Jump to content

XFX GeForce 8800GTS Can't overclock too much.

jimakos21

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας φιλοι μου λαμπιτες..Αλλο ενα μικρο προβληματακι στο θεμα overclock, ελπιζω να με βοηθησεται και παλι! :)

Εχω XFX GeForce 8800GTS 320mb με το παρον συστημα της υπογραφης μου, και συνηθως κλοκαρα και κλοκαρω ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ με rivatuner..\

Οταν λεω ερασιτεχνικα το εννοω..Δλδ ξερω απλα να ανεβαζω memory & core clocks...

Κατ'αρχας εστω και ετσι θα μπορουσα να κανω ενα μικρο υπερχρονισμο στην καρτουλα μου αλλα δυστηχω ΔΕΝ. δεν ανεβαινει με τιποτα... Ανεβαινει ελαχιστα, ενω ξερω παρα πολλα ατομα απο το λαμπ μας που την εχουν φταση ψηλα.ΔΕΝ.

Εκανα ενα search να δω μηπως εχουμε καναν οδηγο για rivatuner ή τπτ τετοιο αλλα δεν πολυ βοηθηθικα....

Εδω στοιχεια της καρτας μου

zjfjo6zw0bxlfis6rh5b_thumb.jpg

Πειτε μου λοιπον, τι μπορω να κανω?? Τι δεν ξερω που με ''κοβει'' στο κλοκαρισμα της καρτουλας μου? τι δεν ξερω για το κλοκαρισμα gpu γενικα...? και αν κ ποσο μπορω να την φτασω με stock cooling..:nerd: :nerd: :nerd: να προσθεσω οτι αυτη τη στιγμη την εχω με το εργοστασιακο χρονισμο..

Αυτα...Σας παρακαλω βοηθιστε, γτ εχω κλοκαρει παρα πολυ καλα τον επεξεργαστη και σε συναρτηση με την καρτα θα κανω καλα νουμερακια για το συστημα μου..:T: :T: :T:

Ευχαριστω LAB team.. :T: :T: :T: :T: :T:

Όταν λες ότι δεν ανεβαίνει, δοκιμάζεις κάποιο παιχνίδι/3dmark και σου παγώνει ή πετάει artifacts? Μου κάνει εξαιρετικά απίθανο να μην ανεβαίνει καθόλου όπως λες, όλες πήγαιναν μέχρι τα 600 (τα πολύ κακά κομμάτια μέχρι τόσο) πυρήνα και κανά 900άρι τουλάχιστον μνήμες.

Παραπάνω ρεύμα και τέτοια δε θέλει, απλά στο Rivatuner διαλέγεις το Performance 3D Tab, βάζεις τις τιμές που θες στον πυρήνα και μνήμες και δοκιμάζεις.

Πληροφοριακά, τα καλά νούμερα είναι κάπου στα 670 πυρήνα και 1050 μνήμες.

Ειχα την ιδια καρτα μεχρι πριν λιγο καιρο, κ οντως ουτε η δικια μου σηκωνε πολυ κλοκαρισμα. Το κακο ειναι οτι εχω σβησει τα προφιλς στο ριβα οποτε δε μπορω να σου πω που την ειχα φτασει σταθερα. Παντως θυμαμαι οτι οι μνημες της δεν παιρναν πολυ.

EDIT:

Λοιπον βρηκα το προφιλ στο atitool. Tην ειχα stable σε 600-1900. Το core επαιρνε κ αλλο θυμαμαι αλλα οι μνημες εκει τελειωναν. Παρε κ ενα λινκ που με ειχε βοηθησει στις αρχες με την καρτα αυτη.

http://www.xcpus.com/forums/overclocking/666-nvidia-based-graphics-cards-overclocking-guide.html

Αρχική απάντηση από gznp

Όταν λες ότι δεν ανεβαίνει, δοκιμάζεις κάποιο παιχνίδι/3dmark και σου παγώνει ή πετάει artifacts? Μου κάνει εξαιρετικά απίθανο να μην ανεβαίνει καθόλου όπως λες, όλες πήγαιναν μέχρι τα 600 (τα πολύ κακά κομμάτια μέχρι τόσο) πυρήνα και κανά 900άρι τουλάχιστον μνήμες.

Παραπάνω ρεύμα και τέτοια δε θέλει, απλά στο Rivatuner διαλέγεις το Performance 3D Tab, βάζεις τις τιμές που θες στον πυρήνα και μνήμες και δοκιμάζεις.

Πληροφοριακά, τα καλά νούμερα είναι κάπου στα 670 πυρήνα και 1050 μνήμες.

