Jump to content

Μποϊκοτάζ στη ΔΕΗ ζητούν οι bloggers

DMylonas

Θα κάνεις μποϊκοτάζ;;;  

44 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οι νέες αυξήσεις φωτιά, που έχουν εξαγγελθεί, στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν φέρει αναστάτωση σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι bloggers ζητούν με κείμενο τους που κάνει το γύρω του Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες να πραγματοποιηθεί μαζικό μποϊκοτάζ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Η αυθόρμητη αυτή ενέργεια άρχισε από την Ένωση Καταναλωτών Νέο ΙΝΚΑ στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας και γρήγορα απέκτησε μεγάλη δυναμική στο Διαδίκτυο. Οι Έλληνες bloggers και χρήστες του Διαδικτύου στρέφονται ενάντια στη ΔΕΗ και προσπαθούν να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να κατεβάσουν τους διακόπτες για 15 λεπτά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, με σκοπό, όπως λένε, «να δείξουν την αγανάκτησή τους και να αποδείξουν ότι ακόμα παραμένουν ενεργοί πολίτες». Επόμενος σταθμός για το Νέο ΙΝΚΑ είναι να προχωρήσει και σε κατάθεση συλλογικών αγωγών ενάντια στη ΔΕΗ.

http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?CATEGORY_id=85&NEWS_DATA_ID=157831

Υ.Γ.: Μήπως να το κάναμε και εμείς αυτό??? 2-3 PC έχει ο καθένας μας, ΔΕΝ μπορεί η ΔΕΗ να μας ξυγιέτε έτσι, παρόλο που είμαστε από τους καλύτερους πελάτες της!!!

δυστυχως μετα απο πολυυυυ καιρο σκεφτομαι σοβαρα να εγκαταλειψω το distributed computing....

η ΔΕΗ μας φαινεται να τα βρισκει ζορικα με την μειωση εκπομπων CO2 και φυσικα εμεις παλι θα την πληρωσουμε....

Και πολύ άργησες.

Εγώ έχω κόψει το 24/7 νυχτερινό downloading έχει κοπεί εδώ και καιρό. Δεν αξίζει.

Nαι να πληρωσω παραπανω, αλλα θα παν εκει που πρεπει τα λεφτα μου? Πολυ αμφιβαλω...

Η μιση Κοζανη κ τα περιξ της υποφερουν απο παρενεργειες λογο των εργοστασιων της ΔΕΗ, κ 50% αυξηση θα εδινα αν καναν κατι για αυτο. Αλλα που...Ελλαδα ειμαστε....

’ντε και κατεβάζουμε όλοι μαζί για 15 λεπτά το γενικό:

α. Τι θα καταλάβει η φίλη μας η ΔΕΗ;

β. Τι θα γίνει όταν θα σηκώσουμε όλοι μαζί το γενικό;

Αρχική απάντηση από deninho

α. Τι θα καταλάβει η φίλη μας η ΔΕΗ;

β. Τι θα γίνει όταν θα σηκώσουμε όλοι μαζί το γενικό;

Θα τρέχουν και δε θα φτάνουν... Από τα σημαντικότερα προβλήματα κάθε εργοστασίου παραγωγής ενέργειας είναι το που θα διοχετεύσει την ενέργεια που παράγεται αν αυτή δεν καταναλωθεί από το δίκτυο...

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:05]

Θα τρέχουν και δε θα φτάνουν... Από τα σημαντικότερα προβλήματα κάθε εργοστασίου παραγωγής ενέργειας είναι το που θα διοχετεύσει την ενέργεια που παράγεται αν αυτή δεν καταναλωθεί από το δίκτυο...

δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο. και αποθήκευση να μην υπάρχει κάποιος τρόπος απεμπλοκής (πατάω συμπλέκτη γυρίζει το μηχάνημα αλλά δεν κάνει τίποτα) θα υπάρχει.

Αρχική απάντηση από Samael

Nαι να πληρωσω παραπανω, αλλα θα παν εκει που πρεπει τα λεφτα μου? Πολυ αμφιβαλω...

Η μιση Κοζανη κ τα περιξ της υποφερουν απο παρενεργειες λογο των εργοστασιων της ΔΕΗ, κ 50% αυξηση θα εδινα αν καναν κατι για αυτο. Αλλα που...Ελλαδα ειμαστε....

Τι παρενεργειες εχει η Κοζανη(μεσα) απο το εργοστασιο?Μονο οι γυρω περιοχες εχουν προβλημα.

Αρχική απάντηση από defiant

Τι παρενεργειες εχει η Κοζανη(μεσα) απο το εργοστασιο?Μονο οι γυρω περιοχες εχουν προβλημα.

