Jump to content

Mετα την εγκατασταση του sp1 των vista

hayabusa

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Daidalos [Σήμερα, στις 10:36]

Εμενα παλι το Dxdiag λεει αλλα!:D

Παράξενο dxdiag.

Δες το δικό μου από Vista 64 σε classic theme.

Στο ίδιο tab τα SP1 δείχνουν όλες αυτές τις πληροφορίες?

Το DDI version που γράφει, ήταν πάντα του λειτουργικού, ανεξάρτητα από την κάρτα γραφικών.

Δηλαδή αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν έχεις κάρτα 10.1.

Κανονικά λένε ότι δεν θα υποστηρίξουν το 10, αλλά το 10.1.

Αυτό που μας δείχνεις αποτελεί είδηση και μου φαίνεται πολύ παράξενο.

Σίγουρα δεν μας κάνεις πλάκα?

Βέβαια, λογικά για πρώτη φορά θα έχουν δύο εκδόσεις kernel.

Μια με DDI 9ex και μια με 10.1. λόγω ασυμβατότητας του 10 με τις κάρτες 9.

Η πρώτη έκδοση θα μπαίνει όταν υπάρχει κάρτα που είναι DX-9 και παλιότερες και η δεύτερη για κάρτες DX10 και 10.1

post-2226-1416073301,8598_thumb.jpg

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

OK, έβαλα τον ίδιο οδηγό, μήπως ήταν θέμα οδηγού, αλλά δεν άλλαξε το DDI σε μένα.

Επομένως το άλλαξε πράγματι το SP1.

Και πάλι όμως βλέποντας DDI version 10, σκέφτομαι μήπως μας πήραν είδηση ότι ελέγχουμε το VDDM με το DDI και έκαναν κάποιο τρυκ στο όνομα, χωρίς να συνοδεύεται από ουσία η αλλαγή αυτή.

Περίμενα να λέει 10.1 και όχι 10 και αυτό με προβληματίζει.

Προσωπικά πιστεύω ότι παρέμεινε το VDDM (ή WDDM) 1.0 στο SP1 RC1.

Θα ψάξω να βρω άλλο τρόπο να ελέγχω την έκδοση του WDDM.

Λογικα αφου σε dx9 καρτες λεει ακομα ddi 9ex τοτε ddi 10.1 θα λεει σε 10.1 καρτες. Ισως καποιος με 3870 που δοκιμασε sp1 μας λυσει την απορια.

ΥΓ: Αλλιως θα το δω μονος μου σε καμια 10αρια μερες. :p

Αρχική απάντηση από Daidalos [Σήμερα, στις 21:56]

Λογικα αφου σε dx9 καρτες λεει ακομα ddi 9ex τοτε ddi 10.1 θα λεει σε 10.1 καρτες. Ισως καποιος με 3870 που δοκιμασε sp1 μας λυσει την απορια.

ΥΓ: Αλλιως θα το δω μονος μου σε καμια 10αρια μερες. :p

Το DDI ΔΕΝ αλλάζει κανονικά ανάλογα με την κάρτα που βάζουμε.

Παραμένει σταθερό.

Στα XP άλλαζε ανάλογα με το DirectX που βάζαμε, ενώ στα Vista αλλάζει με αλλαγή του Kernel (το WDDM που λέμε).

Μόνο μια εξαίρεση υπάρχει για λόγους ασυμβατότητας <= D3D9, με => D3D-10 καρτών.

Επειδή τα παρακάτω είναι αρκετά παράξενα, μην κάνετε τον κόπο να τα διαβάσετε, αν δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα του WDDM που κατά τη γνώμη μου είναι συνυφασμένο με την ταχύτητα στα DX10 παιχνίδια.

Θα πω τη δική μου εκδοχή, όπως την καταλαβαίνω και αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω μας βοηθάει.

Η έκδοση του DDI δεν άλλαζε ποτέ ανάλογα με την κάρτα γραφικών.

Παρέμενε σταθερή.

Ας πάρουμε για παράδειγμα όλες τις εκδόσεις των XP.

Εκεί υπήρχε σύμπτωση με την έκδοση του DirectX που εγκαθιστούσαμε, γιατί οι οδηγοί είχαν πρόσβαση στο kernel, αλλά ήταν ανεξάρτητο από την κάρτα.

Αν είχαμε εγκαταστήσει το D3D 9, και η κάρτα μας ήταν D3D8, το DDI έλεγε D3D version 9.

Στα Vista δεν επιτρέπεται η πρόσβαση του D3D στον kernel και έτσι κάθεται στο user space.

Απαιτείται να γίνει compilation του kernel για να αλλάξει η έκδοση.

Αυτή η έκδοση είναι το WDDM (VDDM).

Το WDDM 1.0 που έχουν τα Vista, υποστηρίζει και D3D-9ex και 10.

Αλλά η υποστήριξη του 10 είναι υποτυπώδης, ώστε να υποστηρίζονται και οι DX9 κάρτες.

Στην πραγματικότητα δεν διαφέρει από το 9ex και αυτός είναι ο λόγος που δεν έκαναν τον κόπο να το διαφοροποιήσουν στο DDI version.

Το D3D 10 θα υποστηριχθεί σε μεγάλο βαθμό, μόνο με το WDDM 2.0 (που δεν θα το δούμε όμως ποτέ) και πλήρως με το WDDM 2.1.

Αυτά όμως είναι εντελώς ασύμβατα με τις D3D-9 κάρτες γραφικών (τουλάχιστον έτσι έλεγε η M$).

Εξ αιτίας αυτής της ασυμβατότητας, θα πρέπει να γίνει διαφορετική εγκατάσταση kernel, ανάλογα με την κάρτα γραφικών αν είναι D3D-9 και μικρότερη ή D3D 10 και μεγαλύτερη.

