NikMark Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Καλησπέρα παίδες! Μόλις ξύπνησα, πήγα την πήρα 339 ευρώ. Είμαι εντελώς αρχάριος, ιδίως όσον αφορά τις οθόνες. Κατ'αρχήν, να πω το αυτονόητο, πως, απ'την προηγούμενη Samsung SyncMaster 920N 19'', επικρατεί μια διαφορά της τάξεως μέρα-νύχτα, δίχως να χρειάζεται κάποιος εξειδικευμένος να το διακρίνει. Τώρα θα ήθελα να σας ρωτήσω το HDMI που αναγράφει, περί τίνος πρόκειται και ακόμη, υπάρχουν κάποια καλώδια σύνδεσης -εκτός των νορμάλ-, σαν usb μου φαίνονται. Γενικότερα θα ήθελα αν έχετε κάποια Tips να μου δίνατε και αν είναι καλύτερο να άλλαζα το τρόπο σύνδεσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΥΓ. Σε ένα μήνα πήρα την Fatality Platinum, Z-5500 και σήμερα την HP και όλα αυτά απ'τη στιγμή που άρχισα να μπαίνω στο The Lab... ε ρε μπρίζες!
knight_77 Δεκέμβριος 17, 2007 #2 Δεκέμβριος 17, 2007 Αν δεν εχει DVI που μαλλον οχι, αφου οπως λες εχει HDMI,ο καλυτερος τροπος συνδεσης ειναι μεσω καλωδιου DVI-HDMI (Dvi καρτας->ΗDMI οθονης)ή μεσω ανταπτορα DVI->HDMI σε καλωδιο DVI-DVI...EDIT: Kαλοδουλευτα....
NikMark Δεκέμβριος 17, 2007 Author #3 Δεκέμβριος 17, 2007 Περιέχει 3 καλώδια. Ένα το νορμάλ που έκανα τη σύνδεση ( το παλιό γνωστό με ανταπτοράκι για τη κάρτα γραφικών ), ένα το οποίο έχει και απ'τις δυο άκρες καρφάκια όπως και τα ακουστικά και ένα άλλο σαν usb αλλά καμία σχέση. Εντελώς διαφορετικό μέγεθος. Τι κάνω; Βασικά το 3ο δεν βλέπω πουθενά στο pc μου υποδοχή.
knight_77 Δεκέμβριος 17, 2007 #4 Δεκέμβριος 17, 2007 Αν καταλαβα καλα το εχεις συνδεσει αναλογικα δηλ...DVI με ανταπτορα σε Dsub->Dsub της οθονης....Το δευτερο πρεπει να ειναι component...To τριτο καλωδιο ειναι HDMI-HDMI....Mαλλον η καρτα γραφικων σου δεν εχει HDMI αρα χρειαζεσαι αυτα που σου λεω πιο πανω...Eιτε καλωδιο απο το DVI της καρτας γραφικων σε HDMI της οθονηςή ανταπτορα DVI->HDMI και μετα χρησιμοποιεις το παρεχομενο καλωδιο HDMIπου εχεις...
NikMark Δεκέμβριος 17, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 17, 2007 Κατάλαβα, ευχαριστώ! ’ρα πάω για ανταπτοράκι DVI->HDMI το οποίο θα συνδεθεί στη κάρτα...
NikMark Δεκέμβριος 17, 2007 Author #7 Δεκέμβριος 17, 2007 Φίλε παρέλειψα και ένα ακόμη καλώδιο με μια τετράγωνη υποδοχη στην οθόνη και usb υποδοχή για τον υπολογιστή... μ'αυτό, τι παίζει;
dubber Δεκέμβριος 17, 2007 #8 Δεκέμβριος 17, 2007 Είναι το USB hub της οθόνης. Σύνδεσέ το και θα ενεργοποιηθούν οι πλαϊνές USB πόρτες
NikMark Δεκέμβριος 17, 2007 Author #9 Δεκέμβριος 17, 2007 Ωραία, σ'ευχαριστώ. ’ρα δεν το χρειάζομαι. Οποιοδήποτε Tipάκι ( όχι μόνο περί σύνδεσης ) ευπρόσδεκτο. Έτσι είναι συνδεμένη προς το παρόν Η φώτο είναι απ'το Internet, τυχαία.
