gbak Ιανουάριος 12, 2008 Author #81 Ιανουάριος 12, 2008 εγω παντως για gaming αν εχεις και αναλογο hardware το 24αρι το βρισκω ιδανικο...μονο σε μουλτι κατασταση θεωρειται αντκειμενικα λιγο "αργο" και αυτο μιλαμε για hardcore καταστασεις...
Maximus Ιανουάριος 12, 2008 #82 Ιανουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από angel_fΔεν θα ημουν υπερβολικός εαν ελεγα οτι κοντράρει CRT σε θέμα αποκρισης , ghosting κτλπ. Και να μου το ελεγαν δεν θα το πίστευα οτι εχει καλύτερη αποκριση ( στην πραξη ) απο μια LG 19" 2ms ΤΝ που πέρασε απο τα χέρια μου Από Prad.de (του τέστειν ξέρουμε τι λέμε): "The Eizo S2431W does demonstrate a certain amount of motion blur..[...]..The S2431W demonstrate good responsiveness. Although we do not necessarily see the monitor as suitable for hardcore gamers, hobby gamers will be very pleased with this model. In order to achieve a rating of very good, the overdrive adjustment would have had to be somewhat better so that no corona effects would have been visible in the PRAD streaking test." Tονίζουν αυτό: "However, this behaviour is caused by the technology used in LCD monitors. The motion blur occurs in the eye of the viewer (Sample and Hold effect) and is seen differently by each individual." Με λίγα λόγια? Υπάρχουν καλύτερες 24άρες από τις ΕΙΖΟ για gaming, με P-MVA Panels και όχι απαραίτητα με ΤΝ. Το ζήτημα είναι όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς είμαστε Casual Gamers και όχι HCore Gamers. Γι αυτό και το ελάχιστο αυτό blurring δεν το παρατηρούμε. Κατ' εμέ, οι ΕΙΖΟ εξακολουθούν να είναι overpriced. Γιατί ούτε ποιότητα κατασκευής έχουν (πλαστικό είναι για όνομα του Θεού, και σιγά το πλαστικό - ή μήπως νομίζετε ότι δε φθείρεται?), ούτε σχεδιασμό (δε ζητάω διεθνή βραβεία και kitshαρίες, μια όμορφη οθόνη θέλω), ούτε είναι τόσο τέλειες στα θέματα του light concentration όπως έχει αναφερθεί (δυστυχώς και εδώ είναι τι κομμάτι θα σου κάτσει, αν και είναι σπάνιο σε ΕΙΖΟ να παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο οδηγώντας σε backlight bleeding). Από ποιότητα εικόνας σίγουρα είναι καλές αλλά δεν δικαιολογείται ένα 3-5% να κοστίζει 25-50% ακριβότερα Παρ' όλα αυτά, όποιος έχει τα λεφτά και την οικονομική άνεση, ή απλά επειδή του έκατσε η ευκαιρία στο ebay και πήρε ΕΙΖΟ, σίγουρα είναι μια οθόνη που τη χαίρεται. Όχι όμως να κάνουμε και σαν τρελοί
perp Ιανουάριος 12, 2008 #83 Ιανουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από sstav [Σήμερα, στις 14:30] Πάνο, για μένα τουλάχιστον, ψάξε όσο θες δεν το έχω κάνει καραμέλα το θέμα με τις ίντσες ...και όταν πόσταρα για να αγοράσω το νέο μου PC, η οθόνη ήταν αδιαπραγμάτευτα 24 dell και ας ελεγαν όλοι ότι είναι too much!!! Αποτελεί προσωπική αποψη-βιτσιο για το πως θέλω να βλέπω/απολαμβάνω τα παιχνίδια στον υπολογιστή σε απόσταση 50-60cm και οτιδήποτε μικρότερο δεν με ικανοποιεί.....