Teodor_ch Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Η σύνθεση υπάρχει στην υπογραφή. Τα δεδομένα τώρα... Στην p5b Dlx έπαιζα τον 6300 στα 3500 με 1.35 Οι μνήμες τρέχανε στα 500 5-4-4-4 με 2.25 (τα έπαιξαν και πάνε για RMA, έχω και δεύτερο ζευγάρι οπότε προχωράμε κανονικά ) Στην dfi γίνεται χαμός απο τα ρεύματα! ορίστε και ένα bios template απο εδώ http://i4memory.com/showthread.php?t=4487 Όσον αφορά τα ρεύματα, τί προτείνετε για 24/7 maximum σε Core 2 Duo ? Voltage Settings CPU VID Control: CPU VID Special Add: DRAM Voltage Control: SB 1.05V Voltage: SB Core/CPU PLL Voltage: NB Core Voltage: CPU VTT Voltage: Vcore Droop Control: Enabled Clockgen Voltage Control: 3.45v GTL+ Buffers Strength: Strong Host Slew Rate: Weak GTL REF Voltage Control: Disable x CPU GTL1/3 REF Volt: 110 x CPU GTL 0/2 REF Volt: 110 x North Bridge GTL REF Volt: 110 CPU Feature- Thermal Management Control: Disabled - PPM(EIST) Mode: Disabled - Limit CPUID MaxVal: Disabled - CIE Function: Disabled - Execute Disable Bit: Disabled - Virtualization Technology: Disabled - Core Multi-Processing: Enabled Exist Setup Shutdown: Mode 2 CLOCK VC0 divider: AUTO CPU Clock Ratio Unlock: Enabled CPU Clock Ratio: - Target CPU Clock: CPU Clock: Boot Up Clock: DRAM Speed: - Target DRAM Speed: PCIE Clock: 100mhz Voltage Settings CPU VID Control: CPU VID Special Add: DRAM Voltage Control: SB 1.05V Voltage: SB Core/CPU PLL Voltage: NB Core Voltage: CPU VTT Voltage: Vcore Droop Control: Enabled Clockgen Voltage Control: 3.45v GTL+ Buffers Strength: Strong Host Slew Rate: Weak GTL REF Voltage Control: Disable x CPU GTL1/3 REF Volt: 110 x CPU GTL 0/2 REF Volt: 110 x North Bridge GTL REF Volt: 110 DRAM Timing - Enhance Data transmitting: AUTO (Turbo needs high NB volts) - Enhance Addressing: AUTO - T2 Dispatch: Disabled (Disable for better memory stability) Clock Setting Fine Delay Ch1 Clock Crossing Setting: Aggressive for better performance, Relax for stability - DIMM 1 CLK fine delay: Current (increasing delay by 1 or 2 & decrease Command/Control delay by 1 or 2 may help 1T/2T oc'ing) - DIMM 2 CLK fine delay: Current - Ch 1 Command fine delay: Current - Ch 1 Control fine delay: Curent Ch2 Clock Crossing Setting: Aggressive for better performance, Relax for stability - DIMM 3 CLK fine delay: Current (increasing delay by 1 or 2 & decrease Command/Control delay by 1 or 2 may help 1T/2T oc'ing) - DIMM 4 CLK fine delay: Current - Ch 2 Command fine delay: Current - Ch 2 Control fine delay: Curent Ch1Ch2 CommonClock Setting: Auto Ch1 RDCAS GNT-Chip Delay: Auto Ch1 WRCAS GNT-Chip Delay: Auto Ch1 Command to CS Delay: Auto Ch2 RDCAS GNT-Chip Delay: Auto Ch2 WRCAS GNT-Chip Delay: Auto Ch2 Command to CS Delay: Auto (where cpuz sees 1T or 2T SETTING) CAS Latency Time (tCL): RAS# to CAS# Delay (tRCD): RAS# Precharge (tRP): Precharge Delay (tRAS): All Precharge to Act: AUTO REF to ACT Delay (tRFC): AUTO Performance LVL (Read Delay) (tRD): AUTO Read delay phase adjust: Enter - Channel 1 Phase 0 Pull-In: Auto (each Phase when enabled = (Common tRD - 1) - Channel 1 Phase 1 Pull-In: Auto - Channel 1 Phase 2 Pull-In: Auto - Channel 1 Phase 3 Pull-In: Auto - Channel 1 Phase 4 Pull-In: Auto - Channel 2 Phase 0 Pull-In: Auto - Channel 2 Phase 1 Pull-In: Auto - Channel 2 Phase 2 Pull-In: Auto - Channel 2 Phase 3 Pull-In: Auto - Channel 2 Phase 4 Pull-In: Auto MCH ODT Latency: AUTO Write to PRE Delay (tWR): AUTO Rank Write to Read (tWTR): AUTO ACT to ACT Delay (tRRD): AUTO Read to Write Delay (tRDWR): AUTO Ranks Write to Write (tWRWR): AUTO Ranks Read to Read (tRDRD): AUTO Ranks Write to Read (tWRRD): AUTO Read CAS# Precharge (tRTP): AUTO ALL PRE to Refresh: AUTO PCIE Slot Config: 1X 1X CPU Spread Spectrum: Disabled PCIE Spread Spectrum: Disabled SATA Spread Spectrum: Disabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 13, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Τελικά την DFI πήρες?