Jump to content

Audigy 2 zs και NF7-s - Πρόβλημα με Uninstall [Updated]

mech5107

Recommended Posts

Πήγα να δοκιμάσω στην NF7-s μια Audigy 2 zs και αν και την αναγνωρίζει και ψάχνει για οδηγούς, σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης κολλάει και θέλει restart...

Εκανα ένα clean install και σε vista, αλλά τα ίδια...θα δοκιμάσω και σε clean install XP...

Πιό παλιά μου είχε κάνει το ίδιο πρόβλημα με ένα 56k crypto pci που απλά δεν το έπαιξε ποτέ...

Δοκίμασα την κάρτα σε ένα PC φίλου και όλα μια χαρά, οπότε απορρίπτω την περίπτωση χαλασμένης κάρτας. Για ασυμβατότητες με Abit δεν έχω δει τίποτα...

Τι να κάνω ρε παίδες?

Γενικά ποτέ δεν είχα προβλήματα με τις PCI της NF7, και είχαν περάσει 4-5 κάρτες από εκεί . για audigy δεν είχα τότε και δε θυμάμαι για ασυμβατότητες. Πάντως μην ταλαιπωρείσαι το onboard σύστημα ήχου της NF7-S το soundstorm ήταν το καλύτερο που είχε βγει ποτέ ακόμα και τώρα ,εφάμιλλο τουλάχιστον της audigy 1. Να σου αναφέρω πάντως μερικά προφανή μήπως σου διέφυγε κάποιο. Κλείσε από το bios το soundstorm και απεγκατέστησε τους οδηγούς του. Όταν εγκαθιστάς τους driver του nforce μην επιλέξεις το audio. Δοκίμασε και σε άλλες PCI θύρες να συνδέσεις την κάρτα. Kάνε κανένα clear cmos με την κάρτα πάνω πριν τον ξανανοίξεις. Βάλε το τελευταίο bios.

Με την ευκαιρία, από περιέργεια πόσο καιρό έχεις τον athlonxp στα 2V !!???

Δοκίμασα όλες τις PCI εκτώς από αυτήν κοντά στην VGA γιατί την μπλοκάρει το block της...

Το onboard είναι off πάντα, και drivers ειμαι εντάξει...

Και με την κάρτα πάνω στην εγκατάσταση των win κάνει ένα κόλημα όπως όταν βάζω τους οδηγούς....αυτή η NF7 έχει δικιά της θέληση και δεν συμπαθεί την Audigy...οπότε λέω να την αφήσω...

P.S. Στα 2v τον είχα πέρσι όλο το χειμώνα, και το καλοκαίρι τον κατέβασα στα 2,250 με 1,65v, αλλά λέω να τον ξαναάνεβάσω πάλι...

Λοιπόν έχω νέα! Δυστυχώς όχι καλά...

Έστειλα mail στην Creative Europe και τους εξήγησα τι παίζει. Σε μία μέρα μου έχουν απαντήσει και πει να δοκιμάσω διάφορα...και εγώ, παρόλο που το είχα πάρει απόφαση ότι θα δουλέψει, αποφάσισα να τα δοκιμάσω...

Να μην τα πολυλογώ, η κάρτα δεν έπαιξε και μάλιστα κολλάει στο σημείο που εγκαθιστά το sfman32.dll.

Το θέμα είναι ότι τώρα έχω όλες τις εφαρμογές της Audigy αλλά όχι την Audigy και οπότε θέλω να της βγάλω...αμ δε...

Στον πίνακα ελέγχου, προσθαφαίρεση δεν έχει κάτι που να λέει Creative ή κάτι σχετικό και οι εφαρμογές είναι εκεί όμως. Ενα προγραμματάκι CTRUN.EXE που λέει το help της κάρτας το έτρεξα αλλά εκτός από ένα κενό παράθυρο που βγάζει δεν κάνει κάτι...το δοκίμασα να το τρέξω και με mode συμβατότητας, αλλά τίποτα...

