Jump to content

Asus P5N32-E sli 680i και πρόβλημα αναβάθμισης μνήμης

chek2fire

Recommended Posts

Εχώ την asus P5N32-E sli με το 680i πάνω.Την έχω πέντε μήνες με δυο dimm των 1g το καθένα σε dual channel χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.Οι μνήμες είναι οι παρακάτω

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=880663

Πρίν λίγες μέρες είπα να προσθέσω και άλλα δύο dimm να το πάω στα 4g.Δυστηχώς όταν πάνω στην μιτρηκη βρίσκονται τα τεσσέρα dimm υπάρχουν προβλήματα με freezes αρνηση εκκίνησης του συστήματος αλλά και στο memtesr βγαίνουν συνέχεις error.Αντίθετα αν αφαιρέσω την μια οποια να είναι και αυτή τότε τα προβλήματα εξαφανίζονται ακόμα και στο memtest.Δεν ξέρω που μπορεί να ωφείλετε το πρόβλημα.Περιμένω συμβουλές.Εχω κάνει bios uppdate μέχρι την τελευταία stable έκδοση αλλά έχουν βγέι άλλες δύο beta.Mήπως βοηθήσει μια νέα αναβάθμιση του bios στην τελευταία έκδοση του?

Ψάξε παρόμοιο θέμα με αυτό στο φόρουμ.

Χρόνισε όσο έχεις τις 3 πολύ χαμηλά τις μνήμες (κάτω από 800 και ανέβαζε σιγά σιγά).

Δοκίμασε κάθε dual kit μόνο του να δεις ποιες θέσεις προτιμάει και μετά βάλε σε αυτές και τα 4.

Τελικά έκανα αναβάθμιση στην τελευταία beta έκδοση του bios.Αρχικά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε μια και στο memtest μου έβγαζε δύο error στο πρώτο pass.To θετικό ήτανε ότι δεν έιχα τα πολλα error που είχα πριν.Αφού είδα αυτό εδώ το post από το asus forum

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070511113652890&board_id=1&model=Striker+Extreme&page=1&SLanguage=en-us

έβγαλα το auto από το voltage στις μνήμες και αρχικά το έβαλα στα 1.87 αλλα στο memtest μου έβγαλε ξανά 2 error.To κατέβασα στα 1.85 και μετά από 2 pass στο memetest δεν έβγαλε κάποιο error :) αλλά και στα xp,kubuntu το σύστημα τρέχει μια χαρά χωρίς προβλήματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.