Jump to content

RMA P5B Dlx So which one?

Teodor_ch

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κάτι έχει πάθει και δεν κάνει μπιπ όταν κάνει ποστ ούτε όταν έχει προβλήματα. Επομένως όταν έχει πρόβλημα δεν μπορώ να καταλάβω τί φταίει.

Εγώ θα την γυρίσω πίσω (Αγγλία) και μάλλον θα μου κόψουν πιστωτικό 130 λίρες που θέλω αμέσως να την αντικαταστήσω με νέα γιατί έρχεται εξεταστική.

Τo πρόβλημα είναι ότι θέλω σίγουρα τα 500fsb και λίγο vdrop.

θα κάνει παρέα στον 6300 μου και τις 6400 ballistix.

Παίζει και μία 8600 gts.

Το σύστημα φαίνεται στην υπογραφή :tomato:

Βλέπω ότι υπάρχουν οι παρακάτω (έχω αποκλήσει εξ αρχής όλες με το 680i)

166 DFI LP UT P35 T2R SKT 775

147 Gigabyte X38 DQ6

130 MSI P35 Diamond iP35 Socket 775

101 Gigabyte P35 DS4

100 Asus COMMANDO P965 Socket 775

98 P35 PLATINUM

90 ASUS P5K-E WIFI AP

75 Gigabyte P35 DS3P

H DFI Κοστίζει μία περιουσία αλλά θα ήθελα να τη δοκιμάσω :innocent:

Έχω μία αγάπη στην Ασους αλλά στα deluxe μοντέλα

Απο εκεί και κάτω δε θέλω να ξαναπάω σε p965 γιατί στα 500fsb ζορίζονται (σε σχέση με p35/x48)

To σημαντικότερο κριτήριο είναι η μητρική να έχει τα λιγότερα κουσούρια (η p5b είχε κάτι προβλήματα με την κάρτα ήχου και τέλος)

Ιδέες? Οι κάτοχοι περισσότερο να δώ αν προτείνουν τις μητρικές τους

’λλες μητρικές δεν παίζουν (είτε λόγω τιμής, είτε λόγω στοκ του καταστήματος www.ebuyer.co.uk)

P5K-E Wifi/AP από εμένα.

Την έχω 24/7 στα 500x7 με τον 6300 και είναι rock stable:banging:

Επίσης πιάνει 570 FSB, και ίσως λίγο περισσότερο με έναν καλύτερο επεξεργαστή ή o/cer:rofl:

Αρχική απάντηση από giorgos th.

Ειμαι αναμεσα σε DFI και Gigabyte X38.

οποια και να παρεις κερδισμενος θα βγεις...

It`s your choice..:D

θα κερδίσω τίποτα με το Χ38 σε σχέση με το Ρ35?

Αρχική απάντηση από racer

P5K-E Wifi/AP από εμένα.

Την έχω 24/7 στα 500x7 με τον 6300 και είναι rock stable:banging:

Επίσης πιάνει 570 FSB, και ίσως λίγο περισσότερο με έναν καλύτερο επεξεργαστή ή o/cer:rofl:

την σκέφτομαι πολύ σοβαρά, αλλά με χαλάει που δεν είναι deluxe

απο vdrop πώς πάει?

στα 3500 με πόσο ρεύμα είσαι?

mods υπάρχουν εύκολα? (μολυβάκι :D )

Αν πραγματικά σε απασχολεί το vdroop και δεν θες να ασχοληθείς με μόντες κλπ και κολλητήρια τότε πας για Formula για μένα... λίγα λεφτά παραπάνω αλλά και τα FSB σου θα τα έχεις και όλα τα καλούδια του.

Αρχική απάντηση από BlueChris

Αν πραγματικά σε απασχολεί το vdroop και δεν θες να ασχοληθείς με μόντες κλπ και κολλητήρια τότε πας για Formula για μένα... λίγα λεφτά παραπάνω αλλά και τα FSB σου θα τα έχεις και όλα τα καλούδια του.

είναι πολλά τα λεφτά όμως

40 λίρες ~ 70 ευρώ έξτρα.

Βασικά δεν έχω πολύμετρο να μετρήσω:tomato:

Πάντως δίνω 1.35V για τα 500x7, και εδώ και μια εβδομάδα που το έχω έτσι δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά.

