και να το κυνηγησεις δεν θα καταφερεις κατι......ο πιο απλος ισχυρισμος ειναι οτι οταν ξεκινησε η διαφημιση οντως ηταν η φθηνοτερη......αλλα τα συμβολαια διαφημισεων κλεινονται για μηνες.......οποτε οταν πηγες εσυ μπορει να σου πει οτι δεν μπορουσε να σταματησει την διαφημιση λογω συμφωνιας αυτό είναι δικαιολογία, όχι αιτιολογία. Εφόσον μια επιχείρηση διαφημίζει το προϊόν της με συγκεκριμμένες προδιαγραφές οφείλει να τις καλύπτει. Α και την διαφήμιση μπορεί να την σταματήσει, απλά δεν θα είχε refund με τις προϋποθέσεις που θέτεις.
Diamantius Δεκέμβριος 21, 2007 #12 Δεκέμβριος 21, 2007 Νομίζω ότι το ΙΝΚΑ μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά σχετικά με τις ενέργειες που μπορείς να κάνεις.Η ΕΕΤΤ δεν νομίζω ότι θα σου προσφέρει λύση, αφενός γιατί χαϊδεύει τους πάντες πλην ΟΤΕ, αφετέρου γιατί δεν νομίζω ότι άπτεται του αντικειμένου της άμεσα η υπόθεσή σου.Doesn't hurt to try, however.
Mainframe Δεκέμβριος 21, 2007 #13 Δεκέμβριος 21, 2007 Βρήκες και εσύ εταιρία για να ασχοληθείς.....Δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις? Στο λέω για να μην χάνεις τσάμπα το χρόνο σου.....Καλά να μας έχει ο θεός, όταν βρείς καμία άκρη πόσταρε σε παρακαλώ γιατί είμαι πολύ περίεργος για το αποτέλεσμα και μόνο.
jogi Δεκέμβριος 21, 2007 #14 Δεκέμβριος 21, 2007 Πάντως αγγλια η Ofcom εχει επιβαλει μπόλικα προστιμα σε εταιριες για ψευδή διαφήμιση:πχ Sky, VirginΟπως και θα αλλαξει τον τρόπο διαφήμισης των DSL λόγω του ότι δεν ειναι εγγύημένη η ταχύτητα... Και αν ο καταναλωτής δεν ειναι ευχαριστημένος απο την ταχύτητα που πιάνει μπορεί μέσα σε 15 μέρες να ακυρώσει το συμβόλαιο. Με λίγη προσπάθεια γίνονται και ελλαδα... Αλλα θέλει προσπάθεια και ατομα να μιλάνε και να διαμαρτύρονται στα σωστά όργανα. Η περίπτωση που αναφέρεις ειναι ΚΑΘΑΡΑ περιπτωση λανθασμένης διαφήμισης και καλα θα κάνεις να το κυνηγήσεις νομικά.
DarkSaga Δεκέμβριος 21, 2007 #15 Δεκέμβριος 21, 2007 κυνήγα το ,αξίζει.τίποτα νεφελώδες δεν υπάρχει κανόνες και νόμοι είναι σαφέστατοι.
spc Δεκέμβριος 21, 2007 #16 Δεκέμβριος 21, 2007 Οι έχοντες νοημοσύνη και γνωρίζοντες Ελληνικά καταλαβαίνουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται από την 1η φορά που βλέπουν (ακούνε για την ακρίβεια) την εν λόγω διαφήμιση της εν λόγω εταιρίας.Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και thread να ανοίγουμε για να περνάει η ώρα.
astrolabos Δεκέμβριος 21, 2007 #17 Δεκέμβριος 21, 2007 Ναι αλλα δε σε τιμεί όταν τα ακούς και δεν αντιδράς. Γίνεσαι ιδιώτης έτσι.
