yiancar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2010 Σήμερα επιτέλους τελειωσε το πρώτο μου audio project, ένας phono amp. Δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα γνώμη στην ποιότητα του, μιας και δεν έχω έτοιμο κάποιο amp. Eτσι αναγκαστικά ακούω κατευθείαν από αυτόν. Μερικές pics Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Δεκέμβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Μεγεια το phono pre amp σου. Γνωμη μου βαλε πιο κοντα και πιο χοντρα καλωδια στις εισοδους-εξοδους και χωρισε μετασχηματιστη και πλακετα με ενα φυλλο χαλκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Δεκέμβριος 28, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Το καλώδιο θα γίνει μόλις παο για ψώνια , λες να παίξει τόση διαφορα το φύλλο χαλκού ? το ρωτάω γιατί ο transformer θεωρείτε πολύ "σιωπηλός" Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 28, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Με γειες yiancar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Δεκέμβριος 30, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 ρε συ με πιο προγραμμα σχεδιαζεις τα κυκλωματα και πως τα κανεις σε πλακετα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Δεκέμβριος 30, 2010 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 O λαος απαιτει σχεδιο, χαρακτηριστικα και σοβαρες φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 30, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 ρε συ με πιο προγραμμα σχεδιαζεις τα κυκλωματα και πως τα κανεις σε πλακετα ; Για DIY.. http://www.cadsoftusa.com/ http://www.youtube.com/watch?v=iAcb2W_Yy9U&feature=related Λογικα ο γιαγκος τα εχει δωσει εξω.. Τι ειναι αυτο το phono amp?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Δεκέμβριος 30, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Τι ειναι αυτο το phono amp?? Αχ αυτοί οι νέοι σήμερα.......... Ωραίος ο Γιάγκος , Καλή συνέχεια και με το επόμενο project να είναι ένας pre amp με λάμπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Δεκέμβριος 30, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Λοιπόν έχουμε και λέμε Πρόγραμμα : Eagle Πλακέτες : μέχρι 2 layers επαγγελματικής ποιότητα με χρυσά contacts etc: http://www.olimex.com/pcb/index.html Για τα schematics οποιος ενδιαφέρεται να μου στήλη pm Pics σε λίγο .. PS: http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/phono+preamp για τον GV Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Δεκέμβριος 30, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Αχ αυτοί οι νέοι σήμερα..........Ωραίος ο Γιάγκος , Καλή συνέχεια και με το επόμενο project να είναι ένας pre amp με λάμπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Δεκέμβριος 31, 2010 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Γιαγκο για στειλε, θελω να το φτιαξω κ εγω αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Δεκέμβριος 31, 2010 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Αχ αυτοί οι νέοι σήμερα..........Εαν τους πεις για καμια amiga ξερουν , αλλα για αυτα τα ομαρφα πραγματακια που γυρνανε και γραντζουνανε τα βινυλια μας δεν εχουν ιδεα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Δεκέμβριος 31, 2010 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Πικ απ ftw. Αν και εχει χαλασει η βελονα . . . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιανουάριος 4, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Το όλο project είναι βασισμένο στον LT1115 opamp της linear technologies. [ATTACH]9829[/ATTACH] Χρησιμοποιώντας ένα πολύ έξυπνο design, το offset του διαγράφεται με ένα DC-Servo. Ένας dc-servo είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σωστά από μη ηλεκτρονικούς, έτσι τα schemetrics από εδώ: http://sjostromaudio.com με βοήθησαν να το δουλέψω σωστά. Reference για το τη εστί dc-servo here Ο output buffer που χρησιμοποιήθηκε είναι ο LT1010 (πάλη τις Linear tech) [ATTACH]9828[/ATTACH] Η δουλειά αυτού είναι να μεταμορφώνει το independence του σήματος στο σωστό επίπεδο. Περισσότερα εδώ Μέσα στο όλο κύκλωμα είναι και το RIAA curve, δουλειά του να "αυξάνει" της μεσαίες και χαμηλές συχνότητες στα σωστά επίπεδα Τέλος φτάνουμε στο power supply, όπου βασίζεται στα πιο εύχρηστα ΕΙΚ (7815,7915) με την βοήθεια ΠΟΛΛΩΝ electrolytic capacitors, το noise και τα ripples είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Επίσης το όλο design είναι bipolar ( βγάζει +15v και -15v) και είναι ξεχωριστό για κάθε κανάλι. Λόγο buget χρησιμοποιήθηκε μονο 1ας transformer [ATTACH]9830[/ATTACH] Τα υλικά είναι πολύ προσεγμένα , όλα τα resistors είναι με 1% tolerance καθώς και τα capacitors έχουν 2.5% tolerance. Όμως αν κάποιος έχει πρόσβαση "εξωτικά" caps (wima για παράδειγμα) ας μου στήλη ένα pm μιας και μερικά που έχω χρησιμοποίηση είναι λίγο "σκάρτα" Φυσικά το παράκανα λίγο με τις brige diodes και τα output caps (mica, silver με λίγα λόγια) [ATTACH]9827[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιανουάριος 16, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2011 more to come Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιανουάριος 25, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2011 Αγαπητοί φίλοι του ήχου, Πριν από καιρό είχα φτιάξει ένα απλό power amp , τόσο απλό που ούτε καν regulators στο psu δεν είχα βάλει. Τεράστιο λάθος, αφού συνεχεια ακουγόταν ένα κύμα, σταθερής συχνότητας, κάνοντας εμενα και τον Πάνο να πιστέψουμε πως έχω πρόβλημα με το ρεύμα του σπιτιού. Σήμερα ανακάλυψα πως δεν έφταιγε το κύκλωμα, ή το σπίτι ή οτιδήποτε άλλο ΑΛΛΑ αυτές η ηλίθιες συσκευές που βλέπουμε στην tv για "απώθηση" εντόμων. Αυτή η .. βλακεία δουλεύει πάλλοντας το ρεύμα σε μια διαφορετική συχνότητα από αυτή που έρχεται στο σπίτι προκαλώντας πολλά προβλήματα σε πιο παραδοσιακές συσκευές ήχου. Αν η γυναικα σας φοβάται τα έντομα καλύτερα φέρτε εξολοθρευτή, μπορεί να είναι ακριβότερος αλλα τουλάχιστο δουλεύει στα σίγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.