Και για να ξέρεις δεν έχει καμια σοβαρή διαφορά από τη Deluxe.. Απλά είναι λίγο διαφορετικό το σύστημα ψύξης και λείπει το δεύτερο lan. Επίσης αλλάζει λίγο το bundle. Όλα τα άλλα είναι ίδια

ωραία! σε ευχαριστώ

άλλη μία ερώτηση τώρα.

η κάρτα ήχου της maximux forumla se

δουλεύει και σε άλλες μητρικές ή μόνο στη formula?

νομίζω ότι βρήκα δικαιολογία :D

Σε όλα τα MB πρέπει να δουλεύει κανονικά αλλά αυτό που λέει η asus στο site της στα χαρακτηριστικά του ΜΒ με προβληματίζει

3 x PCIe x1 ( the PCIEx1_1 (black) is compatible with audio slot)

Θεωρώ ότι απλά εννοεί πως μόνο όταν μπει εκεί το MB έχει έλεγχο πάνω της πχ να την κάνει disable κλπ από το BIOS... ίσως μια δοκιμή να μας πείσει... αν θες να τσεκάρω σήμερα να τη βάλω πάνω στο p5k3 να δω.

αυτό ακριβώς είδα και εγώ.

βασικά είναι πολύ αρχή για να ξέρω την κατάληξη του RMA αλλά άμα σου είναι εύκολο γιατί όχι?

αλλιώς το αφήνουμε μέχρι να δώ τί θα γίνει στα σίγουρα

Αύριο το βράδυ θα γίνει το τεστ που θα πάω στον πέτρο (petr00kos) να βγάλουμε το p5k3 του να βάλουμε το maximus extreme... ε εκεί πριν κάνω όλο το έργο θα βάλω πάνω την καρτούλα να δω τι κάνει το σύστημά του γιατί το δικό μου p5k3 είναι στο κουτί του πακεταρισμένο.

ωραία :)

Εμένα μου δώσανε RMA # και αύριο θα στείλω τη μητρική. Ελπίζω μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχει λήξει το θέμα ώστε πρίν φύγω για Ελλάδα να έχω ένα έτοιμο σύστημα.

Αν είναι όντως εξωτερική κάρτα μάλλον θα την πάρω.

Αλλιώς είμαι μεταξύ σε P5K-E και Gigabyte X38 DQ6

Μπορείς να μου πείς τα προβλήματα της maximus? Ακόμα και τα πιό μικρά.

Θα φύγω απο μία ώριμη μητρική και φοβάμαι μή το μετανιώσω

Υπάρχουνε 2 νήματα με τη formula και ένα με την extreme... το βασικό που είδα εγώ είναι πως όλα τα ρεύματα πρέπει να μπούνε με το χεράκι γιατί ώρες ώρες ανεβάζει τρελά νούμερα... κατά τα άλλα δεν βλέπω κάνα πρόβλημα.. θα σου πω όμως πως είναι ένα ΜΒ με τρομερές δυνατότητες και ρυθμίσεις και ειδικότερα (ο λόγος που το πήρα) ενδείξεις θερμοκρασιών και ικανότητα τρελών ρευμάτων σε όλα τα σημεία του board .. επίσης μου δείχνει πως δεν χρειάζεται κάποιο vdroop mod και τα κρατάει τα ρεύματά της σε συνθήκες load (η extreme τουλάχιστον που έχω εγώ αλλά είμαι 99% σίγουρος πως τα 2 ΜΒ είναι ίδια σε όλα εκτός το extreme που έχει SB2 τσιπάκι για να ελέγχει το 3ο PCI-e.

επίσης να καταλάβω κάτι... τι σχέση έχει η κάρτα ήχου με ποιο ΜΒ θα πάρεις?

προτεινω maximus formula μπορει να εχει 70 ευρω παραπανω ομως θα εχεις ενα απο τα καλυτερα mobo που κυκλοφορουν που δε θα σε αναγκασει ποτε να modareis για παραπανω ρευματα κτλπ σου δινει ακριβως οτι χρειαζεσαι ... οσο για την καρτα ηχου ειμαι 99% σιγουρος οτι κανει σε ολα τα mobo χωρις ομως να εχεις διαχειρηση μεσα απο το bios :confused:

Και κάτι σχετικό... 70 διαφορά έχει το Maximus Formula SE ή το Formula ? θεωρητικά μεταξύ των 2 είναι ότι το SE έχει Fusion Block... αλλά πάρτο να είσαι σίγουρος.

