vourligan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Καταρχας συγνωμη που πηρα το θαρρος να ανοιξω νεο θεμα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο με την περιπτωση μου. Λοιπον, το προβλημα ειναι το εξης... Αγορασα το καλοκαιρι ενα laptop HP DV6520ea αλλα εκανα το λαθος κ εδωσα βαση μονο στον επεξεργαστη του κ οχι στις μνημες. Αυτη την στιγμη εχει επανω τις παρακατω μνημες κ θα ηθελα να τις αλλαξω και να βαλω 2 του 1GB. Chipset & Memory Northbridge Intel GM965 rev. C0 Southbridge Intel 82801HBM (ICH8-ME) rev. 03 Memory Type DDR2 Memory Size 1024 MBytes Memory Frequency 326.3 MHz (3:5) CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks RAS# to CAS# (tRCD) 5 clocks RAS# Precharge (tRP) 5 clocks Cycle Time (tRAS) 15 clocks Memory SPD Module 1 DDR2, PC2-5300 (333 MHz), 512 MBytes, Nanya Technology Module 2 DDR2, PC2-5300 (333 MHz), 512 MBytes, Nanya Technology Ξερει καποιος τι μνημες μπορω να βαλω, αν μαλιστα εχει να μου προτεινει κ καποιο συγκεκριμενο μοντελο ακομα καλυτερα γιατι λεω να τις βαλω τωρα πριν τις γιορτες. Ευχαριστω εκ των προτερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenbill Δεκέμβριος 9, 2007 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 Εγώ που ειχα ρωτήσει στο πλαίσιο ... μου είπαν να το πάω αντιπροσωπία γιατι πελάτες και ο ιδιος ειχε δοκιμάσει τις Transcend που έχει το πλαίσιο και δεν δουλεψαν ... και εμενα περίεργο μου φάνηκε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenbill Δεκέμβριος 9, 2007 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 για hp μιλάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
vourligan Δεκέμβριος 9, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 Εχεις το ιδιο μοντελο ή καποιο παρομοιο?HP μνημες κοστιζουν μια περιουσια αν θυμαμαι καλα... Τελικα τις αλλαξες?edit: ασε που σε HP εχω βρει μονο 512ΜΒhttp://www.cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=2&cicid=108&cid=85&mid=5&pid=11947 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Δεκέμβριος 9, 2007 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 Οι μνημες ειναι οτι πιο φτηνο τωρα:http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&category2=SO%20DIMM%20DDR2&title=1GBΟι Kingstone δουλεψαν αψογα σε μενα σε acer αλλα με ιδιο chipset με το δικο σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenbill Δεκέμβριος 9, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 δεν πήρα τελικα ...το dv6000 εχω...Για Transcend μου είπαν απο το πλαίσιο .. για Kingstone που ρωτησα δεν ήξερε.. αλλα αφου ο kallileo λεει οτι μπηκαν σε λαπτοπ με ίδιο chipset λογικά μπαινουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vourligan Δεκέμβριος 9, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 Εκτος απο το chipset τι αλλο πρεπει να ειναι ιδιο για να σιγουρευτω?Λεω να περασω μια βολτα απο εκει που το πηρα (Cosmodata) για να δω κ αυτοι τι θα μου πουν... Οτι το ειχα παρει μου ειχαν πει βεβαια αν θελω να μου το κανουν επιτοπου 2 GB αλλα φοβηθηκα να ανοιχτει ολοκαινουργιο λαπτοπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenbill Δεκέμβριος 9, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 δεν ειναι τπτ να αλλάξεις μνήμες στο laptop .. μην το φαβασαι ..πηγαινε απο εκει .. σίγουρα θα σου βρούν μαρκα που να δουλευει Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Δεκέμβριος 9, 2007 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 άλλο κόλπο είναι δες στο site της crucial.com μιας και μπορείς να βάλεις το μοντέλο του λαπτοπ σου και να είσαι σίγουρος ότι δουλεύουν αν και είναι παράξενο να μηνδουλεύει κάποια ddr2 sodimmhttp://crucial.com/store/listparts.aspx?model=Pavilion%20dv6520eaστο ευρωπαϊκό σίτε δεν βρήκα το λαπτοπ αλλά με τον κωδικό της μνήμηςβρήκα αυτο στο eu sitehttp://crucial.com/eu/search/searchresults.aspx?keywords=CT719107 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vourligan Δεκέμβριος 9, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2007 Ναι το λαπτοπ μου σταματησε η παραγωγη του πριν περιπου 1-2 μηνες απ'οτι καταλαβα.