petr00kos Δεκέμβριος 12, 2007 Author #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 too much διοτι το 8ελω για 24/7 ... ειπαμε νταξ Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Δεκέμβριος 12, 2007 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 83 εχει η αντλια και αλλα 40 το tank πραγματικα δεν βλεπω απο που αλλου θα μπορουσε να κοψει απο την στιγμη που θελει να βαλει το καλυτερο διπλο ψυγειο που κυκλοφορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Δεκέμβριος 12, 2007 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 petr00kos από όσο ξέρω το έχουν και 24/7 αρκετοί.......διορθώστεμαι άμα κάνω λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Δεκέμβριος 12, 2007 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από petr00kos DJD εχεις ακουσει καλες γνωμες για τα θερμο ? ειμαι λιγο επιφυλακτικος ? Ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους εν Ελλάδι που χρησιμοποίησαν ψυγείο Thermochill όταν πρωτοβγήκαν. Είχα πάρει το τριπλό και τότε ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσες να έχεις (120 λίρες το είχα πληρώσει ) Έχω μείνει λίγο πίσω στα πράγματα αλλά πιστεύω ότι εξακολουθεί να είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Δεκέμβριος 14, 2007 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Παιδιά στήσαμε χτες το μηχάνημα και τελειώσαμε στις 3 το πρωϊ.... Εγώ βασικά έχω πάθει πλάκα... μόλις άναψε και ξεκίνησε στα 3680mhz με 1.44v(έτσι το είχε με αέρα πριν) οι πυρήνες είχαν 19-20-25-25 με θερμοκρασία περιβάλλοντος 17!!!. Ούτε εγώ έχω δει τέτοιες θερμοκρασίες και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από το Fusion το block με τo Nozzle για Quad CPU τοποθετημένο.Τελικώς στο θέμα ψυγείου πάρθηκε το Black Ice GTX 240 και πάνω μπήκαν 2 SilenX 120x120x38 90cfm οι οποίοι δεν ακούγονται καθόλου παρόλο που βρίσκονται στην φάτσα του κουτιού...Επίσης αντί τις Laing T5 πάρθηκε η ίδια σε Swiftech.Ο Πέτρος σήμερα θα βάλει κάνα SS από το κουτί αλλά θέλουμε ακόμα μια λαμπίτσα UV, ένα μπροστινό frame να κρύβει τους ανεμιστήρες (της μαμάς τα φιλτράκια του Armor V8000 όταν τα αφήσαμε μπροστά από το ψυγείο στις θέσεις 5 1/25 είχαμε +3 βαθμούς) και ίσως μπουν ακόμα άλλοι 2 Silenx από πίσω για Push Pull για να ανέβει όσο γίνεται ποιο ψηλά σε συνθήκες 24/7 και φυσικά για benching...Η μοναδική παρατήρηση που είδα εγώ που έχω το 3πλό το GTX είναι πως σε load (prime, orthos) ανεβάζει 1-2 βαθμούς πάνω από μένα και αργεί λίγο χρονικά παραπάνω να ισορροπήσει στις κανονικές θερμοκρασίες όταν είναι idle. Τελικά μου ανατράπηκαν όλα που έλεγα για μεγάλα κουτιά να είναι όλα άνετα μέσα γιατί του Πέτρου κατέληξε ένα πανέμορφο σύνολο με πολύ λιγότερο μήκος σε σωλήνες και πολύ ωραίες γωνίες σε αυτούς. Δυστυχώς όμως είναι πάρα μα πάρα πολύ βαρύ γιατί είναι σιδερένιο το κουτάκι.Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και οι 2 ειλικρινά.Υ.Γ. Τα παιδιά στο Πλαίσιο είχαν δίκιο.. η Laing η Τ5 με την Swiftech δεν είχαν απολύτως καμία διαφορά και είναι ακριβώς ίδιες άρα γλυτώσαμε και κάποια από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 14, 2007 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Photos pleeeease Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Δεκέμβριος 14, 2007 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Εχει το πλαισιο το Black Ice GTX 240? Γιατι δεν το βλεπω στο site... Τιμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Δεκέμβριος 14, 2007 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Ναι το έχει απλά δεν το δείχνει στο Ιντερνετ. Τιμή θα σου πει ο Πέτρος σε λίγο μόλις μπει σπίτι του...