Jump to content

Monitors με 1:1 pixel mapping, 4:3 aspect ratio.

Snips

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όποιος γνωρίζει κάποιο widescreen monitor 20''+ με την παραπάνω δυνατότητα, ας το γράψει. Καλό είναι και κάποιο link από review.

*Γiα όσους τυχόν δεν γνωρίζουν είναι η δυνατότητα της οθόνης για "ένα προς ένα" απεικόνισης αναλύσεων που δεν είναι widescreen. Με μαύρες μπάρες δηλαδή γύρω γύρω.

Η Dell 2407 WFP που εχω εγω το υποστηριζει κανονικα...

Αν και αυτο μπορεις να το ρυθμισεις και απο το control panel της καρτας γραφικων

Σε nvidia δεν ξέρω. Πάντως με Catalyst αν δεν το υποστηρίζει η οθόνη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Είναι καθαρά θέμα οθόνης και όχι driver διότι προφανώς ότι και να κάνει ο driver δεν μπορεί να επέμβει στο τι θα κάνει η οθόνη το σήμα που παίρνει.

Η σχετική επιλογή υπάρχει και στις Nvidia και στις ΑΤI αλλά αν η οθόνη μπορεί να κάνει ότι θέλει μετά (πχ stretch που το κάνουν πολλές) τι να σου κάνει ο driver;

Η Dell 2405 που είχα παλιά και η Samsung 244Τ (νομίζω και η 243Τ με επιφύλαξη), δουλεύουν πάντως σωστά (δλδ κάνουν κανονικά 1:1).

Αρχική απάντηση από knight_77

P.S. Μαλλον την Dell 2405 εννοας...:p

Fixed.

(και κάτι δεν μου πήγαινε καλά με το 2404 και το έψαξα κιόλας - αλλα τι να σου κάνει ο άνθρωπος αν τα βλέπει όλα να γυρίζουν γύρω του :p)

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 14:01]

Είναι καθαρά θέμα οθόνης και όχι driver διότι προφανώς ότι και να κάνει ο driver δεν μπορεί να επέμβει στο τι θα κάνει η οθόνη το σήμα που παίρνει.

Μα γιατί, δε γίνεται ο driver να στέλνει μαύρο χρώμα στα αχρείαστα pixels?

Δηλαδή αν στείλει ο driver μια -τελική- wide ανάλυση στην οθόνη και γεμίσει

με μαύρο τα όποια pixels δε χρησιμοποιούνται από την (μικρότερη προφανώς)

4:3 ανάλυση που θέλουμε, τότε οποιαδήποτε wide οθόνη θα το χειριστεί σωστά, δλδ θα δεχτεί κανονικό σήμα wide αλλά η εικόνα μας θα είναι 4:3.

Δε ξέρω πως γράφονται οι drivers και τι περιορισμούς έχουν εξαιτίας του hardware κλπ.

πάντως το εγχείρημα αυτό νομίζω ότι στέκει, λογικά.

...μόνο περιμένετε 2-3 χρονάκια να ξεμπερδέψω

πτυχία στρατό κλπ να σας γράψω εγώ driver από την nvidia που θα δουλεύω τότε... :clap: :flex::tomato: :tomato:

Να ρωτήσω κάτι και εγώ (μου φαίνεται παρεμφερές γιαυτό δεν ανοιγω νέο thread)

εχω την δελλ2407 με ανάλυση 1900χ1200, μπορώ με κάποιο τρόπο να τρέχω κάποιο game με ingame settings πχ 1680χ1050 σαν dell2007 χωρίς να κάνει stretching αλλά βάζοντας μαύρα πλαίσια ολόγυρα (μειώνοντας τα ενεργά pixel σαν αυτά της 20"); Στο σκοτάδι δηλαδή θα σου φαίνεται σαν να έχεις 20"

Ναι Σπυρο, αυτο λεμε...

Αν πας στο menu ης οθονης σου δινει επιλογες για 1:1,Aspect & Fill...

Το 1:1 σου παρουσιαζει μπαρες πανω-κατω και δεξια-αριστερα χωρις να στρετσαρει

την εικονα.

Το Aspect στρετσαρει την εικονα πανω-κατω για αναλυσεις 4:3.

Το Fill στρετσαρει την εικονα σε ολη την οθονη...;)

Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 09:26]

Ναι Σπυρο, αυτο λεμε...

Αν πας στο menu ης οθονης σου δινει επιλογες για 1:1,Aspect & Fill...

Το 1:1 σου παρουσιαζει μπαρες πανω-κατω και δεξια-αριστερα χωρις να στρετσαρει

την εικονα.

Το Aspect στρετσαρει την εικονα πανω-κατω για αναλυσεις 4:3.

Το Fill στρετσαρει την εικονα σε ολη την οθονη...;)

Ναι βάιος αλλα δεν μπορώ μπω και να επιλέξω τιις επιλογές 1:1,Aspect & Fill στο wide mode...

ΜENU>DISPLAY SETTINGS>Επιλογες Back -Wide Mode-Horizontal Position κτλ

αλλά δεν μπορώ να μπω στο wide mode...από την επιλογή back πατώντας + - με πάει στην Horizontal Position......???

Mπορει να φταινε οι drivers της nvidia...

To ειχα και εγω αυτο το προβλημα....

Για τσεκαρε λιγακι και το panel της nvidia...

Λοιπόν λάθος δικό μου....ξέρω πρέπει να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω .....

Για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να κάνεις πρώτα degrade στην ανάλυση πχ από 1600χ1200 στα 1280χ1024 και μετά εχεις την δυνατότητα να μπεις στο wide mode.....

εχεις παίξει παιχνίδια ετσι βάιε ;;;πχ crysis

Αρχική απάντηση από johnson [Χθες, στις 19:48]

Μα γιατί, δε γίνεται ο driver να στέλνει μαύρο χρώμα στα αχρείαστα pixels?

Δηλαδή αν στείλει ο driver μια -τελική- wide ανάλυση στην οθόνη και γεμίσει

με μαύρο τα όποια pixels δε χρησιμοποιούνται από την (μικρότερη προφανώς)

4:3 ανάλυση που θέλουμε, τότε οποιαδήποτε wide οθόνη θα το χειριστεί σωστά, δλδ θα δεχτεί κανονικό σήμα wide αλλά η εικόνα μας θα είναι 4:3.

Δεν έχεις άδικο.

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

Προφανώς μπορεί να γίνει αλλά η εμπειρία λέει ότι μάλλον δεν το δουλεύουν έτσι (ίσως για διάφορους τεχνικούς λόγους) στους οδηγούς (αν και προφανώς αυτό θα ήταν το απολύτως safe / σωστό) γιατί, παρόλο που υπάρχει σαν επιλογή στους drivers, δεν δουλεύει (όχι πάντα τουλάχιστον και όσο είχα δοκιμάσει παλιότερα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.