Jump to content

The 2x2GB Kit DDR2 thread

Spyrus

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

καλησπερα

ειδα κατι νεες τιμες (timings) για τις μνημες που δεν καταλαβαινω τι ειναι?

π.χ trmc Κλπ...

ποια ειναι η default τιμη και ποσο πρεπει να την βαλω για να ειναι καλυτερα??

Παίδες από ότι είδα από την άκρη της ψύκτρα που φαίνεται το τελευταίο chipaki οι Evo έχουν και αυτές powerchips. Το 8-layer pcb και η καλύτερη ψύξη καθώς και το high-binned τους τα κάνουν να πηγαίνουν ψηλά πιστεύω.

Ακούνε και στο ρεύμα βέβαια που με παραξενεύει λίγο...

Έχουν και τη φάτσα του δράκου όπως οι κλασικές Black Dragon και ανάβει κανονικά κάτω από τις ψύκτρες.

Εννοεί αν δεν κάνω λάθος ότι παίζει με χαμηλότερο latency τις μνήμες στα ίδια MHz από τα Ρ35/ΙΧ38.

Δεν ξέρω όμως αν αυτό υπερκαλύπτεται από τα ΜΗz που μπορούν να πιάσουν τα δεύτερα ή με άλλα

λόγια παίζουν στα 600+ οι μνήμες (2x1GB για παράδειγμα) στο 975;

Εννοεί αν δεν κάνω λάθος ότι παίζει με χαμηλότερο latency τις μνήμες στα ίδια MHz από τα Ρ35/ΙΧ38.

Δεν ξέρω όμως αν αυτό υπερκαλύπτεται από τα ΜΗz που μπορούν να πιάσουν τα δεύτερα ή με άλλα

λόγια παίζουν στα 600+ οι μνήμες (2x1GB για παράδειγμα) στο 975;

δλδ??

τις πηρα τις mushkin και τωρα θα της τοποθετησω...

αυτες οι ρυθμισεις ειναι καλες???

9Χ360 cpu

ram 450X2 με 4:5 και 4-4-4-10 ή μαλλον 5-4-4-10

trfc 42

Ναι είναι εντάξει με 5-4-4-12 και αν μπορείς να το κάνεις 5-4-4-10 στα 450 οι μνήμες θα παίξουν.

Τα άλλα είναι εσωτερικά στο τσιπσετ είναι θέμα μητρικής δεν ρυθμίζεις κάτι εξτρά αν δεν κάνω λάθος.

1)Αν θες το κάτι παραπάνω πας για Evo 155 ευρώ. Είναι οι καλύτερες. Και με 4-4-4-χ και με 5-5-5-χ

2)Αν θες 4άρια στα 400-415+ κάτι τις παίρνεις τις Mushkin που δείχνεις ή τις Corsair γιατί μόνο αυτές

το εγγυούνται. Δεν θα τις πάρεις όμως για 5-5-5-χ γιατι δεν πάνε πολύ παραπάνω από τις επόμενες (3)

3)Αν θες να παίξεις στα 1000+ 5-5-5-χ: κατέβασε το budget στα 119 και εκεί παίρνεις τις Εvo 5-5-5-

ή τις SP στα 99 ευρώ. Ενδεχομένως και οι υπόλοιπες Mushkin να παίζουν πάνω κάτω τα ίδια αλλά δεν

έχουμε δείγματα από αυτές για αυτό προτείνω μόνο τις άλλες.

Δηλαδή αν παίζεις 1:1 στα 400 τότε παίρνεις την κατηγορία 2

Αν παίζεις με διαιρέτη με 500-530 τις μνήμες παίρνεις την κατηγορία 3

Αλλιώς παίρνεις την (1) που τα κάνουν και τα δύο και με το παραπάνω (430-450/540-570)

Πιο συμφέρουσα αγορά είναι αυτήν τις κατηγορίας (3) γιατί όχι μόνο είναι πιο φτηνές αλλά

στα 1000+ 5-5-5 είσαι πιο γρήγορος από τα 800+@4-4-4

Και οι mushkin στα 89 που εχει το πλαισιο εχουν συμπεριφορα powerchips ετσι οπως την περιεγραψε ο Spyrus.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964492

Σε Abit με 2.1V με ενα προχειρο ψαξιμο

~530 5-5-5-15-52

~415 4-4-4-12-52

Ειναι κρυες και χωρις φανακι.Τρωνε πορτα γυρω στα 970 με trfc42 που εχουν απο spd.Δεν ακουνε στην ταση καθως φτανουν με 1.8 ~1010 και 5αρια και μετα κερδιζουν με το ζορι αλλα 50Mhz.

Τωρα τρεχω εδω και 20 λεπτα orthos στα 940 με 5-4-4..

Πολυ συμφερουσα αγορα κατα την γνωμη μου.Το μονο που με χαλασε ειναι ενα αυτοκολλητο σαν εφημεριδα που εχουν πανω τους.

@racer καλύτερα πήγαν από αυτές που δοκιμασα και πήγαν 527

@astakos Επιβεβαιώνεις την υποψία μου ότι είναι powerchips όλες οι Mushkin.

Ότι δεις από ρεύμα θα είναι 1.9-2.1.

Επομένως το Value μας το βρήκαμε. Οπότε οι τις ΕΜ2 ή τις Evo One όσοι ενδιαφέρονται από μνήμες

καλησπερα

τελικα και οι νεες mushkin hp-6400 που πηρα τα ιδια.. Το ενα δεν δουλευει..

ετσι αγορασα αυτες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=983209

και μαζι με τα ηδη 2 (cellshock 800 με 4-4-4-12) που εχω προσπαθω να δω μεχρι ποσο θα τις φτασω...

τωρα ειμαι

cpu 9X333

ram 4:5 στα 416 με 5-5-5-15 και trfc στα 45 (by spd ειναι 35)

ειναι καλα???

Δοκιμαζοντας διαφορα διαπιστωσα οτι αν αυξησω το fsb του επεξεργαστη αλλα μειωσω τις μνημες και με διαιρετη πετυχαινω καλυτερα benchmark π.χ. στο everest. και για να γινω πιο συγκεκριμενος αυτην την στιγμη εχω ρυθμισεις :

cpu 9x363 = 3267MHz

ram 1:1 στα 2χ363 = 726ΜΗz με 4-4-4-10 και trfc στα 35

και το συστημα ειναι σταθερο με καλες θερμοκρασιες. Αλλα με καλυτερα bench απο την προηγουμενη ρυθμιση, αν και οι μνημες δουλευουν κατω απο 800.

Το fsb δεν μπορεσα να το ανεβασω πανω απο 363, δοκιμαζοντας μου εβγαζε μπλε οθονη με memory_management error κατα την εκκινηση των vista business 64bit και αφου με αφηνε να δωσω το password χρηστη.??

Δεν ξερω τι να πω σχετικα...

Αν καποιος μπορει να βοηθησει... καταρχην ειναι λογικο να εχω καλυτερα bench με μνημη κατω απο 800??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.