Σαν μαρκα ποια προτινεται? Δεν εχω προβλημα να δωσω κατι παραπανω αν φυσικα αξιζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipparxos Δεκέμβριος 11, 2007 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2007 Τι ισχύει τελικά με τις μνήμες στα laptop; Κάλεσα στο e-shop και μου είπαν ότι δεν μπορώ να βάλω μνήμες 667Mhz σε αυτό το laptop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900281.Γιατί όχι; Στα desktop συστήματα δεν μπορύμε να βάλουμε μνήμες μεγαλύτερης ταχύτητας από αυτές που υποστηρίζει το chipset και απλά παίζουν πιο χαμηλα; Στο laptop γιατί όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 11, 2007 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2007 Λοιπόν εγώ έχω το dv6187ea που είχε 2x512 στα 667ΜΗz@5-5-5-xΈβαλα 2x1GB τις 667 Transcend του Πλαισίου και δουλεύουν απροβλημάτιστα.Νομίζω το ίδιο chipset έχουμε ή έχω το αμέσως προηγούμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vourligan Δεκέμβριος 11, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2007 Οι δικιες μου μνημες ομως ειναι στα 333MHz νομιζω... Στο πρωτο μου ποστ εχω τα πληρη στοιχεια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenbill Δεκέμβριος 12, 2007 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 ειναι DDR2 ...2 x 333 = 666 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zardoz_magus Δεκέμβριος 12, 2007 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 θα παρεις των δυο γιγα επι δυο για να τελειωνεις εχουν 59 γιουρα και παιζουν σε 945πμ φαντασου...!!!!εχει ο μουλτιραμας και ειναι και καλα για τα ΕΙΠΛ τουινμος η μαρκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Δεκέμβριος 12, 2007 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από vourligan Οι δικιες μου μνημες ομως ειναι στα 333MHz νομιζω... Στο πρωτο μου ποστ εχω τα πληρη στοιχεια τους. Απο τη στιγμη που εχεις ddr2 ειναι 667 και οχι 333, μην σε νοιαζει αυτο. Αυτην την εποχη οι μνημες ειναι σκοτωμα, εγω σου προτεινω να παρεις οσο προλαβαινεις... Οσο αφορα το θεμα hp μνημες μην σε απασχολει, λογικα δεν τειθεται θεμα ασυμβατοτητας με τις υπολοιπες. Ακου και κατι αλλο, οταν ειχα παει να παρω κατι corsair 2x1GB 667 (76 ευρω τοτες και ηταν ηδη πεσμενες οι τιμες φαντασου) για το δικο μου dell στο e-shop, μου ειχαν πει να φερω το λαπτοπ να δουνε πρωτα αν ειναι συμβατες, ψαξτο, ετσι δεν θα εχεις προβλημα να μεινεις με ασυμβατες μνημες. ;) Εγω λεω να παρεις τις kingston που σου λεει ο kallileo, τρελο value... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 12, 2007 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Στικ των 2 GB παίζουν όντως ή παίζει ανάλογα τη μητρική;Γιατί για τη δική μου αναφέρει μόνο για 1GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zardoz_magus Δεκέμβριος 12, 2007 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 spirus τι τσιπσετ εχει η μητρικη σου ;πολυ πιθανο να μπορει να παιξει 4 γιγα αν ειναι 945πμ και ανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 12, 2007 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 Ναι τέτοιο έχει Quanta 30 BC μητρική και 945GM chipset. http://hardware4linux.info/system/1214/ Αλλα αυτό που ειδα εδω http://compare.intel.com/PCC/showchart.aspx?mmID=28117,22210&familyID=7&culture=en-US ειναι ότι δέχεται μόνο που θα τρέχουν στα 533 αντί στα 667 που είναι τώρα τα 2χ1GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
zardoz_magus Δεκέμβριος 12, 2007 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2007 καλύτερα extra μνήμη παρα μεγαλύτερη συχνότητα,βεβαια υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να δει κανονικά τις μνήμες,αλλα στα windows να συμπεριφέρεται περίεργα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.