jimmy81 Δεκέμβριος 22, 2007 #10 Δεκέμβριος 22, 2007 Φίλε έχω πάρει κι εγώ την ίδια οθόνη πριν λίγες μέρες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και έχω κάποια ψιλά προβληματάκια και δεν έχω αρκετό χρόνο να τα ψάξω. Ότι θες πάντως το συζητάμε εδώ! Με γειές!!!
eleni Δεκέμβριος 28, 2007 #11 Δεκέμβριος 28, 2007 Καλησπέρα, θα αγοράσω και εγώ αυτή την οθόνη. όμως επειδή δεν έχω ιδέα από pc αξίζει?Ποια η διαφορά ανάμεσα στην 20'' και στη 22'', μιλάω για το ίδιο μοντέλο πάντα. Μονο στο μεγεθος διαφερει ή και στην ποιοτητα της εικονας ? Βασικα την θελω πιο πολυ για να βλεπω ταινιες.Ευχαριστω εκ των προτερων,Ελενη
SirDiman Δεκέμβριος 28, 2007 #12 Δεκέμβριος 28, 2007 Για χαρα! Ναι αναμεσα στις 20 και στις 22 μονο το μέγεθος κάνει την διαφορά!
jimmy81 Δεκέμβριος 29, 2007 #13 Δεκέμβριος 29, 2007 Καλησπέρα,Βασικά τα δυο μοντέλα έχουν κι άλλες διαφορές.1)η 22αρα παίρνει και ψηφιακή είσοδο (HDMI η DVI ανάλογα με το τι θα πετύχεις)2)η 22αρα έχει και usb hub 2 θυρών3)η 22αρα περιστρέφεται και κάθετα (pivotable)4)η 22αρα ρυθμίζεται και καθ'ύψοςαλλά αυτό που πιστεύω είναι πιο σημαντικό είναι ότι και οι 2 έχουν την ίδια native resolution στα 1680 x 1050 και προτείνεται να δουλεύεις σε αυτή, οπότε στην 20αρα βλέπεις τα γράμματα μικρότερα σε σχέση με την 22αρα.
NikMark Δεκέμβριος 30, 2007 Author #14 Δεκέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από jimmy81 Φίλε έχω πάρει κι εγώ την ίδια οθόνη πριν λίγες μέρες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και έχω κάποια ψιλά προβληματάκια και δεν έχω αρκετό χρόνο να τα ψάξω. Ότι θες πάντως το συζητάμε εδώ! Με γειές!!! Σ'ευχαριστώ! Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει, είναι, το ότι, όταν την σύνδεσα στην κάρτα γραφικών με ανταπτοράκι HDMI -> DVI, κάποιες φορές καθώς άνοιγα τον υπολογιστή, η οθόνη δεν άνοιγε ( ούτε καν ο υπολογιστής, λίγοτερες φορές !!! ) και άλλες φορές, κατά την εκκίνηση, έβλεπα antifacts. Προς το παρόν την σύνδεσα αναλογικά μέχρι να βρω 8800GTS ( G92 ) με HDMI Ready, Direct δηλαδή σύνδεση HDMI -> HDMI να δω αποτελέσματα. Ίσως η κάρτα μπερδεύει η οποία δεν μου παρέχει HDMI είσοδο. Γενικά, πάντως, έχω μείνει κατάπληκτος! Εσύ τι αντιμετώπισες;
jimmy81 Δεκέμβριος 30, 2007 #15 Δεκέμβριος 30, 2007 Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Κάποιες φορές κολλάει στο boot μετά την αναγνώριση των δίσκων. Τις τελευταίες μέρες δεν μου κάνει τόσο συχνά. Έχω την 7600GT HDMI ready και την έχω συνδέσει απευθείας με καλώδιο HDMI και από την DVI έξοδο της κάρτας έχω συνδέσει 2η οθόνη με VGA καλώδιο και adaptor DVI->VGA. Επίσης μου είχε εμφανίσει κάποια προβληματάκια στα windows xp με drivers 169.21 nvidia που χρησημοποιώ. Όσο φόρτωναν τα windows σε γραφικό περιβάλλον η οθόνη αναβόσβηνε και έκανε ένα στιγμιαίο