Οι κάρτες που είχα και έχω ως τώρα (2900χτ και 8800gt) δεν μπορούν να αποδώσουν όπως πρέπει στην 24 αλλά οθόνη δεν αλλάζω....Ούτε στο σαλόνι μου, όταν αποφασισω να αγοράσω, θα πάρω ποτέ οθόνη LCD ή OLED 42, 45 και 60". Μια 37-40" είναι ιδανική. :OT: αδειαζουμε και το Inbox πότε ΄πότε.....:OT: Κοιτα Σπυρο για να μην παρεξηγηθω (ως συνήθως ) την δικια μου αποψη για την 24αρα σου DELL και το συστημα σου την ξέρεις.... για την νεα οθονη του gbak οχι μονο την ειπα απο την αρχη οτι εκανε σοφη επιλογη μεταξυ αυτων που ειχε αρχικα κατα νου αλλα εκανα και πληρη περιγραφη των εντυπωσεων που μου αφησε οταν την ειδα και στο συστημα του.... Απλα προσωπικα αντιδρω εκ φυσεως οταν βλεπω να γραφεται η λεξη "ιδανικο" για το οτιδηποτε οταν στο ιδιο κειμενο δεν υπάρχουν οι φράσεις όπως "ιδανικο για μενα" ή "ιδανικο για το συστημα μου, για τις αναγκες μου, για την χρηση μου" κτλ... Δεν παιζω με τις λεξεις αλλα οχι να περναμε και λαθος μηνυματα με αυτα που γραφουμε....ιδανικο για καποιον μπορει να ειναι ειναι και οι 30inches με 3way SLI ή οι 42 ιντσες με PS3... ακρη δεν βγάζεις... ο καθενας μας ειναι τοσο διαφορετικος.... Το 24αρι οπως λεει και o gbak απο πάνω θέλει μια πολυ καλη καρτα αν εισαι αρκετα απαιτητικος στα games και σιγουρα ενδυναμώνει συνολικα ενα ηδη ισορροπημένο συστημα... Αποψη μου πάντα.... @gznp Πάντως dude μεταξυ των 2 DELL που ειχε κατα νου ο gbak αρχικα, θεωρω οτι τα extra money που εδωσε ( ή γλυτωσε απο το πιο ακριβο μοντελο της DELL) ηταν απολυτως δικαιολογημένα με την τελικη επιλογη της οθονης του.... για μενα πάντα ηταν κινηση ματ.... Και δεν το λεω επειδη τον γνωρίζω για να υποστηριξω την αγορα του..... ισα ισα εντυπωση θα του κάνει που το θέτω ετσι δημόσια.... :laughing:
gbak Ιανουάριος 12, 2008 Author #84 Ιανουάριος 12, 2008 αφου ρε συ το 2407 hc εχει ghosting issue τι να παω να μπλεξω με revision rma και τετοια...ασε καλυτερα...με 250 ευρω παραπανω πηρα ειζο και βασικο πρωτη φορα σε αγορα οθονης δεν αγχωθηκα με καμενο pixel(6 μηνες εγγυηση) που σε αυτη την διασταση ολο και κατι μπορει να σου βγαλει..αλλα πανω απο 999 ευρω δεν εδινα με τιποτα..δηλαδη αν δεν ειχε βγει αυτο το μοντελο το 2431...δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω 1500 ευρω για το 2411 το θεωρω too much για 24"...να εξηγουμαστε
Maximus Ιανουάριος 12, 2008 #85 Ιανουάριος 12, 2008 Μα αυτό είναι το γελοίο - ότι δεν έχει. Ίδια συμπεριφορά με την EIZO έχει. Κάποιες οθόνες στην Αμερική βγήκαν ελαττωματικές, δεν είναι όλες όπως αυτές στο Youtube. Το ζήτημα είναι ότι, σύμφωνα με το Prad.de είναι μια καλή οθόνη αλλά ως εκεί, ενώ το BeΗardware λέει ότι είναι πολύ καλή... Ποιον να ακούσεις? Οέο? Και ειδικά όταν στην Ελλάδα κάνει 850, πας στην ΕΙΖΟ με άνεση. Αν το βρεις από Αγγλία-Γερμανία με 600 όμως...? Για μένα οι οθόνες είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην αναζήτηση, και όταν εν τέλει την παίρνεις, κάθεσαι και λες (με μια μικρή απογοήτευση κιόλας): "Γι αυτό έτρεχα και το ψαχνα τόσο?"
