Vagelis2000 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Μου έρχονται καθε τόσο στο Mozzila Thunderbird κατι διαφημισκά ξένα μυνήματα.Πως μπορώ να απαλαχτώ απο αυτά να μη ξαναρχονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 10, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 Να αλλάξεις mail και να προσέχεις σε ποιον το δίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Δεκέμβριος 10, 2007 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 spam filter? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 10, 2007 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 Δεν είναι θέμα σε ποιον δίνεις το EMAIL. Εγώ εκτός από κάποια forums σοβαρά και σε game registrations δεν το έχω δώσει πουθενά άλλου. Αλλά τα spam έρχονται ασταμάτητα. Τo spam δεν βοήθησε. Ούτε σε yahoo, ούτε σε gmail. Και αυτό διότι οι αποστολείς δεν έχουν σταθερό χαρακτηριστικό. Αλλά δεν είναι και τόσο πρόβλημα καθώς όλα πάνε στο Junk από μόνο τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parsifal Δεκέμβριος 10, 2007 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2007 Το κουμπάκι "Junk" (αυτό με τη φλογίτσα) δεν κάνει δουλειά μόνο για το ένα spam e-mail που θα λάβεις και θα μαρκάρεις. «Εκπαιδεύει» τον Thunderbird ώστε να αναγνωρίζει μερικά κοινά patterns των spam και να μπορούν να αναγνωρίζονται πιο εύκολα τα επόμενα που θα έρθουν στο Inbox μας. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα «εκπαίδευσης» (ανάλογα και με τον αριθμό των spam πο μαρκάρουμε βέβαια), η αναγνώριση καθίσταται αρκετά αξιόπιστη, τόσο ώστε να αρκεί μόνο που και που καμμία ματιά στα μαρκαρισμένα για να εντοπίσουμε τυχόν ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Τα οποία βέβαια μπορούμε να αποχαρακτηρίσουμε, για να εξαιρεθούν αυτά και τα τυχόν παρόμοια επόμενα από τη διαδικασία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 11, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Vagelis2000 Μου έρχονται καθε τόσο στο Mozzila Thunderbird κατι διαφημισκά ξένα μυνήματα. Πως μπορώ να απαλαχτώ απο αυτά να μη ξαναρχονται? Απόλυτα σε αυτό που ρώτησες απαντάει ο trendy. ’παξ και μπήκες στις "λίστες" δεν βγαίνεις. Η καλύτερη λύση για να μην έρχονται όπως λες είναι να αλλάξεις email. Τώρα, αν θέλεις απλά να μην τα βλέπεις στο Inbox σου, εκπαίδευσε το Junk Filter του Thunderbird πατώντας το Junk (με τη φλόγα) κουμπί σε όσα είναι και ρύθμισε το να τα στέλνει αυτόματα σε Junk folder Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 11, 2007 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2007 O jpavly το έπιασε το νόημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 12, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Ναι ρε παιδιά, αλλά λέμε ότι ακόμα και αν δεν το δίνεις όπου να ναι, ακόμα και με επίσκεψη σε κάποια ύποπτη σελίδα, αρχίζεις να δέχεσαι spam. Δεν ξέρω πως "κλέβουν" το email σου, αλλά και να αλλάξεις email, μετά πρέπει να ξέρεις που να σερφάρεις. Αλήθεια πως διάολο αναγνωρίζουν το email σου, ακόμα και αν δεν είναι αποθηκευμένο στον browser σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 12, 2007 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 O browser δεν ξέρει το email σου. Από κάπου το έχουν πάρει. Για παράδειγμα πού ξέρεις εσύ ότι κάποιος δε χάκεψε το thelab.gr, πήρε αντίγραφο της βάσης για να έχει τα email μας και έφυγε χωρίς να πειράξει κάτι για να μην κινήσει υποψίες. Μετά το email σου κάνει βόλτες στους spammers και σου στέλνουν ολοένα και περισσότεροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 12, 2007 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 ’ρα....και να προσέχω που το δίνω....