Οταν λεω δεν ανεβαινει εννοω, οτι ανεβαζω κανονικοτατα τα νουμερακια στην γραφικων μου μεσω rivatuner..τεσταρω, τα περναω και ολα οκ. οταν ομως ειναι να τρεξω πλεον τον 3Dmark μολις παει να περασει στο δευτερο grafic test αμεσως error. Και οταν παιζω παιχνιδια το ιδιο, ή θα παγωση η οθονη, ή ερρορ.. Δεν κανει διακρισεις η καρτα μου :p:P

Κατεβαζω τα νουμερα και παρατηρω οτι σε core μονο απο 533 και κατω δν πεταει ερρορ. Νουμερα που μονο υπερχρονισμος δεν ειναι...:sick: :sick: :sick:

Για να σας προλαβω δεν εχει σχεση ο επεξεργαστης μου..Ολα ειναι δοκιμασμενα ΚΑΙ με default ολες της αλλες ρυθμησεις.....:crazy: :crazy:

Τι να σου πω.Η δικια μου ASUS πεταει.Oσες ASUS ειχα, ανεβαζανε πολυ πιο πανω απο αλλη μαρκα και τωρα μονο ASUS.Eιμαι 684/1728/2232 σταθεροτατα, με κοντα στα 12500 3dmark 06.Παντως εμενα errors, μου πετουσε απο επεξεργαστη.Εδωσα λιγα volt και εστρωσε.Παντως τα errors, η πεταγμα εξω απο το παιχνιδι στην επιφανεια εργασια,ισως ειναι και απο μνημες, αλλα ισως οχι απο τροφοδοτικο, γιατι εχω μικροτερο απο εσενα.

Αρχική απάντηση από Herc

Τι να σου πω.Η δικια μου ASUS πεταει.Oσες ASUS ειχα, ανεβαζανε πολυ πιο πανω απο αλλη μαρκα και τωρα μονο ASUS.Eιμαι 684/1728/2232 σταθεροτατα, με κοντα στα 12500 3dmark 06.Παντως εμενα errors, μου πετουσε απο επεξεργαστη.Εδωσα λιγα volt και εστρωσε.Παντως τα errors, η πεταγμα εξω απο το παιχνιδι στην επιφανεια εργασια,ισως ειναι και απο μνημες, αλλα ισως οχι απο τροφοδοτικο, γιατι εχω μικροτερο απο εσενα.

Ειπα οτι επεξεργαστης δεν ειναι..;) τωρα η μνημες αν με κοβαν θα με κοβαν στο o/c του επεξεργαστη.. οχι στις γραφικων!!! και νταξει εχω και 2 giga μνημη δεν νομιζω πως εχω προβλημα γτ σε memtest ειμαι FREE.

Εν το μεταξυ εγω εμαθα και ξερω οτι στη σειρα 8800 αλλαζουν απλα τα ανεμιστηρακια, και τπτ αλλο, και οτι οι XFX σε σειρα 8800 παρα το εργοστασιακο o/c που εχει στο cd με τα drives μπορουν και δεχονται o/c... Δεν ειναι θεμα ΜΑΡΚΑΣ , ειναι το μονο σιγουρο.

Και στο extreme οταν την αγορασα μου το παν...

Προφανος κατι δεν κανω και εγω καλα... Η γενικα κατι δεν παει καλα, η εγω κατι κανω λαθως στο riva.

Γι αυτο και ποσταρα... ;)

:help: :help: :help: :help: :help:

Παίξε με κάποιο συνδυασμό που έχουν τα παιδιά μήπως και σε συγκεκριμένη τιμή πυρήνα θέλει συγκεκριμένη για μνήμες.

π.χ. άλλο 600/1200 και άλλο 601/1200. Μπορεί στο δεύτερο να είσαι πιο σταθερός (ίσως κακό παράδειγμα αλλά

με πιάνεις νομίζω).

Ανέβασε επίσης τη μια φορά μόνο πυρήνα και τις μνήμες default και ανάποδα να βρεις τα όρια (όχι μαζί)

Spyrus, απο την λιγη εμπειρια μου στον υπερχρονισμο του επεξεργαστη, ξερω, οτι γενικα στο 3-13 ειναι πιο σταθερα τα νουμερα.. Ετσι εχω ακουση τουλαχιστον, αλλα αυτο συνηθως ειναι απο την προσωπικη σου εμπειρια, και θελει χρονο για πειραματα, και συνδιασμους...

Υπαρχει να κανω τπτ αλλο απο το riva??

Αρχική απάντηση από GeorgeVasil

To τροφοδοτικο το κοιταξες?:rolleyes:

Ναι, δεν εχω προβλημα τροφοδοτικου... Τουλαχιστον ετσι πιστευω..Ειναι και μια σελιδα που πριν αγορασω την καρτα τσεκαρα ποσα καει ο υπολογιστης μου και μαζι με ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ηταν στα 440W. Αρκετα καλα, καθως εγω εχω μονο 1 σκληρο, και αυτον μικρης χωρητικοτητας, ελαχιστες θυρες usb ανοιχτες και καρτα ηχου μια παλαια οχι τπτ σπουδαιο.. Δεν καιω πολλα, και ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα του στυλ: Να ανιγοκλειση το pc ή να ανεβασει θερμοκρασιες το psu ή τπτ τετοιο... Δεν πιστευω, να φταει αυτο.