distortion. Αλλά είναι σύνηθες το συγκεκριμένο φαινόμενο με την κάρτα γραφικών μου που την έχω δοκιμάσει και σε HDMI TV. Απλά μαζί με το pivot πρόγραμμα του monitor το έκανε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μόλις ολοκληρωθεί το φόρτωμα τον windows είναι όλα ΟΚ. Τελικά αφαίρεσα το Pivot και τώρα είναι εντάξει. ’λλο ένα πρόβλημα που είχα ήταν ότι δε μπορούσα να ρυθμίσω την οθόνη σε native ανάλυση και 60Hz μετά από κάποιο restart. Τελικά το πρόβλημα φάνηκε να είναι πάλι θέμα drivers αφού μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα ότι είχε χάσει την επιλογή "Non-HDTV format" και προσπαθούσε να παίξει στα 1080i ή στα 1050 στα 70Hz. Πέρα από το boot δηλαδή τα προβλήματα αφορούν κυρίως drivers γιαυτό δε μίλησα από την αρχή.Δοκίμασε να την αφήσεις χωρίς ρεύμα (unplug power) για λίγα δευτερόλεπτα αν σου ξανακολλήσει. 1 φορά το έκανα και από τότε "έστρωσε"!
NikMark Δεκέμβριος 30, 2007 Author #16 Δεκέμβριος 30, 2007 Δηλαδή, να την ξανά συνδέσω με το ανταπτοράκι HDMI-> DVI;Όταν την πήρα, χρησιμοποιούσα κι εγώ τους 169.21 ή τους 169.25. Τώρα τους 169.28.Όταν λες να την αφήσω χωρίς ρεύμα, εννοείς στη ψύχρα να τραβήξω το καλώδιο εν ώρα κολλήματος; Το στιγμιαίο αναβόσβημα μου το'κανε και μένα. Είχα ψιλό-τρομάξει. Τώρα, δεν το έχω ξανά δει.
jimmy81 Δεκέμβριος 30, 2007 #17 Δεκέμβριος 30, 2007 ΌΧΙ! ψυχή έχει κι αυτή μην της το κάνεις αυτό...Απλά σβήστη, βγάλε το καλώδιο, πάτα 2-3 φορές το κουμπί της χωρίς το καλώδιο και μετά ξαναβάλε το καλώδιο. Σε εμένα δούλεψε έτσι. Πάντως μπορεί να μην φταίει και η οθόνη. Αν έχεις κάποια TV με HDMI δοκίμασε και εκεί να δείς αν έχεις πρόβλημα στο boot. Εμένα το μυαλό μου πάει στην κάρτα γραφικών για το boot και στους nvidia drivers - windows display settings - pivot software για προβλήματα μέσα στα windows. Όπου λαλούν πολύ κοκόροι... Αλλά πειραματίσου λίγο να δεις..
eleni Δεκέμβριος 30, 2007 #18 Δεκέμβριος 30, 2007 Eυχαριστώ πολυ για τις απαντησεις, καλη χρονια να εχουμε και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Aloha Φεβρουάριος 4, 2008 #19 Φεβρουάριος 4, 2008 Παιδια επειδη ενδιαφερομαι για την οθονη ....Τι καλωδια υπαρχουν στην συσκευασια?(dvi σε div ,dvi σε hdmi )???
eleni Φεβρουάριος 4, 2008 #20 Φεβρουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από Aloha [Σήμερα, στις 13:03] Παιδια επειδη ενδιαφερομαι για την οθονη ....Τι καλωδια υπαρχουν στην συσκευασια?(dvi σε div ,dvi σε hdmi )??? Eχει ένα καλωδιο τα κλασσικο οχι dvi σε dvi και ενα καλωδιο για τον ηχο, και στις 2 ακρες εχει ενα ανταπτορακι οπως στα ακουστικα. Αυτα για την συνδεση vga.Για συνδεση hdmi, εχει ενα καλωδιο hdmi σε hdmi.Επισης εχει ενα καλωδιο usb, και το καλωδιο τροφοδοσιας με ρευμα.Εχω την οθονη και ειναι σουπερ!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.