grgkopanas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή τη φωτογραφική μηχανή; τη βρήκα σε ενα μαγαζάκι 400, αξίζει; αν την έχει κανεις και την έχει χρησιμοποιήσει τοσο το καλύτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mits23 Δεκέμβριος 20, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2007 Εάν σ ενδιαφέρει να την πάρεις μέσω internet ρίξε μια ματιά και εδώ:http://www.photoagora.gr/olympus-e-400-kit-me-14-42mm-lens-p32748.htmlhttp://www.imagenius.gr/olympus-e400-kit-%EC%E5-%F6%E1%EA%FC-1442-p-1039.htmlΌσο για το αν αξίζει., σε αυτό το θέμα πρέπει να ξέρεις ποιες είναι οι φωτογραφικές σου ανάγκες και ποια θα είναι η χρήση της μηχανή αυτής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgkopanas Δεκέμβριος 20, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2007 semi proffesional ειναι οι ανάγκες μου...δηλαδη θέλω να φένονται επαγγελματικές αλλα δεν έχω σκοπο να τις χρησιμοποιήσω σε επάγγελμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 21, 2007 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από grgkopanas semi proffesional ειναι οι ανάγκες μου...δηλαδη θέλω να φένονται επαγγελματικές αλλα δεν έχω σκοπο να τις χρησιμοποιήσω σε επάγγελμα... Δεν κανει το εργαλειο τον επαγγελματια. Δεν το λεω με την κακη εννοια..απλα υπαρχουν ερασιτεχνες που εχουν ,αν οχι ιδιο ,πιο ακριβο εξοπλισμο απο επαγγελματια. "Επαγγελματικη" φωτογραφια μπορεις να βγαλεις και με μια compact... (με πιο απλα λογια...δεν καλυπτει η απαντηση σου την αποφαση σου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgkopanas Δεκέμβριος 21, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 αν το value for money ειναι αξιόλογο θα ήθελα να μάθω...αλλα με compact πρέπει να σου φύγει η πίστη για να βγάλεις καλλιτεχνική φωτογραφία, έτσι εχω συμπεράνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 21, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 δες αυτην Δεν στην προτεινω ως καλυτερη ..αλλα ως κατι το διαφορετικο Οι dslr(εστω και 4/3) με τις compact ειναι δυο διαφορετικα πραματα που απλα κανουν την ιδια δουλεια. Αν αποζητας ευκολιες και μονο ..θα στις προσφερει και η fuji..(και αλλες υπαρχουν). Aν αποζητας κατι παραπανω -απο ποιοτητα- απο τις compact στο τελικο αποτελεσμα, η olympus ειναι μια καλη αρχη. Eιναι λιγουλακι πιο φωτεινος ..(ο φακος της fuji) ..εξισου ευρυγωνιος...και "πιο" τηλεφακος (ωραια το ειπα.. ..εχει πιο μεγαλη μεγιστη -αναλογικα-εστιακη αποσταση... ζουμαρει πιο πολυ). Κατα τα αλλα ...οταν θελησεις να τραβηξεις κατι με iso800 ..στην fuji θα φαινεται λιγο πιο θωλα (soft ειναι μια πιο σωστη εκφραση) ...ενω στην olympus θα εχει ενα "κλικ" πιο πανω σε οξυτητα ..(sharpness .."ελληνιστι":p) Eκτος αμα ο φακος της olympus ειναι τοσο χαλια και εξισοροπησει τα πραματα.. Αλλη καλη [μαμαλακης] περιπτωσουλα [/μαμαλακης] ειναι η panasonic tz3 και η λιγο μεγαλυτερη pananosonic fx100. Kαι οι δυο μικρες..μπορεις να την κουβαλας ανα πασα ωρα ..και να βγαζεις ανα πασα στιγμη χωρις να το εχεις υπολογισει νωριτερα. Η πρωτη compact ultra zoom ...28-280mm και η δευτερη 28-100mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgkopanas Δεκέμβριος 21, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 δεν συμπαθώ τις fujifilm νομίζω οτι είναι κακής ποιότητας, ίσως κανω λάθος ομως, ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfmandim Δεκέμβριος 21, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από grgkopanas [Χθες, στις 13:18] Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή τη φωτογραφική μηχανή; τη βρήκα σε ενα μαγαζάκι 400, αξίζει; αν την έχει κανεις και την έχει χρησιμοποιήσει τοσο το καλύτερο... Εχω την Ε-500 με φακό 18-180 και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος . Χωρίς να είμαι ειδικός στον χώρο, έχω τραβήξει πάνω από 1000 φωτογραφίες του γιού μου και με λίγη επεξεργασία στο ACDsee φαντάζουν επαγγελματικές. Γενικά η Olympus βγάζει καλά μηχανήματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgkopanas Δεκέμβριος 21, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2007 ευχαριστώ για τη πληροφορία την είχα και αυτή στον νού μου αν και λίγο τσιμπημένη η τιμή του double kit (δύο φακοί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mits23 Ιανουάριος 3, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από ΝTG Δεν κανει το εργαλειο τον επαγγελματια. Δεν το λεω με την κακη εννοια..απλα υπαρχουν ερασιτεχνες που εχουν ,αν οχι ιδιο ,πιο ακριβο εξοπλισμο απο επαγγελματια. "Επαγγελματικη" φωτογραφια μπορεις να βγαλεις και με μια compact... (με πιο απλα λογια...