Jump to content

RAID 0 μεχρι ποσους δισκους μπορω να χρησιμοποιησω??

sebastian

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω κανει ενα raid 0 με 2 δισκους raid edition τις WD , εαν παρω εναν τριτο δισκο raid edition , θα το κανει το raid 0 με τρεις δισκους ή δεν γινεται πανω απο 2 δισκους...

Μια χαρά γίνεται και με 3 (εκτός αν έχει κάποιον ειδικό περιορισμό ο controller σου).

Διαφορα στην ταχυτητα υπαρχει απο τους δυο , δηλαδη αξιζει να παρω ακομη εναν???

Το υπολοιπο συστημα ειναι Q6600 (3.0GHZ), 4 GIGA RAM,

Με 4 δουλευει αξογα απλα το ρισκο ειναι πολυ μεγαλυτερο και πολλες φορες δεν φενεται με το ματι σε συγκριση με 2

για μενα αξιζει να πας σε 2 τρεις και παραπανω μερικες φορες μπορω να πω οτι ειναι υπερβολη

Παιδια να ρωτησω κ γω κατι σχετικα με raid συστοιχια? Εχω εναn 250 WD κ θα παρω αλλο εναν ιδιας χωρητικοτητας αλλα οχι ιδιο μοντελο διοτι δεν υπαρχει. Θελω να τους κανω RAID 0.

Θα ηθελα να ρωτησω ομως σε τι περιπτωσεις χαλαει το raid οποτε χανονται και τα δεδομενα στους δισκους. Εχω ακουσει διαφορα απο χρηστες οπως οτι μπορει να χαλασει η συστοιχια απο μια πτωση τασης, απο ενα reset/κολλημα των win. Συμβαινουν αυτα ή ειναι υπερβολες? Δε μιλω για περιπτωση να σκασει ενας απο τους δυο δισκους που παλι θα εχανα τα δεδομενα του δισκου. Μιλω για περιπτωση να χαλασει η συστοιχια χωρις να σκασει δισκος... αν συμβαινει κ σε ποιες περιπτωσεις εμφανιζεται αυτο το προβλημα.

Ευχαριστω

Απο οτι ξέρω δεν γίνεται να κάνεις raid χωρίς να έχεις πανομοιότυπους δίσκους, και 2ο νομίζω οτι δεν χαλάει έτσι εύκολα η συστοιχία...:) περίμενε να ακούσεις και άλλες γνωμες

Mπορείς να κάνεις raid και ας διαφέρουν (λίγο όμως) οι δίσκοι, απλά συνήθως περιορίζεσαι από τον μικρότερο-αργότερο.

Δυστυχώς το raid-0 έχει ένα θέμα αν σκάσει.

Δηλαδή θα χάσεις τα πάντα και όχι μόνο ότι είναι αποθηκευμένο σε έναν δίσκο.

Όλα είναι υπερβολές μέχρι να συμβούν, άλλο ποιό σπάνια άλλο όχι και τόσομ είναι και θέμα τύχης μερικές φορές.

Συμβουλή, φτιάξε ένα raid-0 με δύο μικρούς σχετικά δίσκους ΜΟΝΟ για λειτουργικό και προγράμματα όμως αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Καλά ρε παιδιά, να κάνω μια παρατήρηση?

Το έχετε δοκιμάσει το RAID-0 με περισσότερους από έναν δίσκους ή απλά γράφουμε για να ανέβει το post-count?

Δείτε λίγο ενδεικτικά τα 3 παρακάτω links (5 δίσκοι, 4 δίσκοι, 6 δίσκοι)

P35 chipset με ICH9R επάνω και τους έκανε όλους ένα partition?

Διάβασα το review αλλά δεν κατάλβα το σκεπτικό του.

Οι διαφορές με μικρό partition για system και μεγάλο για backup/files

συν τη δυνατότητα να είναι το ένα RAID-0 και το άλλο RAID-1, και δεν του φάνηκε τπτ από αυτά χρήσιμο?

Anyway, δες τα κι εδώ αφού δεν δουλεύουν τα πιο πάνω links

2004158836762487959_th.jpg

2004197356141103462_th.jpg

2004185071434624433_th.jpg

αυτα ειναι τα SSD και οχι HDD...μιλαμε για τελειως διαφορετικη αρχιτεκτονικη και κατασκευη

δεν εχουν κινουμενα μερη αρα σχεδον ανυπαρκτο χρονο αποκρισης.

αρα εκτος συναγωνισμου.

μιλαμε για κατι εφικτο οσο σε τιμη οσο και σε λογικη

αμα ειναι να εχεις ενα case για το Pc και ενα αλλο ξεχωριστο για τους δισκους...

αν δοκιμασεις να κανεις raid0 με δισκους 5400rpm Παιζει να ειναι και πιο αργοι απ οτι ενας μονος του.

edit

μολις ειδα πανω αριστερα για ποιους δισκους εχει βαλει στο τεστ,και εμεινα λιγο...

πραγματικα δε περιμενα κατι τετοιο.