Τι να κάνω ρε παίδες?

αναβαθμισεις bios κ τετοια εκανες?κ εγω νφ4 εχω,αλλα μια χαρα τα παει με τις soundblaster!(audigy κ xfi).......οσο για την απεγκατασταση,στο knowledge base της creative εχει εναν περιπλοκο τροπο που ομως τα καθαριζει ολλλλλλλλλα (δεν τον θυμαμαι ακριβως,αλλα σε καποια φαση πρεπει να αδειασεις και το c:\temp).......γενικα παντως το νφ4 δεν γουσταρει τις soundblaster.

btw ακου τι ιδεα κατεβασα εκει που ετρωγα σουβλακια!λεπον:παιρνεις εναν καθαρο σκληρο,του εγκαθιστας μονο win σε εναν αλλον υπολογιστη-κατα προτιμηση ναχει κι ο αλλος υπολογιστης τσιπσετ νφ4...σε αυτον τον αλλον υπολογιστη εγκαθιστας και την sb.μετα παιρνεις τον σκληρο και τον περνας στο δικο σου...δεν δοκιμαζεις μπας και σου δουλεψει ετσι?

(μην απορριψεις την ιδεα μου λεγοντας οτι θα πεταξει μπλε οθονη κλπ...εγω ειχα p4 3,2+875p και καταλαθος εβαλα αυτο τον σκληρο στο νεο μηχανημα ,...ο σκληρος ειχε μια ξεσκισμενη εγκατασταση win και μπουταρε κανονικοτατα!!!!!!!)

Αρχική απάντηση από Tsakonas

αναβαθμισεις bios κ τετοια εκανες?κ εγω νφ4 εχω,αλλα μια χαρα τα παει με τις soundblaster!(audigy κ xfi).......οσο για την απεγκατασταση,στο knowledge base της creative εχει εναν περιπλοκο τροπο που ομως τα καθαριζει ολλλλλλλλλα (δεν τον θυμαμαι ακριβως,αλλα σε καποια φαση πρεπει να αδειασεις και το c:\temp).......γενικα παντως το νφ4 δεν γουσταρει τις soundblaster.

btw ακου τι ιδεα κατεβασα εκει που ετρωγα σουβλακια!λεπον:παιρνεις εναν καθαρο σκληρο,του εγκαθιστας μονο win σε εναν αλλον υπολογιστη-κατα προτιμηση ναχει κι ο αλλος υπολογιστης τσιπσετ νφ4...σε αυτον τον αλλον υπολογιστη εγκαθιστας και την sb.μετα παιρνεις τον σκληρο και τον περνας στο δικο σου...δεν δοκιμαζεις μπας και σου δουλεψει ετσι?

(μην απορριψεις την ιδεα μου λεγοντας οτι θα πεταξει μπλε οθονη κλπ...εγω ειχα p4 3,2+875p και καταλαθος εβαλα αυτο τον σκληρο στο νεο μηχανημα ,...ο σκληρος ειχε μια ξεσκισμενη εγκατασταση win και μπουταρε κανονικοτατα!!!!!!!)

Δεν είμαι με NF4, αλλά με NF2...

Το knowledge base το είδα, αλλά δεν το βτίκα...θα το ξαναδώ...

Οι ιδέες πάνω στο φαΐ (και ειδικά πάνω σε σουβλάκια:p) είναι κορυφή, θα το δοκιμάσω.

Αρχική απάντηση από Whitesnake

Αν έχεις κάνει την εγκατάσταση πριν βάλεις πάνω την κάρτα και την τοποθετήσεις μετά, τι γίνεται;

Δεν αφήνει να κάνω Install χωρίς να βλέπει την κάρτα...

Σε safe mode που δοκίμασα όμως (με την κάρτα πάνω) με το που φόρτωσαν τα WIN, εκεί που βγάζει την μπάρα, κολλάει σε κάποια φάση για πάντα...:mad:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.