δεν καλυπτει η απαντηση σου την αποφαση σου) Καθυστερημένα μεν, αλλά έστω και έτσι απαντήσω. Συμφωνώ μαζί σου, ότι το εργαλείο δεν κάνει τον ''μάστορα''. Αλλά όσο εξελίσσετε η νέα τεχνολογία, άλλο τόσο νομίζω, πώς αυτό το ρητό χάνει και λίγο από την ''δύναμή'' του. Νομίζω πως ο grgkopanas εννοεί με τον όρο επαγγελματική, την ποιότητα και όχι την αισθητική της φωτογραφίας. Η ποιότητα εικόνας των περισσοτέρων DSLR, δεν συγκρίνετε με καμία compact. Και αυτό γιατί το μέγεθος του αισθητήρα σε διαστάσεις και όχι σε απόδοση pixel είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα εικόνας, γι αυτόν που ψάχνει το κάτι παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιανουάριος 3, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2008 Πάρτην την Ε-400, για μένα, είναι καλό value for money. Δεν θα μετανιώσεις τα χρήματα που έδωσες. Κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ πριν κάνα 8μηνο και έχω καταλήξει να έχω δώσει 2 χιλιάρικα σε αυτό το διάστημα για εξοπλισμό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 3, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2008 οχι φιλος..( ) εσυ ξεκινησες σωστα...(βλ nikon) Εδιτ Για να δικαιολογησω τα προηγουμενα ποστ... Αν ψαχνεις κατι καλυτερο απο compact ...ναι ..παρε την πρωτη dslr που 8α βρεις.. και η olympus καλη ..και η pentax ..που εχει τα ιδια λεφτα.. Απλα αν ειναι να πεις σε 8-10 μηνες αυτο που ειπε ο dubber..παρε κατι σε nikon-canon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgkopanas Ιανουάριος 3, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2008 ψωνισα τη fujitsu 9600 (http://www.pocket-lint.co.uk/reviews/review.phtml/2335/3359/fujifilm-finepix-9600-digital-camera.phtml) η οποία αν όχι dsrl έχει πάρα πολύ καλό φακό. 'Ηταν πολλά τα λεφτα για την E-400 της Olympus, το double kit είχε 600 αν θυμάμαι καλά και δεν έχω τόσα λεφτά να διαθέσω. Είμαι υπέρευχαριστημένος προς το παρόν. Πολύ ευχρηστη με μεγάλες δυνατότητες το μονο κακό που έχω βρεί είναι ο μεγάλος θόρυβος(Noise) όταν ζοομάρεις πολύ, αλλα αυτό διορθώνετε μέσω photoshop, την προτείνω για όσους δεν είναι τελειωμανείς και παραθέτω κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα για να δείτε την ποιότητα. Τονιζώ ομως οτι δεν είναι dslr αλλα απλά προσομοίωνεί τις dslr. έβαλα φώτογραφίες απο διαφορετικές συνθήλες φωτισμού και ταχύτητας (στη δεύτερη το αμάξι είναι σε κίνηση), δεν έχω περάσει στο pc καμία με μεγάλο zoom για να σας δώσω παράδειγμα του noise που έλεγα πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 4, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2008 καλη επιλογη...αν και ξαφνιαστηκα μιας και προηγηθηκε το "δεν συμπαθώ τις fujifilm νομίζω οτι είναι κακής ποιότητας" Σχετικα ακριβη μαλλον για αυτο και πιο πανω ειχα πει την μικροτερη S6500 που δεν υστερει πουθενα παρα στα mpx και στην οθονη αν θυμαμαι που δεν περιστρεφεται. Για αυτο που αναφερεις...βγαλε το antiblur mode (ή οπως αλλιως το λεει) καθως επισης και το natural light mode ...και πες μου αν εφυγε ο θορυβος που παρατηρουσες. Αν κρινω απο την πρωτη φωτο...βρες αλλο προγραμμα για να εστιαζει..() ή τοποθετησε την σε καποιον σταθερο σημειο. Ηθελα να δω και τα exif απο τις φωτο ...αλλα τα εξαφανισες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιανουάριος 4, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2008 Πόσο πήρες την Fuji? Αν την πήρες κοντά στα 400 και δεν πήρες την E-400 για αυτά τα λεφτά, έκανες ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Θα το καταλάβεις εν καιρώ, τώρα θα σου φαίνεται γαμάτη. Το θέμα είναι ότι δεν πήρες SLR, αλλά δεν πήρες και καμιά μικρούλα να βολεύεσαι από θέμα φορητότητας. Πήρες μια ογκώδη μηχανή με δυνατότητες και αισθητήρα compact. Όπως και να έχει, με γειες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgkopanas Ιανουάριος 4, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2008 350 την πήρα, αλλα όπως είπα πρίν ο φακός της είναι 28-300mm και το θεώρησα τεράστιο πλεονέκτημα μπροστά στην e-400 που έπρεπε να σκάσω 200 παρπάνω για έναν καλό φακό. Επίσης δεν είμαι τελειομανής γιαυτό επέλεξα τη fuji, για χόμπυ την πήρα. Η πραγματική μου τρέλα είναι ο κινηματογράφος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιανουάριος 4, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2008 Ο λαός λέει τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και θα δεις ότι ισχύει στην πράξη.Όταν βγάλεις 2-3 χιλιάδες φωτογραφίες και κάτσεις να δεις, θα καταλάβεις ότι το 98% αυτών που θα έχουν κάτι να δείξουν θα είναι από 28 μέχρι 50mm τραβηγμένες. Ουσιαστικά δηλαδή με έναν 18-55 (που φαντάζομαι ότι δίνει στο κιτ) θα ήσουν καλυμμένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.