Jump to content



The 2x2GB Kit DDR2 thread


Spyrus

Recommended Posts

Thanks guys.

Παντως το κιτακι ειναι φαντομας.

Μονο με κωδικο προιοντος βρηκα πληροφοριες για αυτο.

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

αν και τα 775 συστηματα εχουν γινει "retro" πλεον :p, εφτιαξα ενα απλο excel-ακι που τσεκαρει με βαση το κλασσικο πλεον αρθρο του Anand, κατα ποσο ειναι επιτρεπτο το tRD/PL για συγκεκριμενες FSB/RAM/CL ρυθμισεις, ή οχι.

DDR2 tRD Calculator.xls

Ωραιος..Δεν βαζεις και τους στανταρ διαρετες ωστε να μη χρειαζεται να υπολογιζουμε την συχνοτητα της ram..?

βασικα ειπα να μη τους βαλω στην κανονικη τους μορφη , γιατι μου φανηκε πιο ευκολο να γραψει/θυμηθει καποιος το 1000 παρα το 1.33 π.χ., αλλα θα το τροποποιησω λιγο αν ειναι.

Καπου μπερδευεται..

Παντως η dfi p45t2rs+ δε μου επιτρεπει να παιξω εκει που θεωρητικα μπορω.Βεβαια υπαρχουν αλλοι τροποι να σφιξεις τον mc (phases,clock crossing settings) και να πας σε μεγαλυτερα νουμερα bandwidth αν και πλεον οπως ειπες ειναι retro fetish.

post-620-1416074445,5992_thumb.jpg

το ξανα ανεβασα γιατι ειχα ξεχασει ενα διαιρετη (τον 8:5) , αλλα αυτο που σου βγαζει δε μπορω να το αναπαραγω (500fsb/2select/5tcl βγαζει κανονικα -αυτη που εχεις την εχω σβησει, αλλα μονο η προσθηκη του επιπλεον διαιρετη δεν μπορω να φανταστω οτι το διορθωσε)

edit: προστεθηκε επισης, ενας "φανταστικος" συντελεστης που δειχνει χοντρικα ποσο "ευκολο" ειναι να δουλεψει το συγκεκριμενο PL, ΔΕΝ ειναι κατι επιστημονικο, αλλα με μερικες δοκιμες + προηγουμενες ρυθμισεις που ηξερα ποσο "καλα" δουλευουν στην Χ38-DQ6, μου φαινεται οτι ψιλοστεκει (οσο μικροτερος αριθμος/πρασινωπο χρωμα τοσο πιο ευκολα το τσιπσετ θα δεχθει τις ρυθμισεις, και το αντιστροφο -πανω απο 18.5 παρα πολυ πιθανο οτι ΔΕΝ θα μπουταρει το συστημα ,ακομη και αν ειναι σε "επιτρεπτο" PL- )

εγκατελειψα την ιδεα του συντελεστη "ευκολιας" μιας και κανοντας προσπαθειες σε "δυσκολα" PL που εβγαζε ο τυπος, δεν καταφερνα να ποσταρω με τπτ, οποτε μετα απο δοκιμες, τροποποιησα τους συντελεστες του anand (μεχρι τα 465), ως εξης :

<266, χ=0.2

266-332, χ=1.2

333-399, χ=1.5

400-465, χ=2.25

οι οποιοι -φαινονται- να δινουν "ρεαλιστικα" αποτελεσματα με τα οποια οντως ποσταρει η μητρικη(Χ38-DQ6).

tRD Calculator Final.xls

  • 2 months later...
  • 3 months later...

Εννοείς μάλλον να παίξουν με πιό σφιχτά timings...

Κοιτα μήπως βρείς τις Hyper LoVo 1866 της Kingston καλύτερα...

Επίσης, αυτές είναι DDR3, το θέμα είναι για DDR2... :yes4:

τι σου κανει η ελλειψη καφε :hehe::hehe:

πιο σφιχτα εννοουσα και ναι ειμαι σε λαθος τοπικ!! χχαχαχαχαχαχα!

  • 2 months later...

Παιδιά, αγόρασα σήμερα αυτές εδώ KINGSTON KHX8500D2K2/2G HYPERX 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL DDR2 PC8500 1066MHZ - RAM - E-SHOP.GR και τις έβαλα πάνω και στο σύστημα που λέει πόση μνήμη έχεις γράφει "Εγκατεστημένη μνήμη":4GB και δίπλα έχει σε παρένθεση (3GB είναι δυνατή η χρήση).

Τι σημαίνει, οτι χρησιμοποιεί μόνο τα 3? Το μηχάνημα είναι αυτό που φαίνεται στην υπογραφή μου.

Έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει. Σορρυ. Και όντως αυτό φταίει, έχω 32-bit.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

γτ συγκεκριμενα αυτες ? δεν ειναι κ κανενα ιδιαιτερο κιτ . απλα ενα νορμαλ καλο κιτ . μπορεις να βρεις κ αλλα καλυτερα κιτακια.

ok then , αλλα αν δεν κανεις oc επειδη μπορει να ειναι δυσκολο να τις βρεις , μπορεις να βαλεις αλλες με τα ιδια χαρακτηριστηκα κ δεν θα υπαρχει προβλημα .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.