Jump to content

Plaisio service

crio

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Astakos

Εγω σχεδον θυμωσα με αυτα που γραφεις...Αν ημουν τεχνικος και μου εκανες φασαρια για τις 3 ωρες δεν θα στο αλλαζα.

Και ήταν το μαγαζί δικό σου, σίγουρα

’ν όμως δέν ήταν?

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

...oποτε...

διδαγματα που πρεπει να ''σφουγγιξετε'' και απ'αυτη τη ''μαχη'' τυπου customers forces VS technicians ''ta_kanο_ola''

1) μην πυροβολειτε με το παραμικρο ουτε τις εταιριες ουτε το προσωπικο

2) δουλεια των υπαλληλων ειναι να εξυπηρετουν και εσας...οχι μονο εσας

3) ο πελατης σχεδον παντα δικαιωνεται

4) η υπομονη ειναι αρετη

5) μην εχετε παραλογες απαιτησεις

6) α) μη κανετε threads με βαρυγδουπους τιτλους

β) οι λεξεις ''καταγγελια,μηνυση,απατεωνες'' ,καθως και φρασεις τυπου ''μαμα δεν μου το αλλαζουνε'' ,''θα φερω το μπαμπα μου να τους κανονισει'' ,''τα λεφτα μας πισω'' ...καλο ειναι να χρησιμοποιουνται με μετρο

:hi:

Κοιταξτε εγω το εχω κανει απειρες φορες αυτο που ζηταει ο φιλος στο πρωτο ποστ αλλα αλλο το πλαισιο που ειναι πιο "σοβαρο" και αλλο τα μικροτερα μαγαζια.Υποτιθεται οτι αυτη ειναι η διαφορα κιολας των αλυσιδων απο τα μικρα μαγαζια.Οτι ειναι πιο strict τα πραγματα και δεν εχει παρεκλισεις απο το προγραμμα και την "καθως πρεπει" αντιμετωπιση.Οχι οτι συμφωνω οτι οι 3 ωρες παντως ειναι πολυς χρονος.Λογικοτατος και εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το RMA του πλαισιου.

Αρχική απάντηση από VIL

Και ήταν το μαγαζί δικό σου, σίγουρα

’ν όμως δέν ήταν?

Τοτε κουτουλιδι..

Περα απο την πλακα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ακομα και οι πιο καλοκουρδισμενοι επαγγελματιες αντιμετωπιζουν διαφορετικα τον καθε πελατη αναλογα με τον τροπο που θα του συμπεριφερθουν.

Αν τον αρχισεις με τα ο νομος λεει και η εταιρια σου ετσι και σιγα ρε μορτη την δουλεια που κανεις και τι sms και vga με λες τωρα,εχεις αρπαξει ενα -25 reaction adjustment και δεν γινεται η δουλεια σου ουτε με 20αρι.... (που τα θυμηθηκα αυτα...)

Αντιθετα αν δειξεις οτι κατανοεις τον φορτο εργασιας του και πεις ενα παρακαλω νομιζω οτι θα σε εξυπηρετησει αμεσα ακομα και αν δεν οφειλει.

Τα λεω αυτα γιατι ημουν χρονια τεχνικος ακομα και στην εταιρια που εκθειαζεις.

Αρχική απάντηση από Astakos

Τοτε κουτουλιδι..

Περα απο την πλακα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ακομα και οι πιο καλοκουρδισμενοι επαγγελματιες αντιμετωπιζουν διαφορετικα τον καθε πελατη αναλογα με τον τροπο που θα του συμπεριφερθουν.

Αν τον αρχισεις με τα ο νομος λεει και η εταιρια σου ετσι και σιγα ρε μορτη την δουλεια που κανεις και τι sms και vga με λες τωρα,εχεις αρπαξει ενα -25 reaction adjustment και δεν γινεται η δουλεια σου ουτε με 20αρι.... (που τα θυμηθηκα αυτα...)

Αντιθετα αν δειξεις οτι κατανοεις τον φορτο εργασιας του και πεις ενα παρακαλω νομιζω οτι θα σε εξυπηρετησει αμεσα ακομα και αν δεν οφειλει.

Τα λεω αυτα γιατι ημουν χρονια τεχνικος ακομα και στην εταιρια που εκθειαζεις.

