HuLuVuZ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2007 Πριν από λίγο καιρό, κάηκε η κάρτα γραφικών του φορητού μου και επειδή είχα κάποια σημαντικά (πτυχιακή, photos κλπ) αρχεία, τον έδωσα σε ένα μαγαζί να κάνει backup. Τα "έβαλε" σε ένα εσωτερικό WD 160Gb ATA και όλα καλά. Αγόρασα άλλο φορητό,πήρα και ένα adaptora για να συνδέω εσωτερικούς δίσκους και πήγα να το δοκιμάσω. Στύνδεσα το δίσκο αλλά και παρότι τον έβλεπαν τα VISTA δεν έδιναν γράμμα (F: , D: ή κάποιο άλλο). Πήγα στη διαχείριση δίσκων και τον βλέπουν ΔΥΝΑΜΙΚΟ και αν το κάνω ΒΑΣΙΚΟ λεεί ότι θα χαθούν τα δεδομένα. Τον πήγα σε ένα φίλο (Θεσ/νικη) που είχε desktop (XP, ) τον σύνδεσα σαν primary slave, και παρότι δε του έδωσε γραμματάκι, πήγα στη διαχείριση δίσκων (κάτι έκανα,χωρις να σβήσει τα δεδομένα) κ όλα καλά. Ήρθα Κρήτη, (έχω δικό μου desktop με XP) και με χαρά πήγα να τον εγκαταστήσω (για να μεταφέρω και σε αυτόν αλλα και στον φορητό τα αρχεία, 3πλο backup). Πάλι δε μου έβγαλε γράμμα αλλά δεν ανυσήχησα (αφου είχα το προηγούμενο στο PC του φίλου). Πήγα διαχείριση δίσκων άλλα η μόνη επιλογή που μου δίνει είναι να τον κάνω από δυναμικό, βασικό και κάνοντας το αυτό θα χάσω τα αρχεία... Γιατί στο PC του φίλου, αλλά και στο μαγαζί που τον είχα πρωτοπάει, έγινε δουλειά χωρίς να χρειαστεί να σβηστεί τίποτα ενώ στο δικό μου desktop χρειάζεται???
apostolis22 Δεκέμβριος 4, 2007 #2 Δεκέμβριος 4, 2007 Τα home edition XP δεν μπορούν να δουν δίσκους που είναι Dynamic.Μόνο τα proffesional.Τώρα για τα Vista δεν ξέρω ποιο version τους υποστιρίζει.
Oric Δεκέμβριος 4, 2007 #4 Δεκέμβριος 4, 2007 Ο δίσκος σου από την αρχή φορμαρίστηκε σαν δυναμικός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς να τον χρησιμοποιείς και έτσι.
apostolis22 Δεκέμβριος 4, 2007 #5 Δεκέμβριος 4, 2007 Αρκεί το λειτουργικό να τον υποστηρίζει, όπως προείπα
HuLuVuZ Δεκέμβριος 6, 2007 Author #6 Δεκέμβριος 6, 2007 Οπότε θα πρέπει να βρω pc με λειτουργικό που να διαβάζει το σκληρό για να τραβήξω τα αρχεία που θέλω και κατόπιν να τον φορμάρω για να τον κάνω βασικό και να τον βλέπει το pc μου.
Oric Δεκέμβριος 6, 2007 #7 Δεκέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από apostolis22 [04-12-2007 15:21] Αρκεί το λειτουργικό να τον υποστηρίζει, όπως προείπα Πολύ σωστά. Όσο για τα Windows Vista, οι δυναμικοί δίσκοι υποστηρίζονται μόνο στις δύο ανώτατες εκδόσεις, Enterprise και Ultimate. Click
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.