Πέτροοοο πες αλεύριιιιιιιιιι το νεράκι σε γυρεύειιιιιιι

αμα παρει κατι θα παρει το special edition να εχει και προοπτικες για νερα και ιστοριες ... παντως το mobo ειναι κατι που μενει και απο οτι φενεται το χ38 θα μεινει για αρκετο καιρο ακομα ... Υ.Σ χρηστο, υπνεεεεεε :o:zzz: :zzz: :tw: :wall::coax: ακομα περιμενω να βαλουμε το extreme

Υπάρχουνε 2 νήματα με τη formula και ένα με την extreme... το βασικό που είδα εγώ είναι πως όλα τα ρεύματα πρέπει να μπούνε με το χεράκι γιατί ώρες ώρες ανεβάζει τρελά νούμερα... κατά τα άλλα δεν βλέπω κάνα πρόβλημα.. θα σου πω όμως πως είναι ένα ΜΒ με τρομερές δυνατότητες και ρυθμίσεις και ειδικότερα (ο λόγος που το πήρα) ενδείξεις θερμοκρασιών και ικανότητα τρελών ρευμάτων σε όλα τα σημεία του board .. επίσης μου δείχνει πως δεν χρειάζεται κάποιο vdroop mod και τα κρατάει τα ρεύματά της σε συνθήκες load (η extreme τουλάχιστον που έχω εγώ αλλά είμαι 99% σίγουρος πως τα 2 ΜΒ είναι ίδια σε όλα εκτός το extreme που έχει SB2 τσιπάκι για να ελέγχει το 3ο PCI-e.

επίσης να καταλάβω κάτι... τι σχέση έχει η κάρτα ήχου με ποιο ΜΒ θα πάρεις?

αν η κάρτα ήχου παίζει και αλλού θα είναι σαν να αγοράζω δύο προιόντα :p

η μητρική θα παλιώσει. η κάρτα ήχου?

πιο πολύ για το ψυχολογικό είναι

απο ότι βλέπω χρησιμοποιεί το 1988B τσιπάκι (το ίδιο με την P5b dlx αν θυμάμαι καλά)

έχετε κάποιο πρόβλημα με τους drivers?

βασικά την έχετε χρησιμοποιήσει καθόλου? :p

Και κάτι σχετικό... 70 διαφορά έχει το Maximus Formula SE ή το Formula ? θεωρητικά μεταξύ των 2 είναι ότι το SE έχει Fusion Block... αλλά πάρτο να είσαι σίγουρος.

Πέτροοοο πες αλεύριιιιιιιιιι το νεράκι σε γυρεύειιιιιιι

για αυτήν εδώ μιλάω

http://www.ebuyer.com/product/134816

εγώ θα έχω (ελπίζω) 133 λίρες πιστωτικό

ε αυτη ειναι η special edition , νταξει το κοστος μιας καρτας ηχου πλεον ειναι ελαχιστο ωστε να σκεφτεσαι οτι περνεις 2 προιοντα :o τεσπα την maximus την εχει φιλος καλος του bluechris και εμενα (chill out εδω) και ειναι μια χαρα... οπως εχει και ο bluechris την extreme και οι μητρικες ειναι ιδιες απλα το maximus formula = ddr2 / maximus extreme = ddr3 ... παρτο και δεν θα το μετανιωσεις πιστευω ... η επιλογη ομως δικη σου

μα ψυχολογικό λέω βρε ότι είναι! :)

με πείσατε.

κανένα πρόβλημα. μόνο τα υπερβολικά ρεύματα στο αυτόματο.

έκλεισα σε αυτήν ή την p5k-e

το κριτήριο είναι πια καθαρά οικονομικό (δε νομίζω να μου προσφέρει τίποτα παραπάνω η maximus εκτός απο τη χαρά μιας top end / overclocker's dream μητρική :D

EDIT:

τελικά θα έρθει αύριο courier να την πάρει τσάμπα :D

ΛΟΛ! πόσο μ'αρέσει που σπουδάζω Αγγλία :woot:

Η Ρ5Κ-Ε μια χαρά είναι.. Δεν πιστεύω να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. ’μα θες να μάθεις κάτι ρώτα με

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.