1 Διάβαζε καλύτερα δέν εκθειάζω ΚΑΜΙΑ εταιρία

2 Η ευγένεια όποιος την έχει και απο τις 2 μεριές είναι πάντα αφοπλιστική (όταν την έχει και την κατέχει )

3 Για να φτάσεις τον άλλο να λέει για τον νόμο τότε τό παιχνίδι είναι χαμένο και πάλη όμως φταίει το κατάστημα γιατί δέν έχει τους κατάλληλους (σε αριθμό-εμπειρία) υπαλλήλους και δέν μπορούν να πείσουν τον πελάτη τόν όπιον πελάτη.

4 Δέν λέω τα πράγματα δέν είναι απλά αλλά πρέπει το κατάστημα να εκτιμά και να σέβεται τον πελάτη και να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα το καταλάβει ο πελάτης και 85-90% θα το επιστρέψει αντίστοιχα και αυτός στον πωλητή - κατάστημα .

Αρχική απάντηση από alexisgt [Χθες, στις 21:12]

Σαφώς και όχι...

’λλα θα πείς απο μέσα σου τι μακάκας ήταν αυτός μπροστά σου...

Έ.. κάπως έτσι φαντάζομαι έτυχε κ στην περίπτωση του φίλου μας...

Ναι αλλά δεν θα πεις τη μαλ@κας είναι ο ταμίας που δεν με άφησε να περάσω εγώ .

Στο θέμα τώρα : για το rma του Πλαίσιου δεν νομίζω πως μπορεί να πει κάποιος κάτι άσχημο (ίσος ένα πολύ μικρό ποσοστό ?) , ούτε ότι ο υπάλληλος έπραξε λάθος, αλλά πάλη θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τον φίλο μιας και έκανε τον κόπο να πάει ώς το service αυτοπροσώπως και να του δώσει το ΟΚ για την αλλαγή .

Εμένα σε μια περίπτωση καμένης VGA μου την άλλαξαν χωρίς καν να ρωτήσουν πως κάηκε, την έστειλα Σάββατο απο Σέρρες την Δευτέρα τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι την αντικατάστησαν με μια ίδια την Παρασκευή την είχα στο PC μου .

:daisy: :daisy: :daisy:

Καλές γιορτές σε όλους :magic:

Καποιοι επιμένουν να παραποιουν οσα λέω ή δν τα κατανοούν.Το θέμα δν ήταν γιατί δν μου άλλαξε άμεσα τον fan.Ήταν πρώτον το περίσιον ύφός,δεύτερον το ότι κάθονταν και κατα τα άλλα δν προλάβαιναν,λες και έιμαι χαζός και δν βλέπω και τρίτον το ότι ενώ του ζήτησα ευγενικά να το κοιτάξει γιατί έρχομαι απο μακριά αυτός έκανε λες και δν υπήρχα και μίλαγε με έναν πελάτη ο οποίος πέρασε μήπως και του έφτιαξαν νωρίτερα το Pc μονο και μόνο για να δικαιολογήσει το "φόρτο" εργασίας

χθες 19:41 Δίνω τον σκληρό δίσκο στο service του πλαισίου για έλεγχο....σήμερα το πρωί 9:31 μου ήρθε sms να περάσω από το service ενώ μου είχε πει το παλικάρι οτι κατα τις 5 θα μου στείλουν sms :)

Κάθομαι και διαβάζω και απορώ και εγώ με αυτά που γράφονται... να πω πως δεν σου το πήραν πίσω... να πω πως σε ρώτησαν διάφορα για τον ανεμιστήρα του στυλ... τι του έκανες κλπ.... καθόμαστε τώρα εδώ και ασχολούμαστε γιατί δεν άλλαξαν ένα ανεμιστήρα αμέσως παρά τον άλλαξαν σε 3 ώρες ενώ μπορούσαν να πάνε και στις 24 ώρες αν τηρούσαν το γράμμα.

Γνώμη μου είναι πως που και που πρέπει να μάθουμε στη ζωή μας να έχουμε και υπομονή και να εκτιμάμε κάποια πράγματα που από ότι φαίνεται κάποιοι εδώ μέσα πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν αμέσως μιας και κάναμε την υπεραγορά του ενός ανεμιστήρα και δεν μας δούλεψε... μην τρελαθούμε και όλας... έλεος δηλαδή. Και πολύ γρήγορα σε πήρανε τηλ φίλε μου. Και μην ξεχνάς το μαγαζί δεν είναι των υπαλλήλων που δουλεύουν εκεί μέσα...ίσως σε κάνα άλλο μαγαζάκι του τρόμου που κοιτάνε πελάτη με το κιάλια να σκοτωνόντουσαν να σε εξυπηρετήσουν.

