Jump to content

The 2x2GB Kit DDR2 thread

Spyrus

Recommended Posts

Πολύ καλή επιλογή!

Μπορεί να μη χρειαστείς καν ανεμιστήρα για 540-550

σε μενα παει αυτο??? εχεις κανα λινκ ποσο πανε οι μνημες

θα ηθελα οι μνιμες να παιζανε 1/1 με cpu στα 3ghz.. η εταιρια δηνει 5-5-5-15 @ 2.1V for 1066. 1333 που θελω ειναι πολλα???

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Ναι σε εσένα... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179555 εδώ είσαι

thx θα περιμενω ολα τα πραγματα να τα βαλω πανω να δω που θα πανε ολα μαζι .

καλιτερο απο το να λεω τοσο το επεξεργαστης τοσο οι μνημες και στη τελικη να μην παιξουνε οσο θελς..

παντος το cpu περιμενω να παει σιγουρα 3Ghz μιας και ειναι G0 stepping

thx θα περιμενω ολα τα πραγματα να τα βαλω πανω να δω που θα πανε ολα μαζι .

καλιτερο απο το να λεω τοσο το επεξεργαστης τοσο οι μνημες και στη τελικη να μην παιξουνε οσο θελς..

παντος το cpu περιμενω να παει σιγουρα 3Ghz μιας και ειναι G0 stepping

Σωστός...Καλορίζικο το σύστημα! Ο G0 πάει σίγουρα 3,6 όχι 3. Συνήθως τουλάχιστον. Οι μνημούλες άψογες. Αναρωτιέμαι απλά μετά το Link που έδωσε ο spyrus τι ***** powerchips έχουν κι ανεβαίνουν έτσι. Οι g.skill pc8000 που έχω εγώ τερματίζουν γύρω στα 1100 με 5-5-5-15. Μιλάω πάντα για 2χ2 κιτ. Οι corsair πάνε 1140 και με λιγότερη τάση. Μάλλον αυτό σημαίνει handpicked...

Όσον αφορά τα timings καταρχήν βάλε το memset 3.5 beta.

Τα timings είναι οκ και το tRFC. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι:

1)Ανέβασε ένα spd dump να το μελετήσω (προσωπική χάρη :p )

2)5-5-4-13 αν μπορείς.

Φίλος μη νομίζεις οτι σε ξέχασα αλλά thaiphon δε παίζει στα vista x64 και τελικά τα vista φταίνε για το αργό everest bench. Θα περάσω σε κανα cd windows και θα τρέξω 2 πράγματα κάποια στιγμή. Αλήθεια το spdtool κάνει spd dump?

Αντε τυχερούλη βρήκα spdtool που παίζει τελικά σε vista x64.

attachment.php?attachmentid=30433&stc=1&d=1207154611

mushkin xp 6400 800 4-4-4-12.rar

post-124-1416073444,3254_thumb.jpg

Καλησπέρα :)

Μόλις τελείωσε το στήσιμο ενός μηχανήματος για φίλο, και για μνήμες τιμήσαμε το κιτάκι που μας έδειξε ο chosen (OCZ Platinum PC8000), και για μητρική έχω την GA-P35-DS3. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν βάζω πολ/στή για τις μνήμες 4 (ώστε να λειτουργούν στα 1066), μετά την αποθήκευση αντί για ριστάρτ κλείνει στιγμιαία, και ξαναβάζει την επιλογή στο auto (και τις μνήμες στα 800). Έχω ανεβάσει κατά 0,3 την τάση (όπως λένε οι προδιαγραφές). Τι άλλο κάνω λάθος;

ΠιΕς. Αν δεν έπρεπε να ρωτήσω εδώ, ας το κάνουν σπλιτ οι αγαπητοί μας μοδεράτορες :)

Το tRFC ~ 52 να είναι και 5-5-5-15 τα timings και tWR 6.

Αυτά είναι τα πιο σοβαρά για 1000+

5-5-4-13 δοκίμασα τελικά. Αυτό το 13αρι του κάθεται στο λαιμό. Δεν το πάει με τπτ. Δεν κόβει σε MHz αλλά βγάζει errors. Εν αντιθέσει με το trp 4 που το γουστάρει πολύ. Τώρα παλεύω 560~562 σταθερά πλέον με 5-5-4-15. Επίσης 5-5-5-15 / 5-5-5-18 & 5-5-4-18 που δοκίμασα, δεν. Περίεργη συμπεριφορά. Επιπλέον ανακάλυψα οτι και αυτές έχουν sweet spot στα 2.11volt συγκεκριμένα.

εγω απο δευτερα θα εχω τις ασπρες τελικα(καλα αυτοι στο πλαισιο πρεπει να με βριζουν γιατι ειχα αλλαξει μνημες 5 φορες). Επειδη ομως γραφω εξετασεις λογικα θα εχω το στησω απο τεταρτη. Αν και σκεφτομαι να τα βγαλω ολα να τα βαλω πανω στα κουτια οπως ειναι εξω απο το κουτι χωρις το block με την stock να παρω μια χαρα.

5-5-4-13 δοκίμασα τελικά. Αυτό το 13αρι του κάθεται στο λαιμό. Δεν το πάει με τπτ. Δεν κόβει σε MHz αλλά βγάζει errors. Εν αντιθέσει με το trp 4 που το γουστάρει πολύ. Τώρα παλεύω 560~562 σταθερά πλέον με 5-5-4-15. Επίσης 5-5-5-15 / 5-5-5-18 & 5-5-4-18 που δοκίμασα, δεν. Περίεργη συμπεριφορά. Επιπλέον ανακάλυψα οτι και αυτές έχουν sweet spot στα 2.11volt συγκεκριμένα.

To 13 κόβει από 570 και πάνω

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι παίζεις με 5-5-4-15 στα 560 αλλά

οχι με 5-5-5-15 / 5-5-5-18 & 5-5-4-18 ή τα δοκίμασες αυτά για πιο ψηλά;

Με 5άρια είχα άκυρες bsod.... Άντε βγάλε άκρη. Με το 18άρι είχα περισσότερα errors. Δοκίμασες το spd dump μου;

Δε θα το δοκιμάσω αλλά θα το μελετήσω-συγκρίνω με το δικό μου.

Τα κουλά πάντως δεν είναι θέμα spd είναι μάλλον μητρικής θα έλεγα και μετά μνημών

Ψάξε στο xs αν υπάρχουν άλλοι με τα ίδια μητρική-μνήμες

Ενώ οι γνωστές μνημούλες είναι πάλι σε προσφορά (αυτή τη φορά στα €77), τώρα παίζουνε και φτηνότερες 2x2Gb:

teamro2.jpg

Θα τις δοκιμάσει κανείς να μας πει; :D

κανένα σετάκι 2χ2 με micron δεν παίζει?

τελικά μέχρι τώρα ποιες έχουν βγει καλύτερες?

δώστε καμιά βήθεια γιατί το 4χ1Gb δεν μου έκατσε και τόσο καλά....

Micron μόνο Ballistix.

Αν θες 1060 περίπου Powerchips ότι να ναι ακόμα και τα φτηνότερα Mushkin

αλλιώς Geil Evo One 4-4-4 ή Corsair Dominator 1066 ή G.Skill 1066

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.