Jump to content

Audiotrak

Hydrus

Recommended Posts

Eχει χρησιμοποιησει κανεις τις καρτες της? Ανφερομαι στην Prodigy HD2 και στην Prodigy 7.1HiFi Φαινονται πολυ high end οσον αφορα τις καρτες ηχου pc εννοειται και οχι τις επαγγελματικες και φαινονται ιδανικες επισης για δικαναλες ακορασεις μουσικης μεσω PC. Λοιπον?

Απ οτι διαβαζω οι οδηγοι ειναι πιο πολυ ''επαγγελματικοι'' δλδ για ηχογραφηση κλπ.Θα ηθελα να ξερω πως τα παει εν σχεση με μια Ftal1ty στις δικαναλες ακροασεις καθως βλεπω wolfson dacs αλλα και πυκωτες που δεν τους συναστουμε ουτε σε high end προενισχυτες audio (πως να παιζουν οι Blackgate αραγε???)

Tώρα εδώ φίλε θα σε γελάσω.

Πρώτον δεν είχα ποτέ μου fatality κάρτα, δεύτερον όταν την δοκίμασα την audiotrak είχα δυο ηχεία της πλάκας στο πισί και δεν κατάλαβα τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με πριν.

Και τρίτον την έβαλα τελικά στο htpc όπου μέσω της spdif περνάω το σήμα σε ραδιοενισχυτή Marantz και κάνει αυτός την αποκωδικοποίηση.

Από άποψη ποιότητας ήχου είναι καλές (αλλά όχι και κάτι το σπουδαίο) αλλά έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη των drivers με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορα θέματα.

Για τον λόγο αυτό και μόνο θα τις απέφευγα.

ΥΓ Αν είναι να την χρησιμοποιείς για το SPDIF και μόνο δεν υπάρχει λόγος να δώσεις ούτε ένα cent παραπάνω για κάτι διαφορετικό από την onboard.

Αρχική απάντηση από spc

ΥΓ Αν είναι να την χρησιμοποιείς για το SPDIF και μόνο δεν υπάρχει λόγος να δώσεις ούτε ένα cent παραπάνω για κάτι διαφορετικό από την onboard.

Δυστυχώς την πάτησα με το μπόρντ το οποίο ναι μεν έχει υποστήριξη για spd/if & coaxial αλλά σε ξεχωριστό braket το οποίο δεν το βρήκα πουθενά.

Αφού είδα ότι δεν πρόκειτε να κάνω δουλειά με αυτό πήρα μια πολύ φθηνή κάρτα της Terratec για να βάλω επάνω στο htpc η οποία είχε spdif έξοδο, μέχρι που ανακάλυψα ότι από από εκεί βγάζει ΜΟΝΟ στερεοφωνικό ήχο και όχι πεντακάναλο.

Να μην στα πολυλογώ, στο τέλος από την τσαντίλα μου έβγαλα την audiotrak από το πισί και την έβαλα στο htpc για να κάνω δουλειά... :(:(:(

Για να βγάλει πολυκάναλο από SPDIF πρέπει πρακτικά να κωδικοποιεί σε DD, DTS γιατί αυτό είναι το format που διαβάζουν οι ενισχυτές.

Για να νέα φορμα ηχου πάντως πας έτσι κι αλλιώς μόνο αναλογικά (και εκεί είναι που έχει νόημα μία καλή κάρτα ήχου).

Το bracket το φτιάχνεις πανεύκολα και μόνο σου. Αν θες πρέπει να χω και κάποιο περισσευούμενο.

Μαλιστα.Αυτο που προσπαθω να πετυχω, ειναι να κανω το PC ως πηγη ηχου με την μορφη trasnport/DAC δλδ τπ DVD-ROM να παιζει τον ρολο του transport και η καρτα ηχου το DAC μιας και αυτες οκαρτες υποστηριζουν upsampling 24bit/192khz. Eφοσον ομως με νοιαζουν οι 2καναλες ακροασεις τι προβλημα μου θα το ελυνε κατι σαν αυτο: http://www.benchmarkmedia.com/dac1/ , αλλα 1300 σχεδον που ζητα ειναι πααααααρα πολλα

Αρχική απάντηση από Hydrus

Μαλιστα.Αυτο που προσπαθω να πετυχω, ειναι να κανω το PC ως πηγη ηχου με την μορφη trasnport/DAC δλδ τπ DVD-ROM να παιζει τον ρολο του transport και η καρτα ηχου το DAC μιας και αυτες οκαρτες υποστηριζουν upsampling 24bit/192khz. Eφοσον ομως με νοιαζουν οι 2καναλες ακροασεις τι προβλημα μου θα το ελυνε κατι σαν αυτο: http://www.benchmarkmedia.com/dac1/ , αλλα 1300 σχεδον που ζητα ειναι πααααααρα πολλα

Dac εχουν ολες οι καρτες. Το benchmark ειναι αλλης κλασης dac και φαντασου οτι ειναι απο τα φθηνα που υπαρχουν για high end ηχο. Αν σε ενδιαφερει το δικαναλο υπαρχουν καρτες που μπορεις να παρεις τα δυο καναλια αναλογικα ή ψηφιακα, αναλογως τον εξοπλισμο σου. Το τι ειναι καλυτερο να αγορασεις, εξαρταται απο τα συνοδα που εχεις ή σκεφτεσαι να παρεις. Παντως ενα καλο dac ειναι μια καλη επενδυση απο το να δινεις καθε τοσο ενα α ποσο για καρτα ηχου. Παιρνεις ενα καλο και ξεμπερδευεις.

Mα επειδη εχω ακουσει το dac της benchmark πλαι σε ενα theta digital με transport ενα esoteric και πραγματικα το benchmark μου αρεσε περισσοτερο (το theta ηταν πιο μουσικο, το bench πιο νυστερι).Ακουω μεσω στερεοφωνικου προ-τελικου ετσι μια καλη καρτουλα θα ταν καλοδεχουμενη εφοσον δεν υπαρχει το budget για ενα dac.Παντως η Prodigy 7.1HiFi εχει παρα πολλες ομοιτητες με την Onkyo Wavio SE-200 και στα υπολοιπα φορουν διαβαζω οτι ειναι παρα πολυ καλη ιδιαιτερα για stereo ακροασεις

Αρχική απάντηση από Hydrus

Γιατί 1300 ευρώ ;;;;;

Κοστίζει 1275 dollars = περίπου 900 ευρώ :)

Ναι αλλα παρατηρω οτι ασχετα πα την ισοτιμια, οσο εχουν σε $ αντιστοιχα τοσο εχουν και σε ολα τα καταναλωτικα προ'ι'οντα...Ετσι δεν ειναι.Η ειδηση παντως ειναι οτι τελικα την ακουσα την 7.1HiFi και σε αλλο συστημα και στο δικο μου και δεν ακουσα τα αναμενομενα, οχι ομως οτι δεν ειναι μια παρα πολυ κλη καρτα ηχου και ιδιαιτερα για στερεοφωνικες ακροασεις.Σε multichannel δεν την ακουσα διοτι δεν με απασχολει...Αν και σηκωνουν ακετο mod απο οσο βλεπω τοσο με τα opamps οσο και με τους πυκνωτες της...

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.