Για αυτό λοιπόν σου προτείνω να μην ξαναψωνίσεις από Πλαίσιο... για την ακρίβεια πήγαινε στο e-shop :D :D :D :D :D

’μα είναι έτσι φίλε μου να μην μιλάμε ούτε οταν κάνουν 3 μήνες να μας βάλουν ιντερνετ ουτε οταν μας λενε οτι υπαρχει βλαβη και μενουμε χωρις ρευμα για μερες ουτε τπτ.Μονο υπομονή.Και επαναλαμβάνω,πως στο multirama με εξυπηρέτησαν εντος 3λεπτων??Μαλλον είναι κανενα μαγαζάκι του τρόμου που κοιτάνε πελάτη με το κιάλια να σκοτωνόντουσαν να σε εξυπηρετήσουν..Ε???

Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζετε το θέμα... Αυτοί έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (όπως διαφημίζουν) να φτιάξουν κάτι μέσα σε 4 ΩΡΕΣ, όπως και έκαναν, ασχέτως αν είναι μια ελαττωματική θήκη για το κινητό ή μια Maximus Extreme...

Έκαναν αυτό που διαφημίζουν, και θα έπρεπε να είσαι ευχαριστημένος.

Στο Multirama δεν ξέρω αν σου υπόσχονται τίποτα για το service, οπότε λέει ο άλλος "Ας του το φτιάξουμε μωρέ, δουλειά δεν έχουμε" Όμως στο Πλαίσιο υπάρχει ένα τυπικό, μια σειρά προτεραιότητας, την οποία και τήρησαν

Καταρχήν δεν μίλησα για το Multirama και μάλιστα σήμερα πήγα εκεί στα παιδιά που τα ξέρω να τους αφήσω τα πλαϊνά του LianLi μου να μου βάλουν σίτες και ψώνισα επίσης 1-2 πράγματα....απλά μην ξεχνάς πως και λόγο Χριστουγέννων γίνεται και ψιλοχαμός και λίγη υπομονή ξαναλέω σε αυτή τη ζωή δεν κάνει κακό... τώρα η σύγκριση που κάνεις με το Ιντερνετ είναι αστεία και μαζί σου είμαι στη διαμαρτυρία αυτή και έχεις 100% δίκιο.. αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι μαζί σου στο ότι πήγες κάτι για RMA και το πήρες πίσω σε 3 ώρες .. έλεος.

Τελος παντων,ειπα αν εχω αδικο οκ.Δεν υπάρχει πρόβλημα.Σιγα.Απλα εμενα μου φάνηκε αν μη τι αλλο υπερβολικο και αυτό που με πείραξε πιο πολύ ήταν το υφάκι και το οτι τοu λέω οτι ερχομαι απο μακρια και αυτός επιδεικτικα γύρισε αλλου και μιλαγε με αλλον.Αυτο τουλάχιστον εμένα με ενόχλησε το λιγότερο.

Επισης να πω ότι δεν έχω πρόβλημα με το tuning store όπου είναι τρομερά εξυπηρετικοί και ευγενικοί

Συμφωνω

Σε ιδιωτικο καταστημα μπαινεις οχι σε δημοσια υπηρεσια

Αλλα δεν φταιει κανεις

Εμεις φταιμε που τους υποστιριζουμε και δεν πηγαινουμε σε μικρα καταστηματα

Έχω μια εντύπωση ότι το τμήμα service του ΠΛΑΙΣΙΟΥ είναι πιστοποιημένο με ISO...

Αυτό το ISO λοιπόν είναι πολύ άτιμο πράμα.

Για όσους δεν γνωρίζεται λοιπόν έχει 2 πλευρές.

Από την μία πλευρά όταν λειτουργεί όπως πρέπει ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ότι ο ΚΑΘΕ πελάτης θα εξυπηρετηθεί με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.

Οι οποίοι κανόνες στην περίπτωση του ΠΛΑΙΣΙΟΥ είναι επισκευή σε 4 ώρες, sms κλπ.

ΟΛΟΙ λοιπόν οι πελάτες ανεξαιρέτως θα έχουν την εξυπηρέτηση που διαφημιζεται.

Από την ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ όμως αυτό το ISO έχει και ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ από κανόνες και διαδικασίες.

Οι κανόνες αυτοί λένε στους υπαλληλους ΠΩΣ και με ΠΟΙΟ τρόπο θα κάνουν την δουλειά τους.

Καθορίζουν κυριολεκτικά τα ΠΑΝΤΑ και ΔΕΝ τους παραβαίνει κανένας.

Αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις εταιρείες που έχουν αυτήν την πιστοποίηση, η οποία είναι και ΠΑΡΑ πολύ δύσκολο να την πάρουν και ακόμα ποιό αυστηρή για να την διατηρήσουν.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι όταν πας κάτι για έλεγχο ΟΣΟ απλό και εύκολο και αν είναι θα ακολουθήσει μια σειρά προτεραιότητας.

Αν είναι τόσο απλό (όσο π.χ. ένα ανεμιστήρας) και το πάρεις πίσω στις 2 ή 3 ώρες αυτό σημαίνει ότι υπήρχε κάτι ΠΡΙΝ από αυτό που είχε σειρά και όταν τελείωσε ήρθε η σειρά του δικού σου.

Επίσης το ISO διασφαλίζει ότι το προβληματικό εξάρτημα σου ΔΕΝ θα ΞΕΧΑΣΤΕΙ σε μία γωνιά μέχρι να βρεί το χρόνο κάποιος να ασχοληθεί με αυτό γιατί είναι π.χ. δύσκολο να ελεγθεί (όπως ένα μπόρντ π.χ.)

Δυστυχώς (ή ευτυχώς μάλλον) έτσι είναι αυτά τα πράματα.

Αν (λέμε τώρα) τους πήγαινες ένα μπόρντ για έλεγχο αλλά καπάκι ΜΕΤΑ το μπόρντ σου έσκαγαν 2 ανεμιστήρες, 3-4 δίσκοι και ένα τροφοδοτικό και οι τεχνικοί απλά έπιαναν τα ποιό γρήγορα για να τα ξεπετάξουν το μπόρντ θα το έπερνες πίσω σε 1 εβδομάδα (ή σε 1-2 μήνες σε περίπτωση άλλως καταστημάτων).

Έτσι δουλεύουν τα περισσότερα καταστήματα που απλά έχουν ένα τμήμα service για αυτό καταλήγουμε όλοι να βρίζουμε εδώ ή σε άλλα φόρα...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους :magic:

Φίλε dpolal2 έχεις κανένα λινκ (Ελληνικό) που να τα περιγράφει τι και πώς όσων αφορά

ISO? (για την συγκεκριμένη περίπτωση) δηλαδή υποχρεώσεις του καταστήματος και του καταναλωτή αλλά κα τα δικαιώματά τους αντίστοιχα.

Αρχική απάντηση από VIL [Σήμερα, στις 10:48]

Φίλε dpolal2 έχεις κανένα λινκ (Ελληνικό) που να τα περιγράφει τι και πώς όσων αφορά

ISO? (για την συγκεκριμένη περίπτωση) δηλαδή υποχρεώσεις του καταστήματος και του καταναλωτή αλλά κα τα δικαιώματά τους αντίστοιχα.

http://www.iso.org/iso/home.htm

http://www.elot.gr/home.htm

Αν και ΠΡΕΠΕΙ να τονίσω ότι το ISO δεν αφορά ΜΟΝΟ μια συγκεκριμένη διαδικασία (π.χ. λειτουργία τμημάτων service) αλλά ολόκληρες εταιρείες (αποθήκες, λογιστήρια, μάρκετινγκ, πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών, κλπ κλπ κλπ).

ΔΕΝ αφορά τα δικαιώματα του καταναλωτή ΑΛΛΑ μόνο τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης και τις διαδικασίες της.

ΔΕΝ έχει σταθερούς κανόνες.

Δηλαδή:

1- μια εταιρεία λέει, το τμήμα service μου θα λειτουργεί με 1,2,3,4,5 βήματα και ο πελάτης θα εξυπηρετήται σε 1 μέρα.

2- μία άλλη λέει, το δικό μου τμήμα θέλει 1,2,3,4,5,6,7,8 βήματα και ο πελάτης θα περιμένει 1 εβδομάδα.

Και οι δύο παραπάνω μπορούν να πάρουν την πιστοποίηση ΑΛΛΑ πρέπει να εξασφαλίζεται ότι ΠΑΝΤΑ θα ακολουθούνται τα βήματα που έχει επιλέξει η κάθε μία.

Αυτό, λίγο πολύ είναι η πιστοποίηση...

(ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ποιό περίπλοκη από ότι περιέγραψα βέβαια)

Καλές γιορτές.

Αρχική απάντηση από VIL

Κανε μια αναζητηση στο Google για ISO 9001:2000 και θα καταλαβεις...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.