Jump to content

Δεν βλέπω καινούργιο sata2 δίσκο με μητρική asus k8v-x!

johny111

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα καινούργιο wd 320gb sata2 δίσκο για παλιό pc (μητρική asus k8v-x) και δεν μπορώ να τον δουλέψω!!

Η μητρική έχει σατα1 και ο καινούργιος δίσκος είναι σατα2 όμως και σε αυτό το φορθμ και απο το καταστημα ειπωθηκε οτι δεν είναι πρόβλημα.

Όταν τον βάζω μαζί με τον παλιό ide δίσκο, δεν τον βλέπω από τη διαχείριση συσκευών.

Όταν αποσυνδέω τον παλιό δίσκο και έχω εισαγει το cd των xp, μου βγάζει αρχικά μήνυμα

"Hardware initiate failed, please check device.

The bios does not be installed, press <g> to continue"

Πατώντας g για να συνεχίσω αρχίσει σε μπλέ οθόμη να φορτώνει από το cd, όπως κάνει στην προετοιμασία εγκατάστασης των windows αλλά τελικά πετάει το μήνυμα

"Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εντόπισε εγκατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου

.............................

Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει

Πάτησε F3 για να τερματίσει"

Διαβάζοντας παλιότερα post στο forum βρήκα παραπλήσια περίπτωση όπου είχε προταθεί να εισάγουμε δισκέτα με drivers πατώντας F6 όταν αρχίζει η προετοιμασία εγκατάστασης των windows. Το έκανα και αυτό. Μου έβγαλε ένα μενου όπου είχα να επιλέξω ένα από τα "via serial ata raid controller (windows 2003/xp/2000)"

Στη συνέχεια όμως κατέληγα και πάλι στο γνωστό

"Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εντόπισε εγκατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου

.............................

Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει

Πάτησε F3 για να τερματίσει"

Συγνώμη για το μακροσκελές post.

Παρακαλώ αν κάποιος μπορεί ας μου δώσει κάποια συμβουλή/κατεύθυνση!

tzamper? τον πήρα σε σακουλάκι και δεν υπήρχε κανένα τζαμπεράκι πίσω!!!!!:cry: :cry:

Θα βρώ ένα τζαμπερακι, σε ποιό από τα 4 ζευγάρια θα πρέπει να το βάλω?

επισης αν δεν ειχε τζαμπεράκι πίσω , τοτε το ποιο πιθανο σεναριο, ο δισκος να ειναι χρησιμοποιημενος.

Αρχική απάντηση από vasi [Σήμερα, στις 17:45]

επισης αν δεν ειχε τζαμπεράκι πίσω , τοτε το ποιο πιθανο σεναριο, ο δισκος να ειναι χρησιμοποιημενος.

Αυτό δεν ισχύει μιας και σε κανένα δίσκο της Western δεν έχω δει jumperaki από πίσω. Και ανοίγω πολλούς την ημέρα...πίστεψε με. :)

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Με τη λύση του τζαμπερ επιτέλους τον βλέπω μέσα από τη διαχείριση δίσκων.

Δυστυχώς ακόμη δεν κατάφερα να εγκαταστήσω windows.

Όταν τον έχω μόνο του τον σατα (αδειο) και στο drive to cd των windows τότε μόλις το ανοίγω, δείχνει τι δίσκο έχω στην κλασική μαύρη οθόνη και μετά αναβοσβήνει ένας κέρσορας στην πάνω αριστερή γωνία , σε μια μαύρη οθόνη.

Οι προσπάθεις θα συνεχιστούν μετά απο μια συντομη κρασοκατάνυξη!

Αρχική απάντηση από honda22 [Σήμερα, στις 16:08]

Αυτό δεν ισχύει μιας και σε κανένα δίσκο της Western δεν έχω δει jumperaki από πίσω. Και ανοίγω πολλούς την ημέρα...πίστεψε με. :)

τον sata2 πως μπορει ο HY να τον διαβασει sata1 ? διχως jumperaki ? ή μηπως θιχτηκες απο καποιο συμφερον , ειτε εχεις μαγαζι ή δουλευεις σε καποιο?

Αρχική απάντηση από honda22 [Χθες, στις 18:08]

Φαντάσου να μην άνοιγες και πολλούς :)

Έγω δύο έχω (250 gb - 16 mb) και οι δύο έχουν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, να μπορείς να τους δουλέψεις σαν SATA I.

Το ίδιο και οι Seagate.

Είναι βέβαια μικροσκοπικό καμία σχέση με τα παλιά των IDE.

Ίσως γι αυτό να μην το πρόσεξες.

Εγώ πάντα τα ξεχνάω :hehe:

Επιτέλους κατάφερα να βάλω και τα windows χρησιμοποιώντας δισκέτα!!

Μάλλον χρειαζόταν λίγο κρασάκι για να αρχίσει να τα καταφέρνω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

Αρχική απάντηση από vasi [Χθες, στις 22:30]

τον sata2 πως μπορει ο HY να τον διαβασει sata1 ? διχως jumperaki ? ή μηπως θιχτηκες απο καποιο συμφερον , ειτε εχεις μαγαζι ή δουλευεις σε καποιο?

Έλεος. Εγώ προσπάθησα να σου πω ότι οι western δισκοι δεν έρχονται με jumperaki. Όχι ότι δεν χρειάζεται το jumperaki. :flower:

Όσο για το συμφέρον που λες ότι μπορεί να έχω, δεν κατάλαβα που κολλάει αυτό.

Φαντάσου να μην άνοιγες και πολλούς

Έγω δύο έχω (250 gb - 16 mb) και οι δύο έχουν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, να μπορείς να τους δουλέψεις σαν SATA I.

Το ίδιο και οι Seagate.

Είναι βέβαια μικροσκοπικό καμία σχέση με τα παλιά των IDE.

Ίσως γι αυτό να μην το πρόσεξες.

Εγώ πάντα τα ξεχνάω

Όσους δίσκους BULK ανοίγω δεν έχω δει jumper. Ας το αφήσουμε εδώ το θέμα γιατι θα βγούμε :OT:

:flower:

τι δουλεια έχεις εσυ να δεις jumper στον δίσκο οταν τον ανοιγεις απο το σακουλακι ?

υποχρεωση ομως να ξερεις οτι ολοι οι δίσκοι SATA2 ανεξαρτητου μαρκας , και συσκευασιας

εχουν στην εγκοπη πισω ενα jumper που ειναι σαν διακοπτης για την εναλαγη απο sata1 σε

sata2

Αρχική απάντηση από vasi [Σήμερα, στις 19:44]

τι δουλεια έχεις εσυ να δεις jumper στον δίσκο οταν τον ανοιγεις απο το σακουλακι ?

Μήπως θέλεις να σου πω και τι δουλειά κάνω ή θα σου δώσω και το λόγο?

Μην τσακώνεστε, παλιά οι wd είχαν jumper αλλά οι καινούργιοι έρχονται χωρίς.

wd 250gb + jumper

wd 500gb - jumper

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.