Jump to content

How to hide samba from Network Neighborhood

JaguarOne

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω να βρω πως μπορώ να κρύψω έναν samba server απο το δίκτυο...

Στο ίδιο δίκτυο υπάρχουν win xp pc και δεν θέλω να φαίνεται απο το Network Neighborhood

ξέρω πως να κρύψω φακέλους, αλλά δεν έχω βρεί αν γίνεται αυτό που ζητάω... ξέρει κανείς?

δοκίμασα να βάλω και browsable = no στα global settings αλλά δεν άλλαξε τπτ..

καμμια ιδέα ?

To browsable έχει να κάνει με το αν θα φαίνεται ένα share σε κάποιον ο οποίος δε θα έπρεπε να το βλέπει και είναι share-specific επιλογή, όχι global. Κάτι άλλο θα κάνει για αυτό που θέλεις.

δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι.... εκτός ίσως από το 'disable netbios = yes' που ίσως κάνει την δουλειά..... αυριο που θα το δοκιμάσω θα κανω ποστ με αποτελέσματα...

αν και νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα μιας και υπάρχουν πολλά script που αναφέρονται σε αρχεία του server με το ονομα του.... δλδ \\servername\folder\fire.exe

τελικά κατέφυγα στο να το βάλω σε άλλο workgroup και δουλεύει μια χαρά. Το παράξενο είναι ότι όταν έκανα δοκιμές, σε κάποια φάση το έβαλα σε άλλο workgroup. Έκανα restart smb & nmb αλλά το έδειχνε στο αρχικό workgroup κανονικά και με διπλο κλικ μου έδειχνε τα shares... Προφανώς το netbios όνομα δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα overglorified ip alias :TD:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.