δε ξερω γιατι στο thg βγαζει τελειως διαφορετικα πραγματα,αλλα παντως πιστευω οτι το interface burst δεν εχει κανενα ιδιαιτερο νοημα

Παιδια πολυ καλα ειναι τα αποτελεσματα αυτα. Απο οτι καταλαβα το μικρο response time το πετυχαινουμε με μικρο πρωτο παρτιτιον. Βεβαια εχουμε περισσοτερη καταναλωση αλλα κ ραπτορς να επαιρνα παλι θα συνεβαινε αυτο. Βασικα ψηνομουν χθες να παρω ραπτορ και το αφησα ν αρωτησω πρωτα εδω. Πιστευετε πως 8-10ms ειναι εφικτος στοχος με raid 0 (απο 2 WD 250GB KS) για ενα partition 70GB ? Θα δινει την αισθηση του ραπτορ?

Για το κυριοτερο που σας ρωτησα οσο αφορα τη αστοχια συστοιχιας απο ασημαντους λογους οπως blue screens (o/c tests), πτωσεις τασης ρευματος κτλ? Συμβαινουν αυτα ή εχουν βελτιωθει οι onboard της ιντελ (εχω ip35 pro) και δε παιζουν τετοια κουφα?

Thanx παιδες και ευχομαι χρονια πολλα και υγεια σε ολους μερα που ειναι!:)

Εχω την asus croshair και 2 250GB WD και να κανω raid 0.Πως θα το κανω?Δεν εχω ιδεα ειμαι ασχετος.Βοηθηστε με!!!!

Αρχική απάντηση από alphaX [25-12-2007 10:19]

......

Για το κυριοτερο που σας ρωτησα οσο αφορα τη αστοχια συστοιχιας απο ασημαντους λογους οπως blue screens (o/c tests), πτωσεις τασης ρευματος κτλ? Συμβαινουν αυτα ή εχουν βελτιωθει οι onboard της ιντελ (εχω ip35 pro) και δε παιζουν τετοια κουφα?

Μπα δεν παίζει ..εκτός εάν πάς να ανοίξεις τον υπολογιστή και δεν έχεις συνδέσει τους σκληρούς με το τροφοδοτικό :X: .Προσοχή πάντως θέλει μετά από clear cmos να επαναφέρεις τις ρυθμίσεις του raid στο bios , αν και τα volumes που έχεις δημιουργήσει δεν χάνονται.

Αρχική απάντηση από gtpaonik [Χθες, στις 22:58]

Εχω την asus croshair και 2 250GB WD και να κανω raid 0.Πως θα το κανω?Δεν εχω ιδεα ειμαι ασχετος.Βοηθηστε με!!!!

’ρχισε με το manual της μητρικής σου. Τα λέει.

Αρχική απάντηση από alphaX [25-12-2007 12:19]

Παιδια πολυ καλα ειναι τα αποτελεσματα αυτα. Απο οτι καταλαβα το μικρο response time το πετυχαινουμε με μικρο πρωτο παρτιτιον. Βεβαια εχουμε περισσοτερη καταναλωση αλλα κ ραπτορς να επαιρνα παλι θα συνεβαινε αυτο. Βασικα ψηνομουν χθες να παρω ραπτορ και το αφησα ν αρωτησω πρωτα εδω. Πιστευετε πως 8-10ms ειναι εφικτος στοχος με raid 0 (απο 2 WD 250GB KS) για ενα partition 70GB ? Θα δινει την αισθηση του ραπτορ?

κατα τη γνωμη μου,μιας και εχω RAID-0 με δυο ραπτορες (αν και ειναι οι μικροι της σειρας),οι ραπτορες δινουν "αλλον αερα" στο συστημα σου περισσοτερο,παρα μια φοβερα αυξημενη αποδοση σε READ/Transfer,οπως φενεται εξαλλου και απο τα νουμερα που πετυχαινουν 3/4/5/6 δισκοι στις 7200rpm

Υπαρχει ομως κατι πολυ βασικο κατα τη γνωμη εφοσον σκεφτεσαι να στησει καποια συστοιχια Raid.

Τι ακριβως ειναι αυτο που επιζητας?

Αν για παραδειγμα αυτο που 8ελεις ειναι γρηγορη μεταφορα δεδομενων,τοτε πρεπει να εχεις στα υποπσην σου πως ακομα και να εχεις 2 δισκους σε συστοιχια,αν πας να μεταφερεις καποια αρχεια απο τη συστοιχια σε εναν μονο δισκο,δεν μπορεις φυσικα να εκμεταλευτεις την ταχυτα διαμεταγωγης που σου δινει η το RAID,επειδη ο μονος δισκος δεν μπορει να επιτυχει την ιδια ταχυτητα μεταφορας/εγγραφης

Φυσικα στην παραπανω ερωτηση προστι8εται και το ζητημα της επιλογης του ειδους της συστοιχιας που 8α επιλεξεις,γιατι κα8ε ειδος εχει τα πλεονεκτηματα αλλα και τα μειονεκτηματα του και 8α πρεπει να ψαχτεις λιγακι παραπανω απο οσο αρχικα πιστευες ενδεχομενως :)

Το καλο με την μητρικη σου (P35 chipset) ειναι πως σου δινει την δυνατοτητα (οπως και ο ICH8r aka 965) να εχεις με τους ιδιους δισκους 2 διαφορετικα ηδη RAID,σε διαφορετικα partitions

π.χ.

Raid 0 --> system/games/applications

Raid 1 --> data

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.