gbak Ιανουάριος 12, 2008 Author #86 Ιανουάριος 12, 2008 με τα 600 δεν παιζει με τιποτα να σου ρθει εδω...απο 750 και πανω για το hc...μετα ειναι και το αλλο που το θεωρω νταβανζιλικι γιατι οι αμρικανοι τις παιρνουν τζαμπα τελειως και μεις οι ευρωπαιοι τις χρυσοπληρωνουμε τις dell??οσο για το ghosting issue περιμενουν καινουργιο revision για την εξαλειψη του...εχει βουηξει ο τοπος ρε...εδω ψαχνουν στο ebay τις παλιες τις 24αρες γι αυτο το λογοhttp://www.tftcentral.co.uk/articles/dell_2407wfp-hc.htm@προσωπικα το prad.de το χω πιο πανω σε σχεση με το behardware δειχνει πιο εμπειρο
Maximus Ιανουάριος 12, 2008 #87 Ιανουάριος 12, 2008 Οι παλιές 24άρες έχουν χειρότερο μαύρο (0.29 σε σχέση με το ασύλληπτο 0.21 του HC) αλλά καλύτερη overall απόδοση χρωμάτων (κουλό ε).
perp Ιανουάριος 12, 2008 #88 Ιανουάριος 12, 2008 Και στο hardforum τα ιδια.... ο κοσμος ψάχνει την παλια 2407.... αυτο με τις τιμες τις DELL οντως ειναι too much... πάντως εγω γνωμη για την DELL αλλαξα ΑΡΔΗΝ μετα την ταλαιπωρια και την κοροιδια που εφαγα με τα απανωτα RMA της 2007 μου....2η φορα δεν την ξαναπατάω με DELL... απο μακρια σαν τις Samsung....
gbak Ιανουάριος 12, 2008 Author #89 Ιανουάριος 12, 2008 βασικα αν επαιζε το nec2490 με sips panel αυτο θα χα παρει καπου στο χιλιαριακο και αυτο...πολυ δυνατο πανελ αλλα δεν κυκλοφορει ευρωπη ...μονο το 2690 σε nec παλι στις 26" και ισως χειροτερο input lag απο οτι το δικο μου@gnzp οσο για την 2407 hc επειδη ξερω τα χουμε πει και βλεπω ψηνεσαι για αγορα απλα περιμενε...μην μπλεξειςδεν σου λεω οτι θα στο βγαλει το issue 100% αλλα αν στο βγαλει τι θα κανεις θα την στειλεις rma και θα περιμενεις το επομενο rev?no way man
angel_f Ιανουάριος 12, 2008 #90 Ιανουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 16:02] Για μένα οι οθόνες είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην αναζήτηση, και όταν εν τέλει την παίρνεις, κάθεσαι και λες (με μια μικρή απογοήτευση κιόλας): "Γι αυτό έτρεχα και το ψαχνα τόσο?" Δεν ξέρω τι λες εσυ , αλλα εγω , ενα χρονο που την εχω , καθε μέρα που την ανοίγω , τσιμπιέμαι για να καταλάβω οτι δεν ειναι όνειρο η ονειρική ποιότητα απεικόνισης . Και εύχομαι να βγαζει παντα η ΕΙΖΟ κορυφαίες οθονες για να μην αναγκάζομαι να εχω ψάχνω ποια ειναι η "καλητερη" για τις εκάστοτε ανάγκες μου
gbak Ιανουάριος 12, 2008 Author #91 Ιανουάριος 12, 2008 οντως απο οσα πανελ ειχα και εχω δει εχει φοβερη απεικονιση
perp Ιανουάριος 12, 2008 #92 Ιανουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 16:23] αλλα αν στο βγαλει τι θα κανεις θα την στειλεις rma και θα περιμενεις το επομενο rev? @gznpΡιξε και ενα φρεσκάρισμα σε αυτο....το παθημα να μας γινεται μαθημα...http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=624529#post624529
Maximus Ιανουάριος 12, 2008 #93 Ιανουάριος 12, 2008 Worry not, εγώ απλά ενδεικτικά μιλάω. Από βδομάδα εδώ θα παίζουν ή δύο S2031W ή μία S2431W, με προοπτική αγοράς 2ης κάπου στο μέλλον. Παίζω με Music Composing προγραμματάκια και έχω πήξει στα παράθυρα, θέλω Dual Widescreen οπωσδήποτε. Απλά το ζήτημα είναι ότι θέλω: 1) Καλά χρώματα (ταινίες και κανα Photoshop/Corel που δουλεύω αραιά και που) 2) Καλές γωνίες θέασης (καλά χρώματα έχει και η pre-calibrated Iiyama, με ΤΝ όμως που πας?) 3) Dual Widescreen 4) Full HD ανάλυση Γι αυτό κολλάω. Από τη μια (2 20άρες) χάνω το (4), για το οποίο στο μέλλον (καθότι με ξέρω) σίγουρα θα κλαίω. Από την άλλη (1 24άρα) χάνω το (3), για το οποίο ενδιαφέρομαι και πιο άμεσα. Να πάρω 2 EIZO είναι λίγο δύσκολο καθότι δεν παίζει μαρούλι. Αυτό είναι το δικό μου το δίλλημα, λίγο πιο σύνθετο
perp Ιανουάριος 12, 2008 #94 Ιανουάριος 12, 2008 Το FULL ΗD υποθέτω οτι το λες για τις ταινιες και μονο right?