Εδώ είναι το πρόβλημα πιστεύω.

Το ότι με το SP1 αλλάζει η έκδοση του DDI ανάλογα με την κάρτα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε νέο kernel με WDDM 2.0.

Αυτό θα μπορούσε να γίνεται από την αρχή, αφού το WDDM 1.0 υποστηρίζει και 9ex και 10.

Μάλιστα, επειδή η M$ ανακοίνωσε ότι δεν θα βγάλει WDDM 2.0 αλλά κατ' ευθείαν WDDM 2.1, που θα υποστηρίζει πραγματικά τις D3D-10 και τις 10.1 κάρτες, πιστεύω ότι το SP1 δεν μας έδωσε τίποτα.

Απλά διόρθωσε την έκδοση του DDI που υποστηρίζει το υπάρχον WDDM 1.0.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Αυτό θα μπορούσε να γίνεται από την αρχή, αφού το WDDM 1.0 υποστηρίζει και 9ex και 10.

Μάλιστα, επειδή η M$ ανακοίνωσε ότι δεν θα βγάλει WDDM 2.0 αλλά κατ' ευθείαν WDDM 2.1, που θα υποστηρίζει πραγματικά τις D3D-10 και τις 10.1 κάρτες, πιστεύω ότι το SP1 δεν μας έδωσε τίποτα.

Απλά διόρθωσε την έκδοση του DDI που υποστηρίζει το υπάρχον WDDM 1.0.

Νομιζω οτι εδω ειναι το ζουμι της υποθεσης. Απο τις επιδοσεις που ειδα εγω τουλαχιστον απλα δεν αλλαξε τιποτα. Ισως απλα οπως ειπες βαλανε το ddi 10 να φαινεται στις dx10 καρτες.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πραγματικά πολύ σημαντικές πληροφορίες που μας δίνεις.

Τις περίμενα πως και πως.

Μας είπες τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία, ότι δεν αυξήθηκε η ταχύτητα στο crysis και ότι άλλαξε το DDI.

Για να πω τα παραπάνω με λίγα λόγια ( το έβαλα και στο προηγούμενο ποστ με edit).

Το DDI ΔΕΝ αλλάζει κανονικά ανάλογα με την κάρτα που βάζουμε.

Παραμένει σταθερό.

Στα XP άλλαζε ανάλογα με το DirectX που βάζαμε, ενώ στα Vista αλλάζει με αλλαγή του Kernel (το WDDM που λέμε).

Μόνο μια εξαίρεση υπάρχει για λόγους ασυμβατότητας <= D3D9, με => D3D-10 καρτών.

Έτσι και μπει kernel με 10.1 (WDDM 2.1), τότε ΔΕΝ θα μπορούμε να βάλουμε πάνω κάρτα 9 ή μικρότερη. Δεν θα παίζει καθόλου.

Αν λοιπόν έχει κάρτα 9700 ή 6600 ή 6800 βάλε τη πάνω.

Αφού έκανες εγκατάσταση του SP1 με DX10 κάρτα, τότε αν παίξει η DX9 μας δουλεύουν.

Δεν γίνεται να αλλάξει ο kernel on the fly.

Πάλι WDDM 1.0 έχεις.

Αν θέλεις σου φέρνω μια κάρτα.

Αλλά το αποτέλεσμα είναι προφανές από το άλλο στοιχείο που μας έδωσες, ότι δεν αυξήθηκε η ταχύτητα στο Crysis.

Νομίζω ότι το Crysis είναι πραγματικά DX10 παιχνίδι και θα φανεί η αξία του στο μέλλον.

Εγώ είδα περίπου 5% αύξηση στα FRAMES στο GPU BENCH του CRYSIS, αλλά την μεγαλύτερη διαφορά την είδα στην ομαλή πλέον ροή των frames χωρίς καθόλου σπασίματα ..... :T:

Το SP1 έκανε δουλειά αλλά δεν ξέρω γιατί μου πέταξε ένα EVALUATION COPY στην δεξιά μεριά της οθόνης ενώ είναι Πιστοποιημένα αυθεντικά και ενεργοποιημένα...... :confused:

post-153-1416073302,6504_thumb.jpg

Nα τι μου εμφανίζει...... :tomato:

YΓ..........Tελικά βρήκα γιατί βγάζει αυτό το μύνημα ....

If you did update your version of Windows Vista with the latest release candidate of Service Pack 1 you might have noticed an annoying text in the lower right corner of your operating system stating Windows Vista Evaluation Copy. Build 6001 even if you are running a genuine version of Windows Vista.

LINK for Patch it :T:

post-153-1416073302,7074_thumb.jpg

Θα δούμε και το Patch αυτό για να εξαφανιστεί το evaluation copy.

The Evaluation Copy text will show up on the 2nd boot after installing the service pack. Likewise, the Evaluation Copy text will remain during the first boot after uninstall, but will disappear after the next reboot.

Κανονικά πρέπει να εξαφανιστεί το evaluation copy όταν απεγκαταστήσεις το SP1.

Μέχρι τον Ιούνιο μπορούμε να τα έχουμε αυτά.

Εγώ δεν έχω κάνει activation τα Vista στο δίσκο όπου τα εγκατέστησα και με αυτό τον τρόπο θα έχω Vista μέχρι τον Ιούνιο.

κατι που παρατηρησα επισης ειναι οτι απο τη στιγμη που το εγκατεστησα εχω φαει 2 bsod...την πρωτη φορα το θεωρησα τυχαιο,ομως μετα τη δευτερη και αφου δεν ελυσα και το προβλημα με τον win installer θα το ξηλωσω για να τελειωνει αυτη η ιστορια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.