steven_04 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 Καλησπερα παιδες.Τσιμπησα μια μητρικουλα msi 945gcm5 απο ενα φιλο και σκέφτομαι να της βαλω εναν Celeron E3200 που βρηκα σε καλη τιμη. Το site της Msi δεν τον εχει μεσα στην supported cpu list και αυτο με προβληματιζει. Αν κουμπωσω τη cpu πανω εχω ελπιδες να δουλεψει το μηχανημα ή θ'αρχισει να σφυριζει και να βγαζει errors?Για πειτε γνωμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Δεκέμβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 καλησπεραααααααα!φοβαμαι πως ο συνδυασμός που εχεις στο μυαλό σου δεν θα δουλεψει.Απο αποψη FSB και TDP εισαι καλυμενος, το θεμα ειναι πως η μητρικη μαλλον δεν υποστιριζει το μεγαλο (12) multy του e3200.στην σελιδα της Intel για το 945 δεν αναφερει τιποτα για τους Celeron (παρα μονο για τους Celeron D). Επισης, αν κοιταξεις τις μητρικες που υποστιριζουν αυτον τον επεξεργαστη εδω θα δεις οτι καμια δεν εχει το 945... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Δεκέμβριος 28, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Οι φοβοι μου επιβεβαιωθηκαν. Οποτε απορρίπτουμε τον Ε3200 και παμε στον Celeron 430 για λογους σιγουριας. Το TDP του 430 ειναι χαμηλότερο απο του Ε3200 αλλα ισχυει? Θα εισαι ποιο αθορυβος και οικονομικος στην καταναλωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Δεκέμβριος 29, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Οι φοβοι μου επιβεβαιωθηκαν. Οποτε απορρίπτουμε τον Ε3200 και παμε στον Celeron 430 για λογους σιγουριας. Το TDP του 430 ειναι χαμηλότερο απο του Ε3200 αλλα ισχυει? Θα εισαι ποιο αθορυβος και οικονομικος στην καταναλωση?Κατ'αρχας η λεξη "αθορυβος" σιγουρα δεν ταιριαζει με τον επεξεργαστη. Αθορυβο μπορει να ειναι το ανεμιστηρακι που εχει πανω η ψυκτρα, αλλα στην περιπτωση μας ειναι ιδιες.Αυτο που ρωτας τωρα, ειναι δυσκολο να δωσει καποιος ξεκαθαρη απαντηση κοιτωντας μονο τα χαρακτηριστικά. Αν προσεξεις, εκει λεει "Max TDP", δηλαδη ποσα Watt θα τραβαει ο επεξεργαστης σε 100% load. Απο την αλλη, το vid ξεκιναει απο το 1v, ενω στον e3200 απο το 0,85v συν οτι ειναι κατασκευασμενος στα 45nm. Αν επρεπε ντε και καλα να απαντησω, θα ελεγα πως ο e3200 θα ηταν πιο ζεστος και θα ειχε μεγαλυτερη καταναλωση αλλα θα ηταν και πολυ καλυτερος σε αποδοση.Αποψη μου, αν ειναι να πεσεις τοσο χαμηλα (512 cache δηλαδη) κοιτα και τους E1x00, ειναι η προηγουμενη γενια απο τους E3x00 αλλα πλεον ειναι δυσευρετοι. Νομιζω πως ειναι η καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις με τα λιγοτερα δυνατα χρηματα. Στα βασικα (office, internet browsing, mp3s κλπ) τα πανε καλα, εχουν και το EIST που ριχνει το ρευμα και τον χρονισμο οταν ειναι idle για να μειωσει την καταναλωση κατι που ο 430 μαλλον δεν κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Δεκέμβριος 29, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Βασικα το ειπες ποιο ξεκαθαρα εσυ, με την έννοια οτι θελω να μην ανεβαζει θερμοκρασιες για να μην γινεται φουρνος το Pc και ανεβαινουν οι στροφες. Ηθελα να το κανω server το pc (Windows server 2008, IIS 7.5, FTP, torrents κτλ) αφου πουλησα το προηγουμενο που ειχα αλλα μου φαινεται θα τα πουλησω ολα τα Parts και θα παρω μια mini-itx να ξεμπερδευω. Καπου πηρε το ματι μου σε ξενο forum οτι ο Ε3200 καιει λιγοτερο απο τον 430 στο ιδιο setup (80 watt εναντι 89 του 430). H σειρα 1χ00 πραγματι φαινεται καταλληλη λυση αλλα δεν τον βρηκα πουθενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.