Jump to content

Σωματικά προβλήμτα από την χρήση του PC

Mainframe

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εξαιτίας κάποιων τενοντίτιδων και μυϊκών πόνων στα πλευρά και στα χέρια που είχα πάντα σε συγκεκριμένη θέση στον υπολογιστή, το έψαξα λίγο παραπάνω και ιδού τα ευρήματα

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ Η/Υ

Πόνοι στην πλάτη, τον τους ώμους.

Το επάνω μέρος του σώματος (ο κορμός) είναι άνετο όταν:

- Η πλάτη υποστηρίζεται

- Το κεφάλι είναι προς τα πάνω

- Οι βραχίονες (τα μπράτσα) είναι σε άνετη θέση

Όταν κάθεσαι σε άβολη θέση, αυτή μπορεί να σου δημιουργήσει κακή στάση, με αποτέλεσμα μυϊκούς πόνους, κράμπες, μουδιάσματα στα χέρια και πόνο στους καρπούς.

Αυτά τα μέρη είναι πιο άνετα όταν :

- Ο πήχης είναι σε ορθή γωνία με τον βραχίονα

- Ο καρπός είναι σε ευθεία γραμμή με την παλάμη και τον πήχη

Όταν τα χέρια είναι σηκωμένα για πολύ χρόνο και οι καρποί σε κάμψη, οι μυς και τα νεύρα παρουσιάζουν προβλήματα.

ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ Η/Υ

Οι αγκώνες να είναι κοντά στα πλευρά

Ο βραχίονας και ο πήχης να σχηματίζουν γωνία 90°

Το κεφάλι και το επίπεδο των ματιών να βρίσκεται μόλις στο επάνω μέρος της οθόνης

Τα γόνατα να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους γοφούς

Η μέση να υποστηρίζεται

Οι πατούσες να ακουμπούν στο πάτωμα ή σε υποπόδιο

Το κάθισμα να είναι :

Μεταβαλλόμενου ύψους

Ρυθμιζόμενης πλάτης

Σταθερής «έδρας» με κλίση προς τα εμπρός

Η επιφάνεια εργασίας να :

Ρυθμίζεται καθ' ύψος

Παρέχει ευρυχωρία για τα πόδια

Παρέχει τη δυνατότητα το αναλόγιο να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και στην ίδια απόσταση της οθόνης (τουλάχιστον 45 εκ.)

ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Στην καθημερινή εργασία πολλοί είναι εκείνοι που ταλαιπωρούν τα μάτια τους όταν :

1)Κοιτάνε κοντά

Οι μυς των ματιών κουράζονται στη διάρκεια της γραφικής εργασίας ή της εργασίας σε Η/Υ.

2)Είναι προσηλωμένοι σε ένα σημείο (μικρή επιφάνεια)

’λλοι μυς κουράζονται από τις εναλλαγές του φωτισμού

Τα συμπτώματα της κούρασης των ματιών

- Πονοκέφαλος

- Τσούξιμο

- Θάμπωση

- Τρίψιμο ματιών

Γυαλιά

Φορώντας διορθωτικά γυαλιά δεν υπάρχουν συνήθως προβλήματα σε εργασίες Η/Υ

Φακοί επαφής

Οι χρήστες φακών επαφής μπορεί να νοιώσουν τα μάτια τους «ξερά» κοιτώντας την οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κοινά διορθωτικά γυαλιά

Τα κοινά ή τα διπλεστιακά γυαλιά μπορεί να εμποδίζουν την εστίαση στην οθόνη.

Διπλεστιακά γυαλιά

Οι χρήστες διπλεστιακών γυαλιών μπορεί να «ανεβοκατεβάζουν» συχνότερα το κεφάλι τους. Αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα.

Ιδανικό πληκτρολόγιο

- Λεπτό και με ρυθμιζόμενη κλίση (για αποφυγή λυγισμένων καρπών)

- Αποσπώμενο (για ανεξάρτητη τοποθέτηση)

Μια βάση στήριξης των καρπών, συχνά, είναι η λύση για την εξασφάλιση της σωστής θέσης δακτύλων - καρπών - βραχιόνων.

http://www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=226

χαχα τίποτα δεν κάνω από όλα αυτά....για αυτό είμαι σαν ανάποδο γ@μοτο :hehe:

Εδώ και 2 σχεδόν χρόνια έχω πόνο στο δεξί μου μπράτσο (λόγο ποντικιού).

Αναγκάστικα να χρησιμοποιώ το ποντίκι σε μία εντελώς περίεργη θέση έτσι ώστε να μην μετέφερεται η ένταση στο μπράτσο.

Εκτός τα γνωστά λόγο ποντικιού είχα φτάσει και σε σημείο να πάθω αρχή τενοντίτιδας από την τιμονιέρα παλιά που έπαιζα 3-4 ώρες τη μέρα. Τα πέταξα όλα τότε και ίσιωσα ... τώρα που ξαναξεκίνησα με τη G25 δεν βλέπω κάτι να νιώθω...