spc Δεκέμβριος 21, 2007 #18 Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από astrolabos Ναι αλλα δε σε τιμεί όταν τα ακούς και δεν αντιδράς. Γίνεσαι ιδιώτης έτσι. Δεν κατάλαβες τι είπα (αν και αυτό το ''ιδιώτης'' δεν το κατάλαβα). Με απλά λόγια: Αρχική απάντηση από ΟΕW1999Παω σε ενα καταστημα κινητης τηλεφωνιας το οποιο δευσμευεται για την χαμηλοτερη τιμη στην αγορα και αφου τους αποδικνυω οτι δεν εχουν την χαμηλοτερη τιμη, τους ζηταω να μου δωσουν το αντιστοιχο προγραμμα μιας αλλης εταιριας το οποιο ειναι και το οικονομικοτερο, οπως ακριβως δευσμευονται στην διαφημιση τους. Αυτά που λέει ο φίλος είναι λάθος. Ας προσέξετε καλύτερα τι υπόσχεται η διαφήμιση. Όταν λοιπόν ακούς τι λέει η διαφήμιση και κάνεις τον (όχι και ιδιαίτερο, αν ξέρεις στοιχειώδη Ελληνικά) κόπο να το καταλάβεις (και δεν μένεις με την εντύπωση ότι εκεί θα τα βρεις όλα φθηνότερα, εντύπωση με την οποία προφανώς θέλουν να μείνεις και οι διαφημιστές χωρίς όμως να υπόσχονται αυτά τα οποία θέλουν - και ξέρουν ότι θα μείνουν ως εντύπωση στους περισσότερους) απλώς μένεις μακριά (και δεν τρέχεις, αυτοβούλως, σαν το αρνί στο σφαγείο και μετά να φωνάζεις βοήθεια με σφάζουν). Αλλά έτσι, αυτό θέλει ο Έλληνας ο μάγκας που τα βρίσκει όλα φθηνά: Διαφημίσεις (Forthnet - αν δεν κάνω λάθος) όπου επαναλαμβάνεται διαρκώς: φθηνές χρεώσεις. Λες και υπάρχουν ακριβές και φθηνές χρεώσεις. Υψηλές και χαμηλές χρεώσεις υπάρχουν και όχι ακριβές και φθηνές. Η υπηρεσία είναι ακριβή και φθηνή και όχι φυσικά η χρέωση. Αν ήταν έτσι θα λέγαμε Βάλε μου ένα κιλό Χρέωση μάστορα, από την φθηνή όμως. Ή την άλλη του Media Markt Δεν είμαι και κορόιδο (ή κάπως έτσι). Έτσι έτσι . πλύση εγκεφάλου με το φθηνά φθηνάφθηνά και είσαι μάγκας, θα το αγοράζεις φθηνά..και όλοι νοιώθουμε ικανοποιημένοι στο τέλος (εκτός όταν ξυπνάμε, σε περιπτώσεις όπως ο φίλος μας λίγοι είναι αυτοί που ξυπνάνε όμως αλλά για τον ύπνο δεν φταίνε οι εταιρίες ή οι διαφημίσεις αλλά μόνο οι, αυτοβούλως, κοιμώμενοι). Καλές Γιορτές (και Καλές Αγορές )
seph1roth Δεκέμβριος 21, 2007 #19 Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από spcκαι όλοι νοιώθουμε ικανοποιημένη στο τέλος Ορθογραφικό ή γλώσσα λανθάνουσα? Συμφωνώ με αυτά που λες, αφού προφανώς οι διαφημίσεις στοχεύουν στην (αυτο)ικανοποίηση μας με τον υποσυνείδητο και συνειδητό τρόπο που περιγράφεις. Κι εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να το κυνηγήσεις αφού έχεις όρεξη ΟΕW1999. Αν και φως δε βλέπω αλλά anyway.
ΟΕW1999 Δεκέμβριος 21, 2007 Author #20 Δεκέμβριος 21, 2007 Παιδια καλησπερα,νεα και εξελιξεις για το θεμα μετα τις γιορτες που θα επιστρεψω. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.