Jump to content

LG L246WH-BN vs. Samsung SM-245B

gaig

Recommended Posts

Πιστευω οτι πλεον η αγορα μιας 24αρας εχει γινει προσιτη. Ενας φιλος μου ειχε αγορασει μια 1,5 με 2 χρονια πριν ειχε δωσει 1200 ευρω. Εξαλλου η 17αρα TFT που εχω τωρα οταν την ειχα αγορασει κοστιζε οσο κοστιζει τωρα μια απλη 24αρα (με TN panel). Σιγουρα δεν ειναι οτι πιο προηγμενο τεχνολογικα, αλλα με δυσκολια βλεπω κατι που να μη μου αρεσει στην απεικονιση της (τους εριξα μια ματια απο κοντα στο πλαισιο)

Συνεπως , υπαρχει λογος να προτιμησω μια εκ των δυο? Η μεν LG εχει HDMI θυρα η δε Samsung DVI. Επισης η Samsung εχει ενσωματωμενα ηχεια(πραγμα αδιαφορο) και για την LG δινουν 2000:1 δυναμικη αντιθεση ενω για τη Samsung 3000:1 και καμια πληροφορια στα site τους για τις actual αντιθεσεις(μαλλον 1000:1 πρεπει να ειναι και οι 2). Επισης το TCO'99 σε αντιθεση με το TCO 03 δεν ξερω τι μπορει να μου προσφερει εμενα.

Οσον αφορα το θεμα κοστους η διαφορα ειναι μικρη γι αυτην την κατηγορια (ισως λιγο πιο φτηνη η Samsung οποτε οριστε ενας λογος για να την προτιμησω) οποτε ρωταω το κοινο του lab αν εχετε να παρατηρησετε κατι αλλο!

:T:

Ολα τα TN πανελ ειναι πανω κατω τα ιδια. Οι πιο γνωστες εταιρειες παιζουν σε καλες τιμες contrast ratio ολες. Οι διαφορα 5-2ms στο ματι δεν ειναι αντιληπτη. Πλεον πιστευω το μονο που πρεπει να μας νοιαζει ειναι αν ειναι glossy η οχι , αν μας αρεσει στα ματια μας, η διαμετρος, η εγγυηση, το design και οι τροποι συνδεσης της οθονης και αλλες χρισημες εισοδοι (DVI , High Definition support και τα ρεστα ):...:

δωσε κατι παραπανω και παρε την 246WP-BN που φοραει MVA panel και η διαφορα σε σχεση με το ΤΝ ειναι μερα με τη νυχτα

κατα τη γνωμη μου αν ειναι να πας σε ΤΝ πανελ καλτυερα να πας σε 22αρα (η διαφορα σε μεγε8ος αλλα και σε απεικονηση σε σχεση με την 24αρα ειναι πολυ μικρη) με τα μισα λεφτα περιπου

246WP δεν υπάρχει όπως λέει και ο icy20.

Μόνο 245WP αν έχει ξεμείνει σε κάνα μαγαζί ή απέξω..

Όσο αφορά τη διαφορά μεταξύ 22" και 24",φυσικά και δεν είναι οι 2" αλλά η διαφορά μεταξύ 1680x1050 και 1920x1200 που κάθε άλλο παρά μικρή είναι...

για την 246 εκ των υστερων ειδα το σχετικο νημα

οσο για τη διαφορα

Φυσικα και η μεγαλυτερη αναλυση αποτελει μεγαλη διαφορα,αλλα επισης απαιτει και την υπαρξη μιας πολυ δυνατης καρτας γραφικων (εφοσον 8ελει να παιζει και παιχνιδια) κατι που αυξανει το κοστος κτησης πολυ

tnx για τις απαντησεις παιδια!

ηδη οικονομικα ειμαι στο οριο μου οποτε δεν παω παραπανω.. 8800GT ειναι η καρτα απο πισω, αλλα ποιο το προβλημα του να παιζεις ενα game σε αναλυση μικροτερη απο τη μεγιστη(απο το 1920x1200)? τι ειναι αυτο πια που δε βλεπεις πχ στο 1680x1050? το εχω κανει πολλες φορες κατα καιρους(ποτε δεν αγοραζω οτι πιο τελευταιο στην αγορα) και πολλες φορες με βολευε.