μια καλη ανατομικη καρεκλα γραφειου,ενα σωστο γραφειακι, μια σωστη θεση του σωματος,δυο τρεις επισκεψεις στο gym εβδομαδιαιως και no problem...

πανω κατω σωστος ειμαι...και τα ματακια μου απο την πεμπτη δημοτικου που μου πηραν τον πρωτο μου υπολογιστη (τωρα ειμαι 21) δεν εχουν το παραμικρο...:D

Αρχική απάντηση από stiffler [Σήμερα, στις 03:21]

μια καλη ανατομικη καρεκλα γραφειου,ενα σωστο γραφειακι, μια σωστη θεση του σωματος,δυο τρεις επισκεψεις στο gym εβδομαδιαιως και no problem...

.....................δυο τρεις επισκεψεις στο gym εβδομαδιαιως .................

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙς ΑΥΤΟ? ΠΕΣΜΟΥ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.........

Εγώ δεν έχω ενέργεια μετα το γραφείο ούτε για να περπατήσω....

Μήπως φταίει που είμαι 34? Μήπως γέρασα ρε γαμώτο?:(

Αρχική απάντηση από tolis86 [Σήμερα, στις 04:02]

πανω κατω σωστος ειμαι...και τα ματακια μου απο την πεμπτη δημοτικου που μου πηραν τον πρωτο μου υπολογιστη (τωρα ειμαι 21) δεν εχουν το παραμικρο...:D

O εγκέφαλος όμως ;;;;; :...:

(πλακίτσα... :hi: :D )

@Mainframe αναλογως ρε ποσο δουλευεις εγω που βαραω 12ωρες βαρδιες και νυχτες σερνομαι μετα ..κανα game παιζω και τερμα...

Παιδία καίγομαι στο γραφείο καθημερινά γύρω στις 10 ώρες μπροστά στο pc. Δεν κάνω programming (παρότι το πολυτεχνείο έκανε μεγάλες προσπάθειες να με πείσει το ΄93) ούτε κείμενα......Βλέπω γενικά δείκτες. Στην συνέχεια κάνω μια ωρίτσα να πάω σπίτι αφού με την κίνηση που έχει κατά τις 7:30......όλα είναι σταματημένα. Φτάνω σπίτι κατά τις 8:30 όπου μετά λες...φτάνει με τα νούμερα....δεν παίζω κανένα παιχνιδάκι? Κολλάς, στέλνεις το αίσθημα για ύπνο και πρώτου το καταλάβεις, κατά τις 12:00 έχεις κάψει σε σύνολο 13 από τις 24 ώρες μπροστά στο PC.....Τα χειρότερα ξεκινάν την επόμενη μέρα, όπου είσαι που είσαι κομμάτια, έχεις και το αίσθημα να σου γκρινιάζει και να σου λέει πως όλο με το PC ασχολείσαι....

Την βρήκα την λύση.....

Θα χωρίσω!:happy2:

Η ανατομικη καρεκλα παντως παιζει μεγαλο ρολο..πρεπει να εισαι ανετα....

Δειτε εμενα για παραδειγμα...:D :D

post-4606-1416073311,0195_thumb.jpg

Νατα τα στοιχεία του εγκληματος......

Σαντουιτς, καρέκλα, αραλίκη και PC......

Το κόβω για γαλοπούλα - τυρί - ντομάτα!:p

γαλοπουλα και τυρακι...και η καρεκλα ειναι ενα νεο φουτουριστικο σχεδιο της SATO....:p :p

περα απ`την πλακα ειναι θεματα που μακροχρονια μπορει να αποβουν μεγαλος μπελας....

δεν ειναι λιγα τα περιστατικα χρονιων τενοντιτιδων και ας το πουμε τυπου κυφωσεων που παιδευουν παρα πολυ κοσμο..

Αρχική απάντηση από Mainframe [Σήμερα, στις 15:48]

.....................δυο τρεις επισκεψεις στο gym εβδομαδιαιως .................

δεν υπαρχει δε μπορω υπαρχει δε θελω;)

βεβαια σαν φοιτητης εχω απειρο χρονο:flex:...μεχρι την εξεταστικη τουλαχιστον :cool:

Αρχική απάντηση από Mainframe [Σήμερα, στις 13:48]

θα σου δωσω το <<φαρμακο>> το καλο να δεις πως θα μπορεις. :devil:

πλακα κανω ετσι.

Αυτά δεν τα ακολουθώ ποτέ και επειδή κάθομαι κάπως περίεργα, εκτός του ότι πονάει η μέση μου νομίζω πως έχω αρχίσει να παθαίνω σκολίωση (δεν έχω διαβάσει σχετικά αλλά νομίζω πως είναι δυνατό να γίνει). Από μάτια όμως πρόβλημα κανένα.

Edit: Κι επειδή δεν έγραψα αυτό που ήθελα:tomato: , οι ανατομικές καρέκλες όντως κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.