gbak Ιανουάριος 12, 2008 Author #95 Ιανουάριος 12, 2008 μονο για το 1 πας για ειζο οσο για το dual πας για μια ειζο και κρατας καβα την 20αρα και κανεις ανετα τα δικα σου που θεςτο dual το στηνεις και με μια 24αρα και την 20αρα καθετα διπλα οπως την εχω φτιαξει εγω
sstav Ιανουάριος 12, 2008 #96 Ιανουάριος 12, 2008 Με dual widescreen (εστω και 24) είναι σπαστικό το χωρισμα στην μέση.....
perp Ιανουάριος 12, 2008 #97 Ιανουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 16:46] μονο για το 1 πας για ειζο οσο για το dual πας για μια ειζο και κρατας καβα την 20αρα και κανεις ανετα τα δικα σου που θεςτο dual το στηνεις και με μια 24αρα και την 20αρα καθετα διπλα οπως την εχω φτιαξει εγω Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 16:40] θέλω Dual Widescreen οπωσδήποτε.To καθετο δεν νομιζω οτι τον βολευει για αυτο που λεει....
Maximus Ιανουάριος 12, 2008 #98 Ιανουάριος 12, 2008 Ε ναι, άντε και στα παιχνίδια να βάλω κανα 1920 αλλά δεν καίγομαι και τρελά κιόλας. Με ενδιαφέρει, σίγουρα θα το ήθελα, αλλά δεν είναι στις top priorities. Στην κορυφή είναι να φτιάχνω τη μουσικούλα μ Απλά ξέρω ότι όταν πέσουν σε κανα 6μηνο-12μηνο όλα τα BR-HD Players και θα έχω ταινίες από το Video Club στο σπίτι, θα καταριέμαι που θα έχω 20άρες και όχι 24άρα-άρες. Είμαι και movie fan ο βλαμένος, τι να κάνω? Αρχική απάντηση από sstav Με dual widescreen (εστω και 24) είναι σπαστικό το χωρισμα στην μέση..... Αρχική απάντηση από gbak μονο για το 1 πας για ειζο οσο για το dual πας για μια ειζο και κρατας καβα την 20αρα και κανεις ανετα τα δικα σου που θες το dual το στηνεις και με μια 24αρα και την 20αρα καθετα διπλα οπως την εχω φτιαξει εγω Ρει, και στους δύο, Μόνο για FL Studio και CuBase θέλω το Dual Widescreen, άντε και κανα Poserάδικο Multitasking. Δε θα βλέπω ταινίες ούτε θα παίζω games σε Dual, το κόψιμο στη μέση δε με νοιάζει
perp Ιανουάριος 12, 2008 #100 Ιανουάριος 12, 2008 Υποθέτω οτι μια 32αρα-40αρα FULL HD TV για τις ταινιες την αποκλειεις? Στις ταινιες πάντως σχυει ο κανονας "the bigger the better".... Το να βλεπεις ταινια στο PC ειναι συμβιβασμος, ξεκάθαρα πράγματα.... οποτε αν δεν σε καιει και τοσο πολυ, μενεις στην εικονα της 24αρας....Επισης αν καταλαβα καλα αποκλειεις και να εχεις και 2 μονιτορ σε διαφορετικες ιντσες? ενα 20+ 1 24αρι? Η οχι?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.