Nod22 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2007 Καλημέρα.Να ρωτήσω....γνωρίζετε αν υπάρχει μητρική που να δέχεται 2 ιντελ core 2 quad core cpu 's πάνω της,κ να τρέχει σε xp pro 32bit?Αν γίνετε,μέσα απο τα windows, θα βλέπουν κανονικά κ τους 2 επεξεργαστές,η τσάμπα θα υπάρχει ο δεύτερος?Έχετε να προτείνετε κάτι?Ή κάτι παρεμφερές με 2 cpu!?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
dpolal Δεκέμβριος 11, 2007 #2 Δεκέμβριος 11, 2007 2 Core 2 quad = 8 επεξεργαστές.Ακόμα και αν υπάρχει τέτοιο μπόρντ (που θα είναι του και τρελού πανακρίβου) αμφιβάλω αν τα 32άρια ΧΡ μπορούν να δουν παραπάνω από 4 CPU...Τί τους θέλεις 8 επεξεργαστές;;;;;
patrik Δεκέμβριος 11, 2007 #3 Δεκέμβριος 11, 2007 Τα 32bit xp αναγνωριζουν μεχρι κ 32 πυρηνες... Απο κει κ περα δε ξερω αμα υπαρχει τετοια μητρικη
SirDiman Δεκέμβριος 11, 2007 #4 Δεκέμβριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2 2 Core 2 quad = 8 επεξεργαστές. Ακόμα και αν υπάρχει τέτοιο μπόρντ (που θα είναι του και τρελού πανακρίβου) αμφιβάλω αν τα 32άρια ΧΡ μπορούν να δουν παραπάνω από 4 CPU... Τί τους θέλεις 8 επεξεργαστές;;;;; Για ΤΡΕΛΟ multitasking...
Nod22 Δεκέμβριος 11, 2007 Author #5 Δεκέμβριος 11, 2007 H χρησημότητα των 8 πυρήνων είναι για 3D animation.!Έχω βρεί μητρική,αλλά παίρνει xeon επεξεργαστές οι οποίοι προτείνονται για server μηχανήματα,κ δεν ξέρω αν βάζοντας xp δημιουργηθεί κάποιο conflict!Η λύση του core 2 quad Q6700 σε συνδυασμό με ASUS P5E3 deluxe θα τραβάει επεξεργασία anime?Επειδή οι απαιτήσεις των προγραμμάτων είναι πολύ μεγάλες, κ μιας κ τα λεφτά δεν είναι θέμα,θα με καλυψουν αυτα?(σε συνδυασμό με 2-3 Gb μνήμης,καμιά 8800 καρτούλα φαντάζομαι κ κανα 2 ραπτορες)
TifoziF1 Δεκέμβριος 11, 2007 #6 Δεκέμβριος 11, 2007 Μάλλον πρέπει να πας σε κανα TYAN ΜοΒο και 2 τέτοιους Χ5430
Manos_30 Δεκέμβριος 11, 2007 #7 Δεκέμβριος 11, 2007 Φιλε μου δουλευω και εγω 3d animation και εκτος αν θες να κανεις τον αρχοντα των δακτυλιδιων που λεει ο λογος, με τους 4 επεξεργαστες εισαι κυριος. Κατα τα αλλα, σε studio που δουλευω κατα περιοδους, με τα xp δουλευουν και ολα ειναι under control. Σιγουρα παντως γι αυτο το θεμα αν προχωρησεις σε αγορα server θα σε ενημερωσουν αναλυτικα απ το καταστημα που θα το αγορασεις.
dpolal Δεκέμβριος 11, 2007 #8 Δεκέμβριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από patrik Τα 32bit xp αναγνωριζουν μεχρι κ 32 πυρηνες... Απο κει κ περα δε ξερω αμα υπαρχει τετοια μητρικη Δεν αντιλέγω αλλά θυμάμαι παλιά σε καρτελάκια ΧΡ που κολλάγαμε πάνω σε κουτιά ότι αναγραφώταν π.χ. Windows XP Proffesional 1-4CPU και νόμιζα ότι είχε περιορισμό το λειτουργικό για μέχρι 4.Βέβαια μιλάω για εποχές ΧΡ+SP1 ακόμα (αρκετά χρόνια πριν).
patrik Δεκέμβριος 11, 2007 #9 Δεκέμβριος 11, 2007 εχω την εντυπωση οτι τα αυθεντικα xp μπορεις να τα εγκαταστησεις κ να τα δηλωσεις στο ιντερνετ 4 φορες στο ιδιο pc. μετα σου ζητουν να αγορασεις καινουργιο serial number... Μαλλον σαυτο αναφεροταν το αυτοκολλητοEdit: ty για την πληροφορια!!!!!:clap:
dpolal Δεκέμβριος 12, 2007 #10 Δεκέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από patrik [Σήμερα, στις 00:44] εχω την εντυπωση οτι τα αυθεντικα xp μπορεις να τα εγκαταστησεις κ να τα δηλωσεις στο ιντερνετ 4 φορες στο ιδιο pc. μετα σου ζητουν να αγορασεις καινουργιο serial number... Μαλλον σαυτο αναφεροταν το αυτοκολλητο Όχι, μπορείς να τα εγκαταστήσεις όσες φορές θέλεις, απλά δεν περνάνε την αυτόματη πιστοποίηση και πρέπει να μιλήσεις με υπάλληλο της ΜΣ που θα σου δώσει κανονικά activation code. Το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές επειδή χρησιμοποιώ τα ίδια ΧΡ εδώ και 4 χρόνια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.