Jump to content

q6600 overclocking

kert

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.Εχω παραγγειλει τον intel q6600 για ενα συστημα που φτιαχνω για τον αδελφο μου. Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο chieftec 500watt , asus p5k, 2x1 teamgroup xtreem 800 και ati 2400.

Μεχρι που μπορω να φτασω τον q6600 ,με εργοστασιακη ψυχτρα παντα, και ποσο ρευμα πρεπει να δωσω; Ενδεικτικα - για τις δυνατοτητες της μητρικης - αναφερω οτι με το ιδιο συστημα εχω εναν E4300 χρονισμενο στα 3200 (400χ8).

Ευχαριστω.

Τα παιχνιδια ειναι τα μονα που δεν με ενδιαφερουν. Ο αδελφος μου θα ασχοληθει κυριως με rendering ταινιων και με 3D mondeling.

Με μια αλλη ψυχτρα ( scythe mugen ) , θα δω σημαντικες διαφορες στις θερμοκρασιες ;

Θα έλεγα με το καλημέρα να πάρετε μια καλή ψηκτρούλα .. 30-40 παραπάνω δεν κάνουν την διαφορά αλλά θα είστε ποιο ήσυχοι. Τώρα για 3.6 24/7 με παιχνίδια δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά να το αφήνεις να κάνει render πχ όλο το βράδυ (αν το software που χρησιμοποιεί ο αδελφός σου πάει και όλους τους πυρήνες τέρμα)το βλέπω κομματάκι δύσκολο γιατί προϋποθέτει πολύ δυνατό ανεμιστήρα πάνω στην ψήκτρα και συνολική πολύ καλή ροή μέσα στο κουτί.

Λοιπον , μολις τον πηρα στα χερια μου. Ειναι G0 stepping(SLACR) με κωδικο L737B543. Το coretemp αναφερει VID=1.2750 και θερμοκρασιες 45,45,43,44 σε idle ( ειμαι ακομη με την εργοστασιακη ψυχτρα).

Επειδη δεν εχω πολυ χρονο και πρεπει να ετοιμασω το συστημα μεχρι αυριο απογευμα , θα ηθελα να ρωτησω τα εξης :

1) Απο τους κωδικους , κρινεται οτι ειναι 'καλο' κομματι ;

2) Με τι ταση μπορω να ειμαι στα 3.2 και με ποση στα 3.6 ;

3) Πως μπορω να ελεγξω την σταθεροτητα με το orthos ; Αν θυμαμαι καλα πρεπει να τρεξω 2 instances του προγραμματος. Μπορειτε να μου δωσετε αναλυτικες οδηγιες ; Ξερω οτι υπαρχει και το prime95 , αλλα εχω συνηθισει το orthos.

4) Ετρεξε το convertxtodvd αποκωδικοποιωντας το ιδιο αρχειο σε εναν E4300 στα 3200 (400χ8) και στον q6600 επισης στα 3200 (300χ8). Εκαναν σχεδον τον ιδιο χρονο , πανω κατω 19 λεπτα. Ειναι φυσιολογικο αυτο ; Μηπως το convertxtodvd δεν εκμεταλλευεται και τους 4πυρηνες;

Φοβαμαι οτι μερικες απο τις αποριες μου εχουν ηδη απαντηθει σε αλλα posts , αλλα λογω πιεσης χρονου ελπιζω στην κατανοηση σας.

Ευχαριστω.

1)Google it

2)Αυτό παίζει ανάλογα το κομμάτι.Αν έχεις καλό πας στα 3.2 με default (και παραπάνω)

Για 3.6 οι πιο πολλοί εδώ μέσα νομίζω είναι με 1.45-1.5

3)Ναι με το Orthos θα φτιάξεις δύο φακέλους και θα παίξεις με το Infinity από το task mananger

4)Mάλλον δεν εκμεταλλέυεται...όπως και πάρα πολλά άλλα προγράμματα

• 2 weeks later...

Λοιπον , εβαλα και την thermalright ultra 120 extreme.

Ειμαι στα 3.4 (425x8) στα 1.336v πραγματικα. Οι θερμοκρασιες idle ειναι 40-40-37-37.

Μετα 3ωρες διπλο orthos οι θερμοκρασιες φτανουν στα 81-81-75-75.

Πως βλεπετε τις θερμοκρασιες ; Ειναι καλες για 24/7 χρηση ;

Αρχική απάντηση από mathewgx [29-12-2007 18:13]

Λοιπον , εβαλα και την thermalright ultra 120 extreme.

Ειμαι στα 3.4 (425x8) στα 1.336v πραγματικα. Οι θερμοκρασιες idle ειναι 40-40-37-37.

Μετα 3ωρες διπλο orthos οι θερμοκρασιες φτανουν στα 81-81-75-75.

Πως βλεπετε τις θερμοκρασιες ; Ειναι καλες για 24/7 χρηση ;

Ψηλές μου φαίνονται λίγο...αλλά μην νομίζεις ότι σε κάποια άλλη εφαρμογή θα φτάσουν τόσο!Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βελτιώσεις όσο μπορείς το airflow στο κουτί!Αν θες βάλε δύο 12άρηδες ανεμιστήρες να χτυπάνε την ψύκτρα.Ένα από τη μία και ένας από την άλλη.Κάτι σαν αυτό .

Λοιπον , εβγαλα και ξαναεβαλα τη ψυχτρα , απλωσα και νεα παστα και οι θερμοκρασιες στο prime95 ειναι 66-66-63-63. Απο οτι φαινεται το προβλημα ηταν οτι δεν παταγε καλα η ψυχτρα.

Πως σας φαινονται οι νεες θερμοκρασιες ;

Μολις βρω χρονο θα δοκιμασω στα 3.6v.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.