Jump to content

2pin σε 3pin

kert

Recommended Posts

• 5 months later...
Οχι, αν δεν εχει 3ο καλωδιακι ο ανεμιστηρας δεν μπορεις να μετρησεις τις στροφες (με απλο τροπο).

το ανεμιστηρακι εχει το κλασικο 3pin βυσμα! απλα ρωταω αν γινεται να μπει στο 2pin βυσμα της καρτας γραφικων( αλλαγη ψυκτρας)

Ναι, αρκει να κοψεις τα βυσματα και να τα αλλαξεις ή να βρεις/φτιαξεις ενα ανταπτορακι. Εννοειται οτι εκτος αν βαλεις το κιτρινο σε βυσμα της μητρικης δεν θα βλεπεις τις στροφες.

Ναι, αρκει να κοψεις τα βυσματα και να τα αλλαξεις ή να βρεις/φτιαξεις ενα ανταπτορακι. Εννοειται οτι εκτος αν βαλεις το κιτρινο σε βυσμα της μητρικης δεν θα βλεπεις τις στροφες.

πως θα το φτιαξω αυτο το ανταπτορακι (καποιος ηλεκτρολογος ρε παιδια εδω)? ή που θα βρω? τις στροφες θελω να τις μεταβαλλω εγω!

Αν εχεις κολλητηρι και καποιες βασικες γνωσεις ειναι ευκολο, αλλα υποθετω αυτα δεν υπαρχουν οποτε μαλλον η καλυτερη και πιο ευκολη λυση ειναι να βαλεις τον ανεμιστηρα σε καποια θεση της μητρικης κατευθειαν οπως ειναι.

Αν εχεις κολλητηρι και καποιες βασικες γνωσεις ειναι ευκολο, αλλα υποθετω αυτα δεν υπαρχουν οποτε μαλλον η καλυτερη και πιο ευκολη λυση ειναι να βαλεις τον ανεμιστηρα σε καποια θεση της μητρικης κατευθειαν οπως ειναι.

γνωσεις ηλεκτρολογιας δεν κατεχω τιποτα το ιδιαιτερο! αλλα αν μου πει καποιος τι να αγορασω, και γενικως ενα guide, τοτε κατι μπορει να γινει!

τι έχεις και που θέλεις να το συνδέσεις?

δεν έχεις πρόβλημα 2pin να το βάλεις στη μητρική σε 3 pin

αν αυτό ρωτάς.

ούτε 3 Pin να του δώσεις μόνο ρευμα με 2 pin.

τι μετατροπή και εγχειρήσεις καλωδίων προτείνετε?

χάνω κάτι?

το κίτρινο αν θυμάμαι καλά είναι το rpm out που δεν θα συνδέσεις στην κάρτα.

βασικά και χρωματικά θα βρεις άκρη.

Ωστόσο δεν θα το έβαζα πάνω στην κάρτα γραφικών.

αν ζητάει περισσότερο ρεύμα απο το εργοστασιακό

μπορεί να σου κάψει καμιά γραμμή ή να στην μαυρίσει(της κάρτας)

βάλτο πάνω στη μητρική και αν είσαι τυχερός με κάνα προγραμματάκι θα ρυθμίζεις και την ταχύτητα του.

τι έχεις και που θέλεις να το συνδέσεις?

δεν έχεις πρόβλημα 2pin να το βάλεις στη μητρική σε 3 pin

αν αυτό ρωτάς.

ούτε 3 Pin να του δώσεις μόνο ρευμα με 2 pin.

τι μετατροπή και εγχειρήσεις καλωδίων προτείνετε?

χάνω κάτι?

το κίτρινο αν θυμάμαι καλά είναι το rpm out που δεν θα συνδέσεις στην κάρτα.

βασικά και χρωματικά θα βρεις άκρη.

Ωστόσο δεν θα το έβαζα πάνω στην κάρτα γραφικών.

αν ζητάει περισσότερο ρεύμα απο το εργοστασιακό

μπορεί να σου κάψει καμιά γραμμή ή να στην μαυρίσει(της κάρτας)

βάλτο πάνω στη μητρική και αν είσαι τυχερός με κάνα προγραμματάκι θα ρυθμίζεις και την ταχύτητα του.

βασικα η μητρικη αυτη εχει 3χ3pin βυσματα εκ των οποιων το ενα ειναι για το cpu cooler! τα αλλα δυο ειναι : 1 ανεμιστηρακι για το hdd και 1 που βγαζει εξω απο το κουτι τον ζεστο αερα! μπορω να χρησιμοποιησω κι αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808910 αλλα μετα δεν μπορω να ρυθμισω μονος μου τις rpm ( απο μονο του το ανταπτορακι αυτο απο 12V το κανει 9.5V ή 7.5V)! θελω να ειναι στο 2pin βυσμα της gpu για να μπορω ευκολα με το riva tuner να ρυθμιζω τις rpm! τωρα αυτο το οτι μπορει να θελει περισσοτερο ρευμα και να μου καει τιποτε δεν το ηξερα! (και δεν θελω να το παθω)

• 2 weeks later...

Ρε παιδιά, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα έχω το ίδιο πρόβλημα με την ψύκτρα μου. Αγόρασα μια της Coolermaster κι έχει 4 pin ενώ η μητρική μου έχει 3 pin. Μπορώ να την βάλω αφήνοντας "κενό" το μπλε ή το μαύρο καλωδιάκι? Δεν με ενδιαφέρει η ρύθμιση των στροφών, έτσι κι αλλιώς maximum βγάζει μόνο 22 Db. Αν δεν γίνεται υπάρχει ανταπτοράκι κι αν ναι που θα το βρω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

By the way, καλώς σας βρήκα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.