Φώτος αύριο το μεσημεράκι παιδιά.. απλά θα κάνει SS temps μόνο τώρα. Πάντως είναι πολύ όμορφο αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Δεκέμβριος 14, 2007 Author #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 τελικα το w/c εισχωρησε στο συστημα μου με τα εξης parts: 1) waterblock d-tek fusion - fusion nozzle kit 2) Black ICE GTX 240 3) TYGON σωληνες 4) Reservoir EK MULTIOPTION 150 5) Swiftech ΑΝΤΛΙΑ MCP655 παρακατω τα αποτελεσματα με θερμοκρασια δωματιου 18c θελω να πω οτι ειμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευχαριστημενος απο τις θερμοκρασιες και απο τα parts που αποτελουν και συνθετουν ενα πολυ πολυ ομορφο κουτι (κατ' εμε τουλαχιστον) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Δεκέμβριος 14, 2007 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από petr00kos [12-12-2007 10:03] f117 οι πιο extreme λυσεις ποιες ειναι ? γιατι τα 300 ευρω φαινονται τοσα πολλα για μια υδροψυξη μου κανει εντυπωση ? δηλαδη ποσο εχουνε ? το w/c θα χρησιμοποιηθει για CPU και chipset του asus maximus extreme ... αλλα θελω να ειναι κατι καλο - δυνατο - αξιοπιστο ωστε να μεινω απολυτα ευχαριστημενος ... Εγω πριν 3-4 χρονακια ειχα παρει τα παρακατω: Hydor L30: 40 ευρω Τριπλο χαλκινο ψυγειο απο mercedes: 30 ευρω απο μαντρα Block eleven: 50 ευρώ Σωλήνες + ανεμιστηρες: 30 ευρω Περιφεριακα (ρελεδακι, βανουλες κλπ): 20 ευρω Τανκ: ιδιοκατασκευή απο κουτι nutela Σουμα: 170 ευρώ. Οποτε όταν βλέπω διπλάσιο κόστος κάτι δεν μου πάει + οτι δουλευε απροβληματιστα μεχρι φέτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Δεκέμβριος 14, 2007 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Δεν ειναι μονο η αποδοση που μετραει, ειναι και το ποσο ομορφο και τακτοποιημενο ειναι το τελικο αποτελεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Δεκέμβριος 14, 2007 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από unstoppable Δεν ειναι μονο η αποδοση που μετραει, ειναι και το ποσο ομορφο και τακτοποιημενο ειναι το τελικο αποτελεσμα. οκ συμφωνω αλλα αν ειναι να δοσω +150ε για ομορφια..νομιζω οτι οι περισσοτεροι απο εδω δεν 8α το εκαναν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Δεκέμβριος 14, 2007 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από oxide οκ συμφωνω αλλα αν ειναι να δοσω +150ε για ομορφια..νομιζω οτι οι περισσοτεροι απο εδω δεν 8α το εκαναν... O καθενας κρινει τι αξιζει και τι οχι, αλλοι ειναι ικανοποιημενοι με το να εχουν χυμα το w/c, αλλοι την θελουν μεσα στο κουτι ωραια και τακτοποιημενη. Εγω εχω περασει απο ολα τα σταδια και τελικα κατεληξα οτι καλυτερα να δωσω κατι παραπανω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Δεκέμβριος 14, 2007 #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από oxide οκ συμφωνω αλλα αν ειναι να δοσω +150ε για ομορφια..νομιζω οτι οι περισσοτεροι απο εδω δεν 8α το εκαναν... Εγώ πάλι δεν θα έβαζα ποτέ ταπεράκι για reservoir , ρακορ με γύρω γύρω σιλικόνη για Leak-Free taper και σκουριασμένο ψυγείο με αλφαδολάστιχα πράσινα και σκληρά σε pc με wc.Όλα είναι προσωπική επιλογή του καθενός βεβαια.’λλος ενδιαφέρεται για ομορφιά , άλλος για επιδόσεις, άλλος για την αξία και άλλος και για τα 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Δεκέμβριος 14, 2007 Author #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 +1 στον gorilaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Δεκέμβριος 14, 2007 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 @στους 2 τεντιμποηδες που μου την επεσαν ενταξει οντως ουτε εγω θα εβαζα ταπερακι και λαστιχο κηπου αλλα καποια εξοδα οπως το 50-60ε τανκ θα κοιταζα να τα περιορισω με κατι πιο φτηνο παρομοιας αν οχι ιδιας ποιοτητας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiliconMan Δεκέμβριος 14, 2007 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 μεγιες και καλοδούλευτο.