Jump to content

βοηθειστε για PSU

kapetanios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα σας εχω 1-2 απορειες στο θεμα PSU,ειμαι ενα βημα πριν παρω αλλο αν και αυτο που εχω ειναι 3 μηνων...:(

εχω αυτο το psu http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700141

αναφερω το υπολοιπο συστημα εδω για να δειτε την καταναλωση του pc.

cpu - e6600@3.6Ghz

ram - 2Gb απο 800 στα 1000Mhz

gpu - 8800GT (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ PSU)

1 - DVD-ROM

1 - HDD sataII

3 - usb ενεργα

3 - fun 12cm στα 5v

1 - fun 9,2cm στα 5v

1 - αντλια νερου

floppy - δεν εχω

απο ενα σαιτ ειδα οτι η καταναλωση σε load ειναι περιπου 310-330watt

η απορια μου ειναι εδω.

το PSU που εχω λεει: 18A (+12V1), 17A (+12V2) η 8800GT απο'τι διαβασα θελει περιπου 22Α.

1 - εφοσον δεν χρησιμοποιο την (+12V2) γραμμη,ειναι σαν να εχω στη γραμμη (+12V1) 18+17ampers=35ampers??

2- με καλυπτει το υπαρχων psu η πρεπει να παρω καπιο αλλο με πιο πολλα ampers στην (+12V1)??

ελπιζω να τα ειπα σωστα:wassat:

Υ.Γ χρονια πολλα και καλες γιορτες σε ολους σας παιδια:magic:

Γιατι ειχες προβληματα με το setup? Aν δεν εχεις restarts ή shutdowns ή μειωμενη αποδοση σε benchmarks-games τοτε εισαι μια χαρα.

προβληματα εχω οταν κανω o/c στην gpu (πανω απο 750/1000/) βγαζει τρελα χρωματα στην οθονη κολλανε τα παντα και κανει restart,απο temps δεν ειναι γιατι εχω νερο και σε load παει 40-42.στο 3dmark06 παει απο 13000 και πανω.

τελικα στην ερωτησει 1- τι γινεται?->

εφοσον δεν χρησιμοποιο την (+12V2) γραμμη,ειναι σαν να εχω στη γραμμη (+12V1) 18+17ampers=35ampers??

1- για το o/c της κάρτας μπορεί και να φταίει η ίδια η κάρτα και όχι απαραίτητα το psu

2- γιατί δεν χρησιμοποιείς την δεύτερη γραμμή ;;;; μοίρασε τα φορτία για να ανασάνει το psu.

3- αφού γενικότερα δεν έχεις προβλήματα τότε το Psu σε καλύπτει, δεν είναι και καμμιά δευτεράντζα.

Αρχική απάντηση από dpolal2 [Σήμερα, στις 10:24]

2- γιατί δεν χρησιμοποιείς την δεύτερη γραμμή ;;;; μοίρασε τα φορτία για να ανασάνει το psu.

πως να μοιρασω τα φορτια?

η πιο σωστη συνδεσμολογια πως ειναι?

εχω κανει αυτην την συνδεσμολογια

1x στο mobo - (20+4) Pin power connector

1x στο mobo - 4 Pin 12V Power Connector

1x στο hdd - Serial ATA Power Connector

1x στη gpu - 6 Pin Power Connector

1x στο dvd - 4 Pin Peripheral Connector

1x στα fun και στην αντλια - 4 Pin Peripheral Connector

Αρχική απάντηση από kapetanios

1 - εφοσον δεν χρησιμοποιο την (+12V2) γραμμη,ειναι σαν να εχω στη γραμμη (+12V1) 18+17ampers=35ampers??

Σε αυτό το συμπέρασμα πώς κατέληξες;;;;

εχεις παρεξηγησει καποια πραγματα...η 2η γραμμη συμφωνα με το σχετικο προτυπο τροφοδοτει επεξεργαστη (και μοβο αι θινκ) η 1η ειναι για τα περιφερειακα...ο κατασκευαστης της καρτας εννοει ναχεις 22Α συνολο για ολο το συστημα,οχι σωνει και καλα 22Α σε μια γραμμη...εμενα πχ θελει γυρω τοσα η καρτα γραφικων...αλλα το τροφοδοτικο μου ειναι 17+15.Αλλα ολα λειτουργουν χαρμα...οποτε κατα 99% δεν θες νεο τροφοδοτικο,εκτος αν ειναι κανενα του πολου...

(κοντολογις δεν ειναι στο χερι σου να μοιρασεις τις γραμμες :) )

επισης (1-1 μουρχονται,το οτι τα παιζει η καρτα αν κλοκαρεις δεν σημαινει σωνει και καλα οτι κατι παει στραβα...μπορει ναναι κακης διαλογης τσιπ και να μην παει ψηλα,μπορει να θελει εξτρα ταση..μπορει μπορει 1002 πραγματα...διαβασε λιγο σχετικα θρεντς για κλοκαρισμα nv σειρας 8 ..και μικρα βηματακια στο κλοκαρισμα...οχι χυμα στο κυμα:) )

τωρα αρχιζω να καταλαβενω φιλε @Tsakonas,οντως τα εχω κανει σαλατα γιατι απλα δεν εχω ιδεα και + οτι δεν ξερω αγγλικα για να μπω σε καπιο σαιτ καπιου κατασκευαστη και να ξεστραβωθο.

EDIT: τωρα ειδα οτι στο κουτι της καρτας γραφει

minimum 400W or greater system power supply (with a minimum 12v current rating of 26A)

απο τα 22Α πηγαμε στα 26Α:cry: ξεχασα να πω οτι ειναι clockαρισμενη απο το εργοστασιο:o

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.