Τις οθονες που τις ειδα και τις 2 στο Πλαισιο (οχι οτι θα αγορασω και απο εκει) το ιδιο μου φανηκαν και σε εγγυησεις,αποκριση και χαρακτηριστικα ειναι σχεδον πανομοιοτυπες!

Απλα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια ουσιωδης διαφορα στα specs που δε γνωριζω εγω και θα πρεπει να κρινει την αποφαση μου. Ουτως η αλλως θα την παρω την οθονη, 4 χρονια που δουλευουμε εχουμε μεινει με την 17αρα!! :)

Αρχική απάντηση από gaig

tnx για τις απαντησεις παιδια!

ηδη οικονομικα ειμαι στο οριο μου οποτε δεν παω παραπανω.. 8800GT ειναι η καρτα απο πισω, αλλα ποιο το προβλημα του να παιζεις ενα game σε αναλυση μικροτερη απο τη μεγιστη(απο το 1920x1200)? τι ειναι αυτο πια που δε βλεπεις πχ στο 1680x1050? το εχω κανει πολλες φορες κατα καιρους(ποτε δεν αγοραζω οτι πιο τελευταιο στην αγορα) και πολλες φορες με βολευε....

Αν η οθονη δεν υποστηριζει 1:1 απεικονιση και της ριξεις χαμηλοτερη αναλυση απο τη

native τοτε το οπτικο αποτελεσμα δεν ειναι καθολου καλο (χανεις σε sharpness,χρωματικη αποδοση κλπ)

Δυστυχως σε αυτο το τομεα οι lcd δεν ειναι crt οπου δεν ειχες προβλημα να ριξεις

χαμηλοτερα την αναλυση χωρις οπτικο κοστος....

Οσο για την Samsung την εβαλα σε εναν φιλο και ειναι πολυ τιμια προταση για τα λεφτα

της.

Αν μπορεις παντως να βρεις την LG 246WP, καλυτερα ειναι να τη προτιμησεις και ας κοστιζει κατι παραπανω....

Οθονη δεν αλλαζεις καθε τρεις και λιγο...;)

δε διαφωνω μαζι σου, αλλα δεν ειναι και το gaming η κυρια χρηση του desktop.. 2-3 ωρες να παιξω την εβδομαδα. Θα μου πεις βεβαια "γιατι να μην το απολαυσεις?"..

HDMI με DVI υπαρχει καποια μεγαλη διαφορα?

τις ξαναειδα και μου φανηκε λιγο πιο dimmed η samsung παροτι υποτιθεται οτι εχουν την ιδια φωτεινοτητα. Δεν ξερω αν το εχει προσεξει καποιος αλλος, ισως να φταιει και το μηχανακι που εχουν βγαλει στο ραφι.

Φανταζομαι καλο ειναι αυτο γιατι η οθονη θα μπει στο ενα μετρο απο το ματι μου.

• 4 weeks later...

Παιδια η Samsung είναι γενικά πολύ ωραία οθόνη με καταπληκτικά χρώματα, αλλά λάβετε υπόψην ότι έχει γωνία θέασης 160 μοίρες, :nerd: κάτι που γίνεται αρκετά ενοχλητικό για κάποιες χρήσεις (πχ παρακολούθηση ταινιών με μεγάλη παρέα γύρω από το PC κλπ)

εγω όταν είδα την samsung στο πλαίσιο δεν μου άρεσε καθόλου το design, απο θέμα απεικόνισης δεν μπορεις να καταλάβεις γιατι όλες φαινότανε χάλια γιατι είχανε 30 οθόνες συνδεμένες σε μια έξοδο και έχανε το σήμα. Πήρα μια τελευταία LG 246WH που υπήρχε στην αποθήκη(mall) μιας και μου αρεσε καλύτερα το design της! :tomato:

Σε γενικα πλαίσια και το εχω γραψει και σε αλλα therad το μονο που με χαλάει είναι το βαθος χρωματος που γίνεται εμφανες σε μερικες περιπτώσεις. Κατα τ' άλλα είναι σούπερ και την προτείνω ανεπιφύλαχτα! μεγια σου και εύχομαι οτι παρεις να μην εχει καμμένο pixel!:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.