πάλι δεν είμαι σίγουρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 12, 2007 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Σε αυτή τη ζωή για 2 πράγματα να είσαι σίγουρος. Για το θάνατο και για τους φόρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 12, 2007 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Να πώ και εγώ ένα παράδειγμα?το δίνεις σε μένα μόνο και είσαι ήσυχος.γράφομαι εγώ στο facebook, μου ζητάει να εντοπίσει τους φίλους μου και σε δίνω στεγνά.μετά απορείς "μα δε το έδωσα πουθενά"....εσύ μπορεί όχι,κάποιος άλλος?Decoy η μόνη λύση....Δεύτερο e-mail για όλα τα διάφορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 12, 2007 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Τι διάφορα δηλαδή?Εϊπα έχω 2.Το ένα το έχω μόνο σε 3D forums, σε προγράμματα, adobe, autodesk, pixologic, κτλ που σου στέλνουν οδηγίες ή trial key για διάφορα προγράμματα. Και άντε σε ebay-paypal-amazon και δε 2-3 registrations για bf2, lineage2 και τέτοια. Αλλά δεν δέχομαι spam από διάφορους διαφημιστές κτλ. Πχ μου λέτε πως δέχομαι mails με τίτλο...."Enlarge your τέτοιο" καi ανάλογα, χωρίς ανάλογη επίσκεψη σε site?Τι εννοείς με το DECOY? Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Δεκέμβριος 12, 2007 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 00:26] χ μου λέτε πως δέχομαι mails με τίτλο...."Enlarge your τέτοιο" καi ανάλογα, χωρίς ανάλογη επίσκεψη σε site? To email ειναι της Forthnet? Γιατι και μένα οταν μπηκα στο 2play και μετά με εχουν ξετινάξει... 5-10 emails την μέρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 13, 2007 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Οχι, δεν ξέρω αν κατάλαβες αν αναφέρομαι σε τσοντο-mail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Δεκέμβριος 13, 2007 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Ρε dude ναι.... ρωτησα αν το account που λαμβάνεις αυτα τα email αν ειναι της Forthnet.... ('Η hotmail, gmal κτλ?)....Και εγω ενα καρο τέτοια παιρνω αλλα μόνο σε αυτο και σκεφτομαι μηπως η δουλεια γινεται απο την forthnet, αν με πιάνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 13, 2007 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Όχι, όχι...gmail και yahoo. Πάντως σε ένα της hotmail που έχω, το οποίο μάλιστα δεν το έχω και πολύ σε εκτίμηση ( το έχω δώσει και σε Sites ψιλοάγνωστα, απλά για να κάνω την δουλειά μου), είναι το μόνο που δεν δέχεται spam. Περίεργο ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Δεκέμβριος 13, 2007 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Οντως... παντως δεν ξέρω εμενα μου κανει εντυπωση οτι απο την στιγμη που μπηκα στο 2play της Forthnet παιρνω αυτα τα emails... Πριν τιποτα.... Βέβαια πάνε στον junk folder αλλα τι να το κάνεις καθε 3 και λιγο πρεπει να μπαινεις και να τα σβηνεις...προσέχοντας μηπως υπάρχει και κανεναν normal email που εχει παραπέσει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Δεκέμβριος 13, 2007 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από trendy [Χθες, στις 23:32] Σε αυτή τη ζωή για 2 πράγματα να είσαι σίγουρος. Για το θάνατο και για τους φόρους. Επίσης και αυτή η ιστορία με τα forward που στέλνεις ένα e-mail σε έναν, αυτός σε άλλον και γίνεται πυραμίδα είναι ότι χειρότερο... Αυτό που με έχει βολέψει είναι να έχω δυο e-mail ένα "θύμα" που τρώει όλο το spamming από τα registration που κάνω σε διάφορα sites και για να στέλνω χαζό-mail... και άλλο ένα το οποίο είναι το απόλυτα προσωπικό μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 13, 2007 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Jaco ... και άλλο ένα το οποίο είναι το απόλυτα προσωπικό μου... Δηλαδή το έχεις μόνο για να στέλνεις mail στον εαυτό σου ;;;; :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.