Jump to content

The 2x2GB Kit DDR2 thread

Spyrus

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Ας μας πει καποιος εαν αξιζουν αυτες οι Mushkin.
Έχει δοκιμάσει κανείς τις Mushkin στα 1066;

Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει, είναι να παίζουν στα 1110Mhz (FSB 333) για κάθε μέρα με λογική τάση (κάτω από 2.2V).:help:

Τις εχω εγω.. Καλες φαινονται.. Τις εχω δοκιμασει σε 1064MHz με 5-5-5-15 και σε 800MHz με 4-4-4-12 με 2.0V και βγαλανε memtest χωρις errors.. Λογικα 50MHz παραπανω θα τα σηκωσουνε ανετα και με 2.1V :T:

Μόλις πήγα να παραγγείλω τις αντίστοιχες Corsair, αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει απόθεμα, και πως δεν ξέρει πότε θα φέρουν...
Και μένα αυτό μου είπαν και eshop και πλαισιο.

Ερμ, εγω οταν πηγα στο Πλαισιο της Κηφισιας ειχε και τις Redline (XP-8000) και τις μαυρες (XP-8500) Mushkin και τις Corsair που λετε..

Ειναι ακριβως οι ιδιες με αυτες: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1113283

Γιατι να δωσεις 20€ παραπανω? Για το Vantage? Ή για το συνοδευτικο υλικο με τα λογοτυπα της Mushkin?

(ο Jimmakos παντως θα τα εδινε :hehe: )

παιδιά τι γνώμη έχετε για αυτές τις μνήμες ?

Παμε παλι..

Ειναι ακριβως οι ιδιες με αυτες: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1113283

Γιατι να δωσεις 20€ παραπανω? Για το Vantage? Ή για το συνοδευτικο υλικο με τα λογοτυπα της Mushkin?

(ο Jimmakos παντως θα τα εδινε :hehe: )

Τα MHz/timings/volts που γραφω πιο πανω, ειναι απο τις XP-8500. :)

EDIT: Why I'm not surprized? Παλι επεσε "σκουπα" στο Πλαισιο? :TD:

Anyways, αυτο το "full pack" ειναι ιδιο και με τις σκετες XP-8500 τις οποιες εχω στην κατοχη μου.

καλησπερα

σκεφτομαι να παρω τις mushkin xp-2 8500 4gb kit απο πλαισιο.. (119 ευρω)

Τι τσιπακια φορανε?

παιζουν στα 1000 ή 1066 με 4-4-4-12 και λογικη ταση 2.1 ????

Σορυ αν επαναλαμβανω κατι!

Ονομαστικα γραφουν 1066 στα 5-5-5-15..

καλησπερα

σκεφτομαι να παρω τις mushkin xp-2 8500 4gb kit απο πλαισιο.. (119 ευρω)

Τι τσιπακια φορανε?

παιζουν στα 1000 ή 1066 με 4-4-4-12 και λογικη ταση 2.1 ????

Σορυ αν επαναλαμβανω κατι!

Ονομαστικα γραφουν 1066 στα 5-5-5-15..

powerchips οπως σχεδον ολα τα 2x2 που θα βρεις αυτον τον καιρο. Σε 1000 & 1066 δεν υπαρχει 4gb kit που να παιζει στα timings που λες οσο και να δωσεις

powerchips οπως σχεδον ολα τα 2x2 που θα βρεις αυτον τον καιρο. Σε 1000 & 1066 δεν υπαρχει 4gb kit που να παιζει στα timings που λες οσο και να δωσεις

Γενικα υπαρχει μεγαλη διαφορα με τα timings? δηλ. τα 4 από τα 5 ???

ή ειναι καλυτερα αυξημενη συχνοτητα και ας εχουμε timings 5αρια??

κοίτα όλα είναι σχετικά. π.χ. τα 900 4-4-4-12 ή κάτι σχετικό μπορεί να αποδίδουν το ίδιο με 5-5-5-15 στα 1066. εγώ δοκίμασα τις 1000άρες μου με 5-5-5-15 στα 1020 και 4-4-4-12 στα 870. η διαφορά στο everest ήταν σχεδόν μηδαμινή με κάτι reads παραπάνω στα 1020. αλλά δοκίμασα το ίδιο σύστημα με άλλες μνήμες 800mhz και πλην τα benchmarks δεν είδα διαφορά στο σύστημα. αν χρονομετρούσα το άνοιγμα προγραμμάτων τύπου pinnacle ή μετατροπές βίντεο ίσως να έβλεπα 0-5 δευτερόλεπτα διαφορά. για εμένα τζάμπα κολλάτε. οι μόνες διαφορές που είδα πραγματικά ήταν σε έναν φίλο που είχε παρόμοιο σύστημα με εμένα με ddr3 4gb 1800 και έβλεπα με τα μάτια μου την διαφορά στο pinnacle και στο video rendering αλλά έχει και velociraptor και εγώ απλά raptor. πάντως οι διαφορές δεν είναι για άτομα που σκέφτονται τα λεφτά και οπωσδήποτε δεν αξίζει η μετάβαση σε ddr3

Τελικα αγορασα αυτες τις mushkin 8500 που εχω αναφερει παραπανω (τις μαυρες)

Εχω να αναφερω το εξης σχετικα μηπως και καποιος μπορει να με βοηθησει:

Εχω το συστημα aw9d-max με core 2 duo e6600. Δεν μπορεσα με τιποτα να δουλεψω τις μνημες στα 940 και πανω..

