Jump to content

Πρόβλημα ? με Timings σε Super Talent DDR2-800 2X1GB

pavou

Recommended Posts

Γεια σας , αγόρασα τις παρακάτω μνήμες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=893188

και αφού ξεκίνησε το PC μου έβγαλε στο BIOS το Dual channel και χρόνους 5-5-5-31 2Τ,

μπείκα στο bios και έβαλα χειροκίνητα του χρόνους που λέει ο κατασκευαστής 4-4-3-8 1Τ με 2,259volt.

To πρόβλημα είναι το εξής , μου κάνει restart με 1T με το που μπαίνει windows , αλλάζοντας το σε 2Τ μου κάνει restart μέσα games . Τι πρέπει να κάνω ? χρειάζεται να ανεβάσω και το CPU ? να δώσω και αλλού ρεύμα ?

Το σύστημα είναι της υπογραφής μου :)

τα 4-4-3-8 ειναι παντα σε 2Τ στην περιπτωση σου.

δες το προτεινομενο voltage και δωσε το ακριβες.τρεξε μερικες λουπες μεμτεστ.....δοκιμασε και τις μνημες και σε αλλα slot.

εαν το μεμτεστ δεν ειναι καθαρο τοτε καποιο προβλημα εχουν.

Λυπών φίλε μου άκου πως έχουν τα πράματα , έτρεξα όπως μου είπες το memtest (memtest86-3,4) με timings 4-4-3-8 2T και με το που άρχισε αμέσως βρήκε πρόβλημα , άλλαξα τα timings και τα έβαλα όλα στο auto αλλά και πάλη βρήκε ακριβός τα ίδια προβλήματα .

Error Confidence Value : Test Errors

Lowest Error Address : 00000000000- 0,0MB 0 56

Highest >> >> : 000FFFFFFFF - 4095,9MB 1 24

Bits in Error Mask : 0001FFFC 2 40

>> >> >> Total : 15 Min:0 Max:14 Avg: 8 7 3 56

Max Contiguous Errors : 2 4 72

ECC Correctable >> : 5 88

Errors per Memory Slot : 84202028 6 104

7 120

2:0 8 136

3:0 538982199 9 152

10 168

Οι μνήμες είναι καινούριες ζήτημα να είναι 2 εβδομάδες που τις αγόρασα , και να σκεφτεί κανείς ότι είχα τρέξει και ένα memtest της Microsoft αλλά δεν είχε βρει τίποτα .

Τις στέλνω για RMA ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο ?

• 2 weeks later...

χρόνια πολλά και καλλά :)

ερώτηση : η μητρική μου είναι μια ASUS P5NE-SLI και έχει BIOS το 0608 από μαμά

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5N32-E%20SLI&type=map&mapindex=7

, εάν βάλω το 0703 (το οποίο κάτι λέει για up στις μνήμες)υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί το πρόβλημα με τις μνήμες μου ? τώρα θα μου πείτε γιατί δεν δοκιμάζεις ? μια φορά το έκανα με μια MSI από windows και τα τίναξε :( και από τότε είπα πως δεν το ξανακάνω αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος .

για να μην μπλέκω τσάμπα με rma και στο τέλος μου πούνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα .

HELP !!! PLS .

Αυτα ειναι τα timming τους.Η συχνοτητα τους πια ειναι? Εχεις clockαρει τον επεξεργαστη? Εχεις αλαξει διαιρετη? Αν εχεις κανει κατι απο αυτα αλλα δεν μπορεις να δεις την συχνοτητα των μνημων κανε ενα reset το bios και δοκιμασε με ολα default.

news:

έτρεξα το memtest+ 1.7 με όλα στο auto : για 1 ώρα δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα .

έβαλα τα timings 4-4-3-8 με 2,2 volt για 4 ώρες , δεν έβγαλε κανένα error :)

Δεν έχω κάνει o/c (ακόμα) , ήθελα να λύσω το πρόβλημα με τις μνήμες που απο ότι φαίνεται δεν υπήρχε :p

post-3931-1416073323,5144_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.