Μπορει να μη το πα καλα, αλλα τα ποσοστα καρκινου στη Κοζανη(ως νομος) ειναι τουλαχιστον ανησυχητικα. Το ειχα δει στην ΤV αλλα για του λογου του αληθες παρε κ ενα προχειρο λινκ απο google

http://www.katagelies.gr/katagelies/content/view/90/146/

’νετααααααα....

enough με τις προβληματικές εταιρείες του δημοσίου στη Ελλάδα.... μαυρο δαγκωτο....:TD:

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Κρατικός παρεμβατισμός πρέπει, κατά την γνώμη μου να υπάρχει, γιατί στις εποχές άγριου καπιταλισμού που διανύουμε, καλώς ή κακώς το μόνο ανάχωμα που έχουμε είναι ο έλεγχος τιμών από το κράτος. Παραδείγματα απελευθέρωσης ενέργειας έχουμε στις Η.Π.Α. όπου οι ιδιωτικές εταιρίες έχουν κάνει καρτέλ (εκεί δεν υπάρχει έλεγχος για μονοπωλιακές ενέργειες) και πουλάνε το ρεύμα στην κυριολεξία όσο θέλουν. Προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν το κόστος (συντήρηση επίγειου δικτύου πχ) και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος. Δεν θα έλεγα ότι το θέλουμε αυτό.

Για όσους θυμούνται, όταν η τιμή της βενζίνης εποπτευόταν από το υπουργείο ανάπτυξης ήταν στα 120 δρχ./lt ενώ όταν απελευθερώθηκε η τιμή της, αυτή εκτινάχθηκε στα 170 δρχ./lt. Τέτοια πράγματα θέλουμε και στο ρεύμα;

Όσον αφορά την κίνηση των bloggers, επιτρέψτε μου να κρατώ τις αμφιβολίες μου για το αγνό των προθέσεών τους, μιας και - δυστυχώς - η διαδικτυακή γνώμη έχει αρχίσει να είναι κατευθυνόμενη και – δυστυχώς - δεν υπάρχει μέθοδος ταυτοποίησης και εξακρίβωσης της πηγής. Όσοι θέλουν να δουν παραδείγματα, ας κοιτάξουν blogs που είχαν αυξημένη κίνηση κατά τις εκλογές, τι απόψεις διατυπωνόντουσαν, ποιους προωθούσαν και τι λάσπη παρήγαγαν.

Δεν θέλω και δε θα ήθελα να γίνω πιόνι κανενός για να ασκήσει πολιτική. Δε θα πάρω αγνές και δονκιχωτικές κινήσεις να κλείσω το γενικό για να δώσω ένα ράπισμα στη ΔΕΗ. Θα προτιμήσω να το κάνω με την ψήφο μου και να καταδικάσω την πολιτική εκείνη που με αναγκάζει να δίνω το 10% του μισθού μου κάθε μήνα στη ΔΕΗ. Μπορεί η ψήφος μου αυτή καθεαυτή να μην μετράει τόσο, αλλά όταν όλοι καταλάβουμε τι είναι συμφέρον για μας και δεν ψηφίζουμε ό,τι μας λέει η TV, οι εφημερίδες ή "οι bloggers", τότε ίσως δούμε το φως στο τούνελ και αυτό χωρίς την αρωγή της ΔΕΗ.

Αρχική απάντηση από tassoss [06-12-2007 09:47]

δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο. και αποθήκευση να μην υπάρχει κάποιος τρόπος απεμπλοκής (πατάω συμπλέκτη γυρίζει το μηχάνημα αλλά δεν κάνει τίποτα) θα υπάρχει.

αν δε γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στο χρονικό διάστημα που είναι διαθέσιμο, η απομάκρυνση μεγάλων καταναλωτών από το δίκτυο μπορεί να το ρίξει.

Δεν συμφωνώ με καμία επιλογή του poll. Θα πω απλά πως αυτό που μπορεί να καταφέρει κάποιος με τέτοιους "αγώνες", είναι ένα τίποτα.

Όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω δεν θα καταλάβει τίποτα η ΔΕΗ από μια τέτοια κίνηση όσο πετυχημένη κι αν είναι που δεν το πιστεύω.

Το πρόβλημα δεν ξεκινάει από την ΔΕΗ σαν επιχείρηση αλλά από αλλού. Ο πρόεδρος της πριν λίγες μέρες ζήτησε να γίνουν αυξήσεις έως και 30% στα τιμολόγια. Αμέσως ήρθε και η αναγνώριση και τα συγχαρητήρια από το μεγάλο κεφάλαιο γι' αυτή του την κίνηση δια μέσου της πρεσβείας της Ιαπωνίας. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ έχει διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TOYOTA Ιαπωνίας. Οπότε το πρόβλημα μάλλον είναι πολιτικό. Οι επιλογές που γίνονται δεν συμφέρουν τον απλό κόσμο.

Ηλεκτρολόγος δεν είμαι, ούτε τεχνικός οπότε δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν από αυτό στην ΔΕΗ. Υποθέτω όμως πως δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς είναι κάτι αντίστοιχο με τις απεργίες. Απλά κατεβάζουν αυτοί κάποιους γενικούς. Ή μήπως σταματάνε να δουλεύουν τα εργοστάσια; Δεν ξέρω ειλικρινά. Νομίζω όμως πως μια επιχείρηση αυτού του μεγέθους θα έχει τρόπους να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.