Πολλά λεφτά ομως petra00kos. Δεν θέλω να κρίνω εαν έκανες καλά η όχι, αφού είσαι ευχαριστημένος αυτό μετράει.Απλά εγώ στη θέση σου 1)Αντί για TYGON σωληνες (που όλοι ξέρουμε οτι κοστίζουν ~14e/m) θα πήγαινα Σπύρου Πάτση και θα έπαιρνα PVC διάφανο με 1,2e/m πχ 10m σωλήνας*1,2e/m=12e σύνολο για σωλήνες2)Αντί για Reservoir EK MULTIOPTION 150, θα έπαιρνα ένα Τ πλαστικό (ή 2-3 για να έχω και καβάτζα), πάλι από Σπύρου Πάτση με 0,6e το 1 συν μία βάνα εξαέρωσης ή ρακορ-μουφα-ταπα με ~2e.Το Τ προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι πιο αργό στην εξαέρωση, δεν ραγίζει όπως τα ακρυλικά ρεζερβουαρ (προσοχή με το οινόπνευμα), απαιτεί λιγότερο σωλήνα σαν σύνολο για τη συνδεσμολογία, λιγότερα υγρά, πιάνει λιγότερο χώρο και προσφέρει μία ανεπαίσθητη αυξημένη ροή σε σχέση με τα ρεζερβουαρ.3) 2x SilenX 120x120x38 (20e ο καθένας), αντί αυτών θα έπαιρνα 4 coolermaster με led για διάταξη Push-Pull (6e ο καθένας, 44 CFM) ή εαν ήθελα κάτι πιο δυνατό (αλλά και πιο "δυνατό για τα αυτιά μου") 2x coolermaster με led + 2x SUNON 120x120x38 (από Φανό με 9e o καθένας, αυτοί πρέπει να είναι γύρω στα 90-100 CFM εαν δεν κάνω λάθος)+ 1 πανελάκι για τους ρυθμίζω τη τάση όπου θέλω εγώ, ~15e ξεκινάνε τα πανελάκια και ανεβαίνουν...4) ΕΚ high flow ρακορ (1,99e το 1), πάλι από Σπύρου Πάτση με 0,50cents το 1, +1 καρουλι τεφλον ~0.5cents. 5) Primochill υγρό (14,99e), αντί αυτού από Alex Pak ενα 4λιτρο απιονισμένο νερό με ~0,5cents + ένα 4λιτρο παραφλού ~2-3e (εαν δεν κάνω λάθος) και τα βάζουμε σε αναλογία 20% παραφλού - 80% απιονισμένο νερό και έτσι θα έχω υγρά για πολυυυυ καιρό.Να μην ξεχάσω, θα χρειαστεί μία μεγάλη ένεση για το γέμισμα μέσω του Τ. Τιμή δεν ξερώ διότι ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μου, μου τις δίνει τσάμπα. Βέβαια δεν νομίζω ότι είναι ακριβές.Και πάλι δεν τα λέω όλα αυτά για να κρίνω εαν έκανες καλά ή κακά.Τα parts σου είναι όλα πολύ δυνατά.Απλά λέω, τι αλλαγές θα έκανα εγώ για να μου έβγαινε πιο οικονομικό το όλο σύστημα.Όταν μπορέσεις ανέβασε και καμία φωτό να το δούμε το σύστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Δεκέμβριος 14, 2007 Author #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2007 ευχαριστω πολυ ολους απο την χαρα μου παρολο που με πονεσε το οικονομικο δε σκεφτομαι τιποτα ... εχω πολυ καλα temps και ενα ομορφο κουτακι ! ας εχουμε την υγεια μας να δουλευουμε να δινουμε τσαμπα λευτα στο πλ**σ*ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Δεκέμβριος 15, 2007 #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2007 Βασικά παιδιά για να μην πυροβολείται όλοι τον Πέτρο εγώ τον πήρα στο λαιμό μου... Γύρισε και μου είπε θέλω νερό και επειδή τον ξέρω τι μυαλό κουβαλάει του είπα συγκεκριμένα πράγματα να πάρει. Βασικά μιλήσαμε και με τα παιδιά στο Πλαίσιο και σίγουρα πήρε τα καλύτερα... οικονομία όντως μπορούσε να γίνει παντού .. τανκ/σωλήνες/ψυγείο/αντλία... απλά λόγο του ότι εγώ αυτά τα προϊόντα είχα δουλέψει με επιτυχία ήμουνα σίγουρος για το αποτέλεσμα και την ασφάλειά τους. Επίσης αν είχε πάρει άλλα και είχε κάποια temps και μετά του έμπαινε η υποψία πως με κάτι άλλο θα ήτανε καλύτερος εεεε θα έκανα μαύρα Χριστούγεννα Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 15, 2007 #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2007 Τις φωτογραφίες περιμένουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.