Jump to content

Format εχοντας χασει το cd με τους οδηγους...

hayabusa

Recommended Posts

Eνα φιλος θελει να κανει φορματ σε λαπτοπ με vista και να τα ξαναπερασει απο το dvd που του ειχαν δωσει απο το μαγαζι που το πηρε...Το θεμα ειναι το εξης, αφου κανει την εγκατασταση και εχοντας χασει το συνοδευτικο δισκακι με τους οδηγους για τα διαφορα περιφερειακα θα υπαρξει καποιο προβλημα;Η γνωμη μου ειναι πως οχι γιατι ουτε οταν το πηρε τους ειχε περασει και δεν συναντησε προβλημα αλλα θελουμε να ακουσουμε και την δικη σας γνωμη...

Μπαίνει στο site του κατασκευαστή και κατεβάζει τους drivers του συγκεκριμένου μοντέλου για το συγκεκριμένο λειτουργικό που θέλει.

Αν πρόκειται για laptop από ελληνικό κατάστημα ή από custom σύνθεση (π.χ. Turbo-X), τότε δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα. Σε τέτοια περίπτωση που μου έτυχε πρόσφατα, βασίστηκα σε στοιχεία από διαγνωστικά προγράμματα, προκειμένου να βρω τον κατασκευαστή για κάθε τμήμα hardware (π.χ. chipset, vga, network adapter κ.λπ.) και έτσι έβγαλα άκρη κατεβάζοντας οδηγούς από τα sites των εταιρειών αυτών.

Απλώς δεν αναγνωρίζεται κάποιο μέρος του υλικού του συστήματος, με αποτέλεσμα κάποιες φορές τη μειωμένη απόδοση / λειτουργικότητα.

Δεν μπορεί να μην έχεις δουλέψει σε σύστημα χωρίς drivers, αμέσως μετά από ένα φορμάτ, ας πούμε.

Αρχική απάντηση από nickstamat

Δεν μπορεί να μην έχεις δουλέψει σε σύστημα χωρίς drivers, αμέσως μετά από ένα φορμάτ, ας πούμε.

ναι αλλα μονο σε desktops...για αυτο θελω να ξερω αν υπαρχει καμια διαφορα στους φορητους...γενικως παντως αν εξαιρεσουμε τις καρτες γραφικων δεν εχω παρατηρησει σε καποιο αλλο σημειο εμφανως μειωμενη αποδοση...

Διαφορά άλλη δεν υπάρχει, εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου χρειάζονται οπωσδήποτε drivers για να δουλέψει κάτι (π.χ. ενσωματωμένη κάμερα, αν δεν αναγνωρίζεται από τα Windows)...

Αρχική απάντηση από hayabusa [Χθες, στις 16:44]

ναι αλλα μονο σε desktops...για αυτο θελω να ξερω αν υπαρχει καμια διαφορα στους φορητους...γενικως παντως αν εξαιρεσουμε τις καρτες γραφικων δεν εχω παρατηρησει σε καποιο αλλο σημειο εμφανως μειωμενη αποδοση...

Δεν έχεις ποτέ μειωμένη απόδοση αλλά σκέψου το εξής απλό, να μην αναγνωρίσουν τα win π.χ. το modem και την κάρτα δικτύου.

Αν δεν έχεις κάπου τους drivers την έκατσες. :laughing:

Γενικότερα πάντως, αν ψάχνεις drivers για άγνωστες συσκευές, ρίξε μια ματιά στον οδηγό του kalileo εδώ. ;)

Κατι αντίστοιχο με αυτό που λεει κι ο nickstamat με τη διαφορά οτι βλέπεις τα device id και vendor id από τη διαχείριση συσκευών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.