Με τιποτα οσο ρευμα και να εδινα στο συστημα (mch ή cpu) δεν γινοταν τιποτα. Απλα στα 940 μπορουσαν να εκκινησουν τα windows αλλα χρειαζοταν ρευμα cpu-1.32, ddr2-2.1, mch/PCIe-1.78 και παραπανω, και timings by spd και διαιρετη 2:3. Στο everest παρατηρηση μεγαλο σχετικα memory latency γυρω στα 67-68 ns.

Tωρα το δουλευω στα 825 με fsb στα 330 και διαρετη 4:5 και τασεις cpu-1.32, ddr2-2.1,mch/PCIe-1.65 και Timings 4-4-4-12 αλλα το tRFC δεν μπορεσα να το βαλω κατω απο 37.

Στο eberest εχω καλυτερο memory latency απο οτι πριν γυρω το 60,1ns.

Δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι λογικα.... Τελικα οι μνημες αυτες αφου ειναι 1066 γιατι δεν μπορω να τις δυλεψω εκει?

Και οταν ηταν πιο ψηλα και με μεγαλυτερο fsb τα Bench ηταν χειροτερα απο οσο ειναι με 825 και μικροτερο fsb αλλα χαμηλοτερα timings???

Αν υπαρχει καποιος να με βοηθησει σχετικα θα του ημουν ευγνομων!! Μηπως οι μνημες αυτες δεν ειναι τοσο καλες για το συστημα μου? Στην αρχη θα αγοραζα τις corsair που εχουν αναφερει πολλοι εδω μεσα αλλα δεν ειχαν ερθει ακομα στο πλαισιο και ο υπαλληλος μου προτεινε αυτες τις mushkin. Με τις corsair μπορει να ειμα και καλυτερα???

Πριν αλλαξω μνημες ειχα τις cellshock 800αρες τις καλες και μπορουσα να ανεβω μεχρι τα 860 σχετικα ανετα με 4αρια και πολυ χαμηλοτερο το tRFC στα 25 ή 20 , δεν θυμαμαι... Γενικα μηπως δεν πρεπει ν απαρω 1066 μνημες και απλα να παρω 800αρες? Ηθελα απλα να αναβαθμισω στα 4gb ram.. αλλα να μπορω να κλοκαρω και λιγακι τον η/υ, ασχολουμε με βιντεο editing / authoring...:(

Συγνωμη για το μακρυ μηνυμα αλλα χρειαζομαι βοηθεια!!!:(:(:cry:

bios update έκανες? τα άλλα άστα auto. το trfc στα 4gb είναι για normal καταστάσεις από 52 και πάνω. οι μνήμες σου είναι πολύ καλές. αποκλείεται να μην παίζεις με το τελευταίο bios update τουλάχιστον στα 1000. πάντως πολύ ρεύμα έδωσες γενικώς. 1,65 mch είναι πολύ πρέπει να έχεις τουλάχιστον 400 fsb. διόρθωση :αν είναι 975 ισχύει αυτό που είπε ο tifozif1

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!!

Τελικα τι πρεπει να κανω???

Λιγο παραπανω αναλυση αν γινεται..... συγκεκριμενες ρυθμισεις.... τι timings να βαλω και ολα τα αλλα για να πετυχω καλο και γρηγοροτερο συστημα...

Εχω το τελευταιο bios 17...

Μάλλον πρέπει να ανοίξεις νέο thread. Σε 1:1 πόσο ανεβαίνει η CPU ?

Γνώμη μου : Αν είσαι κάτω από 350FSB στην CPU, τότε καλύτερα να δοκιμάσεις 1:1 με 3άρια τις μνήμες. Αν δεν παίζουν με 3άρια οι μνήμες ~700, τότε δοκίμασε 4:5 με 4άρια.

ισχύει αυτό που λέει ο tifozif1. απλά βάλε 4-4-4-12 και δες πόσο ανεβαίνουν σε mhz χώσε mch στα 1.4 περίπου τον επεξεργαστή σε μια άλφα τάση όχι πολύ για σωστές συνθήκες, βάλε και τις μνήμες στα 2.2 (παραπάνω δεν χρειάζεται) και μετά ξεκίνα να δεις μέχρι που πάνε με orthos και memtest(όπωσδηποτε). όταν βρεις τα mhz (τα timming's καρφωτά και το trfc στo 52) απλά αρχίνα να κατεβάζεις τάσεις. όταν δεις ότι όλα είναι σταθερά ανάλογα με τις τάσεις που είσαι παίξε +2-5% για μνήμες και επεξεργαστή. τον επεξεργαστή να τον βάλεις από την αρχή σε μια λογική συχνότητα overclocking που θες αλλά να μην θέλει την τρελή τάση μετά

Καλησπέρα!

Αγόρασα τελικά τις Dominator στα 1066MHz... Παρατηρώ όμως πολλά restarts και όμορφες μπλέ οθόνες :p.

Η τάση είναι στα 2.1V και η συχνότητα στα 1000ΜΗz...

Μήπως έχω βάλει πολύ σφιχτά timings;

6zu83l50nsjautow8j3o_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.