Βάλε επεξεργαστή 1.35 και τα υπόλοιπα άστα στο αυτό... Όταν δεις ότι πιάνεις τα όρια, άρχισε να τα ανεβάζεις μόνος σου, ανάλογα και με τις θερμοκρασίες σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 13, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Ναι! το είπα και στο άλλο νήμα και το CPU VTT Voltage στο AUTO? γενικά δε μ'αρέσει να αφήνω τα ρεύματα στο αυτόματο! έδωσα μέχρι 1.47 στον επεξεργαστή@530fsb για να μπώ στα παράθυρα αλλά μπορεί να ήθελε κάπου αλλού ρεύμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 13, 2007 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Δεν ξέρω τι γίνεται με τη DFI, αλλά εγώ τα αφήνω όλα στο αυτό εκτός από τις μνήμες, το VCore και το NB και έπιασα 570MHz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 13, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 θα το προσπαθήσω στο αυτόματο να βρώ το μάξιμουμ και μετά θα κάτσω να τα ψάξω. έτσι δε τα αφήνω πάντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Δεκέμβριος 13, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Theo που την αγορασες Αγγλία;Πρώτες εντυπώσεις καλές έτσι;Καλοδούλευτη,ανέβασε κανένα screenshot έτσι! :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 13, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=641786#post641786 Αρχική απάντηση από Teodor_ch Ενημερώνω απλά... Η μητρική κορυφαία. Δεν έχει καταλάβει τίποτα σε ότι μλκία και να έχω κάνει ο 6300 έφτασε τα 3600 με 3λεπτο orthos θέλει και άλλο ρεύμα μάλλον, αλλά επειδή δε ξέρω και πολλά απο τα νέα ρεύματα (πρώην κάτοχος P5b dlx) την δουλεύω στοκ. Κανένας οδηγός παίζει για Ρ35 τσιπάκια? Έχουν πολλές νέες επιλογές σε σχέση με το 965 και χάθηκα. vDroop ελάχιστο ότι ρεύματα του λές δίνει monitoring αρκετά καλό (βασικά πολύ καλύτερο απο το Aisuite της Asus) λίγο πιο ζεστό τσιπάκι αλλά τα fsb τα έχει για την πλάκα του μαγειρεύω τα υπόλοιπα το βραδάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Δεκέμβριος 13, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Ειχε κανει παρουσιαση της μητρικης το anandtech και ειχε αφιερωσει αρκετες σελιδες στο bios.Για ψαξτο λιγο εκει μηπως παρεις καμμια ιδεα BTW Καλοριζικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 13, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 ευχαριστώ ναι, το έχω στα bookmarks να το διαβάσω. χαμός γίνεται. αλλά περισσότερο για quad overclocking γράφει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 13, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 λίγα λόγια για τη μητρική λοιπόν την αγόρασα απο το www.ebuyer.co.uk (UK) για 166 λίρες περίπου Τα κακά πρώτα: 1) Το εγχειρίδιο αν και το μεγαλύτερο για μητρική που έχω δεί (130 σελίδες - μπορεί να είναι και ιδέα μου βέβαια) είναι λίγο ανοργάνωτο. Αλλού λέει για το clear bios και αλλού για το Ez Clear (έτσι νομίζω λέγεται). Γενικά μου έσπασε τα νεύρα όταν έψαχνα συγκεκριμένα πράγματα. 2) Δεν έχει χρωματικές αλλαγές στην αλλαγή των τάσεων! Μπορεί για μερικούς να είναι γελοίο, αλλά για μερικούς μπορεί να είναι σωτήριο! (Στις προσπάθειες μου, έδωσα μέχρι 1.55 Cpu VTT ενώ διάβασα ότι κάπου στο 1.3-1.4 πρέπει να δώσω μάξιμουμ και ότι μπορεί να δημιουργήσω πρόβλημα στον επεξεργαστή με τόσο πολύ) 3) Έκανα αναβάθμιση βιος, αλλά κόλλησε κατα τη διάρκεια γιατί χρησιμοποίησα την τελευταία έκδοση του winflash ενώ έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία παλιότερη (το ανέφερε στη σελίδα, αλλά το προσπέρασα όταν το διάβαζα) 4) Για έξτρα σταθερότητα θέλει δύο βύσματα ρεύματος σαν αυτά των floppy στη μέση μέση, ανάμεσα στο πρώτο pci-e. Εκτός των άλλων, το Corsair HX620 βγάζει μόνο δύο τέτοια! Πιστεύω ότι και χωρίς αυτά, η μητρική με single GPU θα τρέχει μια χαρά. 5) Βάζοντας σε raid mode τον ICH9R, η μητρική έβλεπε μόνο 4 σκληρούς/συσκευές. Με νεότερο βιος δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης και του AHCI ώστε να βλέπει όλες τις συσκευές. Τα θετικά τώρα!!! : 1) Η μητρική ακόμα και μετά απο αποτυχημένη αναβάθμιση βιος, έπαιξε κανονικά μετά απο clear cmos! Η αναβάθμιση κόλλησε μετά το σβήσιμο της μνήμης, και κατα την εγγραφή του main block. 