Jump to content

προβλημα(?) με ηχεια logitech x540 5.1

ReD-RevolutioN

Recommended Posts

Εδω και ενα χρονο εχω αυτα τα 5.1 ηχεια http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978217&product=914371

Οπως μου ειπε και ενα παιδι αφου τα ηχεια ειναι 5.1 και η μητρικη μου(asus p52dh deluxe) τα υποστηριζει καθε καλωδιο αντιστοιχει σε 2 ηχεια.Συνδεω λοιπον καθε ενα απο τα 3 καλωδια,σε αντιστοιχη υποδοχη ιδιου χρωματος στην καρτα ηχου.Παρολο που στην διαχειριση ηχου της realtek εχω επιλεξει 6ch ηχεια παρατηρω οτι αμα βγαλω το πρασινο καλωδιο(ενα απο τα 3 καλωδια) ειτε απο το woofer ειτε απο την καρτα ηχου που αντιστοιχει υποτιθεται στα μπροστινα ηχεια,δεν ακουγεται απο πουθενα ηχος.Αντιστοιχα αν εχω μονο το πρασινο συνδεδεμενο ακουγεται απο ολα..Τι συμβαινει?Μπορει καποιος να μου εξηγησει?Eυχαριστω

Αρχική απάντηση από ReD-RevolutioN

Τι εννοεις και εσυ?:p

Ρε παλικάρι, χειριστήριο σου είπα... Αυτό εδώ:

234610ox2.jpg

Δοκίμασε με το Matrix στο On και στο Off και κάνε δοκιμές να δεις τι παίζει... Δεν τα έχω τα ηχεία για να σου πω ακριβώς τι θέλουν, αλλά το πρόβλημά σου έχει σχέση με upmixing, όπως είπε και ο Spanaks.

Αν δεν έχεις αυτό το χειριστήριο τότε μάλλον μιλάμε για διαφορετικά ηχεία...

Δεν φταινε τα ηχεια αφου μου τα αντικαταστησανε πριν απο καμια βδομαδα με ολοκαινουργια.Παρολα αυτα απενεργοποιησα το ματριξ εβγαλα το πρασινο καλωδιο αλλα και παλι..

Μήπως όταν βγάζεις το πράσινο με το jack detection το καταλαβαίνει η realtek και κλείνει και τα περιφερειακά? Αν κάνεις το τεστ στο πάνελ της realtek ακούς από όλα τα ηχεία ξεχωριστά? Δηλαδή παίζει το καθένα χώρια? Σε ταινία με 5.1 ήχο διαχωρίζονται τα κανάλια;

Κοιταξτε τι βρηκα.Ξεσυνδεσα το μαυρο καλωδιο και δεν το εβαλα στην μαυρη υποδοχη της καρτας ηχου αλλα στη διπλανη.Τωρα αν κανω το τεστ της realtek με το ματριξ απενεργοποιημενο ακουω ηχο απο καθε ηχειο ξεχωριστα κανονικοτατα.Με το ματριξ ενεργοποιημενο στο τεστ της realtek ακουω ηχο μονο απο τα 2 μπροστινα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.