Ειναι θεμα νομιζω καρτας, οχι οτι φταει καρτα νομιζω, οτι απλα εγω δεν κανω κατι καλα..

Ετσι νιωθω.. :p δεν νιωθω τι σιγουρια οπως οταν κλοκαρω το cpu, που ειναι σταθεροτατος και με πολυ καλες αποδωσεις..

Γτ στο riva απλα παω και πειραζω τα κλοκς... :(

To θεμα μας ειναι οτι οταν ανεβαζω το 3Dmark και ολες οι εφαρμογουλες πετανε error ή παγονει η οθονη, (στανταρ καθαρο θεμα καρτας το εχω ψαξει και με default το ξανα αναφερω) και δεν μπορω να bencharo καλα..

Αρχική απάντηση από jimakos21 [Σήμερα, στις 05:57]

Οταν λεω δεν ανεβαινει εννοω, οτι ανεβαζω κανονικοτατα τα νουμερακια στην γραφικων μου μεσω rivatuner..τεσταρω, τα περναω και ολα οκ.

Οταν λες τεσταρεις πως το εννοεις? Με τι και για ποση ωρα?

Αρχική απάντηση από jimakos21 [Σήμερα, στις 15:27]

Ναι, δεν εχω προβλημα τροφοδοτικου... Τουλαχιστον ετσι πιστευω..Ειναι και μια σελιδα που πριν αγορασω την καρτα τσεκαρα ποσα καει ο υπολογιστης μου και μαζι με ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ηταν στα 440W. Αρκετα καλα, καθως εγω εχω μονο 1 σκληρο, και αυτον μικρης χωρητικοτητας, ελαχιστες θυρες usb ανοιχτες και καρτα ηχου μια παλαια οχι τπτ σπουδαιο.. Δεν καιω πολλα, και ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα του στυλ: Να ανιγοκλειση το pc ή να ανεβασει θερμοκρασιες το psu ή τπτ τετοιο... Δεν πιστευω, να φταει αυτο.

Ειναι θεμα νομιζω καρτας, οχι οτι φταει καρτα νομιζω, οτι απλα εγω δεν κανω κατι καλα..

Ετσι νιωθω.. :p δεν νιωθω τι σιγουρια οπως οταν κλοκαρω το cpu, που ειναι σταθεροτατος και με πολυ καλες αποδωσεις..

Γτ στο riva απλα παω και πειραζω τα κλοκς... :(

To θεμα μας ειναι οτι οταν ανεβαζω το 3Dmark και ολες οι εφαρμογουλες πετανε error ή παγονει η οθονη, (στανταρ καθαρο θεμα καρτας το εχω ψαξει και με default το ξανα αναφερω) και δεν μπορω να bencharo καλα..

Αυτα παθαίνει κάποιος που συμβουλεύετε το Χtremecalculator..και αγοράζει τροφοδοτικό κρίνοντας μόνο απο τα ονομαστικά W..και το νίκελ χρώμα του.

Εγω νομιζω οτι εισαι οριακα...

:p

GeorgeVasil, δεν το εμπιστευτικα μαν! :p :P αραξε! χεχε! Το παλαιο μοου ειναι και κοιταξα να δω αν σηκωνει την αναβαθμιση! λες να επερνα καινουργιο τροφοδοτικο 550?? Με το παρον συστημα, απλα το παλαιο αντεχει...! hehe :hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από jimakos21 [Σήμερα, στις 16:01]

GeorgeVasil, δεν το εμπιστευτικα μαν! :p :P αραξε! χεχε! Το παλαιο μοου ειναι και κοιταξα να δω αν σηκωνει την αναβαθμιση! λες να επερνα καινουργιο τροφοδοτικο 550?? Με το παρον συστημα, απλα το παλαιο αντεχει...! hehe :hehe: :hehe:

Aν ακούς τπτ σφυρίγματα σε Load...από την καρδιά του ..αυτό είναι ένα σημάδι ότι τρώει ζορι..;)

Γενικά οι 8800 ρουφάνε...οπότε όταν τις ανεβάζεις ρουφάνε ακόμα ποιο πολύ.

ρε συ δοκιμασε να παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις της PCI μεσα απο BIOS μπορει και αν βρεις τπτ αλλιως κοιτα κατα αλλου ή μπορεις να περιμενεις να σου απαντησει καποιος ποιο εμπειρος απο μενα:hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.