2) Ότι ρεύματα δώσετε στο βιος, αυτά θα πάρετε 3) Vdroop ελάχιστο 4) Καλό monitoring (μόνο) πρόγραμμα, αν και δείχνει λίγο χαμηλότερες τιμές 5) Ωραία χρωματάκια (για τα γούστα μου) 6) Βολικά βύσματα (εκτός απο τα δύο του ρεύματος που λέω παραπάνω) 7) Βίδες στις ψύκτρες της μητρικής!!!! Πολύ βασικό αυτό, μιας και τα κλιπάκια της ’σους δεν κάνουν και πολύ δουλειά. (Δέν τις έβγαλα ακόμα για να κοιτάξω την εργοστασιακή πάστα) 8) Ez clear (έτσι νομίζω λέγεται) όπου με τα εξωτερικά κουμπιά i. Press Reset ii. Press Power and keep both for about 4 seconds iii. Release Power and then Reset κατεβάζει η μητρική το fsb στο στοκ χωρίς να χάνετε τις ρυθμίσεις σας. 9) Δυνατότητα αποθήκευσης προφίλ στο βιος με αντιστοίχηση hot key (F1, F2,...) ώστε κατα το μπουτ να διαλέγετε όποιο θέλετε (το διάβασα απο άλλο μέλος εδω μέσα, νομίζω gprhellas) Αυτά για αρχή!!! Ρωτήστε με ότι άλλο θέλετε Να διευκρινίσω ότι τα αρνητικά της μητρικής ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ! Απλά το έπαιξα λίγο ψείρας για να γίνω αντικειμενικός Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Δεκέμβριος 14, 2007 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Για την επιπλεον τροφοδοσια ειχα ρωτησει και εγω (η ultra-D μου παιρνει ενα 4pin και ενα για δισκετα) και μου ειπαν οτι καλο ειναι να τα βαλω.. Αν δε σου φτανουν τα καλωδια μπορεις να παρεις προεκτασεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Δεκέμβριος 14, 2007 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Γενικώς ότι υποδοχή για ρεύμα βλέπεις...καλό θα είναι να την βάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 14, 2007 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Πόσο FSB έφτασες τελικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 14, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 δεν έχω ξαναπροσπαθήσει. έπρεπε να εκτυπώσω σημειώσεις γιατί πετάω για Ελλάδα τη δευτέρα. Μπορεί σήμερα να δοκιμάσω. βασικά θα δοκιμάσω σε λίγο Μικρόβιο είναι τελικά Τα έβαλα όλα τα ρεύματα τελικά. Πάντα τα έβαζα, αλλά αυτή τη φορά δεν το ευχαριστήθηκα! Ευτυχώς είχα αντάπτορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 14, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 μέχρι 520χ7 έφτασαμετά μπούταρε, αλλά κολλούσε στην εικόνα του ICH9R - raid ή κάπου αλλού.ρεύματα έδωσα αρκετά....έφτασα 1.5 vcore!οι μνήμες μου θεωρώ ότι σίγουρα δεν έχουν πρόβλημα με 2.19 στα 520 με 5άριαδεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα με διαιρέτη αλλά πιστεύω ότι δε θα έχουν πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 15, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2007 παιδιά βοήθεια!μου βγάζει πρόβλημα 88 στο λεντ επάνω στη μητρική και δεν κάνει κανένα μπίπ (ακόμα και χωρίς μνήμες)έχω ήδη κάνει 8ωρο καθάρισμα του μπίος.καμιά ιδέα?η πρώτη μου dfi και δε ξέρω πώς να την αντιμετωπίσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 15, 2007 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2007 Εγώ σου είπα να πάρεις την ASUS. Η DFI είναι πολύ ειδική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 15, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2007 μου είπαν μία λύση στο xtreme Και ελπίζω να δουλέψει! δε θέλω άσους!!! αν δοκιμάσεις dfi δε θα θέλεις ούτε και εσύ ξέχασα να πώ νωρίτερα ότι για τα ρεύματα δεν έχει αυτόματο δηλαδή τα βάζεις μόνος σου απαραίτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Δεκέμβριος 15, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2007 Έτοιμη! Την έφτιαξα με δικό μου τρόπο Της έκανα clear bios με το καλώδιο στην πρίζα και πάτησα και το power! Κατάλαβε φαίνεται ότι εάν δεν άνοιγε θα την έκαιγα για τα καλά :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Δεκέμβριος 15, 2007 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από Teodor_ch Έτοιμη! Την έφτιαξα με δικό μου τρόπο Της έκανα clear bios με το καλώδιο στην πρίζα και πάτησα και το power! Κατάλαβε φαίνεται ότι εάν δεν άνοιγε θα την έκαιγα για τα καλά :devil: μπα αυτο το εχω κανει απειρες φορες σε dfi-abit-asus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.